• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
25
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Sen 7 aylık ilişkide sevgilinin anasıyla bu konularla ilgili konuşmaya mı başladın? Daha 7 aylık ilişkide ne ara bu ilişki ciddiye geldi ya saf mısın sen? Ne bu rahatlık. Kim kimi 7 ayda tanıyor da böyle davranıyor? birde akrabalarını araya sokmuşsun.

Annen senin gözünden zaten bakmasın. Allah annene sabır versin.
Anlamıyorsunuz işte bu konuları açık açık konuşmadık tabiki bı yerden konu açıldı ve onlarda fikirlerini söyledi anlatıyorum bnde çok meraklı değilim böyle olmasına ama kalp siz hiç sevmedinizmi birisini

Eğitimi bu kadar ayağa düşürmemek lazım. İyi insan olsun da ilkokul mezunu olsun nedir ya? Hem iyi insan olup hem eğitimli olunmuyor mu? Niyeyse hep bu tür konularda olumsuz örnekleri hep eğitimli kesimden veriyorlar.
Bir de daha azıyla yetinmek içimize işlemiş ya. İlla bir yerden feragat etmek zorunda mısınız? Siz hak etmiyor musunuz hem iyi insan olup hem de donanımlı, eğitimli bir insanı? Kk kadınlarının çoğu iyi insan olmaya kafayı takmış durumda.
İyi insan olmak her şeye yetiyor mu tek başına? Bence hayır.
Bir de üniversite mezunu kadar görgülü, donanımlı deniyor hep. Ne alaka ya? Hayat okulu zımbırtısını dinliyoruz senelerdir bir de. Öyle bir şey yok.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle bişey ailesinide tanıyorum anneside diyor bana bunu seni ezdirmem emin ol diye ki erkek arkadaşımda aynı fikirde eski kafalı insan değiller öyle hep bir arada yaşayan sulalecek yaşayan insanlardan değiller ki zaten devir artık çok değişti ben okulumu okumucam veyada bitirmicem mesleğimi elime almıcam demiyorum onlara bı kere benim gözümden bakmiyolat sadece
Bu cümle de hele bir evlen, canına okuyacağım, şimdilik cici görünüyorum cümlesidir bu arada.
İdeal kayınvalideler ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olup da oğluyla evlenmeye iknaya çalışmazlar. Biz şöyle iyiyiz böyle iyi aileyiz diyenlerden uzak durun. Evlendikten sonra limon gibi sıkarlar sizi.

Bu cümle de hele bir evlen, canına okuyacağım, şimdilik cici görünüyorum cümlesidir bu arada.
İdeal kayınvalideler ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olup da oğluyla evlenmeye iknaya çalışmazlar. Biz şöyle iyiyiz böyle iyi aileyiz diyenlerden uzak durun. Evlendikten sonra limon gibi sıkarlar s

Sevgilinizin mesleği ne, ne iş yapıyor? Sürekli lise mezunu olduğunu söylemişsiniz ama ne iş yaptığını söylememişsiniz ya da ben mi kaçırdım göremedim.
Annenizi bir yerde anlıyorum. Her ne kadar batıda büyümüş olsa da ailesi doğuda yetişip büyümüş, belli kalıplarla yetişmiş ve muhtemelen evlatlarını o şekilde yetiştirmişlerdir. Sırf Kürt olduğu için istememezlik yapmıyordur. En basitinden bir bayramda ziyarete gitsen muhtemelen çok kalabalık bir bayram evinde sürekli hizmet etmen gerekecek. Gelin olarak senden beklentileri çok olacak. Biraz daha aileciler, birbirlerine bağlılar çünkü. Şuan annesi size "seni ezdirmem" diyor ama aldanma o sözlere. Bak bakayım iki iş yapma, bir iki aksi laf söyle neler oluyor? Başta kendisi söylenmeye başlar. Sonra oğlu annesinden yana olur sen neye uğradığını anlamazsın. Erkek anneleri çocuklarının yanındadır her zaman unutma bunu. Hele de doğuda insanlar daha da erkek evlatçıdır. Şimdi güllük gülistanlık geliyor her şey ama öyle olmuyor. Her ne kadar sen eğitim konusunu kafana takmasan da bir işe başladığında belki daha fazla kazandığında bile sorunlar yaşayacaksınız. Gibi gibi bir sürü konu var, örnek var.
Ayrıca bir dur daha son senenmiş hala okuyorsun. Bi okulunu bitir, gez dolaş, iş bul biraz para kazan hem kendine harca hem ailene biraz destek çık. Ne acelen var. Bakarsın zaman geçtikçe zaten sende biter bazı şeyler.

Başka gelinide var çok iyi davraniuolar onada
Kızlarını ya da oğullarını evlendirme süreci aileler için hiç kolay olmuyor
Benimki çok yakınımızdan, dibimizden hatta ama ona rağmen ailem defalarca sorguladı, eğitimimizi, her şeyimizi. Ben avukat edasıyla kendimi ve sevgilimi savunmaya çalışmıştım. Ama nasipte varsa bir şekilde oluyor. Ben aileleri de anlıyorum, biz aşktan mantıklı düşünemiyoruz. Ama ailelerde o aşk dolu yıllar tükenmiş oluyor. Mesele Türk-Kürt meselesi değil, mesele kültürel farklılar. Ben buna çok önem veriyorum kimse kusura bakmasın, Kürt vatandaşların da endişeleri olabilir bu normal çünkü farklı kültürlerin içindeyiz. Yakınındaki farklı bir şehire bile gitsen değişiyor yani. Siz sevgilinizin ailesini, nasıl bir ortamda yaşadıklarını biliyor musunuz, gördünüz mü? Muhakkak sevgiliniz farklıdır ama ailesi de inanın bir o kadar önemli.
Tabiki gördüm ona göre konuşuyorum bnde ki illa evlenmicem diye tutturmuyorum sadece tanisinpar onlarda baktım istemiyorlar yine napicam ailmei dinlicem

İnsanları ırklarına göre değerlendirmek yanlış. Kürt olmaz ama dünyanın en iğrenç en kötü adamı olur seni üzer. Böyle olması daha mı iyi acaba aileniz için merak ettim. Sonuç itibariyle kendi memleketinden kendi gibi olan insanlarıda görüyoruz çektirmediği eziyetler kalmıyor. Ailenizin düşünce yapısını hiç beğenmedim. Keşke tanımaya çalışsalar öncelikle belki çok sevecekler.

Anlamıyorsunuz işte bu konuları açık açık konuşmadık tabiki bı yerden konu açıldı ve onlarda fikirlerini söyledi anlatıyorum bnde çok meraklı değilim böyle olmasına ama kalp siz hiç sevmedinizmi birisini

Konu sahibi gerçekten ailenin sana verdiği emeklere yazık. Ailen için senin böyle empatiden yoksun, anlayışsız ve ısrarla inat eden bir yapının olması çok üzücü.

Aklı başında çiftler henüz 7 aylık ilişkideki kişiyi "çok iyi tanıdığını" düşünmezler. Çünkü zor. 7 ay çok kısa bir süre. Hatta şöyle söyleyeyim, aklı başında birisi karşısındkaini iyice tanımadan sevgili olmaz. Savunduğu çocuğu sadece 7 aydır tanıyorsun ve bu yeterli değil. 7 ayda okulu bitmemiş bir genç kızın, sevgilisinin annesiyle oturup, böyle "seni ezdirmem" palavra konuşmaları dinlemesi doğru değil.

En üzücü kısmı senin daha 22 yaşında, mezun olduğunda acaba hangi işte çalışabilirim, kendim idaha nasıl geliştirebilirim diye düşinmek, plan yapmak yerine 7 aydır kendini bu konuyla uğraştırman. Yani üniversiteleri insanlar iyi eğitim alsın diye kuruyorlar ama gerçekten bazılarının boşa okula gidip geldiğinin örneğisin.

Ha bak şunu dersin annene anlardık "Henüz öyle arkadaş, flört görüşüp birbirimizi tanıyoruz, ciddi bir şey yok" ama sen hala saf saf adamı savunuyorsun.

Benim annem doğulu, kürt değiller. Babam karadenizli. eski sevgilim kürttü. Yani doğu kültürü gerçekten çok zor. Benim baba tarafımdaki tüm erkekler kadına değer verir, öyle yemek ev işi beklemezler. Sen sevgilini savunuyorsunda, sevgilinin yetiştiren annesi babası akrabaları nasıl insanlar bilmiyorsun. Neyine savunuyorsum boş boş ısrarla anlamıyorum.

Sevgilinizin mesleği ne, ne iş yapıyor? Sürekli lise mezunu olduğunu söylemişsiniz ama ne iş yaptığını söylememişsiniz ya da ben mi kaçırdım göremedim.
Annenizi bir yerde anlıyorum. Her ne kadar batıda büyümüş olsa da ailesi doğuda yetişip büyümüş, belli kalıplarla yetişmiş ve muhtemelen evlatlarını o şekilde yetiştirmişlerdir. Sırf Kürt olduğu için istememezlik yapmıyordur. En basitinden bir bayramda ziyarete gitsen muhtemelen çok kalabalık bir bayram evinde sürekli hizmet etmen gerekecek. Gelin olarak senden beklentileri çok olacak. Biraz daha aileciler, birbirlerine bağlılar çünkü. Şuan annesi size "seni ezdirmem" diyor ama aldanma o sözlere. Bak bakayım iki iş yapma, bir iki aksi laf söyle neler oluyor? Başta kendisi söylenmeye başlar. Sonra oğlu annesinden yana olur sen neye uğradığını anlamazsın. Erkek anneleri çocuklarının yanındadır her zaman unutma bunu. Hele de doğuda insanlar daha da erkek evlatçıdır. Şimdi güllük gülistanlık geliyor her şey ama öyle olmuyor. Her ne kadar sen eğitim konusunu kafana takmasan da bir işe başladığında belki daha fazla kazandığında bile sorunlar yaşayacaksınız. Gibi gibi bir sürü konu var, örnek var.
Ayrıca bir dur daha son senenmiş hala okuyorsun. Bi okulunu bitir, gez dolaş, iş bul biraz para kazan hem kendine harca hem ailene biraz destek çık. Ne acelen var. Bakarsın zaman geçtikçe zaten sende biter bazı şeyler.
Tamam işte haklısınız ben hemen evlenicem demiyorum sadece tanisinlar istiyorum ama annem bana karşı kusuyor bu zoruma gidiyor sadece bende içimi dökmek istedim ama bazı yorumlar gerçekten olumsuz oldu benim icind

Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum
Tamam anladık sen üniversite okuyorsun o lise işi ne bu çocuğun işi yaş kaç..madem ileri görüşlü zeki neden okumamış

Başka gelinide var çok iyi davraniuolar onada

Tabiki gördüm ona göre konuşuyorum bnde ki illa evlenmicem diye tutturmuyorum sadece tanisinpar onlarda baktım istemiyorlar yine napicam ailmei dinlicem
Bizim burada bir laf vardır onu paylaşacağım müsaadenizle. "Gelinler giyinir kuşanır, kızlar da onu bir şey sanır." Şimdi sözün anlamı şudur, davulun sesi uzaktan hoş gelir. Evlenmeden önce genellikle kayın aileler cici görünür. İşin rengi cicim aylarından sonra ortaya çıkar.
Benim kuzenim de kayınvalidesine boncuğum, annem de annem diyordu sevgiliyken, nişanlıyken. Sonra gördü anneyi. Senesi dolmadan kadın buna seni boşatıp oğluma bekar kız alacağım dedi. :deli:
Bir de kadın ne demiş sana? Seni ezdirmem. Demek ki ailede ezilme gibi bir durum var. Yoksa ne diye teminat versin durduk yere?

Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, Kürt’ü Türk’ü mü var? Bu ayrımcı zihniyette olan insanlar bitmedi gitti.
Çok Kürt arkadaşım var benim. Bir tane de Diyarbakırlı sevgilim oldu. Kadına aşırı değer veren, sahiplenen biriydi. Yalnız yaşadığım için Hep bana maddi destek teklif ederdi. Kabul etmedim ayrı.
Burda Kv, kp, görümce konularını açanların hepsi mi kürt? Türk toplumu genel olarak aile bağları iç içe geçmiş yapıda ve evliliklere karışır vaziyette. Bunun coğrafi konumla alakası yok.

Şimdi şöyle bişey ailesinide tanıyorum anneside diyor bana bunu seni ezdirmem emin ol diye ki erkek arkadaşımda aynı fikirde eski kafalı insan değiller öyle hep bir arada yaşayan sulalecek yaşayan insanlardan değiller ki zaten devir artık çok değişti ben okulumu okumucam veyada bitirmicem mesleğimi elime almıcam demiyorum onlara bı kere benim gözümden bakmiyolat sadece
Annesi neden seni ezdirmem diye bir cümle kurdu bak kadın bişeyler biliyorki sana bu cümleyi kurmuş bence otur bir düşün neden bana bu sözü söyledi beni kim ezecek diye

Cocugun işi gücü yerindeyse evini gecindirecek güzel para kazaniyorsa ve en önemlisi iyi ahlaklı bir insansa lise mezunu olmasının ne önemi var?Sanki ülkede üniversite okuyan herkes Cumhurbaşkanı olmuş.Butun üni mezunlari boşta geziyor.

Tamam işte haklısınız ben hemen evlenicem demiyorum sadece tanisinlar istiyorum ama annem bana karşı kusuyor bu zoruma gidiyor sadece bende içimi dökmek istedim ama bazı yorumlar gerçekten olumsuz oldu benim icind
Sana bir tavsiye daha o zaman. İşler ciddiye binmeden aileleri sokmayın devreye. İleride daha sizin durumunuzun ne olacağı belli değil, gerilmeye gerek var mı? Gerek yok içli dışlı olmaya. Bakın sonra bayramda onu aramadım bana bunu dedi, şunu yaptım bana bunu söyledi olayları dönüyor. Dertsiz başına dert açma. Buradaki olumsuz yorumları da dikkate al. Sana ayrıl demiyoruz. Ama etraflıca da düşün, her şeyi göze alarak karar ver. Ben mesela kalabalık ailede, kalabalık misafirliklerde, sürekli hizmet durumlarına muhtemelen gelemem. Kendimi biliyorum. Daral gelir. Ona göre hareket ederim seçimlerimde de. Sana da fikir olsun. İnsan gençken gözü görmüyor. Aman ne olabilir ki sanki diyor ama olanlar oluyor.
Ayrıca adamın işini neden ısrarla söylemiyorsun? Vallahi aşırı merak ettim sen söylemedikçe. Ve adam kaç yaşında?

Annesi neden seni ezdirmem diye bir cümle kurdu bak kadın bişeyler biliyorki sana bu cümleyi kurmuş bence otur bir düşün neden bana bu sözü söyledi beni kim ezecek diye
Ya tabiki böyle ezdirmem diye demedi farklı bı şekilde farklı bişey söyledi ama bunu böyle hatırladığım için söyledim yani başka gelinide var ona karşı davranışı çok guzel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X