Derslerden anlamıyorum..

konu sahibi
hiç bi kaynağa paraya insana ihtiyacın yok sadece motivasyona ihtiyacın var ki bunun için de çocuğun yaşadıkların yeterli diye düşünüyorum
lise mezunu isen gk gy yeterli olacak senin için
buraya yazabildiğine göre internetin var diye düşünüyorum
türkçe rüştü hoca
tarih mehmet celal özyıldız
coğrafya engin eraydın ve mehmet eğit
matematik şenol hoca
vatandaşlık özgür özkınık
hepsinin bedava videoları var youtubeda
daha bir çok hoca var bi kaç tane izleyip kendine uygun olanı illa ki bulabilirsin ama bu hocalar bu iş için yaratılmış anlattığını anlamaman mümkün değil,hele celal hocanın anlattığını unutman mümkün değil
şart değil ama çıkmış sorular kitabı alıp konudan hemen sonra o konularda çıkmış soruları çözmeni vaktin kalırsa da çözümlü soru bankası alıp çözmeni tavsiye ederim ,zaten eline aldığın kitapların hepsi çözümlü olsun ve mutlaka çözümleri oku
50 yaşında tıp kazanan hizmetliler 47 yaşında atanan öğretmenler 60 ından sonra üniversiteye başlayan insanlar var
rica ediyorum ben yapamam diye düşünme veya sen yapamazsın diyenlere bakma

son tavsiyem içinden gelmediğinde zorla çalışma
ve içinde istek olmadığında da yapmam lazım anlamam lazım diye düşün
zihninin açıldığını göreceksin
bi sene sonra gel buraya yaz

Matematik sevgisi diye bi grup var facebookta. Soru paylaştığımda çok kısa sürede cevap geliyor. Matematiği ordan halledebilirsin

Ben kendime yasak koyuyorum çalışırken düşünmeyeceksinsn o konuyu diyorum elimden geldiği kadar zihnimden uzak tutuyorum “ amaan canımızdan kıymetli değil dünyanın en büyük derdi değil ne düşünüyosun “ moduna girmeye çalışıyorum.. en önemli şey motivasyon..
Kesinlikle katılıyorum. Zihni meşgul eden düşünceye her akla geldiğinde savuşturunca hem düşünüp düşünüp üzülmüyorsun hemde zamanla aklına bile gelmiyor :)

Şayet sadece konu çalışarak ilerlemeye çalışıyorsanız yaşadığınız durum normal. Ben de kpss ile atandım ve net olarak söyleyebilirim ki olay çok fazla soru örneği görmekte. Bir süre sonra soruyu okumaya başladığınız anda neyi sorduğunu ve cevabı direkt hatırlıyorsunuz. Kısaca tavsiyem bol bol soru çözün. Bir ünite bitirdiğinizde ne kadar soru bulursanız tarayın hepsini

Şayet sadece konu çalışarak ilerlemeye çalışıyorsanız yaşadığınız durum normal. Ben de kpss ile atandım ve net olarak söyleyebilirim ki olay çok fazla soru örneği görmekte. Bir süre sonra soruyu okumaya başladığınız anda neyi sorduğunu ve cevabı direkt hatırlıyorsunuz. Kısaca tavsiyem bol bol soru çözün. Bir ünite bitirdiğinizde ne kadar soru bulursanız tarayın hepsini
Matematiktede geçerli bu durum değil mi?. Aslında bol soruyla kalıcı olarak ezber yapılıyor gibi

Evladınız için yapabileceğiniz en iyi şey bu sınavı kazanmak olur emin olun.
Eğer Konuları hatırlamıyorsanız imkanınız varsa bir kursa gidebilirsiniz. Hatırlamamıza yardımcı olur.
Kurs imkanınız yoksa da internette KPSS Kanalları var. Oradan çalışabilirsiniz.
Kolay gelsin size şimdiden.

Öncelikle seviyenizi belirleyin ve hangi derslerden kaç net yapmanız gerekiyor atanmak için onu hesaplayın ona göre zayıf derslere ağırlık vererek bir plan dahilinde ilerleyin, kpss çok düzenli bir çalışma gerektiriyor dikkatinizi verecek konsantre olacak bir ruh halinde değilseniz sizin için meslek kursları daha mantıklı geldi bana iş imkanı geniş olan bir çok kurslar var onları da değerlendirin bence kolay gelsin.
Belediyenin açtığı kurslar gibi mi acaba pek bilmiyorum ben :(

Niyetinizii edin ve baslayın. Bunu hak ettiğinize inanın.
Allah yardımıcınız olur insallah.
İlk 4 5 ay bencede kendinizi maruz bırakın ders calısmaya, yani boş zamanda bile video dinleyin. Sonrası daha kolay olacak, temeliniz oturdugunda .
Beyninizde oncelik olarak ilk kpss varsa ; zaten olur. Oncelik bence cok onemli, olay hem calısmak ve motivasyon istemekten geçiyor.

Ben basaracagınıza inanıyorum, vazgecmeyin :)Allah yardımcınız olsun ınsallahh

Az önce üye oldum arkadaslar telefondan yazıyorum uzaktan takip ediyordum.

Oncelikli talihsiz bir evlilik yapip nitekim sonunda sinlandirdim birde evladim var. Anne evindeyim fakat bi düzenim yok anlayamıyoruz sorunlu bir aile ile yaşıyorum artık iyice bunaldim meslegim yok çocuğum küçük calisamiyorum eve biraksam asla guvenemem bizi nasil büyümüş annem ona bile şaşırıyorum..

Neyse ben 1 aydir kpss calisiyorum ama hoc bisey anlamiyorum temelim var ama kafama girmiyor yada unutuyorum gerek bulunduğum ortam gerek yasadiklarim sürekli beynimin icinde evladim icin biseyler yapmaliyim ama olmuyor malesef olmuyor..
Sizinde ben gibi sorunlariniz oldu bu yollardan gectiniz mi basardiniz mi biseyleri nasil yol izlemeliyim..

Lise mezunuyum bu arada
Ben çalışıyorum 2.üni. okuyorum bu sene kendim yapamıycamı anladığım için dershaneye gidiyorum haftasonlarım da giti ama napiyim :( açık öğretim için var dershaneler tabi maddi durumunuzu bilmiyorum bide çocuk var :(

sözel dersleri özet çıkararak, yazarak çalışmayı deneyin. sonra özetleri kafanıza yazana kadar tekrarlayın. Matematiği de anlatımlı kitaplardan anlamaya çalışın, çözümlü soruları çözmeye çalışın,çözemezsiniz çözümüne bakın, çözemeyince de stres yapmayın. o kadar aşkla çalıştım ki sıfır matematikle sınavda on tane falan net yaptım. şimdi on tane net de bişey mi diyeceksiniz ama bana yetti çünkü sözeli full yapmıştım, ve on net benim için mucizeydi

Açıktan universiteye kayıt olup öyle kpss ye girin bence. Üniversite okurken de bir işte çalışın çocuğunuzu da kreşe verin. On lisans mezunlarının ataması çok daha kolay sefkinizi kırmak istemem ama ortaöğretim kpss sinden atanmak çok ama çok uzak bir secenek. Gene de çalışın ama açıktan okula da kaydolun böyle ce zaman kaybınız olmaz

Az önce üye oldum arkadaslar telefondan yazıyorum uzaktan takip ediyordum.

Oncelikli talihsiz bir evlilik yapip nitekim sonunda sinlandirdim birde evladim var. Anne evindeyim fakat bi düzenim yok anlayamıyoruz sorunlu bir aile ile yaşıyorum artık iyice bunaldim meslegim yok çocuğum küçük calisamiyorum eve biraksam asla guvenemem bizi nasil büyümüş annem ona bile şaşırıyorum..

Neyse ben 1 aydir kpss calisiyorum ama hoc bisey anlamiyorum temelim var ama kafama girmiyor yada unutuyorum gerek bulunduğum ortam gerek yasadiklarim sürekli beynimin icinde evladim icin biseyler yapmaliyim ama olmuyor malesef olmuyor..
Sizinde ben gibi sorunlariniz oldu bu yollardan gectiniz mi basardiniz mi biseyleri nasil yol izlemeliyim..

Lise mezunuyum bu arada

Zor zamanlar geçirmişsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Lise KPSS de atanabilmek için yüksek puanlara ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Sizin alanınız en son hangi puanla atamış ? Biliyor musunuz?

Zor zamanlar geçirmişsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Lise KPSS de atanabilmek için yüksek puanlara ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Sizin alanınız en son hangi puanla atamış ? Biliyor musunuz?
En düşük 87 vs benm fullemem lazim zor gibi ya elimden gelenin en iyisini yapacam insaallah

Matematik için konu üzerinde çok takılı kalmayın. Soru çözümlü videolar var onları dinleyin. Bol bol soru çözün.(Çözdüğünüz soru bankası video çözümlü olursa çok faydasını görürsünüz.)

Tarih için mutlaka video ve kitap üzerinden gidin. Gerekirse bir defter tutun. Video ve kitap bilgilerini birleştirerek yazın. Soru çözerken hatırlamadığınız bir şeyi defterden bulmaya çalıştığınızda bilgiyi sayfanın neresine yazdığınızı farkedeceksiniz.( Tarih video için Ramazan Yetgin’i önerebilirim.)

Coğrafya da ise veriler her sene yenilendiği için güncel bilgiler üzerinden çalışmak gerekiyor. Kitabınızın veya dinlediğiniz videonun 2020 KPPS’ye yönelik olmasına dikkat edin. Çalıştığınız takdirde çok rahat yapabilecek bir derstir.

Vatandaşlık için bir öneride bulunamayacağım. Ben de beceremiyorum😌

Türkçe için düzenli olarak paragraf sorusu çözmeye özen gösterin.

İnanın düzenli olarak çalıştığınızda karşılığını alacaksanız. Mutlaka bol soru çözmeyi ihmal etmeyin. Başarılar dilerim.

Back
X