Dert babası Brenda

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Arkadaşlar olay dün akşam gerçekleşti ama yine de içim buruk. Dün annem, babaannem ve benim ilk kez gördüğüm uzaktan akrabamız olan babaanneme misafir olan bir akrabamız gezmeye çıktık. Gezdiğimiz yer turistik ve küçük hediyelik eşya standları olan bir çarşıydı. Öyle bir şeylere bakarken babamın bir arkadaşını gördük o da açmış bir yer satış yapıyor babaannemler durdu selam verdik. Adamın bir de 35 yaş civarında oğlu var. Daha selamımı veremeden oğlu naptın atandın mı dedi hayır maalesef dedim kpss'ye girdin mi dedi ben de girdim ama bizim bölümden 100 kişi alacaklar bizim bölümde pek atama olm... diyecekken başladı yok ben kasmıyormuşum da yok kendimi sıksam atanırmışım da yok yapan nasıl yapıyormuş da. Öyle oturduğu yerden bana hayat dersi vermeye kalktı, küçük düştüm. Sonra babası beni dürttü alttan eliyle 4 (dört) işareti yaparak "dört milyar maaş alıyor he" dedi, oğlu da sözde utanmış gibi ağzı kulaklarında bir şekilde "yea ehehe baba lütfen" dedi. Ya diyeceğim ki hani oğluna beni beğendi bak oğlum memur, atandı, maaşı var demek istiyor hayır adam evli önünde bebeği var. Sonra eşi geldi bu da eşim dedi kadına merhaba diyeceğim ATANMIŞ TARİH ÖĞRETMENİ dedi. Bu kadar görgüsüzlük olur mu? Ben evde boş boş durmuyorum ki özel okulda çalışıyorum, yüksek lisans öğrencisiyim ailemin yanında boşa okumuşum gibi davrandı, beni küçük düşürdüler. Bir insan eşini mesleğiyle tanıtır mı? Ben erkek arkadaşımı kimseye bak bu sevgilim BİLMEM NE UZMANI diye tanıtmıyorum, kimseye maaşımı tanıştığım gibi söylemiyorum. Neyse o öyle yapan yapıyor sen emek vermiyorsun deyince ben de haklısınız ben geri zekalıyım işte ben yapamıyorum yoksa binlerce alım oluyor dedim. Siz ne zaman atandınız dedim oldu benim ya diyor. O zamanla bu zaman bir mi? Ayrıca sen 35 yaşındasın ben 24 yaşındayım belki ben 10 yıl sonra senden daha iyi bir yerde olacağım neden kendini benimle yarıştırdın? Şahsen ben 14 yaşında bir çocuğa kalkıp neden şunu şunu başaramadın demem. Ayrıldık oradan titriyordum sinirden. Bütün akşam ağladım kısacası.

Sizce boşa mı okudum ben atanamadığım için? Benim de işim var ben de para kazanıyorum. Ya ailem öyle düşünüyor mudur? Çok üzülüyorum. Böyle insanlardan nefret ediyorum.

Son düzenleme:
oğlunu "4 bin"
eşini "atanmış öğretmen"
olarak gören bi adam için ne tek kelime yazmaya ne de bu kadar üzülmeye değer.
kimse tık diye atanmıyor, ülkedeki büyük problemlerden biri bu zaten kendinizi sadece sizmişsiniz gibi hissetmeyin. Atanamasanız da mesleğinizi yapıyorsunuz, tecrübe ediniyorsunuz böyle düşünün.

Terbiyesizlikleri hat safhada ailecek. Koca insanların davranışlarına bak. Sen mesleğini ve şuanki işini seviyorsan boşver milleti. Ailen memur olmanı istiyor olabilir. Bu normal. Ama unutma ki iş güvencesini kaybetmek üzere memurlar. Bir memur olarak söylüyorum. Bir artısı kalmadı... Boş konuşmayı ne çok seviyor bazı insanlar... Ailenin de o terbiyesizler gibi düşündüğünü sanmıyorum. Senin adına onlar da utanmıştır o adamın dediklerine...

yaa ne görgüsüzler inanamıyorum
ama bunlardan o kadar çok var ki
insana ünvanıyla insana parasıyla malıyla mülküyle saygı duyma olayı...ama inan samimiyet yok oluyor böyle böyle
bırak kendi görgüsüzlüklerinde kalsınlar ...eninde sonunda hayatın düzene girecek üzülme:) benim elimin ekmek tutması 26yı buldu senin bak daha 24:)

Aynısını yapacaksın.. Bunların anladığı dilden konuşmak gerek. Tabi önce fırsatını yakalamalısın. "benim vergilerimle "kısmını çıkarma. Polemik isteyen her türlü yaratır yukarıdaki üyeye katılmıyorum. Haklısın sinirlenmekte.
İçimden dediğim şey 'ulan sanki ayda en az 20bin Euro kazanıyor' ...

ay aklıma ne geldi
benim de bir meslek hayalim vardı da hep ona uğraşıyordum
annemin bir arkadaşı var onun kızı da benim hayalimdeki mesleği yapan kızdı ve de ben onlara gittiğimde bana dediği şuydu yahu: olsun herkes o işi yapacak değil ya sen de el işi yap
eve gelip ne ağlamıştım ne ağlamıştım hatta orada gözlerim dolmuştu yahu
ben o kadar okudum çabaladım okulu bitirdim sonrasında sınavlara çalışıyrum ediyorum kadın bana dediği şey el işi satarsın geçinirsin...kimse yanlış anlamasın el işini aşağılamam ama benim alanım değilki benim alanım okudğum şey bambaşka... bir insanın okuduğu işi yapamaması çok zoruna gidiyor hele de layık bile görülmemesi başkaları tarafından...
çok şükür geçti bitti o günler
sen de inşallah gönlüne göre bir düzen oturtursun uğraş çabala boşver kulak tıka milletin sözlerine....

Kızlar hepinize teşekkür ederim. Tek tek okudum yazdıklarınızı sağ olun. Hayır bir de dünyadan haberi yok. Artık herkes sözleşmeli alınıyor ve toplamda 6 sene boyunca yer değiştirme şansı tanınmıyor öğretmenlere evlense de çocuk sahibi de olsa. Benim evlenme planı yaptığım kişi benimle doğuya gelemez asla iş bulamaz, ailemin tek çocuğuyum annem kafayı yer benim. Ben de altı yıl tüm sevdiklerimden uzakta kalmak istemem. Yeni bir düzenleme olmadıkça belki kabul edilsem bile gitmeyeceğim bir durum var. Belki istemiyorum, sen ne hakla bana boş insan diyebilirsin? Ben de kendi işimi yapıyorum özel sektör zor evet ama herkes devlette mi çalışıyor? Neden bu durum öğretmen olunca göze batıyor?

Valla isteyen hayatını altı yıl ertelesin, ben pek cesaret edemiyorum şu an. Birçok arkadaşım da böyle düşünüyor. Daha alan sınavı puanlarımız açıklanmadı kötü bir puan da beklemiyorum. Koca koca puntolarla 4 BİN yazılı bir çıktı alıp dükkan kapılarına sabah onlar açmadan koymak üzereyim delirttiler beni.

Zihniyete bak
Gozleri para isareti olarak görüyor sanırım
Benim maasim da 4bin civarı hiç aklima bunla hava atmak gelmemişti. Oyle ahim sahim ortaliklarda soylemeye deger bi para degil ki. Muhtemelen bayagi alt gelir seviyesinden gelen bi aile birden bire buldumcuk olmuslar.
Gelini de sadece devlet memuru diye tercih etmedilerse ben de bisey bilmiyorum.

Ben tam sinirden ölüyorken babam aradı, anlattım ona da. Sonra başka bir tanıdığımızı gördük yolda ona da anlattım. Gördüğüm herkese bu görgüsüzlüklerini anlatacağım keşke gelip bana neden böyle yaptın deseler. Yüksek lisans yaptığımı öğrenince şey diyor bir de HAA BARİ ÖYP ile atan. A cahil ÖYP kalktı ya. Beyni yok fikri var yemin ederim

Aslinda insanın Nutku tutuluyor bu kadar hadsizlik karşısında. Bi s.. git sana mi sorduk demek istiyor insan!! Bunu hak ediyorlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…