Derdime Bi Çare

Benimde niyetim bu ama sonradan önüme taş koysun istemiyorum ona bi açık bırakmak istemiyorum o yüzden soruyorum boşanıptamı gitsem boşanmadan gitsem genede gelebilirmi diye
Eşiniz boşanmak istemediği için boşanma davanız çekişmeli olur ve bu da en az 3 yıl sürer.
Bu 3 yılı ailenizin desteğiyle geçirmek daha mantıklı.
Mesela ailenize gitmeden burada bir avukat tutun ve siz ülkeden çıktığınız gün davayı açmasını isteyin.
Boşanma sürecinde olacağınız için aile birleşim vizesine başvursa da -arkadaşlar davet etmeniz gerekir diyor, öyleyse daha kolay- boşanmak üzere olduğunuza dair resmi bir delil olur elinizde. Böylece ne vize alabilir ne evinize gelebilir.

Türk vatandaşı değilim alman vatandaşıyım çocuklarda çifte vatandaş

Yani alman vatandaşı iseniz esiniz oturum izni almaya çalışabilir (yani eşten dolayı oturma izini çünkü evliliginiz almanyada da geçerli) . Lakin karar verilme esnasında çeşitli faktörlere bakılır: mesela çocuklar, maddi imkanlar felan. Esinizin burda kendini gecindirecek imkani yokaa reddetme ihtimali de büyük. Bu şekilde yabancılar tarafından sosyal sistemin kullanilmasini önlemeyi çalışıyorlar. Siz Almanya a gidip boşanma davası açsanız belki ona oturum çıkmaz. Ama bunun Türkiyedeki davalarda "cocuk kaçırma" gibi görünür mü orasını bilmiyorum. Siz en iyisi iyi bir avukata danisin.

ödenen cocuk paralari cocuklarin bakimana katki saglamak icin ödenir yani esinizin hayal ettigi gibi 500 euro hakki filan degil :) hic vakit kaybetmeden yurtdisina cikin imzali izni ile. yasadiginiz ülkeye gelemez . bosanmayi ailenizin dedigi gibi orada yapin . ayrica esinizin almanya da yasamak icin gerekli vizeyi alabilmesi icin almanca bilmesi gerekiyor. artik dil bilmeyen elini kolnu sallayarak ülkede yasayamiyor. ve daha bir sürü sey var simdi yazmasi zor geldi . ama korkmayin gidin. esiniz siz istemedikten sonra gelemez buraya

Simdi birincisi dava acmazsaniz velayet ikinizde oldugu icin suan, o izin vermeden yurtdisina cocuklari goruremezsiniz. Diyelim ki o izin veriyor. Cocuklari alip yurt disina gittiniz. Orada dava actiginiz an o yurt disina gelse bile turist olarak gelir. Bu surumda en mantiklisi once yurtdisina gidip sessizce onun haberi olmadan orada ona bosanma davasi acmak.

Beni Gönderiyor zaten al çocukları git annen baban sana ev kursun bende gelirim beni almazsan kapıda rezillik çıkartırım felan diyor
Bi bok yapamaz sen madem git demiş bu fırsat al çocukları git aç ordan davayı geldiğinde de rezıllık çıkaramaz orda emniyet güçleri daha katı şikayet ettiğiniz an ayvayı yer

Back
X