Dert değil aslında bu Kedisi olanlara sorum var ..

_Dersena_

Küçük Anne <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
1.924
11
158
Diyelim ki bir kedi sahiplendim haftanın 2 bazen 3 günü yarım gün evde olmuyorum haliyle yanlız kalacak bu sorun olur mu acaba ? Birde akvaryum var evde ama şayet olur ise yavru olacak aldıgım sorun olacagını sanmam.. Tüy dökülmesi sürekli oluyor mu yoksa aşılarını yaptırdıktan sonra belli aylardamı? Bana bilmem gerekenler konusunda yardımcı olurmusunuz ..3 aylıgına teyzemin kedisine bakmıştım ve tüyleri çok dökülüyordu aşırı şekilde huylandım hayvanın peşinde elektirk süpürgesi ile dolaştım her kedi öylemi olur yoksa aşısız oldugu içinmiydi bilemiyorum ..

bunları yazdığınıza göre kedi almayın derim öyle kolay değil hayvan beslemek evet tüyleri dökülüyor bizimde günde kal tel saçımız dökülüyor aynı şey helede huylandıysanız hiç düşünmeyin bence. bizim iki kedimiz var yılda 2 sefer traş ettiriyoruz genelde tüy sorunu olmuyor ama uzadığında tabi biraz dökülebiliyor helede beyaz renkliyse daha çok dökülüyor

Bana sorabilirsinn.Canım kedi ilgi isteyen bir hayvandır her gün evde birileri olmalı,bakımı da zor zaten kafasına göre yemek yer,aç olmasa da sen yokken açıkta bıraktığın tabağa dokunur,bazen kafasına göre tuvaletini yapar..bir de tüylerini mevsimsel olarak döker,diğer zamanlarda çok olmaz tek tük..Bakamıyacaksan alma canım 15 yıla kadar ömrü var,bakabilirim diyorsan al..tek başına zor ama..

Haklısınız arkadaşlar zaten ömürlük olur aldıgım alıp bırakmak olmaz ..

2-3 gün yarım günden sorun olmaz, gündüzleri uyuyorlar genelde zaten. Geceleri aktif oluyorlar. Tüy dökerler aşıları var ama yine de bizim saçımız nasıl dökülüyorsa onların da tüyü dökülüyor. Benim kediminde dökülüyor ( yerim onun tüylerini ) Sevdikten sonra katlanılıyor. Benimde balıklarım var herhangi bir sorun teşkil etmez. Hatta kuşum da var alıştırdıktan sonra kardeş kardeş yaşıyorlar

Kediler evlerine bağlanırlar o yüzden alışınca yalnız kalması sorun değil ama tüy olayını bilemem bizde 2 kedi var traş olmasalar zor yani

Yıllardır istiyorum ama bir tüylü tüylerinden dolayı cesaret edemiyorum .. ben aşırını yaptırınca belli dönemlrde dökülğr diye düşünmüştüm ..

kendimi bildim dileli sürekli kedim vardır evlendim de eşim izin vermiyo..
yarım günden bişiycik olmaz cnm..
tüyleri mevsim dönüşlerinde dökülüyo ama aşısı olursa çok daha az döker..
birde çiğ et çiğ ciğer verirsen tüylerini döker ayrıca parazit(kurtçuk) :120: olur...
aklıma düştü işte cnm kedimm annemlerde bıraktım mecburen
onlarda taaa Kocaeli'nde....
ha birde torunlarım varrr

balık var evde ama onlarıda sevip koklayamıyorum kii
geçenlerde çöpçü balığını aldım elime sevdim oda ertesi gün öldü sevgi patlaması mı desem heyecan mı desem
şaka biyana kedimiz çok özledim ben yaaa
sarmaş dolaş uyurdum onlaa
gece gece efkar bastı

Son düzenleme:

ben kedimi 2 aylıkken almıştım ve bu dediklerinin hiçbiri olması tüy dışında :26::26:
tuvaletini kesinlikle dışarı yapar illa pencerenin önünde açmam için seslenirdi.gece uykumdan kaldırırdı camın önüne giderdi anlardım tuvalete çıkıcağını..
yeminle birgün bacağı kalçasından kırıldı o halde bile dışarı çıktı yavrumm...yapmadı eve.
ay bnm kedim gerçekten insanlaşmıştı artık
birtek konuşamıyodu yaaaa

Merhaba, 2-3 yarım gün yalnız kalmasından bir şey olmaz. Tüy konusuna gelince; benim tecrübeme göre bebeklik döneminde daha fazla tüy döküyorlar. Zaten yanlış hatırlamıyorsam 2-4 ay civarında tüylerinin deiştiğini söylemişti veteriner. 2 yaşına kadar çok yoğun tüy döktü benim kedim. Hala da aynı sorun var ama eskiye oranla daha az. aşıyla bir ilgisi olduğunu pek sanmıyorum açıkçası. eğer tüye karşı aşırı hassasiyetiniz varsa bence bir daha düşünün. Çünkü tüylü bir hayvan beslediğinizde az ya da çok illa ki tüy sorunu olur. Eğer ki gene de kediniz olsun istiyorsanız kısa tüylü bir kedi tercih etmeniz ya da uzun tüylüyse de tıraş ettirmeniz ve düzenli olarak taramanız bir nebze yardımcı olacaktır.

Ben hayvanları evde yalnız bırakmayı doğru bulmuyorum, gaz kaçağı olur, yangın olur, aniden hastalanır o bir canlı, yardım alamayacağı şekilde yalnız bırakılmasını asla doğru bulmuyorum

Evimde 7 kedi var şu an, yalnız olmamalarına rağmen akşam eve gittiğimde, hepsi ayrı yerden saldırıyor kendini sevdirmek için, özlüyorlar, duyguları var...

Tüy dökümü her zaman oluyor, önüne geçemezsin, ancak düzenli tarayarak ve kaliteli mama kullanarak çok aza indirmek mümkün. Yine de mevsim geçişlerinde kontrol etmenin imkanı yok.

Tüyden huylanıyorsan alma derim, çünkü bu huylanma etrafta gördükçe takıntıya dönüşebilir, sonra hayvana yazık olur.

Yarım günden bişey olmaz hatta o sizin evde olmadıgınızı farketmez cunku o sırada uyuyodur mhtemelen.
Tüy dökülmesi hem mevsimsel hemde sürekli.Mevsımsel olan aşırı tüy dökülmesi sürekli olan rutin günlük döktüğü.Hergün tararsan bunu en azamiye indirirsin ama.
Tuvalet eğitimi gözünüzde büyümesin kediler en çabuk tuvalet eğitimini kapan hayvanlardır.
Mama konusu ise kuru mamayla besleyecekseniz rahat edersiniz.
Şimdilik bunlar sanırım var kedi bakımıyla ılgılı.

Tüylerin dökülmesi cinsine bağlı olarak değişiyor, bende scottish var cok fazla dökülmüyor, benim saclarım ondan daha fazla dökülüyor

Eğer yavruyken alıştırırsanız yalnız kalabilirler. Yemeği ve suyu olunca birsekilde oyalanıyorlar ama eve gelince trip atıyorlar

benim kedim değilde köpeğim var 13 yıldır normalde yanlız bırakmam ama bırakıtgım zamanlar 4 saati geçmez genelde o da ben yokken uyur ama ben gelince oyun zamanı tabikide

Evde 6 kedimiz var ve bu konuda kendimi uzman olarak görüyorum

Tüy meselesinin insanı huylandırmasının tek geçerli sebebi var o da hastalık yapacağı endişesi bana göre. Ancak düzenli olarak aşısı ve parazit ilaçları yapılan kedilerin tüyleri sağlık açısından sorun yaratmaz. Ağzımıza ve burnumuza girdiğinde bile büyük kısmının vücudumuzdan atılması bir öksürüğe bakıyor. Eğer hayvanda bazı parazitler var ise makat kısmını yaladığı zaman bunların yumurtaları hayvanın diline oradan da tüylerine yapışıyor ve tüyler vücuda girdiğinde hastalık yapması olası ancak dediğim gibi ilaçları yapılan kedide bu ihtimal sıfır. Bir de koli bantları tüy konusunda çok işe yarıyor, bir iki cırt cırtla elektrik süpürgesine ihtiyaç duymadan temizlersiniz tüyleri.
Evde yalnız kalması çok sorun yaratmıyor, yeter ki akşam eve geldiğinizde onunla ilgilenin, sevin, oynayın onunla. Zaten gündüzlerini uyuyarak geçiriyor ve sıcak bir yuva, sıcak yemek ve düzenli sevgi onun ihtiyaç duyduğu en temel şeyler. Bir tavsiyem var, tek kedi beslemek yerine iki tane aynı yaşlarda kediş alırsanız çok sağlıklı ve sorunsuz büyüyorlar. Oyun arkadaşı olmayan kedi daha mutsuz büyüyor bu bir gerçek.

Öncelikle yalnız bırakman hiç problem olmaz, istersen evde bırakıp haftasonu tatile bile çıkabilirsin yeterli su ve mamayla. Sadece döndüğünde biraz trip atabilir onu sevip oynamadığın için.

Tüy konusunda -kıştan yaza- mevsim geçişlerinde çok fazla tüy döküyor sadece benim kedim ama uzun tüylü bir cins değil. İranlar, çinçilalar muhtemelen daha fazla döküyordur. Bir de ben daha almadım çok umursamadığım için dökülen tüyleri ama fürminatör diye geçen bir alet varmış o çok etkiliymiş kedinin üstündeki dökülmek üzere olan cansız tüyleri etrafa yayılmadan toplamakta. Bi de gözlemlediğim kadarıyla yavruyken hemen hemen hiç tüy dökmüyor kediler, yaşlandıkça artıyor tüy dökme oranı.

Akvaryum konusunda da problem çıkabilir bence. Yemeyecek olsalar dahi hareket eden ufak nesnelerle yakalamaca oynamayı çok seviyorlar. Yavruyken beceremez ama büyüdükçe buzdolabının tepesi dahil olmak üzere evin hiç bir yerinden onu uzak tutamayacağınız için akvaryuma ulaşmanın bir yolunu bulacaktır mutlaka.

Son düzenleme:
Öncelikle yalnız bırakman hiç problem olmaz, istersen evde bırakıp haftasonu tatile bile çıkabilirsin yeterli su ve mamayla. Sadece döndüğünde biraz trip atabilir onu sevip oynamadığın için.

kusura bakmada arkadaşım bu düşünceyi kabul etmiyorum bikaç saatevde yanlız bıraktığımızda aklımız kalıyor sen haftasonu bırakmaktan bahsediyorsun sonuçta oda bi canlı 2 gün eve tıkıp bırakıp gitmek ne demek. helede böyle özgürlüğüne ilgiye sevgiye düşkün hayvan için

akvaryum sroun olucağını sanmıyorum bizde hem balık hem kuş var normalde balık herler ama akvaryumla hiç ilgilenmiyorlar sadece oturup izliyorlar evde olan başka hayvanları benimsiyorlar

Eve tıkmak çok aşırı bir söylem olmuş, sonuçta bir hayvanı alıp evde beslemeye başlamışsanız zaten kendi doğal ortamından özgürlüğünden uzaklaştırmışsınız demektir. Ben evde bıraktığımda da evde yanında durduğumdan daha az özgür olmuyor ve benim gözlemlerime göre, herhangi bir hayvan oteline bıraktığım ya da taşıma kabına tıkıp uzun yol yaptırdığım halinden daha memnun duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…