Derdime bir çare

Alyson

Hayat kısa,kuşlar uçuyor!
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
406
503
53
Merhaba arkadaşlar,

Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce yurtdışına taşındım.O yaz vücudumda -daha çok kol ve bacaklarımda- kocaman,kırmızı, ateş gibi yanan şeyler çıkmaya başladı.Geçmesi de uzun sürüyor.Leke kalacak diye çok korkmuştum.Fakat böcek falan ısırdı diye düşünmüştüm malum çevreyi tanımam etmem.Yalnız o yazdan beri nerede olursam olayım her yaz bu tekrarlanmaya başladı.En son doktora gittim.Bütün kan tahlillerim temiz çıktı.Stresdendir dedi krem verdi yolladı doktor.Bu yaz ikinciye oldu.Deliricem kaşıntıdan.Hiç bir krem de işe yaramıyor.Şu aralar da öyle çok stresli değildim.Neden çıktılar anlamıyorum.Var mıdır bunun gibi şeyler yaşayanlar ya da yaşamış olanlar? Ne yapmam gerekir bilemiyorum..

Geçmiş olsun.Başka bir doktora daha göründünüz mü ?

Çok teşekkür ederim.Valla hem cildiye hem iç hastalıkları uzmanına gözükmüştüm.Çok şükür 2 doktordan da sonuçlarım temiz çıkmıştı ama neden bunlar oluşuyor anlayamıyorum.Yaz vakti sıcakta ağır yemekler yiyen bir insan da değilim ki alerjik reaksiyon gösterdim diyeyim...

Kullandığın kozmetik ürünlerinden kaynaklı olabilir mi ?
Kışın bir şey yok sanırım..
Yaz geldiğinde aynı ürünleri kullanıp güneş gören kısımlarda mı oluşuyor.. ?

yediklerinizin arasında alerjiniz olan bişeymivar acaba.
bence başka doktorlarada gözükün

Kullandığın kozmetik ürünlerinden kaynaklı olabilir mi ?
Kışın bir şey yok sanırım..
Yaz geldiğinde aynı ürünleri kullanıp güneş gören kısımlarda mı oluşuyor.. ?

Valla özellikle yazları güneş kremini sürmeden dışarıya bile çıkmam ama güneşle alakalı mı bilemedim kollar güneş görüyor anlayabiliyorum ama en son ayak tabanımda çıktı.İnanın yürümekte zorluk çeker oldum.Yerle temasında kaşıntım artıyor

yediklerinizin arasında alerjiniz olan bişeymivar acaba.
bence başka doktorlarada gözükün

Hiç alerji testine girmedim.Bilemiyorum onun için de nereye başvurmam gerek ama o zaman kışın da olmam gerekirdi diye düşünüyorum bu sadece yazın olan bir şey.Mantıklı bir çözüm gelmiyor aklıma.Ondan buraya yazdım sizlere de danışmak için

Canım geçmiş olsun aynı şeymi bilmiyorum ama benim yaklaşık 15 sene önce böyle bir problemim vardı kronik hale gelmişti yufka gibi kabarıyordu vücudum kaşınıyor ve ateş gibi yanıyordu bende bir sürü test yaptırmıştım hiç bir şey çıkmamıştı doktorum o zamanlar şimdi piyasada var mıdır bilmiyorum zyrtec adlı bir hap vermişti kullanmam için aralıklarla 2 kutu kullandım ve yıllardır öyle bir sıkıntım yok şükür istersen bir dene bende işe yaramıştı fazlasıyla tekrar çok geçmiş olsun canım..

Belki de yazın yediğiniz bir sebze/meyve dokunuyordur?

Çok teşekkür ederim canım.O zaman mecbur yeniden doktora başvurmam gerekecek.Cildiye ve iç hastalıklarına gözükmüştüm yine aynı yerlere mi başvurmalıyım yoksa başka yerlere mi? Bana cildiye yeniden mantıklı geliyor ama bilemiyorum..
Bu arada nedenini bulabilmişler miydi?

Alerji ve İmmünoloji uzmanına git. belki ya meyvelerine alerjin vardır.

benim çok saçma birşey başıma geldi. karpuz yedikten bir kaç saat sonra iki ayak bilegim şişti. meğerse yaz meyvelerin den çoğuna alerjim varmış

Belki de yazın yediğiniz bir sebze/meyve dokunuyordur?

Olabilir valla hiç emin değilim doktorum testlerim temiz çıkınca hemen strese bağlamıştı olayı.Ben de o yüzden strestendir demiş, çıkmıştım işin içinden ama bir yazda birden fazla kez olmaya başlayınca dayanacak gücüm kalmadı artık...

sedefede bir bakın. eski müdürünüm sedefi vardı. baharda çıkmaya başlıyormus

Sana da çok geçmiş olsun canım.Çok değişik bir alerjiymiş.İnsan düşünse aklına gelmez.Hiç dikkat etmedim bir şey yedikten sonra özellikle mi oluyor diye ama mantıklı aslında gitmek lazım.Kim bilir belki de yememem gereken bir şey vardır yıllarca boşuna çekiyorumdur

sedefede bir bakın. eski müdürünüm sedefi vardı. baharda çıkmaya başlıyormus

O hastalığın nasıl bir şey olduğunu biliyorum çok şükür onunkiler gibi değil benimki..En mantıklısı sanırım alerji testlerine girmek.Başka bir şey gelmiyor aklıma..

yaza karşı alerjiniz olabilir canım.
cildiyeciler bu konuda yardımcı olurki size.

güneş alerjisi olabilir . tekrar bi cildiyeye görünün . allah korusun farklı bişede çıkabilir.

egzama olabilir mi acaba?
tanımlamalarınızda aklıma o geldi?

Umuyorum değildir
Fakat sanmıyorum benimkiler bir kaç tane çıkıyor ya kollarımda ya da bacaklarımda çok fazla değiller sayıca.Fakat çok kaşındıkları için rahatsız ediyorlar.Sanırım başka bir cildiye uzmanına gitmekten başka çarem kalmadı

Canım cildiyeye tekrar git istersen ben iç hastalıkları cildiye kardiyolojiye varana kadar hepsine görünmüştüm ve bir sürü tahlil yapılmıştı hiç bir şey bulamadılar ve teşhis koyamadılar en sonunda bu ilacı verdiler nette araştır istersen bu da bir çeşit alerji ilacıymış tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…