- 24 Ağustos 2016
- 3.623
- 27.687
- 508
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Umursamaman gerek. Umursamanın sebebi içten içe zaten bu konuda üzgün olman. İnşallah bu cümlelere he he diyip geçecek kadar düzgün ve içine sinen bir yerde çalışırsın.
son olarak 4 bin alan öğretmen mi varmışabartmış yani. ek dersle falan 3 ü ancak buluyordur. belli ki gösteriş meraklısılarmış.
İyi bir öğretmen branşı da müsaitse 4binden daha fazlasını kazanıyor.
devlette mi?? ben hiç denk gelmedim.
Şimdi şöyle anlatayIm. Her öğretmen bir değil misal bir öğretmen Boğaziçi ya da odtü gibi bir üniversiteden mezun ve devlette çalışan atanmış matematik ögretmeni diyelim. Devletten aldığı para herkesle aynı 3bin lira diyelim ek dersle bu değişmez. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun devletten alınan para bir ders saatine karşılık aynıdır.
Sonrasındaysa ders, kurs imkanı mezun olduğu üniversite ve başarısından dolayı herhangi bir yerden mezun öğretmene göre daha fazla oldugu için çok daha fazla para kazanabiliyor. Ders saati ücreti de tecrübesi ve başarısından dolayı daha fazla oluyor.
Benim tanıdığım kadın öğretmenlerden hem devlette çalışıp hem özel ders vererek rahatça 6k kazanan var ve ders konusunda seçici. Kendi okulundan öğrencilere -ki zaten bence bu etik değil- ve ailesine güvenmediklerine ders vermediği halde bu parayı rahatça kazanıyor.
İş kişide bitiyor yani. siz işinizde iyiyseniz her meslekte iyi paralar kazanılabilir.
Ben de bu yüzden konu sahibinin içinin rahat olmasını diliyorum. Kendisi başarılı ve işinde iyiyse zaten bu bahsedilen rakamlar onun için kazanılması güç şeyler olmayacak.
ha onu biliyorum o konuda tamamım. ben de biliyorum matematik öğretmeni tek başına kadın 3 çocuğuyla ev , araba, çocuklar özel okulda süper yani maşallah. ama işte tarih öğretmeni özel ders verme gibi durumu olmaz. ha dershane falan olabilir ama o da yasal değil. hem devlete hem özel olmaz. o yüzden dedim devlette alamaz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?