Derdim OTİZM..Ne olur yalvarıyorum bakın :(

Benim kardeşimde otizmli.Otizmden önce sağır dendi,dilsiz dendi.Kaç hastane gezdik bi' bilseniz...Ama sonunda teşhis konduğunda biz biraz geç kalmıştık şuan 11 e girecek hala sizinde söylediğiniz gibi gel git al şeklinde kısa kısa konuşuyor ama pek bi' iletişim kurabildiğimiz söylenemez.Burda sadece bi' tane engelli okulu var otizmlilere özel değil.Mecburen oraya gönderiyoruz ama eminim yaşadığınız yerde otizmlilere özel okullar vardır.Sizin için geç değil hemen eğitime başlaması lazım.4 yaşına kadar tam iyileşme 4 yaşından sonra büyük ölçüde iyileşme doğru eğitim sayesinde mümkün.Pes etmeyin.İnanın kardeşim sağlıklı olsaydı belki onu bu kadar sevemezdim.Hayatımda şüphesiz en sevdiğim insandır.Onlar için savaşmaya değer umarım sizin minikte şifa bulur.Dualarım sizinle...

Allah sifa versin insallah.

Egitim konusunda sizin yapabileceginiz birsey yok sanirim. Evde uzmanin onerilerine uymak ve sakin bir ortam hazirlmak disinda.

Otizmin en kotu sartlarda bile cocuga kontrolu saglamayi ogreticek tedaveri var ve sizin tanidiginiz daha cok kucuk mutlaka cok buyuk ilerleme gostericektir.

Öncelikle durumu kabullenerek başlamalısınız, kuzeniniz hasta. Yazınızda yazdığınız gibi diğer yaşıtları ile kıyaslanacak bir durumda da değil. Bu sebeple olduğu gibi durumu kabullenerek, onun için ne yapabilir, hayatı onun için nasıl kolaylaştırabilirim diye bakmalısınız. Otizm bir gelişim bozukluğudur ve en ciddi problem de geç öğrenmedir. Yaşıtlarının bir kerede öğrendiği şeyi belki 10 kere de belki de hiç öğrenemeyebilir. Otizmde dereceler önemlidir, eğitilebilir olmasını da bu dereceler belirler... Panik olmak yerine iyi bir otizm merkezi bulmaya başlayın derim, ayrıca bu konuda çocuğun annesi de bir terapi alsa iyi olur.. Çok çok geçmiş olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun...

Yeni Teşhis — ODER bu sayfayı lütfen okuyun...

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum
özel eğitim rehabilite merkezlerine göndermemenizi anlıyorum
çünkü orada çocuk karma eğitim ile olumsuz etkilenebilir
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama birebir eğitim veren yerler de var gerekirse annesi beraber gidip gelir gözü üzerinde olur ...

Teşekkür ederim,moral verdiniz,dediklerini uygulayıp sabretmeye çalışacağz..
Zaten bir ben ağlamıyorum,ama patladığım zamanlar oluyor böyle..Çabalıyoruz ama inşallah olur..
allahtan açil şifalar dile canım yazdıklarından tüylerim ürperdi
Her zaman istediğimiz tek şey şifa..
Tohum vakfını arayıp onlarla konuşmayı düşünüyorum ..

Hepsine atmıştık Çok sağolun,çok teşekkürler..

Kişisel ihtiyaçlarını çok şükür karşılıyor.
Tuvalet,giyinme,yemek yeme,göz teması falanda kurabiliyor,otizm belirtilerinde ona uyan tek bir şey var oda bir sorunca defalarca tekrarlaması,ne ne ne diye,birde anlamaması,misal uçurumdan rahat bir şekilde kendini atabilir..
Adını hitap ederek istiyoruz,getiriyor da,böcüüm,balım,falanda diyorum hoşuna gidiyor gelip öptürüyor

Tam teşhisi nedir

https://www.facebook.com/video/video.php?v=392440707038

Allaha emanet olsun tüm yavrularımız
ihtiyacı olanlara da acil şifalar versin...
Bu videoyu ağlaya ağlaya izlemiştik..Allah razı olsun..
Burda iyi bir kurum yok ki,küçük yer burası,ilçede yaşıyoruz.Bağlı olduğumuz ildeki kurumlara da güvenemiyoruz..

Aynen sağır dediler bize de,sizde ki belirtileri anlatırmısınız yaranızı deşmeyeceksem
İnanın canımdan öte seviyorum,benim ömrümden alsın ona versin Allah'ım..
Biz de büyüyene kadar konuşamayacak diye çok korkuyoruz

Umarım gösterir inşallah rabbim razı olsun sizden..

Sağolun,ama burda öyle gelişim yerleri yok,karma eğitim veriliyor,derecesi çok yüksel değil,göz teması kurma ismine bakma var,adını söyleyebiliyor,doğum günlerinde iyiki doğdun ... diye abisinin benim kendi adını rahat söylüyor,çok şükür.
Kavram verildi öğretmemiz için,yerinde durmuyor ki,kendini öptürüyor,kucağımıza biniyo, şımarıp kaytarıyor

Yaşadığımız yerde birebir yok karma var orda da daha geriler söylediklerini de unutur diye korkuyoruz

Bazen teşhis zorlayabiliyor, yeğenime de otizm tanısı konmuştu, kardeşim helak oldu üzüntüden

Ama sonra çok bilinen bir üniversite hastanesine götürdüler, bir kaç gün testler yapıldı ve anne-babasının boşanmasına tepki olarak kendisini dışarıya kapattığını söyledi doktor, çok benziyor ama otizm değil dedi. Daha sonra pedagog yardımıyla ilk okula başlayana kadar sorun çözüldü. Sözcükleri tekrarlama, seslenildiğinde duymama, odaklanamama gibi problemleri vardı. Ama sorun başkaymış. Teşhisiniz nerede koyuldu, başka bir yerden teyit ettirdiniz mi, bunlar çok önemli.

Eğer teşhiste bir sorun yoksa, eğitimlerini geciktirmeyin, bu çok önemli.

2 buçuk yaşında iken nörolojiye götürdük,emar,eeg,emg gibi isimleri farklı türlü türlü testler yapıldı,temiz çıktı dikkat dağınıklığı dendi.
Şu an 5 yaşında,geçen yıl götürdük,otizm dendi.Ve sadece konuşmama,bide sözcük tekrarlama sorunu var,başka belirtiler yok.
Tekrardan bir çocuk psikologundan randevu alındı.
Bu sefer orda gösterelim dediler.
Cumartesi günü gidecekler,hayırlısı inşallah iyi olur

geçmiş olsun...benim de bir tanıdığımın oğlu otizm'li....kadın nasıl baktı, nasıl ilgilendi onunla, o nasıl bir özveriydi.....bu konuda o kadar bilgilendi ki bu bilgilerini kitaplaştırması için oğlunu gönderdiği okuldan çok fazla istek gelince bu konuda kitap bile yazdı ....başkalarına yardımcı olması için....oğlak eti yedirirdi çocuğuna...normal daire de otururken sırf onun için teras kata taşındı...terasta yumurtası için tavuklar,organik sebzeler,oğlu oynasın diye kediler köpekler baktı...ve özel rehabilitasyon okullarına gönderdi...bu okullarda yüzme konusunda çocuk çok başarılı oldu...fakat bunun çok maliyetli bir şey olduğundan yakınırdı...çünkü sadece eşi çalışan ve sadece bir evi olan biriydi...şimdi kocaman delikanlı oldu...ilk kez gören,bilmeyen anlamaz...okumayı da öğrendi yazmayı da biraz geriden geliyor ama geliyor... neticede geri gitmedi yerinde de saymadı....konuyu görünce yazmadan geçemedim...bilginiz olsun istedim...Allah yardımcınız olsun....

Canim oncelikle cok gecmis olsun allah sifa versin, bu taniyi sadece bir doktor koyduysa eger birkac uzman doktora daha gostermenizi tavsiye ederim
benim kizkardesim okul oncesi ogretmeni, unv okurken 1 yil kadar otizm hastasi bi cocuga psikologla birlikte egitim verdi, cocuk 12 yasindaysi yanilmiyosam,
ordan bildigim kadariyla otizmli cocuklarin egitimi cok zor ve cok fazla sabir isteyen bi egitim, kardesimin ilgilendigi cocuk otizmin en ileri safhasindaydi kriz geciriyodu, ama kardesim her gungunluk plan yapiyodu psikolog esliginde ve bu planlari her gun uyguluyolardi, kardesim grcekten cok yoruluyo ve yipraniyodu ama buyuk bi sabirla bu egitimleri uygulatiyodu cocuga, daha sonra baya ilerleme kaydetti cocuk
daha az kriz geciriyodu hatta nadirdi son zamanlarda, gunluk rutin kisisel islerini kendikendine ufak ufak yapmaya baslamisti
Size tavsiyem moralinizi saglam tutmaya calisin ve cok sabirli olun, bu cocugun egitimiyle ilgili iyi bi uzman bulmaya calisin allah yardimciniz olsun

Canım geçmiş olsun demiyorum çünkü otizim bir hastalık değil tedrvi edilebilir değil ama eğitilebilir çocuklar. Merak ettiğim şey su ben çokça otizimli çocuk tanıdım ve yakınımdada var sizin teşhis tam olarak konuldumu çünkü sizin söylediklerniz otizim özelliklerine pek benzemiyor.

Ne kadar güzel maşaAllah..Darısı başımıza..Teşekkür ederim,sağolun ..
Yok öyle ileri değil çok şükür,ama bizde kendi çapımızda eğitmeye çalışıyoruz..
Şimdi şöyle oldu.2 bucuk yaşında iken götürdük nörolojiye,testlerde birşey çıkmadı dikkat dağınıklığı dendi.
5 yaşında şu an geçen yıl tekrar özel nöroloji uzmanına götürdük.Oda testlerde ağır bulgular yokmuş.Hani beyinsel anlamda temiz.Ama otizm demiş.
Nöroloji uzmanı dışında nereye nerelere götürebiliriz ki :26:

Fiziksel olarak yada beyin yapılarında hiçbir anormallik yok zaten otizmin nedeni tam bilinmiyor. İnternettende araştırabilirsiniz davranış şekillerini ama genel olarak otizimli çocuklar belli hareketleri tekrarlar örneğin aynı çizgi üstünde defalarca gidip gelmek tepkisizlik değişiklileri kabullenememe. Gibi belirtiler vardır. Nöroloji doktoruna götürmek doğru ama otizim konusunda uzman birini araştırın özel eğitime gitmesi için rapor çıkartmanız gerekir bunları yaptınız ayrıca devlet okulunu karşılıyor

inanın konu hakkında hiç bir tecrübem bilgim yok fakat üzüntünüzü kalben paylaştığımı bilin.umarım tez zamanda iyileşir

inanın konu hakkında hiç bir tecrübem bilgim yok fakat üzüntünüzü kalben paylaştığımı bilin.umarım tez zamanda iyileşir
Sağolun rabbim razı olsun sizden..
Çocuk psikologundan randevu aldık.
Dedik bari oraya götürelim.
Cumartesi günü oraya götürecekler.
Yok öyle hareketleri takıntıları yok,anne nerde anne nerde der sık sık,birde ne ne ne ne,der oda misal;
+anne nerde
yukarı çıktı ablacım
+anne nerde
ablacım yukarda
+anne gtti
böyle olur yani

merhaba...benim oğlumda otizmli ve 1.5 senedir mücadele veriyoruz...şu bahsettiğiniz tekrarlama bi süredir oğlumdada var...çoğu zaman ağlarken ortaya çıkıyor..sinirlenip ağlarken duup dururken babasını sorar cevap veririm tekrar sorara tekrar tekrar tekrar ve bir süre sonra ilgilenmediğimi görünce bırakır...yada bişi sorduğunda o an için cevap vermediysem ben cevap verene kadar bıkmadan usanmadan sorar tekrar eder aynı soruyu...
sizdeki bu durum ne zamandır var bilmiyorum ama belki gelip geçici bir dönemde olabilir bi süreç olabilir..çünkü 4-5 çok zorlu yaşlar..ayrıca anaokulu içinde asla korkmayın...endişeler muhakkak olucak çünkü kendilerini ifade edemiyorlar ve ve siz orda neler yaşadığını nelere maruz kaldığını bilemiceksiniz...geçen sene bende devler kreşine göndermiştim..sabah grubundaydı ve oğlumda konuşma hiç yoktu..ama sürekli kreşe gittim geldim..öğretmenlerin yakasını hiç bırakmadım...birde rehabilitasyon merkzlerinden çekinmenize gerek yok...orda hem çocuk eğitim görüyor,hemde anne bilinçleniyor...dersleri izleyip en azından evde neler yapabilceğinizi öğreniyorsunuz..

Rabbim tez zamanda şifa versin evladınıza.
Aynı şekilde bizimkide.
Evet daha yeni yeni başladı bu sık sorular.1 senedir yani,ondan önce konuşamıyordu zaten
Umarım gelip geçicidir,vallahi perişan olduk.
Hepimizin psikolojisi bozuldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…