- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
- 83
Ürktüm
Bakalım tabi ilaç verilirse. Şimdiden değerlendirmeyeyim bunu.
Denedim de daha bi nefessiz kaldım sanki, ben mi yanlış yaptım anlamadım ki
Ömür boyu demeseydin iyiydiMuhtemelen Evet.Panik atak ömür boyu geçmez.Bu hergün olacağı anlamına da gelmiyor.Ara ara yoklayacaktır.Bütün dikkatini kese kağıdına vererek yapmalısın.Gözün onda olacak.Bunun nedeni de sen aslında nefes alamadığını düşünüyorsun.Dikkatini ona verdiğinde aslında nefes aldığını göreceksin ve bu gevşemeni sağlayacak.
Ömür boyu demeseydin iyiydiBir dahaya öyle yapayım madem, benim de aklıma o gelmişti açıkçası, nefes doluyor buraya demek ki diye ama bir iki saniye sonra oraya nefes veremedim tıkanmaya başladım. Ne saçma bir şey ya durduk yere kendimi panikliyorum.
Doğru söylüyorsun bak, sonuçta hayatımın bir parçası bu da. Yoga yardımcı olur mu acaba onu düşünmeye başladım şimdiAma maalesef öyle belki 15 sene hiçbirşeyin olmayacak ama birgün tekrar yaşayacaksın.Bunların bilincinde olmalısın ve atakları stresle başa çıkma yada nefes egzersizleri gibi tekniklerle azaltmalısın. Eğer bunları başarırsan yaşadığın zaman sıkıntı yaşamazsın.İnsan bildiği yaptığı şeyden korkmaz
Doğru söylüyorsun bak, sonuçta hayatımın bir parçası bu da. Yoga yardımcı olur mu acaba onu düşünmeye başladım şimdi
Çok teşekkür ederim ya cidden danışacak kimsem yoktu iyi geldiniz
Çok teşekkür ederim yazarım elbet :) Sormadım ayıp oldu kendi derdime düştüm de sen de mi yaşıyorsun bunu?Rica ederim aklına takılan birşey olursa yazabilirsin.
Çok teşekkür ederim yazarım elbet :) Sormadım ayıp oldu kendi derdime düştüm de sen de mi yaşıyorsun bunu?
Geçmiş olsun, umarım tekrarı olmazTam olarak olmasada buna benzer bir kaç kez yaşamışlığım vardı.
Geçmiş olsun, umarım tekrarı olmaz
Seni çok iyi Anlıyorum canım ben 4yıldır uğraşıyorum KPSS ye hazırlanırken yakalandım hastalığı Tanıma Süreci cok zordu kalp krizi nefes darlığı vs vs gitmediğm bölüm kalmadı sürekli hastaneye gidiyordum bir süre lustral kullandım iyi geldi cok araştırdım şunu bil ki bu tamamen nefesle alakalı bunu unutma stres yaşadığın anda nefes alışverişi düzensizzlesir hızlı hızlı nefes alırsın kalp de yetişmek için hızlı çarpar Eeee ne olur nefes darlığı baslar nabız düşer benzin atar Öldüm ölecem demeye başlarsın. Düzenli nefes çok önemli nefes egzersizlerini Öğren.pasifilora adlı bitkisel bir şurup var hamileyken kullanmıştım doğal evde hep bulunur baktım cok daraldım bir kasık içiyorum.ben bir Yıldır atak yasamadım gelelim sona sende benim gibi insanları mutlu edicem diye kendini parçalayan birisin sanırım tez canlısın.ama bırak bundan vazgeç sen bir derdini anlatacam diye kendini parçalarsın millet seni kırar döker boşver biraz rahat olmanı tavsiye ederim gelişim Kitapları okuyabilirsin veee kendinle Barış Hoşçakal....Elimden geldiğince araştırıyorum ama bulduğum çözümleri uygulayamadım, o an panik paniği getiriyor. Ya nefessiz kalırsam diyorum panikliyorum ve nefesim gidiyor, nefesim gidince daha çok panikliyorum ve o bi üst seviyeye geçiyor ne olacak diye panikliyorum ve en sonunda elim ayağım da gidiyor kilitlenip kalıyorum ve yalnız olduğumdan daha çok korkuyorum. Bir kaç kez bu ataklarda annem doktora götürdü sakinleştiriciyi verip yolladılar, klasik erkek arkadaş problemleri gibi görüyor insanlar sanırım (hatta sırf bu yüzden görülmek istemiyorum) ama benimki bundan kaynaklı değildi. Sen nasıl engel oluyorsun buna?
Çok teşekkür ederim ne kadar uzun ve detaylı yazmışsın :) Zamanla öğrenmek istiyorum öyle biri olabilmeyi gerçekten. Çok çektim bundan ama uslanamadım hala. Keşke daha bireysel kalabilsem bir çok konuda. Allah kimseye vermesin böyle sıkıntılar. Sevindim uzun süredir yaşamamanıza, yinelememesi dileğiyle :)Seni çok iyi Anlıyorum canım ben 4yıldır uğraşıyorum KPSS ye hazırlanırken yakalandım hastalığı Tanıma Süreci cok zordu kalp krizi nefes darlığı vs vs gitmediğm bölüm kalmadı sürekli hastaneye gidiyordum bir süre lustral kullandım iyi geldi cok araştırdım şunu bil ki bu tamamen nefesle alakalı bunu unutma stres yaşadığın anda nefes alışverişi düzensizzlesir hızlı hızlı nefes alırsın kalp de yetişmek için hızlı çarpar Eeee ne olur nefes darlığı baslar nabız düşer benzin atar Öldüm ölecem demeye başlarsın. Düzenli nefes çok önemli nefes egzersizlerini Öğren.pasifilora adlı bitkisel bir şurup var hamileyken kullanmıştım doğal evde hep bulunur baktım cok daraldım bir kasık içiyorum.ben bir Yıldır atak yasamadım gelelim sona sende benim gibi insanları mutlu edicem diye kendini parçalayan birisin sanırım tez canlısın.ama bırak bundan vazgeç sen bir derdini anlatacam diye kendini parçalarsın millet seni kırar döker boşver biraz rahat olmanı tavsiye ederim gelişim Kitapları okuyabilirsin veee kendinle Barış Hoşçakal....
amin canım bununla yasamayı öğrenmeliyiz insallah.Allaha yaklaştırıyor bu sıkıntı teslimiyeti öğretiyorÇok teşekkür ederim ne kadar uzun ve detaylı yazmışsın :) Zamanla öğrenmek istiyorum öyle biri olabilmeyi gerçekten. Çok çektim bundan ama uslanamadım hala. Keşke daha bireysel kalabilsem bir çok konuda. Allah kimseye vermesin böyle sıkıntılar. Sevindim uzun süredir yaşamamanıza, yinelememesi dileğiyle :)
Gerçekten öyle galibaA
amin canım bununla yasamayı öğrenmeliyiz insallah.Allaha yaklaştırıyor bu sıkıntı teslimiyeti öğretiyor
Hastalığı kabul edersen iyileşme için bir adım atmış olursun.Sağlıklı olduğunu düşünen bir insanın tedaviye ihtiyacı yoktur.Merhaba, başlığı açalı 1 ay olmuş ben ancak psikiyatriste gidebildim. Bu ataklarımın hepsi panik atak değilmiş. Panik atakla başlamışım, ama bana anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu. Selectra ve passiflora verdi doktor. İlaç kullanmayı reddetmiştim ancak ikna edici konuştu benimle. Şu an ilacın ikinci günü ve ilacı kullanmak beni daha huzursuz yapmaya başladı sürekli nefesim daralıyor. Hele ki hemen bırakılmaz, geri dönüşü yok gibi cümleler okudukça daha bi kötü oldum. Hasta olduğumu zaten kabul edebilmiş de değilim.
Ya ben idrak edemedim sanırım. O küçücük hap parçasının bu hislerimi düzelteceğine de inanamıyorum niyeyse. Tamam etkisi bi süre sonra ortaya çıkıyormuş ama ne bileyim ben öyle şeker gibi atıveriyorum gidiyor. İlaç kullanıyorum diye daha çok gerilmekten başka etki yaratmadı bende. Haklısın ama sağlıklı olmadığım aşikar, niye muayeneye girmeden önce deli gibi titremeye ağlamaya başlar ki insan? Ben kendime anlam veremedim çünküHastalığı kabul edersen iyileşme için bir adım atmış olursun.Sağlıklı olduğunu düşünen bir insanın tedaviye ihtiyacı yoktur.
Utanılacak bir şey yok. İlaçlar sana yeni bir hayat vermez ve hastalığını da iyileştirmez.Sadece belli başlı semptomları giderir. Örneğin : Çok sinirliyken insan hızlı nefes alır verir , eğer nefesini kontrol altına alırsan , sinirlilik halin de azalır. Burada ilacın işlevi nefesini kontrol altında alma olarak düşünebilirsin.Ya ben idrak edemedim sanırım. O küçücük hap parçasının bu hislerimi düzelteceğine de inanamıyorum niyeyse. Tamam etkisi bi süre sonra ortaya çıkıyormuş ama ne bileyim ben öyle şeker gibi atıveriyorum gidiyor. İlaç kullanıyorum diye daha çok gerilmekten başka etki yaratmadı bende. Haklısın ama sağlıklı olmadığım aşikar, niye muayeneye girmeden önce deli gibi titremeye ağlamaya başlar ki insan? Ben kendime anlam veremedim çünküÇok utandım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?