- 20 Temmuz 2007
- 4.228
- 664
- 723
- Konu Sahibi dertlisezen
-
Ben yıne de onlar deneyımlı deyıp dınlıyorum,kulak ardı etmıyorum.Aynı apartmanda yasamasak belkı de boyle olmazdık dıyorum canım.Her gun aman ugrayım dıyorum,Inınce burnumdan gelıyor pof:bbo:
Tesekkur ederım tavsıyelerın ıcın canım.Evet haklsın ben bastan tavrımı koymalıydım,ben fazla tavız vermısım.Ama su anda onların gozunde sucluyum ve affetırmesı gereken benım.Bu durum benı bırının kırıp ustune benım ozur dılemem durumu oluyor.Esımın senın davranıslarınız yuzunden etrafımızda kımse kalmıcak demesı de uzdu hatta kafamı karıstırdı.Su bıze mısafır geldıgınde ayaga kalkmamısım lafında da o n ve s adlı kızların da annemler gıbı dusndugunu soyluyor.Sen olsan nabarsın arkadasım,ıkısı de bekar saat 11de bızı uykudan uyandırıp sıze gelıyoruz dedıklerınde nabarsın.Sınavımın oldugu gun gece 1e kadar oturduklarında nabarsın.Hamile hamile yaşadıklarınıza üzüldüm doğrusu.
ben her zaman arada resmi samimiyetin olması taraftarıyım,
hiç kimse sizi yönlendiremez,eviniz ayrı,zevkleriniz ayrı,ihtiyaçlarınız ayrı,
ama o kadar içli dışlı olmuşsunuz ki,artık bebeğinize almanız gerekenleri,
ya da almamanız gerekenlere bile onlar karar vermeye başlamış...
elbette akrabadır,fikir verebilir sadece ama sizi yönlendiremez..
onlar ne isterse tamam deseydiniz,sizde ala gelin olmayacaktı,
ama karşı çıktığınız için sizin tedaviye ihtiyaınız olduğunu da söyleyecek kadar
ayıp etmişler...
Bence onlar için evinizdeki huzuru bozmayın,karnınızdaki bebeği ve kendinizi üzmeyin,
belkide bu yaşadıklarınız sizin için bir fırsat,
tam araya mesafe koymak için bir zaman..
dediğim gibi başkalarını mutlu etmek için,kendinizi mutsuz edecekseniz eğer,
bırakın kimse sevmesin sizi,kötü gelin olun ama eşinizle
çocuğunuzla huzurlu ve mutlu olun...
sen yine görümcem diye tanıtıyomuşsun iyi:)
ben eşimin kardeşi diye tanıtıyorum,hakediyo çünkü,ne isim ne sıfat...
alıgan olman çok normal hamilesin,bende buna benzer problemler yaşadım,boşver...
hamileliiğin tadını çıkar.
hayırlı günler...
Hep surat yapıyorum hep bısılere uzuluyor gıbı gorunuyorum ve de herseye alınıyorum dıye dedı.Icıne mı kapanıksın normal halınmı boyle tedavı olman gerekıyorsa ol dedı.Psıkolojık sorunlarım oldugunu dusunuyor sanırım.Acaba var da ben mı farkında degılım,taktıgım seyler cokmu kucuk.
Su an gulmekten oluyorum.O da bana dıyorkı ben senı gelın dıye kımseye tanıtmadım sımdıye dek.Kardeşimin eşi diyorum sen ıse benı gorumcem dıye tanıtıyorsun esimin kardesı bıle demıyorsun dedı :mymeka:
bencede ne demek tedavi ol. hamilesin bu dönemde kendileri anlayışlı olsun. bence hatayı onlara yakın ev tutmakla yapmışsın. eninde sonunda yüz göz olunuyor yakındaysan. fırsatın varsa uzağa taşın ve eşininde seninde onlardan farklı bir hayatınız var artık. hayatının merkezine seni eşini ve bebeğini koy. onlarıda çok sallama. ne deseler tamam de geç ama bildiğini oku. yani siyasetçi ol biraz. yaptığın iyiliklere gelince bu zamanda anneler babalar kardeşler unutuyor yapılan iyiliği, görümcen kaynanandan vefa bekleme. sonradana ah diyeceğine baştan yapma iyiliği. yani gerçekten ihtiyaçları olsa ne ala. ama onları bayrama tatiline gönderecem diyede çeviri yapıp kendinde annende olma. yani bu iyi niyet bile değil kusura bakma ama saflık.
Basitlikleri burdan belli işte
Anlamıyor madem ,siz de tercümanları oluverin
Görümce =eş kardeşi demektir ..Ha görümce demişim ha eşimin kardeşi ne farkeder ki diyin .
Ben yıne de onlar deneyımlı deyıp dınlıyorum,kulak ardı etmıyorum.Aynı apartmanda yasamasak belkı de boyle olmazdık dıyorum canım.Her gun aman ugrayım dıyorum,Inınce burnumdan gelıyor pof:bbo:
Hep surat yapıyorum hep bısılere uzuluyor gıbı gorunuyorum ve de herseye alınıyorum dıye dedı.Icıne mı kapanıksın normal halınmı boyle tedavı olman gerekıyorsa ol dedı.Psıkolojık sorunlarım oldugunu dusunuyor sanırım.Acaba var da ben mı farkında degılım,taktıgım seyler cokmu kucuk.
Tesekkur ederım tavsıyelerın ıcın canım.Evet haklsın ben bastan tavrımı koymalıydım,ben fazla tavız vermısım.Ama su anda onların gozunde sucluyum ve affetırmesı gereken benım.Bu durum benı bırının kırıp ustune benım ozur dılemem durumu oluyor.Esımın senın davranıslarınız yuzunden etrafımızda kımse kalmıcak demesı de uzdu hatta kafamı karıstırdı.Su bıze mısafır geldıgınde ayaga kalkmamısım lafında da o n ve s adlı kızların da annemler gıbı dusndugunu soyluyor.Sen olsan nabarsın arkadasım,ıkısı de bekar saat 11de bızı uykudan uyandırıp sıze gelıyoruz dedıklerınde nabarsın.Sınavımın oldugu gun gece 1e kadar oturduklarında nabarsın.
Ben abartıyorum oluyor yıne de.
hamilelikte hormonal değişimlerden dolayı duygusallık alınganlık oluyor bildiğim kadarıyla.kayınvalideniz çok abartmış.lafa bak tedavi olmuş.
mümkün olduğunca uzak durmaya çalış bunlardan.
1.O sizin görümceniz tabiki görümceniz diye tanıtacaksınız .
Başka lakabı var ise söylesin o şekilde tanıtın.
Ayrıca görümce görümcedir.Bu kavramdan asla bir adım öteye geçemez.lmaz:
2.Tedavi olması gereken siz değil onlarsınız.:mymeka:
Çekememezlik,kıskançlık gördüm onlarda sanki.
Yok onu alma bunu alma ...Onların bu denli karışmasını ve karıştırılmasını uygun bulmuyorum.
Birdahaki alışverişinize onları götürmeyin sakın.lmaz:
Ne aldığınızı da göstermeyin ,yoksa bu laflarından kurtulamazsınız .lmaz:
3.Kayınvalidenizin sizi eşinize şikayet etmesi de çok basit ve çocukça.
Sizinle gelip direk olarak muhattap olabilirdi.
Ama doğru o da haklı ..Oğluna şikayet edip evde huzursuzluk yaratmak varken neden gelip sizle konuşsun ki
Amaç belli işte huzursuzluk yaratp kendini aklamaya çalışmak :mymeka:
4.Hiç ilgilenmiyorlar,birşey sormuyorlar demişsiniz.
Bırakın da ilgilenmesinler bence ya.
İlgilenseler kimbilir neler yapacaklar.
İlgiden önce takmanız gereken saçma sapan davranışları olmalı .
5.Arkadaşlarınla yarış yapmak için mi alıyorsun,ayağını yorganına göre uzat vs ..
Sanane be kadın para adamın değil mi ister arkadaşlarıyla yarış yapmak için harcar,ister çarçur eder,ister ayağını yorganına göre uzatır.
Sanane ki.Hayır sen ne karışıyorsun demi .
Fasülye de kendini nimetten sayar hesabı bu hanım teyzemiz de kendini reis sanıyor olmalı.
Herşeyde kendinde söz hakkı buluyor maşalla.
6.Bundan sonrası için size nacizane önerilerim olacak.
Hamilesiniz,olması gerektiği gibi hassas bir dönemdesiniz.
Bu tip gereksiz insanları göz önünde bile bulundurmayın.
Bırakın kendi çaplarında eğlenip dursunlar bu şekilde.
Siz o an neyi almak istiyorsanız onu alın.Kimsenin eskilerini de çocuğunuza giydirmek zorunda değilsiniz eğer istemiyorsanız.
Almayın bile abla saol ama ben kendim almak istiyorum diyin geçin.İster surat yapsınlar ister anlayışla karşılasınlar.Bu onlara kalmış.Bırakın da işin bu kısmıyla siz değil onlar ilgilensin.
Dediğim gbi alışverişe onlarla çıkmayın .Alın eşinizi beraber zevkinize göre alın herbişeyinizi kimsenin çenesini çekmek zorunda değil hiçkimse.
Her doktora gidişinizde peşinize ne diye takılıyorlar ki hem .
Bir bahane bulun gelmesinler o zaman bu kadar kötülükleri dokunuyor hiç olmasınlar daha iyi.
Eşiniz de sizin hassas olduğunuzu biliyor,annesine cevabını veremiyor mu ki gelip eve anneme surat yapıyormuşsun diyebiliyor.
Eşinizle de sakince konuşun.Annesigilden rahatsız olduğunuzu söyleyin.
Herşeye karışmalarından huzursuz üzgün olduğunuzu söyleyin.O da gidip annesigile eşim rahatsız oluyormuş yapmayın etmeyin demesin ama ,ben görüyorum neyin ne olduğunu..Yapmayın rahatsız oluyoruz desin.
Eşinizde de hata var .Tavrı net olsa annesi böyle davranmaya devam etmez.
Bu yapılanlar nasıl bize ters geliyorsa,
diğer normal insanlara da ters gelir,gelmesi lazım..
eğer çevrenizdeki insanlar, sizin normal davanışlarınızdan dolayı
sizden uzaklaşacaklarsa,etrafınızda kimse kalmayacaksa,
lütfen üzülmeyin,o tipteki insanlar bırakın uzak dursun sizden...
gecenin bir yarısı,size geliyoruz diyen insanlardan ne çıkar Allahaşkına,
onlar sizin yanınızda olsa size ne faydası var,uzak olsa ne zararı var...
eşinizle konuşun,eşinizle iyi olun her zaman,
sizin eşinizle kötü olmanız,başkalarını mutlu eder,onlara bu mutluluğu yaşatmayın..
siz eşinizle iyi olun ki,ona mantıklı anlatın ki
o da her durumda sizi korusun,yanınızda olsun..
önemli olan başkalarının ne düşündüğü değil,lütfen
bu düşünceyi silin kafanızdam...
ama size diyeceğim tek şey tavrınızı herkes bilsin,
hergün hergün,absürt saatlerde kimse cesaret edemesin sizi aramaya,
hayır siz abartmıyorsunuz da,onların yaşam tarzı size ters geliyor,
ama sakın kabul etmeyin,size yanlış gelen herşeye itirazınızı edin...
bişey daha...eşinize nazlanın sürekli...çok yoruldum hayatım, ayy bacaklarım şimdi hayatım...offf bu sıcakta ne zormuş hamile olmak hayatım...eşinizin beyni böyle şartlansın ki onlar konuştuğunda; ama o hamile desin...herşeye koşar güçlü görünürseniz sırtınıza semer vuracak çok olur...kimse de acımaz size...o yüzden kendinize değer verin, ve bu değeri de herkese farkettiniz...
hayatınızın en muhteşem dönemini yaşıyorsunuz, inşallah evladınızı hayırlısıyla kucağınıza alır mutlu bir hayat sürersiniz...
ama bunun için oyun ve kurallara dikkat edin...
offf benimkiler çok daha beter çok düşüncesizler. aynen herşeyin parasını söylerler. bebeğini düşün üzme kendini alışverişe kendi arkadaşlarınla çık dr a onlarla gitme. göbeğinizin bitişik olduğunu zannetmeye başlıyorlar sonra birşey hediye almasınlar yatağınıda siz alın onlar altın taksın çok bişey almak istiyıorlarsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?