- 22 Kasım 2014
- 3.147
- 3.141
- 248
- 31
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
-
Otobuste, dolmusta telefon konusmalari cok rahatsiz edici oluyor, naçizane fikrim..Selamlar herkese,
Dün küçük bir olay yaşadım. Ama o kadar moralim bozuldu ve sinirlerim gerildi ki sürekli bir muhakeme içindeyim. Kısa tutup olaya geçmek istiyorum:
İki haftadır bir yerde çalışıyorum, yeni başladım. Dün doğum günümdu, bir arkadaşım aradi, telefonla konuşmaya başladık. O ara otobüs gelmedi falan iş çıkışı bilirsiniz, trafik sıkışık. Neyse sonunda geldi o ara konuşmaya devam ettim. Bir süre sonra da müsait bir yere oturdum, on-onbes dk falan geçmiştir aradan. Otobüs biraz boşaldi son duraklara doğru. Ama gayet normal bir ses tonuyla otobüsün boş olduğunu bilerekten dikkat ederek konuşuyorum. Derken önlerden bir kadın arkasını döndü ve şöyle dedi ben telefondayken:
"Hanımefendi ya sessiz bir tonda konuşun, ya da telefonu kapatın. Sizi dinlemek zorunda değiliz" sert bir şekilde diyor tabi. Yanındakilere de yakınıyor benden dolayi. Telefondaki benim için çok önemli biriydi, gün çok yoğun ve yorucuydu ve tabi stresli o yüzden konuşmak iyi gelmişti kapatamamistik. Öyle güzel güzel konuşurken bir anda istifimi bozup birşey diyemedim kadına. Hani derler ya kal geldi. Heh öyle oldum. Normalde konuşurum haklı olduğum konularda cat cat cevap veririm. O an acaba sesim çok mu yüksek gitti diye düşündüm, ama dikkat de ettim. Yani basiretim bağlandı resmen. Durumu izah edip telefonu kapattım, ama moralim öyle bozuldu ki. Başka kimseden de ses yok tabi. Eve geldim hala düşünüyorum acaba çok mu gitti sesim, ya da neden bir cevap veremedim diye. Bazen böyle arada nadiren de olsa basiretimin bağlandığı oluyor. Size de böyle durumlar oluyor mu, ya da nasıl davranmam gerekirdi yorumlarınızı bekliyorum.
Sakız sesinden nefret ederim ya..İnsanların yoğun yaşadığı streli ortam ve saatlerde bazen küçücük ayrıntılar bile insanı rahatsız ediyor
Bende yüksek sesle konuşan insanlar konusunda biraz yakınırım
Geçengün bir mağazada elbise bakıyorum bir kadın sakız çiğniyor yani çiğnemiyor geviş getiriyor ve aksi gibi bereye gitsem yanımda buluyorum kasada da arkamda sırada bayağı var dayanamadım hanımefendi uzak dursanız çok rahatsız oluyorum dedim yüzüne karşı bolon yapıp patlattı gülsem mi kızsam mı bilemedim
Normalde ben de konuşmam çünkü ses tonumu ayarlayamiyorum bazenBazen kaptırınca o ses çok geliyor çevredekilere
Olmuş bitmiş akşam vakti o kişi de yorgunmuş muhtemelen
Unutun gitsin
Ben alçak konuşmam o nedenle de toplu taşımada acil iki cümle dışında konuşmam sonra ararım işim var der kapatırım
Çok iyi anlıyorum ne demek istediğinizi. Benim de rahatsız olduğum oluyor yüksek sesten böyle durumlarda bunu bilerek olabildiğince düşük sesle konuştum. Benden sonra arkamdaki iki kısi de telefonda konuşmaya başladı gulsem mi ağlasam mı bilemedim :)İnsanların yoğun yaşadığı streli ortam ve saatlerde bazen küçücük ayrıntılar bile insanı rahatsız ediyor
Bende yüksek sesle konuşan insanlar konusunda biraz yakınırım
Geçengün bir mağazada elbise bakıyorum bir kadın sakız çiğniyor yani çiğnemiyor geviş getiriyor ve aksi gibi nereye gitsem yanımda buluyorum kasada da arkamda sırada bayağı var dayanamadım hanımefendi uzak dursanız çok rahatsız oluyorum dedim yüzüme karşı balon yapıp patlattı gülsem mi kızsam mı bilemedim
Benim de uyarma noktasına geldiğim ama uyarmadigim zamanlar oluyor. Çünkü anlıyorum yani bazıları cidden rahatsız edici konuşuyor. Buna dikkat ederek konuştum. Lakayit uyarı tarzi hoşuma gitmedi, buna sessiz kaldım. Ondan dert edindim aslında :)Yanlis anlamayin ama toplu tasima yuksek sesle telefonla konusmak bana da abes geliyor
Ben kimseyi uyarmam o ayri mesele ama nedense rahatsiz oluyorum
Tabi ki bunu anlıyorum. Sonuçta benim de rahatsız olduğum oluyor, sürekli de konuşmam. Ama dediğim gibi çok dar bir zamandi, o aralikta da konuşma iyi geldi normal bir tonda devam etmiştim ama.. :)Otobuste, dolmusta telefon konusmalari cok rahatsiz edici oluyor, naçizane fikrim..
Aslında dert ettiğim nokta uyarı tarziydi, ağzında sakız çak çak cigniyor dönmüş uyarıyor, devam ediyor bir de yanındakilere beni şikayet ediyor. mavi ekran verdim kısacası, hani buna tepki verebilirdim diyorum, tabi olmuş bitmiş :)Demek ki biraz yüksek sesle konuşmuş sunuz farkında olmadan,durduk yere uyardığını düşünmüyorum
Dert edilecek bir şey değil olmuş bitmiş
Evet bazı insanlar çok düşüncesiz. İnanın birşey yaparken, söylerken, hareket ederken iki kez düşünürüm. İnsanları rahatsız etmek istememiştim. Bu kadar dikkat ederken, bu şekilde bir uyarı tarzı hoş olmadı karşıya da garip yansittim. Ortak alanlarda herkesin dikkat etmesi gerekiyor o ayrı.Sizin ses tonunuzu bilemem ama ben nefret ediyorum otobuste yuksek sesle konusanlardan ay bi de sohbet ediyolar milletin hayatini ogreniyosun 2 dakkada.
Valla bazen kes artik ya diye bagirasim geliyo boyle insanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?