Derdime bir çare

yaza karşı alerjiniz olabilir canım.
cildiyeciler bu konuda yardımcı olurki size.

güneş alerjisi olabilir . tekrar bi cildiyeye görünün . allah korusun farklı bişede çıkabilir.

Herkesin aksine yaz mevsimini de hiç sevmem.Böyle bir alerji çeşidini hiç duymadım ama bende çıkarsa şaşırmam yani..
Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Başka çarem kalmadı bana yeniden doktor yolları göründü...Çok teşekkür ederim canım yorumun için.Hiç kimse böyle bir şey duymamıştı bile en azından benim yaşadığımı yaşayan birine denk gelmek güzel.Çözümü olduğunu bilmek daha güzel :)

Evet maalesef biraz nadir bir durum ama çözümü var şükür sıkma canını tatlım sağlıkla kal:)

tam olarak kabartılar ne şekilde anlayamadım ama benim kızımda egzama var önce bir tek bacağında vardı böyle kabarık kırmızı kuru pütür pütür sonra bir çok yerinde çıktı bazen alevleniyor bazen sönüyor çok iyi bir cilt doktoruna gittim bunun cilt yapısından kaynaklandığını kızımın çok kuru ve hassas bir cildi olduğunu sürekli nemlendirmem gerektiğini söyledi kızımın vücut losyonu ve cilt kremi eczanede satılanlardan bir de tedavi maksatlı kortizonlu bir krem verdi üç gün sabah akşam sürüyorum genelde geçiyor geçmese de üç günden sonra devam edilmiyor başka kremle nemlendirmeye devam ediliyor.
Kanda alerji değeri normal çıktı yedikleriyle alakası yok tamamen genetik miras bizim iki tarafta da cilt hassasiyeti çok. Bebekler için teşhis "atopik dermatit" kızkardeşim 25 yaşında onun da sebepsiz kaşınmaları cildini tahriş etmeye başladı ona da "atopi" teşhisi kondu. Mesela kızımın yanağında bir bölge var egzama geçse yanağı pürüzsüz olsa bile biraz sıcaklayıp terlese kaşıyarak o egzamayı tekrar ortaya çıkarıyor. Vücudunu inceliyorum bazıları tamamen yok oldu ama bu sefer başka yerlerde yenileri çıktı.
Siz yanıyor demişsiniz tabi kızım çok küçük yanıyorsa da söyleyemiyor ama krem sürünce ağlamasından kremin yaktığını düşünüyorum bir de o da deli gibi kaşınıyor yolup kanatıyor oraları, gece uykusu bile kaşınmakla bölünüyor

benim demire karsi alerjim var bulasik sabununa ya da deterjana kemerlere sahte kupelere icinde demir olan herseye alerjim var kizarip kabariyor suan hamileyim ve ilacimi kullannamiyorum onun yerine dut pekmezi iciyorum pekmez icmek boyle kizariklari onluyor ya da pekmezi kaynadip kizarik olan bolgeye suruyorum geciyor karaciger temizlenmezse bu durum ortaya cikiyormus tek temizleyen pekmez canim

ürtıker olabılır mı? gercı mevsımsel urtıker olurmu bılmıyorum.netten resımlerıne bakın sıze uyuyor mu.ınş degıldır.kaşıntılara aktarda çok uygun fıyata "ardıc katranlı sabun" satıılıyo mutlaka deneyın

Öncelikle çocuğunuza da kaedeşinize de geçmiş olsun diyorum.Allah şifa versin.Valla kendi başıma araştırmaktansa yeniden doktora gitmeye karar verdim belki başka bir şeydir.Benimkiler çok fazla olmuyor kolumda 2 bacağımda 2 tane var şu an mesela boyutları değişiyor ama kırmızılar,yanıyorla ve sürekli kaşınıyorlar.Doktor inceleyip kan testleri vs istemişti.Onlar temiz çıkınca strestendir falan demişti.Daha iyi bir doktora gitmekte yarar var sanırım.Güneşle ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum ama çaresi vardır heralde.Bu kaşıntıyı çekmeye değmez

Teşekkür ederim, inşallah siz de sıkıntınızın çaresini bulursunuz, hastalık bir yana teşhis konulamaması insanı sinir ediyor. Allah dermansız dert vermesin çok geçmiş olsun size de.

Aynı şeyler annemde de var.Yalnız deterjanlara falan karşı böyle bir şeyi yok onun.Bulaşık falan çok yıkarsam benim ellerimdeki deriler dökülmeye başlıyor.Annem de altından başka bir şey takamıyor çok şükür o genini almamışım Öncelikle hamileliğinizi kutlarım.Tez zamanda kucağınıza alırsınız inş. :) Ev arkadaşım çok halsiz,vitaminsizdi o pekmez içiyordu sürekli ama ben kilo sorunuyla gidip gelen bir insanım pekmezi içmem bu konuda yararıma olmayacaktır sanırım Ama diğer öneriyi deneyebilirim çok teşekkür ederim :)

Hemen neymiş diye baktım.Şükürler olsun uymuyor.Benimkiler öyle belirgin değil yani çok fazla çıkmıyorlar birkaç tane ama kaşıntılarının çektirdiği eziyeti bir ben bilirim İlk defa duyuyorum o sabunu.Siz daha önce kullanmış mıydınız?

bir kasik kilo yapmaz ayrica zayiflatir canim tskler iyi dileklerin icin belki sende de vardir biraz sahte kupe kemer saat kullanma doktor bana dediginde cok sasirmistim elimi deterjana vurmasam bile alerji olurdum meger bundan yuzundenmis deterjan elime degsin korku flimlerinde derileri yanarya kopuk cikararak yaniyor cok zor eldivende alerji yapiyor

Madalyon hastalığına bir göz atın derim.

Hangi resim hangisinin bilemiyorum insanın bakmaya içi kaldırmıyor ama semptomları uyuyor gibi.Teşekkür ediyorum.Sanırım yeniden başka bir doktora başvurmalı, yine sadece strestendir derlerse kendi önerimi kendim sunmalıyım

Annem sahte ya da gümüş küpe takar takmaz hemen kaşınmaya balıyor ayrıca aksesuarın değdiği yer kıpkırmızı oluyor ben çok fazla yüzük kullanırım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım çok şükür. :)

Teşekkür ederim, inşallah siz de sıkıntınızın çaresini bulursunuz, hastalık bir yana teşhis konulamaması insanı sinir ediyor. Allah dermansız dert vermesin çok geçmiş olsun size de.

Amin Allah daha beterlerinden korusun demekten başka çaremiz yok :)

ıyı barı cnm .kardesım urtıker sebebıyle kullandı.kaşıntıyı gıderıyo 3-5 tl bırşey ama acayıp rahatlatıyo
senınkının alerjı sebebıyle oldugunu dusunuyorum bence alerjı testı yaptır

Ben de öyle düşünüyorum canım :/ Çok teşekkür ediyorum:)

Kardeşim bu hastalığı geçirene kadar ben de varlığından habersizdim.
Fotoğraflar çok ileri durumlar ama bu hastalığın direkt bağışıklık sisteminizin çökmesi ile alakası var.
Stres en büyük nedeni.
Kardeşime doktoru asla direkt kaşımamasını, kıyafet üstünden hafif dokunuşlar yapmasını söylemişti.
Bir de, kortizollü bir krem vermişti. Bu hastalık toplam 6 haftada bitiyor. Sakın güneşe göstermeyin ayrıca kırmızılaşan yerleri. Bu çok önemli.

O mu değil mi anlayamadım tabi ama anlatınlara uyuyor tamamen izlerinin geçmesi 4 haftayı falan da buluyor ama şükür iz kalmıyor.Kaşıdıkça daha çok belirginleşiyor daha çok yayılıyor zaten kaşımamaya gayret ediyorum Kardeşine de çok geçmiş olsun.Onun ki de her sene tekrarlıyor muydu? Umuyorum bir daha hiç olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…