Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208
Eşimin çocukluk arkadaşı vardı. Iş güç yok, sara hastası , engelli maaşıyla geçiniyor, ilk 5 günde parayı yerde ondan bundan istemeye başlar. Aşırı derecede sigicer, gece hayatı vs.saçma sapan alışkanlıkları var. Eşimin çocukluk arkadaşı , zamanında çok yardımı dokunmuş, ilişkisini bitiremiyordu. Adam habire bir şeyler istiyordu, atlatiyordu. Neyse bir gün yine para istemis,ver gitsin dedim, nasılsa vermeyecek. Parayı aldı 1 seneden beri arayıp sormuyor. Kurtulmuş olduk çok iyi oldu.

Eşimin çocukluk arkadaşı vardı. Iş güç yok, sara hastası , engelli maaşıyla geçiniyor, ilk 5 günde parayı yerde ondan bundan istemeye başlar. Aşırı derecede sigicer, gece hayatı vs.saçma sapan alışkanlıkları var. Eşimin çocukluk arkadaşı , zamanında çok yardımı dokunmuş, ilişkisini bitiremiyordu. Adam habire bir şeyler istiyordu, atlatiyordu. Neyse bir gün yine para istemis,ver gitsin dedim, nasılsa vermeyecek. Parayı aldı 1 seneden beri arayıp sormuyor. Kurtulmuş olduk çok iyi oldu.
:)) al su parayi pesimizi birak dediniz yani. Bunlari okudukca bana biaeyler oluyo

Bir de o 25 bin tl yi altına ya da dolara bağlasaydınız sizin için çok daha iyi olurdu.Arkadaşınız borcunu öder inşallah ancak sizin para da değer kaybeder

Ayy boyle ornekler vermeyin yaa
aslında olan olmuş arkadaşınıza güveniyorsanız evet öder ama zaman alabilir. ama şimdiden bu kadar huzursuz olduysan nasıl bekleyeceksin bu sebeple bir süre sonra araba ya da ev alıcam acil para lazım oldu diyebilirsin hatta al bence. sana borcunu kredi çekip ödesin.her ay vermeyle ne kadar sürede ödeyebilir bilemiyorum.

aslında olan olmuş arkadaşınıza güveniyorsanız evet öder ama zaman alabilir. ama şimdiden bu kadar huzursuz olduysan nasıl bekleyeceksin bu sebeple bir süre sonra araba ya da ev alıcam acil para lazım oldu diyebilirsin hatta al bence. sana borcunu kredi çekip ödesin.her ay vermeyle ne kadar sürede ödeyebilir bilemiyorum.
Dedginiz gibi olcak sanirim. Vesile olcak biseylere. Yil sonunda isterim karar verdim. Ki dedim yakin zamanda isteyebilirim eger sorun olmayacaksa verebilirim dedim. Cunku benim planlarim oldugunu biliyo.

Bir de versiğiniz miktar öyle az uz değil ki hemen isteyeyim filan diyorsunuz.Bir de verir vermez pişman olmussunuz ki ailenizin bile haberi yokmus.Benim arkadasım benden 25 bin istese önce bi babama sorayım derim

A
Bir de versiğiniz miktar öyle az uz değil ki hemen isteyeyim filan diyorsunuz.Bir de verir vermez pişman olmussunuz ki ailenizin bile haberi yokmus.Benim arkadasım benden 25 bin istese önce bi babama sorayım derim
Oyle de kredi cekecek yapcak bisi yok. Istemeye istemeye verdim napim. Hayir diyemedim. Cok gafil avlandim. Hata yaptim onun rahatsizligi bu. Ama olan oldu

Çok sevdiğim bir arkadaşım bir gün benden utana sıkıla 100 TL borç istemişti. O ay arabayı bakıma vermişler, baya bir masraf olmuş, ellerinde para kalmamış. Oğlunun okul masrafı için de bu para lazım olmuş. Ben de küçük bir zarfın içine 150 lira koyup vermiştim, başka bir ihtiyacını da karşılasın diye. Bu parayı ağlayarak almıştı, başka birinden isteyemezdim diye. Maaş günü geldiğinde de yanında ufak bir hediye ile bana parayı geri ödemişti. Şimdi ben bu insana 1000 lira da veririm 10.000 lira da veririm. İsteyene göre değişir :KK76:

Bi arkadasima yuklu bir miktar borc verdim. Ev alicakti. Normalde cok karsiyim ama hayir diyemedim. Ve kotu hissediyorum biraz. Dost ile ye ic alisveris etme demisler. Sıkıntı olur mu. Bi de arkadasim kredi oder gibi odeyeyim dedi. Bunu kabul edeyim mi. Cunku her ay bana yatirdi yatirmadi dusunmek istemiyorum. Diger turlu toptan istesem zamani geldiginde belki biriktirmiycek.
Kredi öder gibi ödeyecekse, krediye ödenen faizi de ödesin. Yoksa o parayı ödese bile paran kuş kalır.

valla bugun verdiysen git geri iste, ailem ogrendi kiyamet koptu cok kizdilar filan de. Benim arkadasim 10 bin kredi cekti, yakin arkadasi evlenirken ve vermediler. Memur olmasina da guvenme, senet yok sepet yok.

Ben olsam altın, dolar vs olarak verirdim. Şimdi kredi gibi ödedikçe paranız değer kaybedecek. Gerçi ben olsam borç vermezdim.

Bi arkadasima yuklu bir miktar borc verdim. Ev alicakti. Normalde cok karsiyim ama hayir diyemedim. Ve kotu hissediyorum biraz. Dost ile ye ic alisveris etme demisler. Sıkıntı olur mu. Bi de arkadasim kredi oder gibi odeyeyim dedi. Bunu kabul edeyim mi. Cunku her ay bana yatirdi yatirmadi dusunmek istemiyorum. Diger turlu toptan istesem zamani geldiginde belki biriktirmiycek.

Ben 7 yıl evvel kuzenimden topraktan ev aldım.Önden 35000 tl araba verdim (arabayı da kredi ile çekmiştim) 1 yıl sonra da 13000 tl kredi çektim verdim.Toplam 48000 tl vermiş oldum.Battı tapumu veremedi üzerinde 50 haciz var hala bekliyorum yıllarca faiz ödedim bankalara.2 yıl önce bitirdim borcu.Şu an tapuyu almış olsaydım 100000 tl satabilirdim evimi.330 dan da kiraya verebilirim 2012 de teslim edecekti sözde.6*330 19800 tl en düşük kira ile elde edebileceğim miktardı.Düşün.Kimseye güvenmiyorum artık.Borç Verince de kötü oluyorsun bari vermeden kötü ol daha iyi.Ben vermem artık akıllandım.

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.
Onu verdiğiniz zamanda kaç gr altın ediyo ona göre hesaplayın öyle verin paranız çul olmasın.

Bu devirde TL olarak borç verdiysen eğer ödemesi bir kaç yıl olacaksa paran erir. şu an için. 3-5 ay bile zarar.
Altına falan endeksleseydin

Ev araba için kimseye borç vermem hele ki yüklü miktar hayatta vermem. Aileler haricinde de kimseden öyle bir borç istemem isteyemem. Giderim kredi çekerim faiz öderim daha iyi. Senet yok banka üzerinden havale yok. Yarın bir gün ne parası dese ispatınız yok kaldınız öyle ortada. Paranızın değer kaybetmesi de ayrı bir durum. Ölüm kalım olmadığı sürece ancak bütçeme göre ufak meblağ veririm.

Back
X