kocayı her zaman bulursun karıyer bı kere gıbısınden bı soz vardı
ona benser dusundugum ıcın cnm bence mıllet 2 degıl 4 5 sene bıle beklıyo sende oku guzelce ole evlen ne acelen var
ao de sakın okuma ıs garantn zor amam adım unı mezunu olsun calısmasamda olur esımın ısı ıyı dıyosan oku
İnsanın hayatında evlenmeyi düşündüğü birinin olması güzel ama bu hiç bir zaman eğitim planlarının önüne geçmemeli. Bir sene fazladan beklemek ortak geleceğinizde büyük kayıplar oluşturmaz ama eğitiminizi aksatmanız oluşturur. O yüzden önce okul, sonra evlilik diyorum. Yerinizde olsam önce normal öğretimle bir MYO bölümüne giderdim. İş imkanları çok güzel bir sürü bölüm var, bu şansınızı mutlaka kullanın. AÖF'yi her zaman okuyabilirsiniz. İkisini aynı anda götürebilirim derseniz onu da yapabilirsiniz ya da evlendikten sonra okursunuz ne olacak.
açık ögretim beni cok korkutuyo..dgsye gircem bnde seneye aileme hep acıktan devm eder 4e tamamlarım dedim ama şmdi fikrim degişti.hem okudukça okuyasım geliyo hemde ünv güzel şey acık ögretim zorunlu hallerde tercih edilmesi gereken bişi bana göre. sen bence ailene yakınlarda bi meslekyüksek okulu yaz.. evlenmek için acele etme sonçta okulun bittkten sonra ömrn boyunca evli kalcaksn aceleye ne gerek var
evet açık öğretim benide korkutuyor iş evlilik derken derslerimle ilgilene bilicekmiyim oda var. sonra 4 yıllık üniversiteyi 5-6 yılda bitirmek istemiyorum.
bak benim yakın bi arkadaşım acıktan 2 yıllık bölm okuyo.biyandan da o bölümle ilgli bi işte calışıo.bnden önce başladı ve bu sene 3. senesi yine kalmş bikaç dersten.bitiremiyo yani evli bile degilken.ki eylülde evlenecek.
myo için söylenenler dogru olsada bölüme göre ve senin kendini geliştirmene baglı olarak degişecektir.
sen hangi bölümü düşünüosun ??
ben de yukarıda bir arkadaşın yazdığı şeyi tavsiye edicem:
eğer mümkünse sosyal hizmetler yaz. iş bulman zor olmaz. çok alanı var; huzur evleri, çocuk yuvaları, hastaneler.
Bizim insanımız böyledir; bilen de konuşur bilmeyen de... O olur mu, bu olur mu, bu yaştan sonra yapılır mı, şimdi zamanı mı, onu okuyacaksın da ne olacak, buraya gideceksin de ne olacak diye diye çoğu hiçbir şey yapmadan boş boş oturuyor. Sen onlardan olma, söylediklerine kulaklarını tıka ve elinden gelenin en iyisini yap. Herkes doktor, mühendis, avukat...vs olmak zorunda değil bunu da unutma.çevremdeki insanlardan da hemen etkileniyorum kimisi myo okuyup ne yapıcan her yer onlardan dolu çoğu başka işlerle uğraşıyor diyor kimisi açıktan oku okuma.. kafam karışıyor doğal olarak
Bizim insanımız böyledir; bilen de konuşur bilmeyen de... O olur mu, bu olur mu, bu yaştan sonra yapılır mı, şimdi zamanı mı, onu okuyacaksın da ne olacak, buraya gideceksin de ne olacak diye diye çoğu hiçbir şey yapmadan boş boş oturuyor. Sen onlardan olma, söylediklerine kulaklarını tıka ve elinden gelenin en iyisini yap. Herkes doktor, mühendis, avukat...vs olmak zorunda değil bunu da unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?