Ders Notları Verilmeli mi Verilmemeli mi?

Ben zaten özel durum olursa veriyorum ya o kadar da değilim :) Kalp kırmamaya da dikkat ediyorum ama herkes öyle değil işte

Ben de aynen öyleydim, kaç kişiye ders anlattığım olmuştur. Hatta ben teklif ederdim anlatayım mı diye. Not alırken başkası alır da anlamaz diye düzgün yazmaya çalışırdım. Ama sınıf ortamımdan soğudum şu an. Hiç içimden gelmiyor. Millette öyle bir hırs var ki geçen yıl can ciğer olduklarım bu yıl bana düşman nerdeyse.

Benim 3 yakın arkadaşım var, derse gelmediğimizde birbirimizden alırız notları o kısım pek sorun olmuyor. Teşekkürler

Ver kopie yapsin orjinalini sana versin. ..
Mezuniyet sinaviin oldugu hafta bende notlarimi dagittim sinif arkadaslarima. ..

Bende tonlarca not olmasina ragmen bende istiyordum belki bisey kacirmisimdir diye. ..

Ben de veriyorum maalesef içimden hic gelmeye gelmeye, o yuzden onlara yarayacagini sanmıyorum

Bizim sınıfta da bir cocuk var, efendi dürüst derslerin coguna da gelen. Sadece bir dersi sallamisti ben ona da geliyordum mesela. (Aramızda kalsın ben ondan hoşlanıyorum o ise ıı umutsuz vakayim )
O dersten not istedi verdim çünkü farkettim ki az buçuk duygularimla hareket etmiştim.
Gecen sene ben ona not verirken gözlerimin önünde fotokopileri benden izinsiz arkadaşlarına vermesine çok icerlenmistim. Verdim ama pişman oldum, çünkü duygularımla hareket ettim.
Ve ondan hoslanmamaya, not vermemeye karar verdim

Konu sahibi, yazdıklarını okuyunca üniversite yıllarına gittim bir an (vay be yaşlanmışım)
Ben de senin gibi derse gelen üstelik hasta dahi olsam, bir saatlik ders için 2-3 saat yol çekmişliğim de vardır, kendi notumu kendim almış biriydim. İşte okulda not tutup evde hem tekrar edip hem temize çekerdim falan. Sınav zamanı da sınıfa notlarımı fotokopiyle çoğaltmışlığım da vardır üstelik anlattığın gibi hiç derse girmeyen insanlar notlarımla geçti. Sonraki dönemlerde ben de senin yaşadığın bu "acaba beni enayi yerine mi koyuyorlar" gelgitlerini yaşadım.
Tam da bu düşünceleri yaşadığım zamanlarda doçent olan bir hocamız derste "bilgi paylaştıkça çoğalır arkadaşlar, siz bildiğiniz bir şeyi arkadaşınızla paylaşınca onun da bilgisi artacaktır" demişti. O zaman bende bir şeyler dank etti. Dedim ki "ben bu notları versem de vermesem de bir şey kaybetmem, verirsem hocamın dediği gibi bilgiyi paylaşmış olacağım belki bir arkadaşımız sayemde sınıfını geçecek. Birinin başarısına sebebiyet vermek yine bir kazanç ve kazanan ben olurum"
Hatta sonraki dönemlerde kendi notlarımla yetinmeyip arkadaşlarla not alışverişi yapmışlığımız bile vardır herkesin not tutma metodu farklı neticede.
Yani karar senin vermek istemiyorsan, "derse gelip notunu tutsaydın hiç kusura bakma veremem" dersin olur biter. Çirkefse sen daha çirkef ol, kimse senden zorla notlarını alamaz. Kendini hiçbir şeyi yapmak mecburiyetinde hissetmene gerek yok. Ben de üniversitede insanları çok gözlemledim ve gerçek hayatta insanlar bizim düşündüğümüz, yetiştiğimiz çevredeki gibi saf değil, çoğu insan menfaatini düşünüyor. Zaten maksat sadece okumak değil ki, hayatı öğrenmek.
Derslerinde ve hayatında başarılar dilerim. Sevgiler...

Kesinlikle verme. O kadar önemsiyorsa az gezsin derse gelsin. Yıllarca not verdiğim bir asalak bir sınavda bir önceki senenin sınav sorularını bulmuş. Gelip söylemişti bende sorular var diye. Ben de istedim, ne dedi biliyor musun ? Veririm ama sınavdan sonra Çan eğrisi varmış da şimdi verirse haksızlık olurmuş. Gerizekalı ben yıllarca sana neden not verdim o zaman. Bu devirde kimseye iyilik yapmayacaksın. Yakın arkadaşlarına, gerçekten hakkettiğini düşündüklerine var. Öbürlerine verme. Başkasından bulsunlar tembel tenekeler...

Amaan benim de yazım güzel, düzenli not tutuyorum diye birkaç arkadaş hep benden alırdı, sonra sınav günü bir bakardım diğer şubelerden tanımadığım insanların elinde bile benim notlarım var. Ben hiç takmazdım açıkçası, derste dinlemekle nottan okumak bir değil ki. Derse gelmeyen istediği notu okusun yine yapamıyordu zaten, hatta notlar elinde şunu biri anlatsın diye geziyorlardı. Ama benim bölüm sayısaldı tabi, sözel bölümler için bilemiyorum.

Ben de calistigim.icin derslere gidemiyorum,hazirliktayim, hergun ders var. ilk zamanlar biraz gidip biraz da kizlardan notlari istiyodum.baya guzel oluyodu notlari almak.watsapp dan foto cekip yolluyolardi. Daha sonra hic gitmemeye basladim. 2. Kitabim tamamen bos kaldi ve kizlardan bir gunlugugine kitap istedim bastan sona gecirmek icin. 17 kisiliden hickimse ben verim kitabimi demedi
2. Sinavim cok kotu gecti, elimde calisacak hicbisey yoktu
Ben de dedim ki "atara atar, siz görürsünüz "
8 tane kitap var, dil kitaplari . uluslararsi bir yayin, tum dersler bu kitaplardan islenecek tum yil boyunca . bu kitaplarin cevaplari kimsede yok, derse giden alistirmalari filan yapiyo.

Ben dedim bu kitaplarin cevaplari biryerde olmali, Turkiyede yoksa baska biyerde olur.
Yaklasik 2 hafta, aradim taradim nerelelere mailler attim, yurtdisindaki arkadaslara haberler saldim

ve sonunda 8 kitabin da cevaplarini buldum tum yili kurtardim
Gercekten cok onemli bir kaynaga ulastim

Kimseye de soylemedim, buldugumu

Bolumde kimsenin kitabin cevaplari oldugundan haberi bile yok

Sonuc olarak, herkes kendi basinin caresine bakar bi sekilde, istemiyorsan verme ,

Ben de aynı dertten muzdaribim. Hoca aralıksız yazı yazdırıyo derste, benim kollarım kopuyor yazmaktan millet mesajlaşıyo sohbet ediyor. Ve benden not istedikleri zaman kendimi enayi gibi hissediyorum emeğime konacaklar. Ben kesinlikle vermiyorum isteyen küssün isteyen küsmesin. Not için küseden arkadaş olmaz zaten

bende üniv.ilk senesi vermiştm notlarımı isteyenlere sonra baktım millet geziyo tozuyo ben saf mıyım dedm.2.sene vermedm bide sınıfta en yüksek notu alınca kimse yüzüme bakmadı çokta tın dedim.2 arkadaşım vardı zaten samimi olan.onlar yetti okul bitene kadar.boşver verme eğer bu yüzden senle arkadaşlık yapacaklarsa yapmasınlar.kimseye ihtiyacın yok

Bu not konusu böyle dert edilecek bir sey degil gibi..

Bizim sinifta notları birlestirirdi derse girenler ve belli bir kirtasiye vardi oraya birakirlardi. Sonuc herkes alir ama derse tesrif etmeyenler tabiki o notlari yazan kadar yuksek puan alamazdi.. Hatta o notları okuyup anlamak bile zaten baslı basina bir is:)

Eger not birakmazlarsa tum gece kitaba kapaklanir ve hepimiz not tutanlar kadar daha iyi puanlar alirdik. Cunku notlari ezberlemek yerine mantigini ogrenmis olurduk... Yani not almak daha dezavantajli

Hem herkes o dersi gecse ne olacak, sen gecip hepsi kalsa ne olacak. Ama ben derse giriyorum diyorsan o senin secimin sen de secimini girmemekten yana kullanablrsin mutlaka sen de bulursun bir not mutlaka...

Bu yuzden dusunmeye uzulmeye gerek yok bence

verilecek insan var verilmeyecek insan var altın kadar değerli şuan o notlar malum final haftası :))

4. sınıftayım daha bi kere defter kalem götürüpte not tutmuşluğum yok sınav zamanları hariç kalem olmaz yanımda
vize-finalden 1 hafta önce alttan aldığım dersler için sınıflarına dalarım gözüme birini kestirrim kii bu genelde erkek olur kızlar vermiyor napayım ikiletmez hiçbiride alırım notları
kendi sınıfımdan dersler için de ben söylemeden bütün notlar ulaşır elime geçen yılın soruları vs hepsi
rahatmıyım ? çookk
bi işime yarıyomu bu notlar ? yoook
o notları anlamak bi dert zaten.. öyle böyle idare ediyoruz işte..
aldığım notları bende veriyorum başka alttan alan yakın arkadaşlarıma..
sonuç ? yine kalıyoruz yine kalıyoruz

Aynen canim cok güzel yazmışsın
Vermezler kendileri ni de ay vermedim filan havaya giriyorlar
Valla bende çözümü buldum zaten en one oturup ses kaydı yapıyorum okula ise vs gidip gelirken kulaklık tan ders dinliyorum hemde böylece çalışmış oluyorum :)
Temize de çektiğim oluyor :)
Vana not vermeyen e bende iyilik yapmıyorum yani

Ben çok iyi not tutarım her derse de giderim. Tanımadığım insanlar sınav zamanı gelip not istiyolar, hiç de geri çevirmem ne olcakki versem, benden yüksek alsalar bile umrumda degil.. Hatta böyle arkadaş olduğum çok insan var. Bir çay ısmarlarsın ödeşiriz diyorum genelde:) Ama bi kere sabahın köründe bir ders vardı ve kimse gelmiyordu. Ben her derse gidip güzelce yazıp çok iyi bir defter tutmuştum. Sonra her isteyene verdim tabi. Bi gün bi baktım birisi benim notları fotokopiciye satmış, çok sinirlendim, fotokopiciyi azarladım, adam beni unutamadı bi daha:) O dönem bir süre not isteyenlere hayır dedim:))

genelde ver, sen vermesen de onlar nasılsa bir yerden bulacak derim ama anlattığın tiplere asla vermem. nerden bulursa bulsun ama kolayca benden bulmasın.

Notun kiskancligini yapan insan tipini 4 yillik üniversite hayatimda anlayamadım, anlayamadan da gideceğim. Ben de her derse gidiyorum bölümüm çok agir ama isteyene veriyorum hemde hic gocunmadan. Önemli olan o nota kimin daha iyi calistigidir. Nitekim benim verdiğim nottan AA ile gectigim derste, notuma calisip kalan da çok oldu. Yarin obur gün sen gitmezsin sende onlardan alirsin. Ogrenciyiz hepimiz boyle tuhaf kiskancliklar yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…