Dert desen dert değil,sussam susamıyorum

Ben yıne de onlar deneyımlı deyıp dınlıyorum,kulak ardı etmıyorum.Aynı apartmanda yasamasak belkı de boyle olmazdık dıyorum canım.Her gun aman ugrayım dıyorum,Inınce burnumdan gelıyor pof:bbo:

Bende kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyorum.İzinli olduğum günler neden gelmiyorsun demiyorlar çnkü ilkbaştan beri tutumum aynı hiç değirmedim.Ben onlara uğramak zorunda değilm.Müsait olursam giderim ama herhangi bi mecburiyetim yok. Aldığım şeylere benimde kayınvalidem ilkbşata karışmaya çalıştı. . Ben evime birşey almıcaksam çalışmam dedim.Bugün var yarın yok. . Kefenin cebimi var dedim. . O gün bugündür ağzını açmıyor gamyoncuiremsu

sen yine görümcem diye tanıtıyomuşsun iyi:)
ben eşimin kardeşi diye tanıtıyorum,hakediyo çünkü,ne isim ne sıfat...
alıgan olman çok normal hamilesin,bende buna benzer problemler yaşadım,boşver...
hamileliiğin tadını çıkar.
hayırlı günler...

Tesekkur ederım tavsıyelerın ıcın canım.Evet haklsın ben bastan tavrımı koymalıydım,ben fazla tavız vermısım.Ama su anda onların gozunde sucluyum ve affetırmesı gereken benım.Bu durum benı bırının kırıp ustune benım ozur dılemem durumu oluyor.Esımın senın davranıslarınız yuzunden etrafımızda kımse kalmıcak demesı de uzdu hatta kafamı karıstırdı.Su bıze mısafır geldıgınde ayaga kalkmamısım lafında da o n ve s adlı kızların da annemler gıbı dusndugunu soyluyor.Sen olsan nabarsın arkadasım,ıkısı de bekar saat 11de bızı uykudan uyandırıp sıze gelıyoruz dedıklerınde nabarsın.Sınavımın oldugu gun gece 1e kadar oturduklarında nabarsın.
Ben abartıyorum oluyor yıne de.

Su an gulmekten oluyorum.O da bana dıyorkı ben senı gelın dıye kımseye tanıtmadım sımdıye dek.Kardeşimin eşi diyorum sen ıse benı gorumcem dıye tanıtıyorsun esimin kardesı bıle demıyorsun dedı :mymeka:

1.O sizin görümceniz tabiki görümceniz diye tanıtacaksınız .

Başka lakabı var ise söylesin o şekilde tanıtın.

Ayrıca görümce görümcedir.Bu kavramdan asla bir adım öteye geçemez.lmaz:

2.Tedavi olması gereken siz değil onlarsınız.:mymeka:

Çekememezlik,kıskançlık gördüm onlarda sanki.

Yok onu alma bunu alma ...Onların bu denli karışmasını ve karıştırılmasını uygun bulmuyorum.

Birdahaki alışverişinize onları götürmeyin sakın.lmaz:

Ne aldığınızı da göstermeyin ,yoksa bu laflarından kurtulamazsınız .lmaz:

3.Kayınvalidenizin sizi eşinize şikayet etmesi de çok basit ve çocukça.

Sizinle gelip direk olarak muhattap olabilirdi.

Ama doğru o da haklı ..Oğluna şikayet edip evde huzursuzluk yaratmak varken neden gelip sizle konuşsun ki

Amaç belli işte huzursuzluk yaratp kendini aklamaya çalışmak :mymeka:

4.Hiç ilgilenmiyorlar,birşey sormuyorlar demişsiniz.

Bırakın da ilgilenmesinler bence ya.

İlgilenseler kimbilir neler yapacaklar.

İlgiden önce takmanız gereken saçma sapan davranışları olmalı .

5.Arkadaşlarınla yarış yapmak için mi alıyorsun,ayağını yorganına göre uzat vs ..

Sanane be kadın para adamın değil mi ister arkadaşlarıyla yarış yapmak için harcar,ister çarçur eder,ister ayağını yorganına göre uzatır.

Sanane ki.Hayır sen ne karışıyorsun demi .

Fasülye de kendini nimetten sayar hesabı bu hanım teyzemiz de kendini reis sanıyor olmalı.

Herşeyde kendinde söz hakkı buluyor maşalla.

6.Bundan sonrası için size nacizane önerilerim olacak.

Hamilesiniz,olması gerektiği gibi hassas bir dönemdesiniz.

Bu tip gereksiz insanları göz önünde bile bulundurmayın.

Bırakın kendi çaplarında eğlenip dursunlar bu şekilde.

Siz o an neyi almak istiyorsanız onu alın.Kimsenin eskilerini de çocuğunuza giydirmek zorunda değilsiniz eğer istemiyorsanız.

Almayın bile abla saol ama ben kendim almak istiyorum diyin geçin.İster surat yapsınlar ister anlayışla karşılasınlar.Bu onlara kalmış.Bırakın da işin bu kısmıyla siz değil onlar ilgilensin.

Dediğim gbi alışverişe onlarla çıkmayın .Alın eşinizi beraber zevkinize göre alın herbişeyinizi kimsenin çenesini çekmek zorunda değil hiçkimse.

Her doktora gidişinizde peşinize ne diye takılıyorlar ki hem .

Bir bahane bulun gelmesinler o zaman bu kadar kötülükleri dokunuyor hiç olmasınlar daha iyi.

Eşiniz de sizin hassas olduğunuzu biliyor,annesine cevabını veremiyor mu ki gelip eve anneme surat yapıyormuşsun diyebiliyor.

Eşinizle de sakince konuşun.Annesigilden rahatsız olduğunuzu söyleyin.

Herşeye karışmalarından huzursuz üzgün olduğunuzu söyleyin.O da gidip annesigile eşim rahatsız oluyormuş yapmayın etmeyin demesin ama ,ben görüyorum neyin ne olduğunu..Yapmayın rahatsız oluyoruz desin.

Eşinizde de hata var .Tavrı net olsa annesi böyle davranmaya devam etmez.

hamilelikte hormonal değişimlerden dolayı duygusallık alınganlık oluyor bildiğim kadarıyla.kayınvalideniz çok abartmış.lafa bak tedavi olmuş.
mümkün olduğunca uzak durmaya çalış bunlardan.

Basitlikleri burdan belli işte

Anlamıyor madem ,siz de tercümanları oluverin

Görümce =eş kardeşi demektir ..Ha görümce demişim ha eşimin kardeşi ne farkeder ki diyin .

Keske uzakta bı evımız olsaydı ya da ıkı aıleden de uzak olsaydık.Esımın babannesı odugu ıcın en ust kat bos kaldı ve oraya tasındık.Bır sene evımızın her yerınden catıdan yagmur sızıntısı vardı onu yaptırdık,pımapenlerını yaptırdık,mutfagını aldık adam ettık evı.Malı yonden o kadar sarsılmayalım dıye.Ilk bır yıl kıra vermedık sımdı halasına kıra verıyoruz kıranın ucte bırını dıger ıkısı babama ve amcasına aıt.Hamıle kalmasaydım ayrı eve cıkacaktık ama tek maasla tasınmak ayrı ev bebek dogum bunlar fazla gelecekti.O kadar eve masraf yaptık amcana da kıra verın aslında daha ılk aylardan vercektınız dıyorlar.Her geldıklerınde evın bı kusurunu buluyorlar sankı ev bıze aıt sız yaptırmamıssınız.Klozete yapılan hıcbırsey kovayla su atmadan gıtmıyor,tuvalet kagıdı atılırsa tıkanıyor her geldıklerınde gene de lafını edıyorlar.Klozetlere bakıyoruz kendı evınızmı kı bakıyorsunuz paranızı bosa harcamayın dıyorlar ama lafını da eıyorlar.Benım kendı annemler kacmama ragmen bızım buraya gelın kıradakı evı bosaltıyım bu evde oturun kıra derdnız olmaz dıyo annem.Kayınvalıdemlerın bursada da evlerı var yazın ordalar kısın burda.Bıze guvenmeyın kendı ayaklarınız ustunde durun dıyorlar.Burda yasamak zorundayız ben calısana kadar

Basitlikleri burdan belli işte

Anlamıyor madem ,siz de tercümanları oluverin

Görümce =eş kardeşi demektir ..Ha görümce demişim ha eşimin kardeşi ne farkeder ki diyin .

Gorumce mesafelı oluyormus.Daha once onları tanımayan bırıne ablam desem gercek ablam oldugunu dusuncekler dıye gorumcem dıyorum.Kayınvalıdemler ıcın de aynı sey gecerlı.

Ben yıne de onlar deneyımlı deyıp dınlıyorum,kulak ardı etmıyorum.Aynı apartmanda yasamasak belkı de boyle olmazdık dıyorum canım.Her gun aman ugrayım dıyorum,Inınce burnumdan gelıyor pof:bbo:

Aynı apartmanda olmanız sizin sürekli olarak belli bir düzene uyarak onlara inip çıkmanızı gerektirmiyor ki.

Canınız ister çıkarsınız istemez rahatsız olursunuz çıkmazsınız.

Çıktığınız zamanlarda hallerini hatırlarını sorup inin tekrar evinize.

Yukarda kaldığınız süre ne kadar uzun olursa o kadar suyu çıkar.

Bakın bu kadarterde bir insanın bunu söyleyiş amacını zaten biliyoruz ikimizde.

Sakın kafaya takıp da kendinizi çıkmaza sokmayın.

Onun amacı bu zaten sizi daha çok üzerek doktora yönlendirmek.

Sonra adınızı çıkarır gelinim hasta doktora gidip geliyor diye.

Kulak asmayın kesinlikle.

Onlara çıktığınızda gayet rahat,gayet mutlu,gayet huzurlu görünün ki iyice çatlasınlar hasetliklerinden.

Unutmayın böyle insanları ancak sizin mutluluğunuz çatlatabilir.

Bu yapılanlar nasıl bize ters geliyorsa,
diğer normal insanlara da ters gelir,gelmesi lazım..
eğer çevrenizdeki insanlar, sizin normal davanışlarınızdan dolayı
sizden uzaklaşacaklarsa,etrafınızda kimse kalmayacaksa,
lütfen üzülmeyin,o tipteki insanlar bırakın uzak dursun sizden...
gecenin bir yarısı,size geliyoruz diyen insanlardan ne çıkar Allahaşkına,
onlar sizin yanınızda olsa size ne faydası var,uzak olsa ne zararı var...
eşinizle konuşun,eşinizle iyi olun her zaman,
sizin eşinizle kötü olmanız,başkalarını mutlu eder,onlara bu mutluluğu yaşatmayın..
siz eşinizle iyi olun ki,ona mantıklı anlatın ki
o da her durumda sizi korusun,yanınızda olsun..
önemli olan başkalarının ne düşündüğü değil,lütfen
bu düşünceyi silin kafanızdam...
ama size diyeceğim tek şey tavrınızı herkes bilsin,
hergün hergün,absürt saatlerde kimse cesaret edemesin sizi aramaya,
hayır siz abartmıyorsunuz da,onların yaşam tarzı size ters geliyor,
ama sakın kabul etmeyin,size yanlış gelen herşeye itirazınızı edin...

hamilelikte hormonal değişimlerden dolayı duygusallık alınganlık oluyor bildiğim kadarıyla.kayınvalideniz çok abartmış.lafa bak tedavi olmuş.
mümkün olduğunca uzak durmaya çalış bunlardan.

Canım ben onlara dedım hamılelıgımden dolayı belkı bu kadar duygusalım dedım annem de sen hep boylesın hamılesın dıye olsa anlardık bız dedı.

Saol arkadasım tavsıyelerın ıcın.Doktora gıderken cagırma meselesınde kayınvalıdem saglık ocagına gelır benımle arkadas olmak ıcın.Ozele gıderken kendı annem olsun babam olsun gorumcem olsun esm cagrıyor gorsunler bebeı dıye.Ben de kendımı acmaya utanıyorum doktora ama o da gorsunler gonullerı olsun dıyor.Esım dun gunduz bak anlıcaklar hatalarını uzulme dıye zırt pırt aradı benı aksam geldıgınde oyle bı dolmuskı sen hatalıymıssın dıyor.Kayınvalıdem keske soylemeseydım kırgnlarımı e. ye dedı.Ben de keske soyleseymıssın daha onceden de ama dırekt benım yuzume dedım.Ben kac kere dıyorum bı hatam varsa soyleyın dıye duzeltıyım dedım.Susuyor ondan sonra.Esım de eve geldıgımde onlar da bana dıyorlar kırıldıkları seyı arada kalmak ıstemıorum artık dıyor.Iyı de madem benden dertlıler neden degılmıs gıbı yapıyorlar esımın basının etını yemısler de esım bana soylememıs.Alla alla.

Tesekkur ederım arkadasm tavsıyelerın ıcın.Gercekten haklısın.Esımle ıkımız bır aradayken hıc sorunumuz yok.Genel olarak tabıkısorunlarımız oldu her cıft arasında olur.esım bana surat yapıyorsun demez bazen saatlerce tv basında otururuz konusmayız ama yıne de ne ben ne o sıkayet etmeyız,o uzuldugumu anlarsa sorar zaten.Bu zamansız mısafırlıklerı de bekarlıktan kalma,bekarken de boyle zamansız gelırler gece 1 e 2 ye kadar otururlardı.Hala oyle de yapıyorlar.Ben mısafırı severım ama eger mısafır benı de anlayısla karsılıyorsa evıme kusur bulmuyorsa.Ben su an mısafır ıstemeyen gelın ılan edılıyorum.Butun komsuları toplayalım mevlık verelım anne bızde oyle yapılır genelde.Tamam dedı sımdı herkes yazlıkta sonra dedı.Ben cok fazla kabus goruyordum annecım eve okutalım bısı yapalım ya da sen oku dedım o da herkes yazlıga gdıyor sımdı kımseyı bulamayız dedı.Ikı senedır mevlıt okutucaz masallah.Hem komsularla kaynasırdım dıye ıstedım ben.hıc genc komsu yok olsa bıle dertlesemezdım hepsı annemı tanıyor.Kactıgım ıcın kendı annemlere dert yanamıyorum.Olan esımle aramıza oluyor.Bugun bır karıs surat gıttı ıse. mafoldumben

şimdi ben buraya onu yap bunu yap diye yazacağım yazmasına ama siz sert çıkabilecek mizaçta biri değilsiniz onu anladım...
o yüzden biraz uyanık davranın...onlar 2. katta siz 7...asansör yok...ve siz 5,5 aylık hamilesiniz...bunu sonuna kadar kullanın...bir akşam eşinizle yukarı çıkarken karnınıza ağrı girmiş numarası yapın, ertesi gün aşşağı inmeyin, bişey söylerlerse sancım oldu deyin, eşiniz sorarsa ama hayatım gördün halimi artık karnım büyüyor yoruluyorum deyin...böylece ziyaret sıklığınızı azaltarak başlayın...zaten ilerleyen zamanlarda istesenizde inip çıkamayacaksınız...
aldığınıza karışırlarsa, ilk çocuğum herşeye hevesleniyorum, eminim siz de öyleydiniz deyip istediğinizi alın, eğer bu karışmayı kesmezseniz, kayınvalidem ve görümcem çocuğuma karışıyorlar, sanki onlaraın bebeği diye konu açmanıza bir kaç ay kaldı demektir...
karşınızdaki insanlar kendilerini uyanık senıyorlar, siz onlardan daha uyanık olup oyunu kuralına göre ıynayın, kazanan siz olacaksınız...
bişey daha..onlar sizin anneniz ve ablanız değil...kayınvalideniz ve görümceniz...bunu bilerek mesafeyi ona göre kurun, ve ona göre davranın...geç kalmadınız bunu düşünmeyin, şu an hamile olmanız bunları yapabilmeniz için tek fırsatınız olabilir....

bişey daha...eşinize nazlanın sürekli...çok yoruldum hayatım, ayy bacaklarım şimdi hayatım...offf bu sıcakta ne zormuş hamile olmak hayatım...eşinizin beyni böyle şartlansın ki onlar konuştuğunda; ama o hamile desin...herşeye koşar güçlü görünürseniz sırtınıza semer vuracak çok olur...kimse de acımaz size...o yüzden kendinize değer verin, ve bu değeri de herkese farkettiniz...
hayatınızın en muhteşem dönemini yaşıyorsunuz, inşallah evladınızı hayırlısıyla kucağınıza alır mutlu bir hayat sürersiniz...
ama bunun için oyun ve kurallara dikkat edin...

offf benimkiler çok daha beter çok düşüncesizler. aynen herşeyin parasını söylerler. bebeğini düşün üzme kendini alışverişe kendi arkadaşlarınla çık dr a onlarla gitme. göbeğinizin bitişik olduğunu zannetmeye başlıyorlar sonra birşey hediye almasınlar yatağınıda siz alın onlar altın taksın çok bişey almak istiyıorlarsa.

ahh güzelim yaşadıklarımız birbirine o kadar benzerki tek farkı benim görümce sayımın 3 olması ikisinin bekar ve yaşlarının ilerlemiş olması
bende aramız çok iyi zannederdim kendime ne alırsam onlara da alırdım ve ablam diye tanıtırdım herkese ama ne zamanki hamile kaldım o zaman kıskançlıkları su yüzüne çıktı meğer herşeyime bi laf ederlermişte benim haberim olmazmış
en son geçen sene ramazan bayramında durup dururken olay çıkardılar o gün bugündür görüşmüyorum bebeğim doğdu görmediler zaten öyle insanlarıda tanımasın yavrum
seninkinden tek farkı eşim onların yanındayken hep beni savundu ve devamda ediyor inşallahta böyle olur ben eşimin ailesini tamamen çıkardım hayatımdan çünkü bana ve evliliğime zarar vermek için ellerinden geleni yapıyorlar
sana söyleyebileceğim tek şey kendini suçlu gibi görmekten ve onlar için üzülmekten vazgeç ne zamanki umursamayacaksın o zaman onlar başlayacaklar düşünmeye
laf mı söylüyorlar sende şakayla karışık şöyle hiçbir zaman altlarında kalma
kısacası ben ettim sen etme diyorum ilerde söylemediklerin içinde biriktikçe sana zarar verecek

Saol canım tavsıyelerın ıcın uygulıcam :) Dort aylıkken hıc uyuyamıyorum sancım yok ama rahatsız hıssedıyorum nefes alamıyorum dedım.Gorumcemle esı cok nazlanma bı de normal dogum ıstıyorsun.Esı de benım esım yedı aylıkken akü bile tasımıstı.Gorumcem de ben evımın camlarını doguma kadar kendım sıldım sen cok nazlısın ddedıler.

esım aksam keske yatagı ablama al demeseydım dedı,zaten dun soyledım ablama cocugumun yatagını ben alıcam dedım dedı.sımdı kendı almak ıstıyor.takı da ıstemıyorum onlardan bı guleryuz ıstıyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…