Derdim oğlum..

Ayzasl09

Güneşi örnek al; korkma batmaktan,yılma doğmaktan
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
71
48
3
33
Selam kızlar..
3 yaşında bi oğlum var.oglumun garip bi huyu var..insanları renklere benzetiyo.mesela yolda birini görüyor bu hangi renk yok onun babası hangi renk annesi hangi renk bişey ister pembe renk olsun.pembe rengine bi sempatisi var ve acayip huysuz bise oldu ben bile tanıyamıyorum.bize sinirlenince vurmaya başladı.daha küçükken ılımlı sevecen bi çocuktu.yalnız olduğu icinmi böyle bilemiyorum.çok üzülüyorum ya ne yapsam sizce

renklere takmış demek ki, bir de şu yaşlarda hayal gücü gelişiyor,
benim oğlum da garip garip oyunlar buluyor kendine, biz genelde ona uyuyoruz, bir süre sonra başka bir şey buluyor.

vurması konusunu bilemiyorum. ya duygularını ifade edemediği için böyle davranıyor ya da birinden öğreniyor.
siz dahil kimseye vurmasına izin vermemelisiniz diye düşünüyorum, bu konuda sert olmalısınız bence.

Renkleri saplantı haline getirdiyse pedagog a gidebilirsiniz beraber
Ha yok oyun yapıyorsa eğer, bence çocuğunuzdaki tek sorun sinirlenince size vurması

bence hayal dünyası çok geniş bir çocuk. arada tv izliyorsa ordaki renkli karakterlerden de etkilenmiş olabilir. ayrıca 2 yaş sendromunu geç yaşıyordur huysuzluğu ondandır. benim de 2 yaşında bi oğlum var durduk yere sapıttığı oluyor mesela ama bence anormal bi durum yok.

anne değilim veya bu konuda bi eğitimim de yok ama bence anormal bi durum yok. daha 3 yaşında hayal dünyası geniştir, kendince eğlenecek bi yol bulmuş.

sinirlenince vurmaması konusunda ısrarla konuşun ama.

yalnız derken, arkadaşı mı yok?

Vurmamasini söylüyorum biraz sert bir dille bu seferde için için agliyo pişman oluyo

Belki sinestezi denen bir özel durumu vardır insanları cisimleri renklerle görüyor olabilir mi öyle bir arkadaşım vardı.araştırın isterseniz belkide sadece hayal gücüdür.

Belki sinestezi denen bir özel durumu vardır insanları cisimleri renklerle görüyor olabilir mi öyle bir arkadaşım vardı.araştırın isterseniz belkide sadece hayal gücüd
Ilk defa duydum.. olabilir mi acaba arastirayim canim teşekkür ederim

Arkadaşı da yok birda akrabamiz da yok neredeyse bütün gün tv izliyor hava soğuk dışarıda çıkamıyoruz
arkadas lazim.
ya bu soguk hava kismini anlamiorum. ruslar ne yapsin? eski mo lar ne yapsin? onlarda soguk yok mu? 7-24 kar yagan yerler var. yada norvecli cocuklar evden disari degil perdeyi bile acamamali mi?!
yada kars ardahan? bu soguk isini bence abartiorsunuz... parkta gecirecegi 30 dk cocuga cok.iyi gelecektir.

Oylede parklar genelde ıslak oluyor ve oradaki çocukların bunyeleri o soğuğa alışkın

once tv yi kapatin hatta vozun kablosubnu fln çikarin
sonra lego oynayin, kitap okuuyn,puzzle yapin, gerkeirse evde bisiklet yapsin, duvarlari boyaisn tv bakacagina:) ne bilryim hersey olabilir,suyla oyansin
google a çocuk oyunu yazin hersey çikar
muzik açin dinlesin dans etsin
krese verebilriisniz
yurt disindamisinzi ? neresi ki nisan da soguk hava

Cnm evde tek başina arkadaşi olmayan cocuk doğal olarak televizyon izliyordur çizgi film vs.Kücücük çocugun renkli bir hayal dünyası olabilir yada ne bilim dikkat çekmek için yapiyor olabilir vurmasina gelince emin ol her çocuk o yaslarda cok hırçın oluyor zamanla düzelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…