Ders Notları Verilmeli mi Verilmemeli mi?

Aynen bak daha bu hafta final haftası birine 2 ders notu karşılığı 80 tl verdim inanmazsin
bu islerde gercekten çok para var. ben ikinci dönem düzenli not tutup satmayi düşünüyorum.
yani arkadas da not isteyene parasini ver diyemese de, gitsin kirtasiyeye satsin. not isteyenlere de ben kirtasiyeye bıraktim ordan alın desin.
hem kalp kirmaz hem para kazanır

ben arkadasi anlayabiliyorum ya, mevzu benden yuksek alip almamalari degil bence.
ben not tutma konusunda pek basarili degilimdir yani tutarim da o notu isteyene versem iyi kufur yerim cunku kendime gore kisaltmalarim var kimse bi sey anlamaz.
benım de basima bi sey geldi gecen gun.
ilk finalimizdi bu hafta, girdik ve butun sinifin bi sey yapamayacagi belliydi. hoca butte ayni soruyor ve sorulari vermiyor. Sınavda herkese söyledim, oturun sorulari ezberleyin butte lazim dedim. bi baktim on dakika sonra herkes kagidini verdi cikti. sinifta kaldik iki kisi. 50 dakika boyunca 35soruyu ezberledim. beynim yamuldu resmen. ciktim zaman kaybetmeden hepsini yazdim. bi baktım en tanımadığım insanla bile kanka olmusuz, kanka soruları ezberlemissin versene falan. sinir tepeme cikti.
siz erkenden çıkıp kantinde gülüp oynarken benim anam agladi icerde. kimseye de vermiycem. ev arkadasim dahil. insani salak yerine koyuyonuz bari bu kadar belli etmeyin

Niyetini bozma ver gitsin bir gün senin de birsey isteyecek yüzün olur derim ben...Nasılsa birine verdiğin not bir şekilde yayılıyor en azından kendin vermiş olursun canın da sikilmaz

Aynısı bana da olmuştu
Geçen yıl 1. sınıfken böyle düşünmez herkese not verirdim hatta mutlu olurdum. Neyse işte sınıftan hoşlandığım çocuk derslere ayağını bile sokmuyor. Benden not istedi (sadece benden ama ) ben de sanki o anı bekliyormuşçasına şaak diye çıkarıp önüne koymuştum notları

Ha not verdin de noldu dersen, hiçbişey

Çok güzel bir yorum olmuş bu teşekkürler öncelikle

Hocanız çok iyi söylemiş gerçekten. Benim zatem böyle takıntılarım yoktu, hocaların öğrenci seçmesi ayrımcılık yapması, herkesin internetten copy paste projelerle sınıfı geçmesi, insanların fesatlığı kısaca sınıf ortamı beni soğuttu bundan.

Zulayı bulmuşsun yanlız

Ama sana da haksızlık yapmışlar, sana not verirdim bak Beni enayi yerine koyanlara sinirleniyorum ben

Bu arada tüm yorumları alıntılayamadım ama kıskançlık falan demişler sanırım ben derdimi anlatamıyorum. İsterlerse benden yüksek not alsınlar benim umrumda olan şey o değil ki. Ben enayi yerine koyulmaktan hoşlanmıyorum. Demek istediğim buydu. Öyle en okul birincisi olayım falan gibi hırslarım yok. Ama sınıfta arkamdan konuşan insanlar gelip benden not istiyor. He bir de verme zorunluluğum varmış vermezsem dövecek gibi isteyenler var.

Satma olayı olmuyor malesef

Bazı insanlar dışında notlarımı vermeye karar verdim. Allah emeğimin karşılığını bir yerden verir elbet. Hepinize teşekkürler

Enayi yetine konmak istemiyorsanız vermeyin. A kişisinden almazlar B kişisinden alırlar. Sınav zamanları fotokopiciler notlarla dolu oluyor zaten seç, beğen al :)

Mesajı görmemiş gibi yap aramalara dönme ders çalışıyodum de.
Hatta telefonu uçak moduna al gitsin

Sana sadece not istemek icin geliyorlarsa bise diyemem. Ama kendini keriz gibi hissetme. Bende not tutmam ama kimseden gidip not istemem saygisizlik gibi gorurum evde kendim calisir gecererim. Ama sonradan goreceksn o hic calismayanlar is hayatinda basarisiz oluyorlar zaten ver gitsn

bkz: (benim değil mi vermiycem)
bkz: (amaan, mezara mı götürcen ver gitsin)
bkz: (mezun olunca çalışkan olan koyun kendini iş dünyasında her türlü sivriltecek zaten, sttiret o yüzden)
Buna katılmıyorum maalesef başıma geldiği için. Notlarımı paylaştığım derse gelmeyen insanlar da şu an benimle aynı konumda çalışıyor ve hatta en az benim kadar maaş alıyor.

Arkdaşıma tamam vereyim notları dedim. Ama geçen sana verdiğinmde bir kaç kişide daha gördüm diye de ekledim. O da ben vermedim dedi tamam sorun değil dedim. Ama kız direk savunmaya geçti dedim ki ben nasıl olduğunu bilmiyorum ama vermediysen sorun yok uzattıkça uzattı tama getirme notları sana sorun olcaksa dedi. Ben de dedim ki ben bazı insanların derse gelmeyip notları almasına sinir oluyordum o yüzden istemedim başkasının eline geçmesini ama sorun değil yani diye 50. kere söyledim. Artık vermeye karar verdim notlarımı herkese dedim.

Kız twittera ne yazsa beğenirsiniz : Bazı insanlar çok kaba her şeyi dobra dobra söylüyorlar neyse ki alınmıyorum.

İş hayatında sıyrılma falan olmuyor canım, yaşadım gördüm, ben hep senin gibi biriydim, not tutan, derse giren. Notları oradan buradan bulan insanların gayet güzel yerlerde çalıştıklarını gördüm.

Ben her zaman adaletten yana olan bir insanım. Derse girmeyebilir kendi tercihidir, o zaman not konusunda da başının çaresine bakacak. Sen sosyal yaşantından vazgeçerek bir tercihte bulunuyorsun sonuçta, her şeyin bir karşılığı olmalı. Derse giren de girmeyen de aynı notu alacaksa nerede kaldı adalet? Verme derim ben.

Fesat olduğunu düşündüğün insanlara verme. Not isteyen kişi verdiğin emeğin farkındaysa dert etme.

Çok da takma, sen sonuçta notunu kendin için alıyorsun. Paylaşıp paylaşmaman senin başarına etki etmeyecek.

Ben çok not tutan bi öğrenci değilim ama tuttuğum notları isteyene veriyorum, pek takılmıyorum. Sen de öyle yapmayı dene. :)

vermem,herkes bi zahmet gelsin derse alsin notunu,cok guvendigini birine verin bence yardim etmek istiyorsaniz.yoksa her sekilde dagilir sizin basiniza geldigi gibi

Yok artıkkk sakın verme. Sen de yaz: bazı insanlar bizi enayi sanıyolar ama neyseki umursamıyorum

Burada yaptığın açıklamaları birde orada yap. Çünkü çok mantıklı.. fesat ve çıkarcı insanlara not vermekte neyin nesi ?
Bencil olun, egoist olun. Kendinizi düşünün en güzeli herşey senin olsun bu tarz düşün. Onlar kendi pisliklerinde boğulsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…