Dert babası Brenda

Ay ben de o moda geçeyim bari akşam (AYAKLARINI TUZLU SULU LEĞENE SOKTU)
Sevindim iyi olmana yeter artık bu manasız dargınlığınız :)
Konuyu editledim gelişmleri yazıyorum
Bir eyor a kandım diyelim öyle oldu sanki
Tuzlu suda iyidir bi yerden başlamak lazım

Valla size şöyle söyliyim, matematik öğretmenliği mezunu arkadaşım var, aynı yaştayız 28 yaşında, mezun olduğundan beri atanamadı, şuan tanıdığım en fazla kazanan insanlardan biri. Abisiyle özel ders merkezi açtılar. Ayda 50k kazanıyor. Bırakın kpss yi falan ya amaan..

Hiç unutmuyorum, üniversiteden mezun olalı daha 1 ay olmuştu bir iş için eski liseme gitmiştim. Orda bir kız ve annesiyle karşılaştım, kız bizim liseyi kazanmış kayıt için gelmişler. Çok şanslısın çok güzel bir okul kazandın ben de burdan mezunum dedim. Annesi ne okudun dedi söyledim okulumu bölümümü yeni mezun olduğumu. Atandin mi dedi.
Yok ben özel düşünüyorum dedim de kadının bir bakışı vardı aşağılar gibi.ha sonuç olarak ben kamuda çalışıyorum şu an hiç hayalim olmamasına rağmen ama hayat benim için böyle gelişti. Kimin ne olacağı belli olmaz, ne oldum değil ne.olacağım demeli insan. O 4 bine de güvenmesinler, yarın memura zam yapmayacağız birkaç sene derler. Kuş kadar kaliverir maaşı elinde. Millet bir garip.​

Boyle insanlari bosver ne gorgusuzler.insan oyle konusmaya utanir.bu arada insallah atanirsin canim cok zor atanamamak.biliyorsun bazen hic ummadigin bir branstan bir anda bir suru alim oluyor.senin de olur insallah

aman boşver bizde hep devlet işi garanti iş diye bakılır ve nedense hava atılır, 2 bekar görümcem var biri öğretmen diğeri özel sektörde ve öğretmenin maaşının yaklaşık 3 katını kazanıyor, aynı zamanda çok daha yüksek puanlı ve güzel bir üniversiteden mezun, kendine ait evi arabası birikimi var, ama kayınvalidem onları takdim ederken önce hindi gibi kabarıp x kızım öğretmen der sonra hafiften boynunu büküp y de çalışıyor çok şükür diye geçiştirir

Aynı branştanız ve inanılmaz mutlu oldum şu an. Kesinlikle tüm söylediklerinize katılıyorum ve benim için de geçerli.

Ya ben buna da çok gülüyorum ahahahahaha aşçı bir arkadaşım var, büyük bir otelde şef. benim maaşım + memur maaşı gibi bir maaş alıyor. Üstelik ortaokul mezunu. Geçsinler o işleri.

Ohhhhh içimin yağları eridi

Aslında sizi öfkelendiren bu patavatsızlık, temelde ülkemizin vizyonunu da özetleyen bir şey. Az gelişmiş ülkelerde devlet işi idealize edilir. Gelişmiş ve modern ülkelerde risk alma ve girişimcilik desteklenir. Geri kalmış bir ülkenin insanlarından gelişmiş zihin yapısını yansıtan yorumlar beklemek de pek gerçekçi değil. O yüzden hiç takmayın. Kendinizi hangi sektörde çalışırken daha iyi ve üretken hissediyorsanız o işi yapın.

hem de nasıl sıkıntı geçen bir mali müşavirlik bürosuna muhasebe kısmına iş görüşmesine çağırıldım.yemek yapacaksın temizlik yapacaksın tuvaleti yıkayacaksın mükellef gelince çayını kahvesini getireceksin, muhasebese yapacaksın sabah 8 akşam 8 çalışıyoruz cumartesi günü de aynı şekilde dediler.kendimi dışarı nasıl attım bilemezsiniz

yuhhh yaa bu ne böyle, gerizekalılar ailesi resmen, sen neden dinledin ki bu kadar onları, hayır dinledin neden ciddiye allıyorsun bide yani, babana da söyle görüşmesin böyle insanlarla ve çoluğunu çocuğunu bu insanların ağzına laf yapmasın.

Bilirim bilirim. Emin ol ben de yaşadım. Haftanın beş günü günde 11 saat ders, haftasonları da otelde etkinlik yaptıracakmışım. Bir nevi bakıcılık yani. OOldu canım ya :) güzel bir iş bulursunuz bence, sürekli internetten başvuru yapın umutsuzluğa kapılmayın sakın.

Çok haklısınız. Babam yurt dışında şu an ama söyledim döndüğünde bence görüşmeyecektir.

Bende maasini oyle merak ediyordumki iyiki soylediniz artik rahaat bir uyku uyurum deseydin
Eside atanmis tarih ogretmeni demisya ben olsam acaip eglenirdim. memnun oldum atanmis tarih ogretmeni deseydin

İnsanlar 4bin lirayı, atanmış ögretmeni, etiketleri ne de çok önemsiyor. O para hiç de fazla değil. Bir öğretmen o parayı bence cok rahat kazanabilir. Can'ınızı sıkmayın.
Çocuğu gerçekten iyi kazanan bir doktor, mühendis olsaydı bu sefer de çocuğunu o öğretmene de yakıştırmazlardı.
Terzide ayak üstü karşılaştığım yaşlı bir amca; çocuğunun koskoca mühendis olduğunu, ayda 10k kazandığını, eşinin de maalesef öğretmen olduğunu söylüyordu. Her yerde varlar, maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…