Ders Notları Verilmeli mi Verilmemeli mi?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim, klasik sayılacak bir derdim var.

Bölümüm biraz ağır ama benim sınıfım çok laylaylom. Hocalar nasıl olsa geçiriyor notları da birinden alırız diye millet derslere gelmiyor bile ki tekrar ediyorum dersler ağır. Gelmeleri falan umrumda değil, ben geliyorum derslere notumu da alıyorum. Yazmaktan kollarımın koptuğu, uykusuz hasta olduğum halde yazdığım günler var ve millet sadece keyfinden gelmiyor. Sonra sınav dönemi ''cnm sende notlar var mı ya'' oluyoruz beni günde 10 kere tersleyen insanla.

Böyle olunca da ben not falan vermek istemiyorum. Onlar düşük alsın ben yüksek alayım değil olay, kendimi keriz gibi hissediyorum. Millet gezerken ben derse gelip not tutmuşum, onlara dağıtmak için mi? Ben de gezmek istiyorum? Geçen yıl herkese verirdim notlarımı onlar istemeden hatta, hiç böyle bir insan değildim ama bu yıl insanları tanıdıkça ne kadar fesat ve içten pazarlıklı olduklarını anladım ve içimden de gelmiyor vermek.

Yakın arkadaşlarım hariç bir arkadaşıma not vermiştim vize dönemi, özellikle X olmak üzere kimseye verme sadece sana veriyorum dedim (x derse hiç gelmeyen bir insan o yüzden onun almasını istemedim). Ve sınav günü herkesin elinde x de dahil olmak üzere benim notlarım vardı.

Aynı arkadaş demin mesaj atmış, kesin yine not isteyecek.

Kendi 4 kişilik arkadaş grubum dışında kimseye vermiyorum not falan. Sizce yanlış mı yapıyorum?Arkadaşa notları vermeli miyim? Kendisinden hiç haz etmiyorum, arkamdan tonla konuşmuş olması muhtemel.

bak geçen verdim bütün sınıfa yayılmış kırıldım açıkçası bu sefer vermeyi düşünmüyorum üzgünüm de
Ya millet fesat içten pazarlıklı hiç canını sıkma kırdım mı üzdüm mü diye
kendi başının çaresine bakmayı öğrensin notunu kendi tutsun
hiç kendini üzme bir de terslerse filan haklısın sonuna kadar bence

Sen vermesen de o notlar birinden bulunuyor yani canim.. bende çalışıyorum aynı zamanda okuyorum bana not verenler gözümde Cennetlik ..
Vermem diyen de oluyor iyi sen bilirsin diyorum sağolsun başka biri veriyor..
Yani sen ver yada verme bi yerden birinden bulunuyor..
Cok ta mühim bişey değil yani..

bkz: (benim değil mi vermiycem)
bkz: (amaan, mezara mı götürcen ver gitsin)
bkz: (mezun olunca çalışkan olan koyun kendini iş dünyasında her türlü sivriltecek zaten, sttiret o yüzden)

gelecek yorum tipleri demi ahahaa

Teşekkür ederim

Bu arkadaş o kadar çirkef ki, vermezsem ağzımı burnumu dağıtır diye de korkuyorum

Zaten benim derdim not bulamasınlar ortada kalsınlar değil ki. Ama benim kollarım kopmuş onları yazarken millet gezmiş. Hasta olana, başka durumu olana veriyorum zaten. Benim derdim diğerleriyle

Herkes haddini bilsin valla
ben notlarımı verirdim alırdım
devam zorunluluğu olduğundan böyle şeyler yaşamadık

Ama hem terslicek
hem not isticek
Yok öyle bir dünya
ukalalığı hiç sevmem!!!

Zaten benim derdim not bulamasınlar ortada kalsınlar değil ki. Ama benim kollarım kopmuş onları yazarken millet gezmiş. Hasta olana, başka durumu olana veriyorum zaten. Benim derdim diğerleriyle
Gezenler e verme canım sende..
Özel durumu olana ver ama verirken de soyle yani..
Herkes okulu bitiriyor bi şekilde notu olanda bitiriyor olmayan da..
Asıl olay okul bittikten sonra başlayacak ..

Herkes haddini bilsin valla
ben notlarımı verirdim alırdım
devam zorunluluğu olduğundan böyle şeyler yaşamadık

Ama hem terslicek
hem not isticek
Yok öyle bir dünya
ukalalığı hiç sevmem!!!

Bizde devam zorunluluğu var ama geçiriyorlar yine de. Bizimkilerin aklının başına gelmesi lazım. Mimarlık okuyorum ben jüriye bile hiçbir şey getirmiyorlar düşünün. (Jüri en önemli dersimizin sınavı oluyor, kalınca 1 dönem uzuyor okul). Bu şekilde okul mu okunur ya. Bir yapacağın şey öğrencilik onu da yapma sonra gel not iste

Gezenler e verme canım sende..
Özel durumu olana ver ama verirken de soyle yani..
Herkes okulu bitiriyor bi şekilde notu olanda bitiriyor olmayan da..
Asıl olay okul bittikten sonra başlayacak

İşte söyledim kız keyfi derse gelmemesine rağmen (sevgilisiyle buluşuyordu) verdim ama yinede herkesin elinde gördüm

Teşekkür ederim

Bu arkadaş o kadar çirkef ki, vermezsem ağzımı burnumu dağıtır diye de korkuyorum
Ben ciddiyim, cidden yani.
Ben de üniversite hayatım boyunca o "versem mi vermesem mi"leri çok yaşadım, vermeyecek olsam ne deyip de reddedicem şimdi bilmem ne falan kasardım kendimi.
Sonra mezun olduktan sonra gördüm ki boşuna kasmışım. O not alarak geçenlerin hiçbiri doğru düzgün bi iş bulamadılar, çoğu işsiz, ya da alakasız saçma sapan işlere yöneldiler senelerce.
Dolayısıyla, ver gitsin, pollyanna modunda gez, kafan daha raad oluyo.

Ben de bu aşamadayım şu an

Haklısınız kesinlikle, işte ben kendimi salak gibi hissediyorum ama kız hem gel sen bana laf sok sürekli, kendini yukarda beni aşağıda gör. Arada keyfin gelirse canım cicim ol sonra benden not iste.

Bence sen de girme derslere
Gez, toz, arkadaşlarınla buluş.

Sınav zamanı birinden alırsın nasılsa notları

Hem alttan ders alan hem de diger derslere devam edip not tutan biri olarak iki acidan cevap vereyim.Fazla ders almama ragmen iyi bir ortalamam var hatta gayet iyi cok oluyor sinav donemi bahsettigin olaylar el mahkum hissediyorum kendimi kiyamiyordum sonra bu insanlara insanlik yaramadigini anladim farkettirdiler Diger durum icin ise cakisma oldugu icib alamadigim ders notu icin ilk siniflarq yalvarcaktim nerdeyse tersleyen de dahil farkli tepkiler aldim biri verdi sagolsun.Gecer miyim gecemez miyim muallak ama o kisiye minnettar oldugum gercek :) İhtiyaci olana verebilirsin diyim son olarak.Vicdan muhasebesi yasatan olaylar bunlar.Ne olursa olsun kalp kirmayin son yilim kaldi gerisi allah kerim.

Ben genelde çoğu kişiye vermişimdir. Derse gelene de gelmeyene de. Hatta dersi sallayanlara oturup ders anlatmışlığım bile vardır.

Ama bazı samimiyetsiz kişilere özellikle vermedim. Verdiğim kişilerden de rica ettim, eğer notumu isterlerse, shiningg isteyen olursa beni arasın dedi diyin, dedim ki onlarda öyle yaptı.

Bence not verme olayı çok abartılıyor, ben not verdiğim herkesten olumlu geri dönüş aldım, derse gidemediğimde de onlardan aldım. Tabi yine sen bilirsin, içine sinmiyorsa verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…