- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi superisi96
-
Sağolun allah razı olsun,umarım tez vakitte gelir şifası,gözyaşlarımız diner..şifa duaları okusanız canım ALLAH'TAN son ana kadar ümit kesilmezmiş
RABBİM ŞAFİ adının hürmetine şifa versin,YÜCELER YÜCESİ ALLAHIM yar ve yardımcınız olsun canım Amin
Tedavisi var,fakat uygulatamıyoruz ki..Yapmıyor kafayı yedik hepimiz..Büyük-küçük ne demek onu öğretmeye çalışıyoruz kaç gündür ama olmmuyorAllahim
Ne zor bir birsey.. Bir yardimim dokunamicak ama Allahtan bol sabir diliyorum sizlere... Umarim tedavisi vardir ..
Rabbim razı olsun sizden,sağolun..Rabbim yardımcınız olsun canım ne yapılabilir inan bilmiyorum ama yazmak istedim
Selam bayanlar..
Bana çok yakın olan bir ailenin küçük oğlu otizm..
Kuzenim gibi olur kendisi..Anneside teyzem gibidir..
Kısaca anlatmak istiyorum çünkü sürekli ağlıyoruz..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Biraz rahatladık..Sürekli ateşlenen bir çocuktu havale geçirdiğinde 10 aylıktı
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
Laftan anlamıyor..Hayır diyince 10 defa ne ne ne ne diye sorguluyor..
Pedagog,psikolog her yere götürdük..
Ama dikkat eksikliği dendi..
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Bizi çocuk psikologuna yönlendirdiler..
Gittik,pek birşey öğrenemedik açıkçası dedikleri her eğitimi yaptık.
Fakat dinlemiyor,dikkati dağılıyor,şımarıyor,yapmıyor ..
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Rehabilitasyon merkezi ile görüştük,fakat daha fazla yıpranacak diye vazgeçtik.
Sürekli ağlıyoruz,bitik durumdayız.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..
Sağolun allah razı olsun,umarım tez vakitte gelir şifası,gözyaşlarımız diner..
Tedavisi var,fakat uygulatamıyoruz ki..Yapmıyor kafayı yedik hepimiz..Büyük-küçük ne demek onu öğretmeye çalışıyoruz kaç gündür ama olmmuyor
1 yıldır biliyoruz,bu yerlerin hepsini hepimiz hatim ettik.OLAYIN ŞOKU ile aglıyorsunuz çok normal.geçicek arkadasım.aranızdan birileri sagduyulu ve sogukkanlı olmalı...O minik için elinizden ne kadarı gelirse anneyi de toparlayın.Allahın izni ile OTİZM tedavisi olan bir hastalık.Çok kapsamlı bilmiyorum ama blup linki yazdım burayı inceleyin
Tohum Otizm Vakfı
Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu | Tohum Otizm Vakfı
Beynin kimyasıyla ilgili diye anımısyorum.Bilgilenmek şart.Galiba bu çocuklar belli gıdaları tüketemiyor.tehlikeli.Annenin ailenin acilen bilgilenmesi lazım.
ÖYLE ÇOCUK YORULUR DİYE TEDAVİDEN VAZGECMEK OLUR MU HİÇ?İnanın bu vakıf işini ciddi yapan bir yer diye biliyorum.Çocuklar özel eğitim sonrası normal yaşıtları gibi olabiliyordu sanırım.Hep kulaktan dolma.Nolur üşenmeden okuyun inceleyin.
Teşhis ve tanı kesin nasıl konur? Hasta nerde yaşıyor ?En yakıon vakıf size nerede? bulun ve çözün...İnanıyorum ki halledebilirsiniz.
Zorlanırsanız bana yazın beraber bakalım.Şu an baş agrım var.Yarın akşam üzeri gibi yine acar okur anladıklarımı size özet gecerim...
Çok geçmiş olsun...
Bize bizim eğitebileceğimiz kadar kötü olmadığı söylendi,yani biz eğitirsek atlatabilirmiş.Canim bu sizin ogretmenizle olurmy ? Bu isin dr lari uzmanlari olmali .. ? Belki siz iyilik yapalim derken zarar veriyorsunuzdur,bak iste sevincek birsy var tedavisi var diyorsun.. Rabbim
Yardimciniz olsun insallah ..
Hepsini okuduk,nerdeyse ezbere biliyoruz.Ordaki otizm belirtilerinin birçoğu kuzenimde yok zaten..Sadece 2 3 tanesi fazlasıyla var..
Bize bizim eğitebileceğimiz kadar kötü olmadığı söylendi,yani biz eğitirsek atlatabilirmiş.
Çok zorda kalırsak rehabilitasyon dendi.
Geçen görüştük,o görüşmeden sonra gene çöktük..
Orda kala kala daha kötü olabilirmiş..
Selam bayanlar..
Bana çok yakın olan bir ailenin küçük oğlu otizm..
Kuzenim gibi olur kendisi..Anneside teyzem gibidir..
Kısaca anlatmak istiyorum çünkü sürekli ağlıyoruz..
Şimdi benim kuzenim,çook küçükken havale geçirdi..Testlerde beyne vurulmadığı temiz çıktığı söylenildi..
Biraz rahatladık..Sürekli ateşlenen bir çocuktu havale geçirdiğinde 10 aylıktı
Şimdi 5 yaşında.Konuşmuyor.."anne,baba,su,kaka,gidiyoruz,gel" gibi kısa kelimeleri söylüyor.
Laftan anlamıyor..Hayır diyince 10 defa ne ne ne ne diye sorguluyor..
Pedagog,psikolog her yere götürdük..
Ama dikkat eksikliği dendi..
En son buraya iyi gelen bir nöroloji uzmanına gittik,beyinde yani fiziksel anlamda sorun yok,beyni temiz,fakat davranış bozukluğu otizm oldugunu öğrendik.
Bizi çocuk psikologuna yönlendirdiler..
Gittik,pek birşey öğrenemedik açıkçası dedikleri her eğitimi yaptık.
Fakat dinlemiyor,dikkati dağılıyor,şımarıyor,yapmıyor ..
Biz hepimiz çökmüş durumdayız.Ondan küçük çocuklar fin fin dolaşıp konuşup büyük gibi sohbet ederken,
bizim oğlumuz,(kuzenim yani),insanları görür görmez başını ellerinin arasına alıp kaçıyor.Annesinin eteğine yapışıp ağlıyor.
Rehabilitasyon merkezi ile görüştük,fakat daha fazla yıpranacak diye vazgeçtik.
Sürekli ağlıyoruz,bitik durumdayız.
Ne yapabiliriz,lütfen burdan ne yapılabilir gibi şeyler söylemeyin.Her yolu denedik çünkü,son çare siz bayanlara danışmak geldi aklımıza..
Hepsini okuduk,nerdeyse ezbere biliyoruz.Ordaki otizm belirtilerinin birçoğu kuzenimde yok zaten..Sadece 2 3 tanesi fazlasıyla var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?