- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
Diyelim ki bir kedi sahiplendim haftanın 2 bazen 3 günü yarım gün evde olmuyorum haliyle yanlız kalacak bu sorun olur mu acaba ? Birde akvaryum var evde ama şayet olur ise yavru olacak aldıgım sorun olacagını sanmam.. Tüy dökülmesi sürekli oluyor mu yoksa aşılarını yaptırdıktan sonra belli aylardamı? Bana bilmem gerekenler konusunda yardımcı olurmusunuz ..3 aylıgına teyzemin kedisine bakmıştım ve tüyleri çok dökülüyordu aşırı şekilde huylandım hayvanın peşinde elektirk süpürgesi ile dolaştım her kedi öylemi olur yoksa aşısız oldugu içinmiydi bilemiyorum ..
Benim iki kedim var. Yalnız yaşıyorum, ilk kedim yalnız kalıp mahsunlaştığı için aynı cins bir yavru daha aldım. yalnızlık derdi sona erdi böylece. Size şöyle söyleyeyim; eğer aldığınız kediye ölünceye kadar bakabilecekseniz alın. Bir hevesse inanın çok pişman olursunuz. Bunun hastalığı var, çişi, kakası var. Evde ister istemez kedi kokusu oluyor. Koltukları tırmalayıp, mobilyaları çiziyor. Her yer kıl içinde kalıyor. Her gün temizlik yapmak gerekiyor. İşe giderke ayaklarıma süründüklerinden paçalarım kıl tüy içinde kalıyor. Elimde tüy temizleyici roll-onlarla yaşıyorum. Evin bir bölümünde hapis hayatı yaşamasınlar diye onlara bir yeri yasak etmedim ama canıma da tak dediği oluyor. Allah acılarını göstermesin ama bir daha eve hayvan alacağımı da sanmıyorum. İyice düşünmenizi öneririm çünkü bu evlat edinmeye benziyor. Bilirsiniz insan da hayvan da sevgi ve sıcak bir yuvaya kavuştuktan sonra sokağa atıldığında aynı hisleri yaşar. Terk edilmek bütün canlılara aynı hüznü verir.
arkadaşım havalar güzelleştiği zaman traş ettirin bakın nasıl rahat ediceksiniz kaç ay kıl falan dökmüyorlar hem sıcak havalarda rahat ediyorlarbiz yılda 2 sefer traş ettiriyoruz zamanla çok azalıyor dökülme sonuçta traş ettirdikçe kalınlaşıyor tüyler tavsiye ederim rahat rahat alıp sevebiliyosun üstün başın tüy olmuyor
Ben hayvanları evde yalnız bırakmayı doğru bulmuyorum, gaz kaçağı olur, yangın olur, aniden hastalanır o bir canlı, yardım alamayacağı şekilde yalnız bırakılmasını asla doğru bulmuyorum
Evimde 7 kedi var şu an, yalnız olmamalarına rağmen akşam eve gittiğimde, hepsi ayrı yerden saldırıyor kendini sevdirmek için, özlüyorlar, duyguları var...
Tüy dökümü her zaman oluyor, önüne geçemezsin, ancak düzenli tarayarak ve kaliteli mama kullanarak çok aza indirmek mümkün. Yine de mevsim geçişlerinde kontrol etmenin imkanı yok.
Tüyden huylanıyorsan alma derim, çünkü bu huylanma etrafta gördükçe takıntıya dönüşebilir, sonra hayvana yazık olur.
7 tane minasıl bakıyorsun onlara zor değil mi... tebrik ederim..
yalnız yemek sonrası hepsinin aynı anda yüzlerini temizlemeye başladığını düşündüm de 7'si birden ne tatlı olurlar
Benimkiler zaten bildiğin sokak kedisi. Kısa tüylü tekirler.
7 tane minasıl bakıyorsun onlara zor değil mi... tebrik ederim..
yalnız yemek sonrası hepsinin aynı anda yüzlerini temizlemeye başladığını düşündüm de 7'si birden ne tatlı olurlar
doğal ortamı derken vahşi hayvan değil sonuçta bunlar, kediler evcil hayvanlarsiz öyle düşünebilirsiniz ama bizim evde herzaman biri olduğu halde ben gündüz bikaç saat dışarı çıkıyorum geldiğimde kedim kapılara tırmanıyor 2 gün yanlız bıraksam ne olur bilmiyorum herkes hayvan bakamaz zaten çok büyük sorumluluk ben bence yanlış dedim sence sorun yoksa saygı duymaktan başka bi seçeneğim yok. ki yine söylüyorum kafese otele falan tıkmıyorum çünkü biz evde yanlız bırakmıyoruz biyere gidiceksek bikaçgün evde kesin biri oluyor helede annemin kedisi annem onu yanlız bıraksa gitse kimse olmasa ölür belki üzüntüden çok bağlı çünkü, ben evde olduğum halde annem gelene kadar bağırıp geziyor evde
Yok sizin için söylemedim zaten, benim farklı bir alternatifim yok yalnız yaşadığım için kısa süreli bir yere gittiğimde yanıma götürmek ya da eve bırakmak dışında. Özellikle soğuk havalarda da kıyamıyorum götürmeye çünkü otobüsler kafes içinde bagaja koymak dışında kabul etmiyorlar evcil hayvanları. Hayvan yol sersemliğini üstünden atıp kendine gelene kadar dönme vakti geliyor zaten.
işte benim çirkin sokak kedilerimsiyah erkek (annemin) karışık renkli benim kızım
Eki Görüntüle 657332
Eki Görüntüle 657333
7 si birden oynamak için üstüne atlasa Benim 1 tanesi kollarımı, ayaklarımı rahat bırakmıyor. 7 tane olsa kediden battaniye olurlar üstümde ne güzel
Ayyyyyy güzelliğe bak, ne tatlılar
aynen ellerimde yaralar çizikler eksilmezdi.. Bir de ben ne yersem illa yemek isterdi.. tadına bakmadan bırakmazdı..leblebi tozu yiyorum nostalji işte :) tadına bakmak istedi,itiyorum illa geliyor bende izin verdim koklamasıyla kaçması bir olmuştu
7 kedi de hakikaten battaniye olur üzerineevde oynarken birbirlerini kovasalar çarpışırlar :))))) boğuşmaları ayrı macera olur
oyyyy yerim yaamaşallah ne güzel dostluk bu.. Kedi alasım geldi,anılarım canlardı
Hayvanlar candır ya.. ne güzel sevgi gösterirler :) moralinizin en bozuk olduğu zamanda bile size tebessüm ettirecek bir şey yaparlar
oyyyy yerim yaamaşallah ne güzel dostluk bu.. Kedi alasım geldi,anılarım canlardı
Hayvanlar candır ya.. ne güzel sevgi gösterirler :) moralinizin en bozuk olduğu zamanda bile size tebessüm ettirecek bir şey yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?