- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Tabi her sene artıyor fiyatlar ki bu sene yapılacaklar için %50 artış bekleniyor diye haber okudum. Bu kazançlarla fazlası çok zor zaten.
Küçük bile olsa başka türlüsünü almak çok zor.Benim tokide oturan bir arkadaşım vardı evleri bizim 400.000 tl verip aldığımız evden daha büyüktü.
Evet ama senin değil abinin senle bi problemi var gibi görünür ki zatende öyle bana göre çünkü ev almışsın yani küçük müçük ne farkeder şu devirde insanın böyle bi yatırım yapması çok değerli abinde biliyodur bunu zaten ondan böyle davranıyoAslında kendi küçük düşüyor herkes anlıyor böyle yapınca sanki problemimiz var gibi algılanıyor.
Evet , yapsın çok isterim ama topluluk içinde böyle söylemleri rencide etmeye çalışması komik oluyor. Defalarca yapılınca can sıkıcı.Genellemek istemiyorum ama bazı insanlar '' Durumum yok, peşinat denkleştiremiyorum, başka önceliklerim var. '' demiyor da '' Bir ev için 10 yıl ödeme mi yapılır yeaa. '' diye ağız yayıyorlar. Ne gerek var?
Üzerine alınır siz yapamıyorsunuz gibi düşünür diye bir şey diyemiyorum.. Havalara girdi gibi anlar diye. Beni de destekledi bir kez. Ben kimseyi kırmadan "Ben harcarım, elimdeyken borç ödemek daha akıllıca geliyor" demeyi düşünüyorumBana gore de senelerce elalemin evine para odemek, elalemi zengin etmek salaklik. Herkesin kendi dogrusu farkli demek ki deseydin bir daha agzini acamazdi.
Abin kiskanmis sanirim biraz. Kendi abine soyledigin laf yuzunden esi tavir alacaksa da alsin. Kocasi sana catir catir giydiriyor laflari niye susasin.
abinden ne köy olur ne kasaba. ileride yeğenlerine de babalarından bir daire bile kalmaz belli.Merhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor , bende kredi çekersem faizi yüklü miktar olacağını bildiğimden Toki'ye yazıldım. Kurada hak sahibi oldum ve sözleşmeyi geçen hafta imzaladım. Buraya kadar sorun yok, abim evli şuan kirada oturuyor. Ben ilk başvuru yaptığımda arkadaşlarımızla otururken bir eve girip 10 yıl ödemek "Salaklık" dedi. Ardından dönüp bana baktı. Bende cevaben ben 10 yıl ödemeyeceğim 2 yıl sonra borcum bitmiş olur dedim. Çok sinirlendim ama ortamda tepki de veremedim açıkçası. Abimin eşi beni destekleyerek kira ödeyerek bir yere varılmıyor sonuçta kendi evin başka olur dedi. Hatta aramızda konuşuruz abin sadece araba derdinde öncelik ev olmalı diye söyler. Bende en azından Toki için baskı yap başvursun kendisi yapmaz derim. Sözleşmeyi imzaladım abim 2-3 keredir işte o eve değmez o kadar para, ondan 50 bin fazlasına villa gördüm ben (daire zor alınıyor) , ev çok küçük vs vs.. Birileri bana ne yaptığımı sorduğunda ya da hayırlı olsun dediğinde ki tepkileri. Dün akşamda aynısı oldu. Cevap vermiyorum, duymazdan geliyorum. Ama babam da fark edip söyledi kendi yapmıyor başkasının yaptığının kusurunu buluyor diye. Artık bu konu da doldum sırf gelinimiz alınır ,üzülür diyerek susuyorum ama tepki de vermem gerekiyor galiba.
Her şey o kadar pahalı ki. Bekarken zor yetiyor. Sonrasında alamam bu fiyatlara.Valla bizim kredi borcumuz var.
Ona rağmen vereceklerini bilsem hemen gidip çekip ev alacağım.
Seni gönülden kutluyorum harika bir karar bu.
Evlendikten sonra almak daha zorlaşıyor çünkü.
Pek sanmıyorum .benim eşim 3 kardeş babası 3 daire yaptı oğullarına verdi. ikisi sattı küçük diye 105 mt. aldıkları evler 120. çok ucuz fiyata gitti evler yolu yoktu şimdi yolu var bütün marketler geldi büyük okul yapılıyor baya değerlendi .abileri satıp 10 yıl kredi çektiler.bizim ev sattıkları evin 3 katı değerinde şuan.demezler hiç akıllılık yaptınız satmadiniz mt kare yatıştırıyoruz her görüşmede küçükmüş ev iyiki büyük ev almışlar çok rahatmis vsİnşallah alır da ben sadece hayırlı olsun derim belki anlar :)
aynen öyleKüçük bile olsa başka türlüsünü almak çok zor.
Sanki at koşturcaz akşamdan akşama eve gidiyoruz zaten huzurlu olsun yeter. Herkesin kendince düşündüğü bir şey vardır bakın değerlendi diyedir bu büyük küçük laf atmaları.Pek sanmıyorum .benim eşim 3 kardeş babası 3 daire yaptı oğullarına verdi. ikisi sattı küçük diye 105 mt. aldıkları evler 120. çok ucuz fiyata gitti evler yolu yoktu şimdi yolu var bütün marketler geldi büyük okul yapılıyor baya değerlendi .abileri satıp 10 yıl kredi çektiler.bizim ev sattıkları evin 3 katı değerinde şuan.demezler hiç akıllılık yaptınız satmadiniz mt kare yatıştırıyoruz her görüşmede küçükmüş ev iyiki büyük ev almışlar çok rahatmis vs
Evet örneği bu yüzden verdim kardeşde olsa bir çekememezlik oluyor malesef abinize takılmayın hiç konuşur konuşur susar. siz bu genc yaşınızda ne güzel düşünüp yatırım yapmışsınız.Sanki at koşturcaz akşamdan akşama eve gidiyoruz zaten huzurlu olsun yeter. Herkesin kendince düşündüğü bir şey vardır bakın değerlendi diyedir bu büyük küçük laf atmaları.
Herkes durumuna göre hareket ediyor. Sen kalkıp abine kiralarda sürtüyorsun akılsızlık yapıyorsun demediğine göre onun da sana bu şekilde davranması hiç hoş değil. Ki seni çok takdir ettim. Hesabını kitabını yapmışsın neyi ödeyebileceksen onun altına girmişsin helal sana. Senlik bi rdurum yok. Abindeki durum kedi ciğer muhabbeti.Evet krediyle almaya kalksam maaşımın tamamına yakını gider şuan da. Toki en azından daha düşük ödemeli peşinatını öde , taksitlerinle birlikte para bile biriktirilir. En mantıklısı bu olduğu için aslında ödeme gücüm yetmez krediye giden faize. Aynısını eşi de diyor zaman su gibi akıyor.
illa ki bir üstün çıkma endişesi. Ya ne gerek var. Herkesin durumu yaşam tarzı beğendiği beğenmediği farklıyken bu kadar kıyaslamaya üstünlük sağlamaya ne gerek var. Kız kardeşler arasında bu tarz olaylar çok nadirdir. Genelde erkek kardeşler ve eltiler arasında oluyor.Pek sanmıyorum .benim eşim 3 kardeş babası 3 daire yaptı oğullarına verdi. ikisi sattı küçük diye 105 mt. aldıkları evler 120. çok ucuz fiyata gitti evler yolu yoktu şimdi yolu var bütün marketler geldi büyük okul yapılıyor baya değerlendi .abileri satıp 10 yıl kredi çektiler.bizim ev sattıkları evin 3 katı değerinde şuan.demezler hiç akıllılık yaptınız satmadiniz mt kare yatıştırıyoruz her görüşmede küçükmüş ev iyiki büyük ev almışlar çok rahatmis vs
Hiç bir şey demeyin mi diyorsunuz. Konuşsun dursunEvet örneği bu yüzden verdim kardeşde olsa bir çekememezlik oluyor malesef abinize takılmayın hiç konuşur konuşur susar. siz bu genc yaşınızda ne güzel düşünüp yatırım yapmışsınız.
Zaten devamı gelecektir. Eylül de teslimatı olacak evin.siz de o kırılır bu kırılır diye bakmayacaksanız olaya cvbınızı vermeliydiniz.. Çekememezlik olmuş kendisi yapmayınca yapan batmış ..
valla sustunuz sustunuz hala konusuyor abiniz sizde abi bu zamana kdr sustum ama yeter diyin yani aldım ne oldu sen mi öduyosun çenesi sende yordu diyin ayy dayanamadım. sonra susun bi muddet ne oldu vs olacaktr snra alışır susar. . almışsınız keyfınıze bakın umursamayın yani..Zaten devamı gelecektir. Eylül de teslimatı olacak evin.
Aslında başlangıç 10 yıl ama sonrasında bir dönem ödedikten sonra kampanyalarla tamamını indirimli kapatabiliyorsun. Benim de amacım buydu. 2 yıl zarfında öderim hem borcumdan düşer o arada biraz daha birikim yaparak bankaya faize bulaşmadan tamamını kapatırım diye. Tabi sizin yaptığınız da mantıklı sonuçta herkes durumuna göre hareket ediyor.10 yillik borca biz de giremeyiz. 10 yila kim öle kim kala. Daha uzun süreli borca girip daha pahali ev alabilecekken fiyati biraz daha dusuk tutup cogunlugunu elimizdeki parayla odeyip kalan borcunu da kisa sürede kapatmistik.
Bu bizim tercihimiz tabi ki, kalkip millete salaklik vs demem asla ortamlarda boyle seyler konusulurken.
Banane sonuçta degil mi? Abinizde kiskanclik var.
Teşekkür ederim . Doğru sonuçta herkes kendi aklı ile davranıyor yanlış veya doğruabin 30 yillik kredi cekenleri direk gomecek eline versek demek ki,
herkes kendi akli ile is yapsin,
cok etkilenmemeye calisin baska kisilerin olumsuz yorumlarindan,
hayirli olsun eviniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?