Derdim oğlum..

Istanbuldayim o kadar soğuğu kastetmedim ama bunlara dikkat edicem kızlar çok sağolun beni kendine getirdiniz valla.

Bana cok degısık geldı

Sendrom olabilir, belki 2 yaş sendromu veya 3 yaş sendromu . Yalnız çok fazla tv ve tablet karşısında vakit geçirmesine izin vermeyin, üşüsün bırakın ama parka gitsin, çocuğumuz fiziksel olarak hasta olmasın derken evlere kapatıp psikolojilerini bozuyoruz bazen

Arkadaşı da yok birda akrabamiz da yok neredeyse bütün gün tv izliyor hava soğuk dışarıda çıkamıyoruz

dışarı çıkamıyorsa evde başka şeyler yapabilirsiniz. tüm gün tv izlemek nedir? beyni erir yakında çocuğun.

Ay hakikaten düşündüm de çocuğu tv bağımlısı yapiyomusum nerdeyse.sizi bu yüzden çok seviyorum bayanlar.aldım çocuğu çıktım sokaga☺

Bence çocuğu tv ye mahkum ederek hayal gücünü kısıtlıyorsunuz.. ne güzel renkleri biliyor ayırt edebiliyor ve hayal kuruyor.. renklerle ilgili netten materyaller alabilirsiniz tv yerine yere bir sofra serip üzerinde suluboya vs yaptırabilirsiniz bırakın yerler kirlensin üstü batsın ama robot gibi olmasın kendini ifade edebilsin. İnstagramda akademisyenanne diye bir kullanıcı var hergün kendi çocuğuyla oynadığı oyunları paylaşıyor çocuk yetiştirmek hakkında güzel bilgiler veriyor kendisini takip edip fikir edinebilirsiniz

Haklısınız.oyun kuruyoruz oynuyoruz ama hemen sıkılıyor.
Bu tv meselesine ben de degineyim. 0-3 yaş arası çocuğa tv yasak. 3-7 yaş arası çocuğa da günde en fazla 15 dk tv izletilebilir. Pedagoglardan bunun nedeni zararları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Yazmayi unutmuşum ekleme yapıyorum mesajima. Renkleri acaba gerçekten görüp insanların aurasini mi goruyor. Düşük bir ihtimal ama olabilir.

Son düzenleme:
Ay hakikaten düşündüm de çocuğu tv bağımlısı yapiyomusum nerdeyse.sizi bu yüzden çok seviyorum bayanlar.aldım çocuğu çıktım sokaga☺
Bende ıstanbuldayım ayol suanda hava gayet guneslı
parka cıkın , avm oyun alanlarına gıdın bır suru sey bır suru sey var

Çocuk hasta olur diye parka dahi çıkartmıyorsunuz ve kreşe vermeyi düşünüyorsunuz?
Siz sanıyor musunuz ki hasta olmasın diye dışarı bile çıkartılmayan ve bu sebeple hastalıklara bağışıklık kazanmamış bir çocuğun kreşte mutlu mesut olacağını? Her gün hasta olacak orada, bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok. Bırakın çocuklar üşütsün hasta da olsun ki bünyeleri alışsın. Hem temiz hava iyidir. Akşama kadar tv izlemek ne demek? Tv izleyen çocuklarda otizm bile görülebiliyor.
Dikkat edin, bilinçli anne sanıyorsunuz kendinizi ama değilsiniz! Üzgünüm.

Bilinçli anne olsaydım böyle bir konuyla karşımıza çıkmaz,tv bağımlısı oluyormuş az daha diye itiraf etmezdim.bazen gerçekleri,doğru olan şeyleri dışardan duymak insanı kendine getirir.bende öyle yaptım,fikir almaya geldim.

Sinestezi olabilir. Belli bir süre sonra yok da olabilir. Hastalık değil, araştırın.

Sineztezi diye bir durum var. bir arastirin lutfen. bazen sayilar bazen notalar bazen insanlar bazen baska varliklar olarak algilanabilir. bir arastirin. benc oyun oynuyor ve lutfen sosyallesmesini saglayin. etrafta cocuk parkida mi yok?

benim oğlumda öyle takılma bence benimkide 27 aylık, beğendiği bişeye hitap edecek mesela siyah aribiş diyo öbür yada diğeri anlamında, anneme anne diyo benim yanımdayken hitap ederken siyah anne diyo mesela ben başta çözemedim demekki hayal gücü genişliyo yoksa kimsenin aklına gelmez böyle bişey yani durumu

Bence siyah renkli insanlardan gördüğü için böyle yapıyor ona kitaplardan veya internetten dünyanın farklı yerlerinde yaşayan insanları gösterebilirsiniz
Vurma olayına gelirsek vurunca ne olduğunu görmek istiyor olabilir kendi sınırlarını zorluyor işte. Ayrıca fazla enerjisi de olabilir enerjisini dışarıya vuracak aktiviteler yapın kaba motor becerilere yönelik.

Renkleri bilmem ama bütün gün tv izleyen çocuğun psikolojisi kalmaz diye düşünüyorum ben bile koca insan 2 saat fazla bakayım sinir yapıyor bende ki o daha bir çocuk şiddete eğilimi bence TV yüzünden ... Havanın güzel olduğu günler bence parka götürün bol bol enerji atsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…