- 21 Ocak 2018
- 8.540
- 21.184
- 348
- 32
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
İyide abine soyledigin seyden esi neden alinsin ne alaka zaten kocasinin sacmaladigini biliyor bosuna takiliyorsunuz buna çünkü alinacagi bisey yok ona laf soyleseniz neyse. Kedinuzanamadigi cigere mundar dermis abicim deBöyle diyemem eşini çok severim kırılır alınır , sanki havalandı gibi düşünür diye. Faizler belli başka türlüsü zor diyorum yok
Biraz kıskançlık var galiba. Değsin değmesin sonuçta evin var. Küçükte değil oturmadan bile üstünlük olmuş. Her sene artıyor fiyatlar. Tebrik ederim. Degmiyorsa kendisi değen bir ev bulup Onun için cabalasin.Ben bile bile yaptığını düşünüyorum. Herkesin dikkatini çekiyor artık , çok iyi yaptın dediklerinde "o eve değmez" diyor. Çok güzel bir cephe çıktı ayrıca ev küçükte değil 3+1. Annemle babam ev yapana 1+1 evde oturmuş insanlarız. Hep lüks içinde yaşamış olsak tamam da.
Aaa en doğrusu yoksa harcarım borç ödeyeyim en azından derim. Çok sağolun bu cevap yeterli olur bence :)Elimde para tutamıyorum ben. harcayıp gidiyorum, yatırım amaçlı aldığını üçüne besine bakmadığını söyle.
Teşekkür ederim bilmiyorum kıskançlık mı gerçekten beğenmiyor mu? Önemli değil de beğenmemesi imaları sözleri kötü.Biraz kıskançlık var galiba. Değsin değmesin sonuçta evin var. Küçükte değil oturmadan bile üstünlük olmuş. Her sene artıyor fiyatlar. Tebrik ederim. Degmiyorsa kendisi değen bir ev bulup Onun için cabalasin.
Farklı aktarır eşiyle aram bozulur diye korkuyorum. Yoksa gayet huzurluyuz şuan. Normalde çok hazır cevap olmama rağmen bir şey diyemiyorum bu konuda.Eşi olmadığında herkes kesesine göre davranır mı desem ya da
Abin kıskanmış belliki bence bi yerde uyar da kendine gelsin insan kardeşini niye düşürmeye çalışır ki tam tersi destek verip yüreklendirmesi lazımMerhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor , bende kredi çekersem faizi yüklü miktar olacağını bildiğimden Toki'ye yazıldım. Kurada hak sahibi oldum ve sözleşmeyi geçen hafta imzaladım. Buraya kadar sorun yok, abim evli şuan kirada oturuyor. Ben ilk başvuru yaptığımda arkadaşlarımızla otururken bir eve girip 10 yıl ödemek "Salaklık" dedi. Ardından dönüp bana baktı. Bende cevaben ben 10 yıl ödemeyeceğim 2 yıl sonra borcum bitmiş olur dedim. Çok sinirlendim ama ortamda tepki de veremedim açıkçası. Abimin eşi beni destekleyerek kira ödeyerek bir yere varılmıyor sonuçta kendi evin başka olur dedi. Hatta aramızda konuşuruz abin sadece araba derdinde öncelik ev olmalı diye söyler. Bende en azından Toki için baskı yap başvursun kendisi yapmaz derim. Sözleşmeyi imzaladım abim 2-3 keredir işte o eve değmez o kadar para, ondan 50 bin fazlasına villa gördüm ben (daire zor alınıyor) , ev çok küçük vs vs.. Birileri bana ne yaptığımı sorduğunda ya da hayırlı olsun dediğinde ki tepkileri. Dün akşamda aynısı oldu. Cevap vermiyorum, duymazdan geliyorum. Ama babam da fark edip söyledi kendi yapmıyor başkasının yaptığının kusurunu buluyor diye. Artık bu konu da doldum sırf gelinimiz alınır ,üzülür diyerek susuyorum ama tepki de vermem gerekiyor galiba.
Yoo sen ona de ki, abi ben senin mali işlerine karışmıyorsam rica ederim sende benim işlerime karışma.
Ayrıca bunun evli bekar olmakla da alakası yok bence.
Sonucunda yatırım yani yapacak olan sensin, ödeyecek olan sensin kimi bağlar.
Aslında kendi küçük düşüyor herkes anlıyor böyle yapınca sanki problemimiz var gibi algılanıyor.Abin kıskanmış belliki bence bi yerde uyar da kendine gelsin insan kardeşini niye düşürmeye çalışır ki tam tersi destek verip yüreklendirmesi lazım
Abin ev alana kadar başının etini yiyecek bunada hazırlıklı ol ne demişler meyve veren ağaç taşlanırAaa en doğrusu yoksa harcarım borç ödeyeyim en azından derim. Çok sağolun bu cevap yeterli olur bence :)
Benim tokide oturan bir arkadaşım vardı evleri bizim 400.000 tl verip aldığımız evden daha büyüktü.Merhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor , bende kredi çekersem faizi yüklü miktar olacağını bildiğimden Toki'ye yazıldım. Kurada hak sahibi oldum ve sözleşmeyi geçen hafta imzaladım. Buraya kadar sorun yok, abim evli şuan kirada oturuyor. Ben ilk başvuru yaptığımda arkadaşlarımızla otururken bir eve girip 10 yıl ödemek "Salaklık" dedi. Ardından dönüp bana baktı. Bende cevaben ben 10 yıl ödemeyeceğim 2 yıl sonra borcum bitmiş olur dedim. Çok sinirlendim ama ortamda tepki de veremedim açıkçası. Abimin eşi beni destekleyerek kira ödeyerek bir yere varılmıyor sonuçta kendi evin başka olur dedi. Hatta aramızda konuşuruz abin sadece araba derdinde öncelik ev olmalı diye söyler. Bende en azından Toki için baskı yap başvursun kendisi yapmaz derim. Sözleşmeyi imzaladım abim 2-3 keredir işte o eve değmez o kadar para, ondan 50 bin fazlasına villa gördüm ben (daire zor alınıyor) , ev çok küçük vs vs.. Birileri bana ne yaptığımı sorduğunda ya da hayırlı olsun dediğinde ki tepkileri. Dün akşamda aynısı oldu. Cevap vermiyorum, duymazdan geliyorum. Ama babam da fark edip söyledi kendi yapmıyor başkasının yaptığının kusurunu buluyor diye. Artık bu konu da doldum sırf gelinimiz alınır ,üzülür diyerek susuyorum ama tepki de vermem gerekiyor galiba.
Evet krediyle almaya kalksam maaşımın tamamına yakını gider şuan da. Toki en azından daha düşük ödemeli peşinatını öde , taksitlerinle birlikte para bile biriktirilir. En mantıklısı bu olduğu için aslında ödeme gücüm yetmez krediye giden faize. Aynısını eşi de diyor zaman su gibi akıyor.Kesinlikle çok doğru bir karar vermişsiniz. Şuan ev geçindirme derdiniz yokken ev almak aşırı mantıklı hareket. TEbrikler. 10 yıllık kredi borcuna girerek ev aldık. 8. yılımızdayız şuan kira parası bile değil ödediğimiz miktar. Ev alabilecek nakitin yoksa malesef krei çekmeden ev alabilmek mümkün değil. Bence abin kendi yapamadığı için saçmalıyor. evlendiğinden beri boşa kira vereceğine o da kredi çekip ev alsaydı krediyi öder borcundan düşerdi kira gibi.
Tabi her sene artıyor fiyatlar ki bu sene yapılacaklar için %50 artış bekleniyor diye haber okudum. Bu kazançlarla fazlası çok zor zaten.Zamanında İzmir de de yapıldı o tokilerden.
Biz gidip burun kıvırdık.
Arkadaşım aldı ailesiyle.
3+1 145 m2 doğalgazlı oda var ya maksimum şuan 200 tl geliyor ama evin içinde şortla geziyorlar.
O evler zamanında 90 bindi şuan git 500.000den aşağı alamazsın.
Genellemek istemiyorum ama bazı insanlar '' Durumum yok, peşinat denkleştiremiyorum, başka önceliklerim var. '' demiyor da '' Bir ev için 10 yıl ödeme mi yapılır yeaa. '' diye ağız yayıyorlar. Ne gerek var?Merhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım
Toki de 6 ayda bir %4-5 oranında zam yapılıyor taksitlere. Ama faizli alsam kat kat fazlası olacak zaten bu da faizli gibi baktığımızda ama en azından taksitleri az diye düşündümŞuanki faiz oranlarını ve paranın değerinin oynayışını düşününce bence iki senelik, 5 senelik kredidense 10-15 senelik kredi daha mantıklı )) tabi şimdi bakmadım 2 seneyle 10 sənə arasındaki geri ödemeli fiyat farkına ama gene de ikincisi daha mantıklı geliyor. Bunu normal faizli kredi için söylüyorum, tokilerde nasıl bilmiyorum.
İnşallah alır da ben sadece hayırlı olsun derim belki anlar :)Abin ev alana kadar başının etini yiyecek bunada hazırlıklı ol ne demişler meyve veren ağaç taşlanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?