Dert ilk eşle mi paylaşılmalı

Selamlar yine ben yine kocişko. Hanımlar eşim bi süredir eve geç geliyor hatta annemin yanına sarhoş geldi demiştim. Onu çözdük diye düşünüyordum çünkü annemi üzdüğünü gördü pişman oldu.

Neyse, şimdi de şöyle bi şey çıktı. Bir derdi var iş yerinde ve bunu benle konuşmak yerine ya kendi içinde ya arkadaşıyla çözmeye çalışıyor. Herkes dert paylaşmayı sevmez, herkes birilerine anlatarak rahatlamaz, bunun farkındayım. Ama bugün bi sıkıntısı var, arkadaşının yanına gitti. Arkadaşının numarası bende var, onda olduğuna eminim o konuda bi sıkıntı yok. Ama benim derdimi yalnızca x anlar onla dertleşeceğim diyor. 1 değil 2 değil, 3'tür böyle. Ona gitmese bile gidip bi yerde içiyor eve öyle geliyor gülerek. Konuşmuyoruz konuyu iyiyim diyor kapatıyor. Bu hem derdini benle niye paylaşmıyor diye kafamı kurcalıyor hem de demek ki ben de paylaşmamalıyım düşüncesi yaratıyor. Canım sıkkın. Ben de normalde derdimi insanlarla paylaşmayı çok sevmem ama gidip birine anlatabiliyorsam eşimi dışlamam konudan. Ne diyorsunuz?
Benim esim isle ilgili dertlerini benimle paylasmak istemedi 10 yildir. Ara ara kizdim kavga ettim guzelce soyledim ama nafile. Eve gelince iki guler yuz goreyim havam degissin istiyorum evde de bunlari konusursak aklimi kaciricam der hep. Ben didiklemekten vazgeciyo muyum hayir. O da ustten ustten birazcik anlatir ama asil dertleri cook nadir. Ben de her derdimi onunla paylasmam. Cunku irili ufakli dertlerimle zaten dolu olan aklini bi de benimle yorsun istemem. Yani esim benim her sirrimi bilmeli olayi bana gore degil

Yani eve dert getirmemesi güzel bir şey aslında ama madem anlatmayacak hiç söylemesin hatta hiç çaktırmasın da. Ne diye size dış kapının mandalı muamelesi yapıyor ki durduk yere? Madem bir tek x anlıyormuş derdini, eve gelmeden önce gitsin x'in yanına derdini kederini döksün eve yine gülerek gelsin siz de kara kara nesi var bu adamın diye düşünmek zorunda kalmazsınız.

Hatta ben sizin yerinizde olsam hazır eve gülerek de gelmiş demek sorun çözülmüş çok da kafaya takmam ne derdi var diye. Bir daha stresli gördüğünüzde hiç umursamayın o zaman kendi gelir dökülür sormadığınız için

Ne kadarlık evlisiniz? Önce düzgünce konuşurdum bu konuyu baktım hala paylaşmıyor ve başkasına anlattığını size söylüyor o zaman işler değişirdi. Tepkisiz kalmazdım bu konuya. Yani olabilir illaki eş anlar diye birşey yok fakat bunu neden sizin gözünüze sokuyor değil mi?

Aaaa selam orange  kullanıcı ismini sonradan farkettim😃
Ahah selam 😂

1 senedir evliyiz yeni daha. Dün tekrar konuştuk beni bi x anlar ağır bi cümle dedim. O konuda benle aynı topun ucunda olduğu için en iyi o anlar demek istedim dedi. İyi dedim 🤷🏿‍♀️

Herkesin karakteri farklı, ben de iş ile ilgili evde konuşmak istemiyorum. İşte yaşadığım sıkıntı stresi eve getirmek hatırlamak istemiyorum. Bir arkadaşım uzun uzun konuşur, anlatır. Onun da eşi sıkılıyor.
Bence sizin annenizin rahatsızlığı falan daha fazla üzmek sıkmak istemiyor. Ama gizemli tavırlar geç gelmeler hoş değil. İkimizi ilgilendiren işle alakalı bir sorun var birlikte çözmemiz gerek diyebilirdi. Yine de sorununu insan eşine anlatabilmeli.

Ahah selam 😂

1 senedir evliyiz yeni daha. Dün tekrar konuştuk beni bi x anlar ağır bi cümle dedim. O konuda benle aynı topun ucunda olduğu için en iyi o anlar demek istedim dedi. İyi dedim 🤷🏿‍♀️
Bence bu defa gerçekten bir sorun yok 🙈
Ne bileyim bir tek bana mı normal geldi bu durum.
İkisi de aynı dertten muzdarip şuan.

Bence bu defa gerçekten bir sorun yok 🙈
Ne bileyim bir tek bana mı normal geldi bu durum.
İkisi de aynı dertten muzdarip şuan.
Yani yoktur belki de gerçekten bilmem, ben bu ara biraz doluyum ondan da abartmış olabilirim.

Yani yoktur belki de gerçekten bilmem, ben bu ara biraz doluyum ondan da abartmış olabilirim.
Daha çok yeni evliymişsiniz siz aslında.
Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız.
Belki söylemek istediklerini daha farklı ifade ediyordur bu da sizi üzüyordur.
Bazende mesela bende de oluyor hiç olmayacak bir şeye alınıyorum ya da büyütüyorum hepimize oluyor.
Hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorum ama geçen defa çok kızmıştım eşinize mesela bende o geceyi çok büyütürdüm annemi de üzdüğü için affetmem zor olurdu.

Back
X