Kızlar merhaba,
Hep bu merhabayı size dertli olarak söyledim, hep aklımda bir sorun varken... Şuan sevgilimden ayrılmam, sevgilimin ilgisizliği, aramaması sormaması öyle basit geliyor ki.. varsın bir daha aramasın bugünün karası silinsin kalplerden razıyım. Olacak mı? Olmayacak...
Burada hepimiz çok şey paylaştık , çok iyisiniz, tanımadığınız, suratını bile görmediğiniz insanların derdine derman oluyorsunuz, yada onlardan medet umuyorsunuz.. Dert anlatıp kalp açıyorsunuz.. bende öyle..
Bugün derdimiz, saçımız başımız sevgilimiz kaynımız görümcemiz olmasın nolur..
Bugün derdimiz, ' çizmemi çıkarayım mı? sedyeyi kirletmesin' diyen kardeşimiz olsun, ceset çıkarılırken ' anne babama mı benziyor anne bak anne ona benziyor' diyen çocuk olsun, ismi megafonla duyurulup cesedi kavun deposunda tutulanlar olsun... Yüreğim dayanmıyor... Dayanmıyor...
Ama çokta kızgınım izninizle başka bir kitleye de seslenmek istiyorum buradan;
1 Mayısta o işçiler Taksim e çıkamasın diye alınan önlemlerin %1 ini o işçilerin güvenliği için alsalar sonuç farklı olurdu biliyorsunuz değil mi?
O öneri sırf ' işte cehape zihniyeti' 'eften püften öneriler' demek için reddedilmese sonuç farklı olurdu biliyorsunuz değil mi?
Bir çok ihmal var, bile bile yapılanlar da var bu bir kaza değil cinayet.. Şimdi 'ölüler üzerinden siyaset yapmayın' diyenlere ; bu kadar ihmalin, Meclisin 29 Nisan'da reddettiği maden araştırmalarının hesabını onlar verecek tabii ben mi vericem??? Dedemi mi suçlayayım dangalaklar?? diye sormak istiyorum. !
Başımız sağolsun.. Kalıcı olarak başımızdaki bu karaların, dertlerin silineceği, tek derdimizin aşk, meşk, kaynana, anne, görümce olacağı günlere kavuşmayı diliyorum...
1 Mayısta o işçiler Taksim e çıkamasın diye alınan önlemlerin %1 ini o işçilerin güvenliği için alsalar sonuç farklı olurdu biliyorsunuz değil mi?
O öneri sırf ' işte cehape zihniyeti' 'eften püften öneriler' demek için reddedilmese sonuç farklı olurdu biliyorsunuz değil mi?
Bir çok ihmal var, bile bile yapılanlar da var bu bir kaza değil cinayet.. Şimdi 'ölüler üzerinden siyaset yapmayın' diyenlere ; bu kadar ihmalin, Meclisin 29 Nisan'da reddettiği maden araştırmalarının hesabını onlar verecek tabii ben mi vericem??? Dedemi mi suçlayayım dangalaklar?? diye sormak istiyorum. !
Acaba bunun kaç kişi farkında?
Maalesef o kadar az ki...
Hani nerede şak şakçılar, çapulcuları beğenmeyen, dünyanın bilmem neresindekilere ağlayanlar ...
Çok içim acıyor Hayyal, yaşlarım kendiliğinden akıp gidiyor
Kaldırılmıyor bu kadar acı
Hesaplar hep çözülmeden kapanıyor
Bu kaçıncı facia, sorun hep aynı
Birilerinin cepleri dolsun diye, gariban insanlar ölüyor
Vazgeçtik paranın pulun hesabından ama insan bu ölenler
Geride kalan aileler insan
Çaresizlik çok korkunç
Tek yapılan boş konuşulması. Neymiş, o fotoğraftaki bakanlar maden işçilerine uzaktan duygusuz bakarken içini nerden bilirmişiz...
Maaş bağlanacakmış bir de o ailelere...
Hangi para o insanları telkin etmeye yeter ki?
sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize halen bu elim tabloda bile hükümet çığırtkanlığı yapan vicdan(sız) lar var!! bu bir ihmaldir ve buna neden olanlar KATİLDİRKızlar merhaba,
Hep bu merhabayı size dertli olarak söyledim, hep aklımda bir sorun varken... Şuan sevgilimden ayrılmam, sevgilimin ilgisizliği, aramaması sormaması öyle basit geliyor ki.. varsın bir daha aramasın bugünün karası silinsin kalplerden razıyım. Olacak mı? Olmayacak...
Burada hepimiz çok şey paylaştık , çok iyisiniz, tanımadığınız, suratını bile görmediğiniz insanların derdine derman oluyorsunuz, yada onlardan medet umuyorsunuz.. Dert anlatıp kalp açıyorsunuz.. bende öyle..
Bugün derdimiz, saçımız başımız sevgilimiz kaynımız görümcemiz olmasın nolur..
Bugün derdimiz, ' çizmemi çıkarayım mı? sedyeyi kirletmesin' diyen kardeşimiz olsun, ceset çıkarılırken ' anne babama mı benziyor anne bak anne ona benziyor' diyen çocuk olsun, ismi megafonla duyurulup cesedi kavun deposunda tutulanlar olsun... Yüreğim dayanmıyor... Dayanmıyor...
Ama çokta kızgınım izninizle başka bir kitleye de seslenmek istiyorum buradan;
Başımız sağolsun.. Kalıcı olarak başımızdaki bu karaların, dertlerin silineceği, tek derdimizin aşk, meşk, kaynana, anne, görümce olacağı günlere kavuşmayı diliyorum...
Bi tane ama bi tana hukumet yanlısı bekliyorum suan. Bir tanesi ciksin desin ki suçlu degil diye. Tepesine nasil binecem bak
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Meclis tutanaklarına geçti
TBMM tutanaklarına göre 29 Nisan günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde söz alan Özel, "Soma'da maden ocaklarında sürekli patlamalar oluyor ve o patlamalarda işçilerimizi kaybediyoruz. Verdiğimiz soru önergelerine cevap: 10 kere denetledik, 66 tane kusur, şu kadar para cezası verdik. Sonuç: Yeni patlama, yeni ölümler" ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:
"Bir şirket var, adı Uyar Madencilik; Manisa milletvekilleriyle en iyi ilişkiler hâlinde. Bu madencilikte o kadar büyük sıkıntılar, kusurlar var ama son kazaya kadar defalarca denetlendi, bir türlü ceza almadı. Sayın Başbakan Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'na çıkar, der ki: 'Somalı işçi kardeşlerim burada mı?' Askeri bir disiplinle dizilmiş 3 bin Somalı maden işçisi baretleri kaldırır, neşesiz, mutsuz, heyecansız, dimdik durur. Çünkü, bir gün önce onların yemek fişleri madende toplanmıştır, ertesi gün miting alanı çıkışında geri dağıtılacaktır. Başbakan selamlanacak, çıkarken kimlik geri alınacaktır. Yevmiye işlemektedir, Başbakan için görev yapılmaktadır. Selamı çakarsın, çakmadıysan ertesi gün işinden olursun. İşinden olmayanlar madene inerler. Maden patlar, işçi ölür; ölen ölür, kalan sağlar Recep Tayyip Erdoğan'a yetmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanları kazalardan sonra 'Arkadaşlar öldüler ama cesetleri yanmamıştı, güzel öldüler' demez. Dünyanın hiçbir yerinde başbakanlar 'Bu mesleğin fıtratında ölüm var' demez."
İşin doğası gereği kazalar oluyor
Meclis tutanaklarına göre, 29 Nisan günü Ak Parti adına ve araştırma önergesinin aleyhine söz alan Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise şunları söyledi:
"İş kazalarının olduğu bahsedilen Soma'da, Darkale Maden İşletmesi kapatılmıştır, artık orada üretim yapılmamaktadır. Soma'da ELİ müessesesi, İmbat Madencilik ve Soma Kömür İşletmeleri olmak üzere yaklaşık 14 bin 200 kişiye iş kapısı mevcuttur. ELİ müesseselerinde bin 456 kişi çalışmaktadır. Kaza sıklık oranı 1 milyon iş saatinde meydana gelen kaza sayısı olarak 5,6'dır. Kaza ağırlık oranı bin iş saatinde meydana gelen gün kaybı olarak 0,19'dur. İmbat Madencilik'te yılda 5,5 milyon ton kömür üretimi gerçekleşmektedir. 5 bin 250 personel çalışmakta, 93 mühendis, 201 tekniker, 30 iş güvenliği uzmanı çalıştırılmaktadır. Soma Kömür İşletmeleri'nde 5 bin 600 personel çalışmakta; 102 mühendis, 200 tekniker, 14 iş güvenliği uzmanı çalıştırılmaktadır. Yer altı kömür madenciliği dünyanın en ağır ve en tehlikeli işleri arasında sayılmaktadır. Soma'daki maden işletmelerinin, madencilik sektörü açısından dünyadaki ve Türkiye'deki pek çok madene göre daha iyi konumda olduğu bu rakamlardan da ortaya çıkmaktadır. Soma'da çalışan firmalar iş kazalarını önlemek için mevzuatın istediği tüm önlemleri almalarına rağmen, işin doğası gereği, tehlikeli ve ağır işlerde zaman zaman istenmeyen kazalar olmaktadır" diye konuştu.
ALINTIDIR
İnanılır gibi değil ........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?