derdim var

oykumasil

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
39
Puanlar
298
Yer
Mardin
Kızlar tüp bebekle hamile kaldım ve erken doğum yaptım,enfeksiyon nedeniyle hayati tehlikem vardı ,ikiz bebeklerimi kaybettim ,sürekli ölümü düşünüyorum,herkesin her hareketi batıyor, yıllarca bodrum katta yaşadık ,evimizi yeni almıştık bebeklerimizle hayalimiz vardı, bebeklerim beni yalnız bıraktı, suandada sürekli eşime ben ölseydim sen evlenirdin bu evde yeni yuva kurardın benim çektiklerimi unuturdun diyorum, ben hastaneden çıktıktan sonra kadınların ölümünden bahsedildi ve kaynanam tabiki evlenir yaşı daha genç gibi cümle kurdu, dün görümcem geldi yarın gezmeye gidelim falan diyor kahkaha atarak gülerek ne yapacağımı bilmiyorum herkesten uzaklaşmak istiyorum eşimden bile soğudum düşünceleriniz benim için önemli yardım edin

ben anne değilim hiç bebek yapmadım yapmak da istemem. seni anlayamam tabii ama hayat çok güzel. bu psikolojiden çıkacaksın. zamana bırak. insanların senle eve kapanıp yas tutmasını bekleme. herkesin bir hayatı var. çok geçmiş olsun. sağlık önemli. sen sağlıklı ol.

Kayip zordur Allah sabır versin. Ne zaman oldu bu kayip ve kaç aylıktı ?

Bilemiyorum belki görümcem havan değişsin diye gezmeye gidelim demiştir ki yani herkesin teselli şekli sorunlarla basetme yolu farklı ben de gezerek atanlardanim

Geçmiş olsun. Eviniz de hayırlı olsun. Eve kapatmayın kendinizi, kimseye bilenmeyin. Kayınvalide terbiyesizmiş görüşmeyin.Oğlun ölürse de ben de evlenirim ohh ben de gencim de inadına.
Görümcen havan değişsin diye demiş olabilir, evde kapanıp bunu düşünme sürekli çık dolaş bence de gez. Psikologla konuşmanızı da tavsiye ederim.

Allah size sabırlar versin bence bi süre size iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyin uzaklaşın.
Kimse kimsenin acısıyla dertlenmiyor malesef karşıdan kolay geliyor onlara.
kayınvalidenize keşke deseydiniz kına da yakarsın sen şimdi diye.
Allahım ne kolay söylüyorlar bazı şeyleri Allah iyi yapmasın ne diyim.
Bol bol dua edin Allah’a sığının.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bana mesela böyle maneviyatı yüksek yerlere girmek camilere gitmek iyi geliyor.
Bulunduğunuz şehirde de vardır mutlaka böyle yerler gezin dua edin hava alın imkanınız varsa.
Bende bebeğimi kaybettim 2 hafta önce kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım evde durunca çok üzülüyorum dolaşıyorum öyle dışarlarda

Başınız sağolsun kaybınız için çok üzüldüm, biraz uzak kalmak en mantıklısı.
Şu an büyük ihtimalle travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsunuz eski zihin sağlığınıza kavuşmak için profesyonel destek alarak ilk adımı atabilirsiniz.

Benimde 2 hafta oldu size de Allah sabır versin çok zor bir durum kaldıramıyorum çok ağır geliyor

Başın sağ olsun kardeşim. Yaşayan bilir o acıyı. Ben de 20 haftalık ölü doğum yapmıştım. Zaman lazım. Gerçekten o dönem herkesin her lafı batıyor. Zaman herşeyin ilacı. Acı tamamen geçmiyor. Ama zamanla yara kabuk bağlıyor ve ilk zamanlar gibi ağrımıyor kendine biraz zaman ver. Gerekirse herkesten uzaklaş psikolojik destek alabilirsin bu süreçte. Ben içinden çıkamadığım noktada almıştım. Kimseyi düşünme sadece biraz kendine dön ve zamana bırak. Biraz daha toparlanınca Çalışmıyorsan çalışabilirsin ya da farklı yeni bi uğraş bulabilirsin. Allah yardımcın olsun Allah sabırlar versin

Hayat her şeye rağmen güzel. Yasınıxı yaşıyorsunuz hissettikleriniz doğal. Kaynana o hepsi aynı takılma bile.a ama bu süreçte uzak kal sana iyi gelmiyorlar

Ah bu kayınvalideler… onlarda anne ama nasıl vicdanla yavrusunu yeni kaybetmiş anneye bu söylenir . Ama sakın takılmayın kötü insanların sözleri sizi incitmesin onlar kötü . Siz kalbinize ferahlık veren insanlarla olun. Allah sabırlar versin

Allah sabır güç kuvvet versin canım destek alabilirsin uzmanından çok zor ama hayat devam ediyor.

6 ay sonra tekrar tüp bebek yapabilirmişim o yüzden çalışmayı suanlık planlamıyorum çocuk çok istiyorum yaşımda var eşimin ailesi kalabalık fakat benim kimsem yok bu dünyadan yalnız gitmek istemiyorum o yüzden çocuk çok istiyorum

başınız sağolsun
hızlı bir şekilde yardım almaya başlatın lütfen

Cok zor bir dönemdesiniz ve cevrenizdekiler berbat insanlar

Basiniz sag olsun

Hikayelerimiz çok benzer. 32 yaşımda evlendim bende. Benim de kimsem yoktu. Gebe kaldım ve onu kaybedince büyük bi şok yaşadım. Ondan sonra takıntı yaptım bu durumu. Bu seferde 1,5 sene tekrar gebe kalamadım. Takıntı yaptığım için gebe kalamadım bence. Giçbir sorun olmamasına rağmen tüp bebeğe falan gidecektim. O ara destek aldım çalışıyordum ama ekstra workshoplara falan katıldım iyi geldi. Biraz başka şeylerle meşgul olunca da tekrar gebe kaldım şükür. Hatta şuan 1 yaşında evin anasını ağlatıyor

Başınız sağolsun.siz şuan hem evlat acısı çekiyorsunuz hemde lohusasiniz o yuzden bu psikolojide olmanız çok normal .bunu geçici bi süreç olarak görün zamanla geçecek iyileseceksiniz.kendinizi zorlayın ve kalabalığa katılın.sussaniz bile yine de etrafınızda insanlar olsun.kendinizi kapatırsanız iyice bunalirsiniz

`