• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
25
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Ne gibi kafa yapıları var ki merak ettim. Nsıl farklılıklar var?
Hepsi için konuşamam belki ama ne kadar tanıdığım varsa bilhassa sürekli aşağılanmış hissediyorlar kendini sürekli üstünlük sağlamaya çalışıyorlar anlayamadigim bir şekilde. Sürekli hemde. Zaten yöre gelenek olarakta çok farklılık var bana hep diyorlardı ben kulaklarımı kapattım üç yıl oldu ayrılsam ayrilamiyorum bilmiyorum ben olsam bidaha hiç bulasmazdim

Etnik köken konusunda haksız anneniz ancak eğitim konusunda haklı, ne iş yapıyor sevgiliniz? Ailesi nasıl insanlar?
Etnik kökeni önemli değil ama eğitim ve aile denkliği önemli, bizim de gelinimiz kürt, ailesi harika insanlar çok seviyoruz , yunan da olsa İtalyan da olsa fark etmezdi ama eğitim, iş, ailenin kültürel durumları ilerisi için çok önemli detaylar bunu unutmayin
Ya işi var herşeyi tam yerinde çoğu eğitimli insandan daha çok şey görüp geçirmiştir yani annemde zaten hep iyi insan olsun derdi ama doğulu olması çok skntı çıkarttı yüzüme bakmıyor

Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Konu sahibi, yaşın genç olduğu için galiba böyle düşünüyorsun. Sevgilinin ailesini görmemişsin, nasıl yaşayışları var bilmeden gözlemlemeden annene neyi savunuyorsun? Daha adamı kaç aydır tanıyorsun neyi savunuyorsun? Daha 7 aylıık ilişki ya.

Daha mezun bile olmamışsın, ne bu sevgili sevdası. Hayatı bile tanımıyorsun. Olay zaten kürt olması değil eğitiminiz denk değil, mesleğiniz denk değil. Kültürleriniz farklı.

Olana bitene annenin gözünden bak, kızı daha okulu bitirmeden kendisine eğitim, meslek, kültür açısından uyumsuzluk olduğu birini ısrarla savunuyor. Sence 22 yaşında okul bitmeden derdin bu mu olmalı?

Siz ne okuyorsunuz?

Konu sahibi, yaşın genç olduğu için galiba böyle düşünüyorsun. Sevgilinin ailesini görmemişsin, nasıl yaşayışları var bilmeden gözlemlemeden annene neyi savunuyorsun? Daha adamı kaç aydır tanıyorsun neyi savunuyorsun? Daha 7 aylıık ilişki ya.

Daha mezun bile olmamışsın, ne bu sevgili sevdası. Hayatı bile tanımıyorsun. Olay zaten kürt olması değil eğitiminiz denk değil, mesleğiniz denk değil. Kültürleriniz farklı.

Olana bitene annenin gözünden bak, kızı daha okulu bitirmeden kendisine eğitim, meslek, kültür açısından uyumsuzluk olduğu birini ısrarla savunuyor. Sence 22 yaşında okul bitmeden derdin bu mu olmalı?
Şimdi şöyle bişey ailesinide tanıyorum anneside diyor bana bunu seni ezdirmem emin ol diye ki erkek arkadaşımda aynı fikirde eski kafalı insan değiller öyle hep bir arada yaşayan sulalecek yaşayan insanlardan değiller ki zaten devir artık çok değişti ben okulumu okumucam veyada bitirmicem mesleğimi elime almıcam demiyorum onlara bı kere benim gözümden bakmiyolat sadece

Biraz açsanız konuyu.
Böyle cok havada kalıyor.
Sizin mesleğiniz ne , sevgilinizin mesleği ne ?
Ailelerin bakış açısı nasıl ?

Etnik köken meselesi değil bende doğuluyum. Ama kafa yapısı,hayata bakış açısı uymalı. Sorun çıkıyor ister istemez. Abim batıdan biriyle evlendi ve çok sorun yaşadı zamaninda. Yengemin ailesinde erkekler reçel yaparmis,baklavayi vs babası acarmış haliyle bunları evlenince de abimden bekledi. Abim doktor ama kafa yapısı dogdugu toprakların yani. Yemegi,temizligi detay isleri kadının yaptigina şahit olmuş bir kere. Çok sorun yaşadılar bu verdigim en basit örnek. Ben ayrıldım esimden ve şuan biriyle evlenecek olsam ama benim kültürümden biriyle evlenmek isterim,tabi buyuk konusmuyorum🤷

Şimdi şöyle bişey ailesinide tanıyorum anneside diyor bana bunu seni ezdirmem emin ol diye ki erkek arkadaşımda aynı fikirde eski kafalı insan değiller öyle hep bir arada yaşayan sulalecek yaşayan insanlardan değiller ki zaten devir artık çok değişti ben okulumu okumucam veyada bitirmicem mesleğimi elime almıcam demiyorum onlara bı kere benim gözümden bakmiyolat sadece

Sen 7 aylık ilişkide sevgilinin anasıyla bu konularla ilgili konuşmaya mı başladın? Daha 7 aylık ilişkide ne ara bu ilişki ciddiye geldi ya saf mısın sen? Ne bu rahatlık. Kim kimi 7 ayda tanıyor da böyle davranıyor? birde akrabalarını araya sokmuşsun.

Annen senin gözünden zaten bakmasın. Allah annene sabır versin.

Kızlarını ya da oğullarını evlendirme süreci aileler için hiç kolay olmuyor
Benimki çok yakınımızdan, dibimizden hatta ama ona rağmen ailem defalarca sorguladı, eğitimimizi, her şeyimizi. Ben avukat edasıyla kendimi ve sevgilimi savunmaya çalışmıştım. Ama nasipte varsa bir şekilde oluyor. Ben aileleri de anlıyorum, biz aşktan mantıklı düşünemiyoruz. Ama ailelerde o aşk dolu yıllar tükenmiş oluyor. Mesele Türk-Kürt meselesi değil, mesele kültürel farklılar. Ben buna çok önem veriyorum kimse kusura bakmasın, Kürt vatandaşların da endişeleri olabilir bu normal çünkü farklı kültürlerin içindeyiz. Yakınındaki farklı bir şehire bile gitsen değişiyor yani. Siz sevgilinizin ailesini, nasıl bir ortamda yaşadıklarını biliyor musunuz, gördünüz mü? Muhakkak sevgiliniz farklıdır ama ailesi de inanın bir o kadar önemli.

Annem sana değer vermezler diyo her işlerini sen yaparsın rahatım olmaz diyo

Değer vermek aileden aileye değişir bunun ırkı yok eğer annen ırkçıysa kulaklarını tıkayıp arayı bulmaya çalış ama ırkçı değilse seni dünyada en çok tanıyan bir insan bir şeyleri uygun bulmuyorsa ona bir kulak vermek lazım en azından kulaklarını tıkamadan bir dinlemek lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X