Gece uykusuna yatma saatine bağlı bazen 7,5 bazen 8 de dalıyor o yüzden gece bazen 3 bazen 4 te kalkıyor çok fark etmiyor yani :)Eğer sorunlu bir bebek olsaydı uyku eğitimi gerekli olabilirdi. Lakin gece 1 2 defa uyuyan bebeğe de uyku eğitimi verilmesi ters tepebilir
Gece aynı saatlerde mi uyanır değişir mi?
Peki o dönemde bozulursa o zaman versem eğitimi? Diyelim ki 1 yaşında bozuldu 1 yaşında versem olmaz mı?Kesinlikle vermelisin! Ben yandim sen yanma. Benim de bebegim o aylarda cok guzel uyurdu. Kesintisiz 6-8 saat uyurdu. Su anda 1 yasinda ve ben aylardir ust uste 2 saat nadiren uyumusumdur. Yol yakinken caresine bak yoksa ileride cok cok zor duzeltmesi. Ve bircogunun soylediginin aksine bebeklerin o cagda artik gece uykuya ihtiyaclari var, zirt pirt uyanip anneyi emmelerine degil. Emmek istiyorsa ihtiyaci var diyorlar, tabi ki ihtiyaci olan donemler oluyor dis cikardigi zaman vs. Ama her gece 10 defa uyaniyorsa bu ihtiyactan degil aliskanliktan, baska sekilde uyumayi bilmemekten. Asil uykuya ihtiyaclari var saglikli buyumeleri icin.
Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?
Simdiki aklim olsa beklemem. Cunku hareketlendikten sonra yatakta birakmak cok zor oluyor, ayaga kalkiyorlar yatakta cunku. Ve benimki gibi meme bagimlisi olursa isler zorlasiyor. Bence kendi kendine uyumayi ogrenmeleri icin erken degil 5 ay. En azindan memede uyumasina izin vermeyerek ise basla. Yataga koydugunda yari uyanik olsun. Meme=uyku olarak kodlamasin.Peki o dönemde bozulursa o zaman versem eğitimi? Diyelim ki 1 yaşında bozuldu 1 yaşında versem olmaz mı?
Kuzum bir de zaten oyle birdenbire bozulmuyor. Bi bakiyorsun 6-8 saat uyuyan cocuk 4 saat, 3 saat, 2 saat uyumaya baslamis, sonra da saat basi kalkar olmus.Peki o dönemde bozulursa o zaman versem eğitimi? Diyelim ki 1 yaşında bozuldu 1 yaşında versem olmaz mı?
Benimki ayağa kalkamıyor ama aşırı hareket ediyor. Dönüp duruyor el kadar yerde, tekme atıyor beşiğe falan çok hareketli bir bebek zaten geçen ay verseydim keşke diyorumSimdiki aklim olsa beklemem. Cunku hareketlendikten sonra yatakta birakmak cok zor oluyor, ayaga kalkiyorlar yatakta cunku. Ve benimki gibi meme bagimlisi olursa isler zorlasiyor. Bence kendi kendine uyumayi ogrenmeleri icin erken degil 5 ay. En azindan memede uyumasina izin vermeyerek ise basla. Yataga koydugunda yari uyanik olsun. Meme=uyku olarak kodlamasin.
Peki ne zaman başladı hatırlıyor musunuz bu aşama aşama bozulma? 6.ayda mı mesela kusura bakmayın çok soruyorumKuzum bir de zaten oyle birdenbire bozulmuyor. Bi bakiyorsun 6-8 saat uyuyan cocuk 4 saat, 3 saat, 2 saat uyumaya baslamis, sonra da saat basi kalkar olmus.
Aslinda 4. Ayda uyku gerilemesiyle basladi yavas yavas. Kesintisiz uykulari kisalmaya basladi. Sonra sanirim 9. Ayda yine uyku gerilemesiyle daha da kisaldi uykulari. O zamandan beri de kotu gidiyor.Peki ne zaman başladı hatırlıyor musunuz bu aşama aşama bozulma? 6.ayda mı mesela kusura bakmayın çok soruyorum
5 ay erken ya. gariban uzmuyormus da :) bir arkadasim yontem olarak asla emzirip uyuyor diye yatagina birakmadim..hep gazini cikartip uyandirip oyle biraktim besige demisti..belki bu yontemi deneyebilirsiniz. (ben saatlerce memede uyutmus gariban bir anneyim :))Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?
Öyle birşey yok canim. Yani var ama o emme ile ilgili degil genelde oyle kişiler çocuklarını gündüz uyutmuyir ve ya gece geç saatte yatırıyorSizin çocuğunuz fena değilmiş uyku konusunda neyse ki. Anne forumlarında öyle insanlar görüyorum ki bebekleri yarım saatte bir uyanıyormuş alışkanlıktan. Gözümü o korkuttu açıkçası.
Gece beslenmesini nasıl kesebilirim ki tabi daha erken ilerisi için soruyorum. Mesela bebeğim ağladı kalktım e emerek uyuyan bebeğe meme vermezsem nasıl uyuyacak geriYa bende emerek uyutuyordum çocuğumu, ve gece emziriyordum. Oğlumun ön dişleri çürüdü. Baya kanal tedavisi falan yapıldı sedasyonla.
Uyku eğitimine kesinlikle karşıyım. Ancak gece emzirmesini ve emzirerek uyutmayi kesmenizi öneririm.
Ay inşallah sorun olmaz o zamanÖyle birşey yok canim. Yani var ama o emme ile ilgili degil genelde oyle kişiler çocuklarını gündüz uyutmuyir ve ya gece geç saatte yatırıyor
Yok olmaz merak etme. Senin bebek uslu masallah. Öyle postları okuma. Bende hamileyken cok denk geliyordum etraftan da duyuyorum. Eğer senin bebegin uykuyu sevmeyen ve ya uyumayan bebek olsaydı emin ol suanda sen bu ayda hatta daha öncesinde bile perişandın. Gerek yok uyku eğitimine bence.Ay inşallah sorun olmaz o zaman
Zaten bildiğim kadarıyla 6 aylıkken gece beslenmesine ihtiyaç olmuyor. Doktora sorarsın canim ben böyle biliyorum yanlis hatırlamıyorsamPeki öyle çok zor olmuyor mu sürekli emmek istiyor demişsiniz geceleri. Uyku eğitimi yerine belli bir süreden sonra gece beslenmesini kessem nasıl olur?
Tracy hogg Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı öneririm. Ben 5 buçuk aylıkken eğitim verdim şuan 11 aylık. Diş çıkarma dönemlerinde sadece bir kere uyanıyo ateşi varsa 3 kere falan uyanıyo , atak haftalarında bile artık deliksiz uyku var.Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?
Valla benim oglum dogdugundan beri aksam 7'de, yazin da 8'de gece uykusuna geciyor. Gunduz de uyutuyorum. Yargilariniz fazla keskin.Öyle birşey yok canim. Yani var ama o emme ile ilgili degil genelde oyle kişiler çocuklarını gündüz uyutmuyir ve ya gece geç saatte yatırıyor
Peki problem nedir?akşam 7de yatması gec bir saat degil?Valla benim oglum dogdugundan beri aksam 7'de, yazin da 8'de gece uykusuna geciyor. Gunduz de uyutuyorum. Yargilariniz fazla keskin.
Gece 100 defa emmek icin kalkmasi. Demissiniz ya o insanlar cocugunu gec yatiriyor. Ben gec hic yatirmadim. Ilk aylarda uykusu cok guzeldi. Sonradan bozuldu. Simdi 1 yasinda ve gece surekli uyanip emmek istiyor.Peki problem nedir?akşam 7de yatması gec bir saat degil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?