Dert değil belki ama nasıl davranmalıyım?

Böyle diyemem eşini çok severim kırılır alınır , sanki havalandı gibi düşünür diye. Faizler belli başka türlüsü zor diyorum yok
İyide abine soyledigin seyden esi neden alinsin ne alaka zaten kocasinin sacmaladigini biliyor bosuna takiliyorsunuz buna çünkü alinacagi bisey yok ona laf soyleseniz neyse. Kedinuzanamadigi cigere mundar dermis abicim de insallah sende ev sahibi olursun kira odemek enayilik de gec ne cok takmissin :)

Elimde para tutamıyorum ben. harcayıp gidiyorum, yatırım amaçlı aldığını üçüne besine bakmadığını söyle.

Biraz kıskançlık var galiba. Değsin değmesin sonuçta evin var. Küçükte değil oturmadan bile üstünlük olmuş. Her sene artıyor fiyatlar. Tebrik ederim. Degmiyorsa kendisi değen bir ev bulup Onun için cabalasin.

Teşekkür ederim bilmiyorum kıskançlık mı gerçekten beğenmiyor mu? Önemli değil de beğenmemesi imaları sözleri kötü.

Yoo sen ona de ki, abi ben senin mali işlerine karışmıyorsam rica ederim sende benim işlerime karışma.
Ayrıca bunun evli bekar olmakla da alakası yok bence.
Sonucunda yatırım yani yapacak olan sensin, ödeyecek olan sensin kimi bağlar.

Abin kıskanmış belliki bence bi yerde uyar da kendine gelsin insan kardeşini niye düşürmeye çalışır ki tam tersi destek verip yüreklendirmesi lazım

Kesinlikle çok doğru bir karar vermişsiniz. Şuan ev geçindirme derdiniz yokken ev almak aşırı mantıklı hareket. TEbrikler. 10 yıllık kredi borcuna girerek ev aldık. 8. yılımızdayız şuan kira parası bile değil ödediğimiz miktar. Ev alabilecek nakitin yoksa malesef krei çekmeden ev alabilmek mümkün değil. Bence abin kendi yapamadığı için saçmalıyor. evlendiğinden beri boşa kira vereceğine o da kredi çekip ev alsaydı krediyi öder borcundan düşerdi kira gibi.

Abin kıskanmış belliki bence bi yerde uyar da kendine gelsin insan kardeşini niye düşürmeye çalışır ki tam tersi destek verip yüreklendirmesi lazım
Aslında kendi küçük düşüyor herkes anlıyor böyle yapınca sanki problemimiz var gibi algılanıyor.

Benim tokide oturan bir arkadaşım vardı evleri bizim 400.000 tl verip aldığımız evden daha büyüktü.

Şuanki faiz oranlarını ve paranın değerinin oynayışını düşününce bence iki senelik, 5 senelik kredidense 10-15 senelik kredi daha mantıklı )) tabi şimdi bakmadım 2 seneyle 10 sənə arasındaki geri ödemeli fiyat farkına ama gene de ikincisi daha mantıklı geliyor. Bunu normal faizli kredi için söylüyorum, tokilerde nasıl bilmiyorum.

Zamanında İzmir de de yapıldı o tokilerden.
Biz gidip burun kıvırdık.
Arkadaşım aldı ailesiyle.
3+1 145 m2 doğalgazlı oda var ya maksimum şuan 200 tl geliyor ama evin içinde şortla geziyorlar.
O evler zamanında 90 bindi şuan git 500.000den aşağı alamazsın.

Evet krediyle almaya kalksam maaşımın tamamına yakını gider şuan da. Toki en azından daha düşük ödemeli peşinatını öde , taksitlerinle birlikte para bile biriktirilir. En mantıklısı bu olduğu için aslında ödeme gücüm yetmez krediye giden faize. Aynısını eşi de diyor zaman su gibi akıyor.

Tabi her sene artıyor fiyatlar ki bu sene yapılacaklar için %50 artış bekleniyor diye haber okudum. Bu kazançlarla fazlası çok zor zaten.

Genellemek istemiyorum ama bazı insanlar '' Durumum yok, peşinat denkleştiremiyorum, başka önceliklerim var. '' demiyor da '' Bir ev için 10 yıl ödeme mi yapılır yeaa. '' diye ağız yayıyorlar. Ne gerek var?

Toki de 6 ayda bir %4-5 oranında zam yapılıyor taksitlere. Ama faizli alsam kat kat fazlası olacak zaten bu da faizli gibi baktığımızda ama en azından taksitleri az diye düşündüm

Bana gore de senelerce elalemin evine para odemek, elalemi zengin etmek salaklik. Herkesin kendi dogrusu farkli demek ki deseydin bir daha agzini acamazdi.

Abin kiskanmis sanirim biraz. Kendi abine soyledigin laf yuzunden esi tavir alacaksa da alsin. Kocasi sana catir catir giydiriyor laflari niye susasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…