İşte böyle kırılsın istemiyorum. Geçen sene major depresyondaydım,çok riskli bir dönemdeydim ailem yalnız bırakamadı öyle söyleyeyim. Tam toparlanırken biraz zorlanıyorum zaten her gün aynı konular çözüm yok sadece konuşuyoruz.Bu konularda kim suçlu kim haklı bilmiyorum ama örnek vereyim kendimden
Ben de kankama anlatıyordum senelerce
Meğer o da sıkılmış haberim yoktu
Kardeşime demiş
Öğrenmiştim ben de şaşırmıştım
O günden sora bitti benim için
Sıkılmış demek ama ben de onu anlayamadım bana çok derdini anlatan biri olmadığı için
Sizin derdiniz olduğunu ya da psikolojinizin iyi olmadığını anlamıyor belki de ya da anlasa bile kendini anlatmaktan anlamıyordurİşte böyle kırılsın istemiyorum. Geçen sene major depresyondaydım,çok riskli bir dönemdeydim ailem yalnız bırakamadı öyle söyleyeyim. Tam toparlanırken biraz zorlanıyorum zaten her gün aynı konular çözüm yok sadece konuşuyoruz.
Anladım canım geçmiş olsun sana da.Sizin derdiniz olduğunu ya da psikolojinizin iyi olmadığını anlamıyor belki de ya da anlasa bile kendini anlatmaktan anlamıyordur
Ben de çalkantılı süreçler yaşadım
Dönüşümlü olarak 5-6 arkadaşımı arayıp çaresizce konuşurdum
Uzun ilişkim sorunluydu
Nişanlandım yine ayrıldım
Başkasıyla evlendim
Ondan da ayrıldım
Bana ağır geldi bilmiyorum
Ve karşındakileri asla kullanma amacım yoktu
Deli miyim ben :)
Şuan tek bir kişiye dahi anlatmıyorum şükür zaten derdim yok da
Böyle işte
Yani size fikir veremeyeceğim
Sadece yaşayan bir örneğim
Teşekkür ederimAnladım canım geçmiş olsun sana da.
Dinlemeye devam etmeliyim anlamını çıkardım kendimce. Dinleyeyim demek çok ihtiyacı var onun da onun için direneceğim bakalım.
İyi geceler teşekkürler
Şey demeyi planlıyorum.
“ Sen anlattıkça ben kocana karşı kötü düşüncelere sahip oluyorum. Senin eşin sen normale dönüyorsun ama ben görünce sıcak olamıyorum seni üzdüğünü düşündüğüm için, ve de bize de çok samimi olmadığını düşündürttüğün için. Hem eşinle sen hem de bizim açımızdan bence anlatma bize bunları. “
Nasıl olur mu bu konuşma? Gerçekten de eşine karşı bu sefer biz kinleniyoruz istemeden. Öyle bir anlatıyor ki.
Düşünceli olduğumu iddia etmedim aslında,neyse.madem bu kadar düşünceli bi arkadaşsın
tavsiyem david burns iyi hissetmek kitabını al bi kendine bi arkadaşına. pdf de var ama bence satır satır çizilip okunması gereken bir kitap.
arkadaşın depresyonda ve hayata bakış açısı bozulmuş. herşeyi negatif görüyor muhtemelen bu da hep dert sahibi hissettiriyor kendini ve kendi başına çözemez oluyor. ben bunu yaşadım bu bir kısır döngü ve çok zor çıkmak. herkesten çok bu kitabın faydası oldu bana
Düşünceli olduğumu iddia etmedim aslında,neyse.
O kitabı okudu ve en yakınlarından biri de psikolog zaten. Benim yanım hariç kalan herkesle daha neşeli. Sadece bu durum beni düşündürdü ve de yordu. Yoksa tabiki de hiç kimseyi yüzüstü kötü durumda bırakmayı istemem. Kendisi aşırı sosyal asla tek kalmıyor.Ben olmasam mutlaka başkası ile görüşüyor. Geri kalan zamanlarda da eşi ile geziyor.
Belki de o kitabı benim okumam lazım. Çok teşekkürler öneri için.
inşallah oluyordurDinlemeniz çözüm oluyor mu?
şartlar değişmediği için sorunlar tekrarlıyor ama anlık atıyor herhalde içindeki mutsuzluğu çünkü aylardır azalmadıDinlemeniz çözüm oluyor mu?
Türkçe lastik gibi birkaç mesajla birbirimizi yargılamayalım benceokumadıysanız mutlaka okuyun. ben son mesajlarınıza istinaden yazdım onu dinlemeye devam edicem sorunları var yazdığınız için öyle dedim. şimdi de beni terslediniz. açıkçası siz de biraz dengesiz cevaplar yazıyorsunuz.
anlattıklarınızdan arkadaşınız pek de dertli gelmedi bana. sizi dert yükleme kişisi olarak görüyor olabilir. ilk mesajımda attığım gibi. eğer öyleyse dinlemek zorunda değilsiniz gerçekten
Yok ya yıllar sonra bile boşanırlarsa kendimi suçlu hissederim Allah korusunEşin ve ailesi seni çok üzüyor boşansan mı acaba diyebilirsin. Kız ya senden kaçar ya da bir daha anlatmaz.
icim bayildi burdan seni dusunemiyorm ben olsam yetr da baska seylerden konusalim baktim ifla yok patlarim bir gunde beni sor sen naslsin de o ne bicim arkadas sen yanliz kalmaktan korkuyon bu yuzdrn guzim abla olmussunKızlar iyi geceler
Aşırı bunaldım size danışmak istedim. Çok sevdiğim bir arkadaşım var seviyorum gerçekten ama beni çok çok yoruyor. Ne zaman yanıma gelse mutlaka bir derdi var. Hatta şöyle diyeyim beni görünce direk dudağını büküyor yemin ederim abartmıyorum. Dudağını büküyor ve anlatmaya başlıyor.Ben ailemden uzakta tek kalıyorum. O da öyle ama evli kendisi.
Bir kere de derdinin olmadığı bir gün olmadı. İlla bir şikayeti oluyor. Ya işinden şikayet ediyor, ya eşinden, ya eşinin ailesinden. Her zaman ona hak da veremiyorum ama illa konuyu uzun uzun konuşmak istiyor. Her dakika göz teması kurarak her dakika dert konuşarak geçiremiyorum ki ben. Sıkılınca bakasım da gelmiyor gözüne artık öyle bile anlamıyor. Boşver hangimiz iyiyiz ki diyorum. Kırmamak için elimden geleni yapıyorum. Ama gerçekten benim zaten kendimce dertlerim var. Bir de onun dünyanın en kötü dertleri onda halleri beni artık yoruyor. Bir şey anlatmaya çalışsam mutlaka bir dert koyuyor karşılığında. Çoğunlukla onun hayatını değerlendiriyoruz. Ben de artık anlatmak istemez oldum kendimi hatta ben anlatmayı sevmiyorum deyiveriyorum yeter ki bitsin o modumuz diye.
Ne yapcam bilmiyorum. Hemen hemen herkes farkında bugün başka bir abi gördü bizi arkadaşım yine birilerinden dert yanıyordu o abi de kız sen yine kime kızdın dedi.
Rutin yani bu halimiz. Herkes ona takık , hayat hep ona karşı, eşi ,işi vs vs .
Nasıl anlatabilirim arkadaşıma artık yorulduğumu? Üstelik geçen sene ölme isteğimin bile olduğu dönemlerimi biliyor. Yani ben de çok sağlam değilim hala ama dertlerini bana da yüklüyor. Kocasıyla her tartışmasını anlatıyor ama ertesi gün geliyor yok yürüdük şuraya gittik şunu yaptık. E ben naptım peki? Aldığın enerjimle tüm gün evimde oturdum diyemiyorum. Kimse yok ki yanımda ben de enerjimi atayım. Bazen ima ediyorum en azından eşin var diye ama yok bitmiyor bitirmiyor.
Sevmesem kendisini gerçekten uzaklaşcam ama seviyorum da.
Çok uzattım kusura bakmayın çok dolmuşum sanırım. Var mı önerileriniz bana. Kırmadan nasıl bu durumu en aza indirebilirim?
Kızlar iyi geceler
Aşırı bunaldım size danışmak istedim. Çok sevdiğim bir arkadaşım var seviyorum gerçekten ama beni çok çok yoruyor. Ne zaman yanıma gelse mutlaka bir derdi var. Hatta şöyle diyeyim beni görünce direk dudağını büküyor yemin ederim abartmıyorum. Dudağını büküyor ve anlatmaya başlıyor.Ben ailemden uzakta tek kalıyorum. O da öyle ama evli kendisi.
Bir kere de derdinin olmadığı bir gün olmadı. İlla bir şikayeti oluyor. Ya işinden şikayet ediyor, ya eşinden, ya eşinin ailesinden. Her zaman ona hak da veremiyorum ama illa konuyu uzun uzun konuşmak istiyor. Her dakika göz teması kurarak her dakika dert konuşarak geçiremiyorum ki ben. Sıkılınca bakasım da gelmiyor gözüne artık öyle bile anlamıyor. Boşver hangimiz iyiyiz ki diyorum. Kırmamak için elimden geleni yapıyorum. Ama gerçekten benim zaten kendimce dertlerim var. Bir de onun dünyanın en kötü dertleri onda halleri beni artık yoruyor. Bir şey anlatmaya çalışsam mutlaka bir dert koyuyor karşılığında. Çoğunlukla onun hayatını değerlendiriyoruz. Ben de artık anlatmak istemez oldum kendimi hatta ben anlatmayı sevmiyorum deyiveriyorum yeter ki bitsin o modumuz diye.
Ne yapcam bilmiyorum. Hemen hemen herkes farkında bugün başka bir abi gördü bizi arkadaşım yine birilerinden dert yanıyordu o abi de kız sen yine kime kızdın dedi.
Rutin yani bu halimiz. Herkes ona takık , hayat hep ona karşı, eşi ,işi vs vs .
Nasıl anlatabilirim arkadaşıma artık yorulduğumu? Üstelik geçen sene ölme isteğimin bile olduğu dönemlerimi biliyor. Yani ben de çok sağlam değilim hala ama dertlerini bana da yüklüyor. Kocasıyla her tartışmasını anlatıyor ama ertesi gün geliyor yok yürüdük şuraya gittik şunu yaptık. E ben naptım peki? Aldığın enerjimle tüm gün evimde oturdum diyemiyorum. Kimse yok ki yanımda ben de enerjimi atayım. Bazen ima ediyorum en azından eşin var diye ama yok bitmiyor bitirmiyor.
Sevmesem kendisini gerçekten uzaklaşcam ama seviyorum da.
Çok uzattım kusura bakmayın çok dolmuşum sanırım. Var mı önerileriniz bana. Kırmadan nasıl bu durumu en aza indirebilirim?
Evet bunu da düşündüm de bu sefer benim konuları görürse ayıp olur :))) belki de vardır hesabıYada buraya yönlendirin belki ortam sararsa size sarmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?