hakk siz iyimisiniz sizden teşekkür bekleyen kim ki sizi ben değil geçmişteki kankalırınız itham etti yazdıklarınıza bakılırsa artık eminim burdaki daimi ziyaretçi sizsiniz. birde burdaki arkadaşlığı bu kadar önemsemeyin sanki yıllardır birbirlerini tanıyan insanlar gibi birbirinize kırılıp küsüyorsunuz komik mi komik bu durum.
asude bahar siz bayağı bi dolmuşsunuz tekrar aralarına girmek için bence msj veriyorsun .yoksa ciğerci kedisi gibi nöbet tutmazsın bana göre..
Hepinize selamlar..
Dünü okudum.. Söyleyecek birkaç kelamım var..
Yazacaklarım kimseyi iğneleme kabilinden değil. Topicteki hiç kimseye kırgın, kızgın değilim. Okuduklarımda da Tuzluçekirdekin kullandığı bir kelime dışında beni kalben rencide edecek bir ibareye de rastladım.. (Kötü içerik yapmadım elbette; ama mesajı ibret olsun diye alıntıladım.)
O sebepten başta kedi olmak üzere hepinize teşekkürler..
Kedinin bu olaya hüsn-ü zanla yaklaşması, mazide kendisine bir saygısızlığım olmamasındandır bana kalırsa.. Nore, gizem ve sweetle o talihsiz gün bir çatışmamız olmasa da gönülleri rahat şekilde beni yok saymalarının sebebi, mazide onlarla birebir çeşitli saygısız iletişime girdiğim için.. Kedi ve dranasla bu tür sıkıntılarımız vuku bulmadığı için, onlar biraz daha olayı spesifik boyutta değerlendirebildiler..
Özür dilemek amacı da gütmüyorum.. Değil yazacaklarım, dilimin döndüğü tüm özür cümlelerini derleyip sunsam, csi, patafix, kate ve elmayranın beni affedip, bana yeni bir sayfa açmayacaklarını biliyorum. Özür dilesem de alacağım cevap nazikçe teşekkür edip, geri kalan hayatımda mutluluklar dilemenin dışına geçmez onlar için bence..
Gizem, nore, sweet ve betty ile aramda bu tür şahsi ve aşılamayacak sorunlar olmasa da tüm bu yaşananlardan sonra bir daha bana samimiyet ve güvenle bakamayacaklarını biliyorum..
Günah çıkartmak için de yazmıyorum. Sanırım o Hristiyanlara has bir gelenek.. Biz Müslümanlarda olsa olsa helallik almak olur.. Söz açılmışken hepinizden hakkınızı helal etmenizi rica ediyorum..
Değil arkadaşlarım, öz kardeşlerim ve kocam için dahi vazgeçilmez olduğumu düşünüyorum. En yakınlarımın dahi bana verdikleri değer nispetinde bana sundukları toleransı aşarsam, beni yok sayacaklarını düşünümüyorum. Evladım yok; ama gördüğümüz odur ki evlat bile yeri geliyor annesini yok sayıyor.. Hayatta anne ve babam dışında hiç kimse için vazgeçilmez değilim. Bir tek canından veren canından geçemiyor..
Gönül isterdi ki böyle olmasın.. Hayat.. Herşey istediğimiz ya da öngördüğümüz gibi olmuyor.. Reel hayatında da istikrarlı, sağlıklı, uzun soluklu insan ilişkilerini rahatlıkla kurabilen bir insan olmadığım için bu arkadaşlıkların bir noktada kopabileceğini öngörebilirdim; ama bunu bu kadar etik dışı bir şekilde yapacağımı tahmin edemezdim..
Tüm bu yaşananlar için üzgünüm.. Hala üzgünüm..
--------
Genel olarak söyleyeceklerim bunlar.. Bana göre yanlış anlaşıldığım bazı durumlar aşağıdaki alıntılamalarda açıklayacağım.. Mesajlardan cümleleri cımbızla seçmem, mesajın uzunluğunu kısaltmak içindir..
--------
"Lüks" kelimesini o günkü şartlarda düşünelim.. Burnumdan tosur tosur solurken, güzel Türkçemizi layıkıyla konuşamadım.. Değil reelde, sanalda bile kimsenin beni görmesinin kendisi için bir lüks olduğunu sanmıyorum..
Topicte yazmamamın sebebi sen olamazsın.. Sen bana kırgın ve kızgınsın; ben sana değilim ki.. Genel yazmaman sebebi, burada kutuplaşmanın ve tepkilerin olmaması içindi.. Arada gelip muhatap alacaklara selam-kelam edecektim bir kaç satır, onlar da selamımı almadığı için bir daha gelmeye lüzum görmedim..
Böyle üstü kapalı yazınca insanların aklında yanlış imajlar oluşturuyorsun Tuzlu. Özel yazışmaların ifşa edilmesi tarzım değil; ama ben ne yazıldığını güzelce anlatayım, herkes doğrusunu bilsin. Eksik gedik kalmasın.
Ben ban aldığımda, "asude haddini bilecekti" tarzında şeyler yazdın topicte. Ben de sana mail attım, "sen kimsin bana ne yazacağımı söyleyeceksin, orada ban almış olabilirim, ama burada değil" dedim. Senin tehdit algın buysa sorun yok.. Üstü kapalı mesaj yazıp, insanların aklında yanlış imajlar oluşturmaya kasıyorsan, gerek yok.. Topicte bana değer veren çok insan yok..
Yazdığın mesajda kullandığın kelime ile seviyeni göstermişsin.. Üzerine laf söylemek yersiz..
BDV bağımlılık yaratan bir platform.. Sigara gibi.. Dertli dönemlerde dozu arttırıyorsun.. Sigarayı da arttırdım, BDVyi de..
BDV yorumlarım, topicten öncekiler kadar samimi değil.. Topicten önce daha çok içselleştiriyordum okuduklarımı..
Yani sence naif, bence ruhsuz.. Bdvlilere göre ise hala marjinal.. Yorumlarım hala eleştiri alıyor.. Yakında "deymes gül yüzlüm, deymes mis kokulum, deymez kendini üzdüğüne doğan aya doğma diyenim" formuna döneceğim sanırım.. O zaman belki içlerine alırlar beni de :)
Ben fırsatı kaçırmadım da sen csinin mesajında yazdığı cümleyi kaçırmışsın :) csinin dediği gibi mail attım, doğum gününü kutladım, o da nezaket gösterdi, cevapladı.. Helalliğim de cepte
Yukarıda belirttiğim gibi, topice girip selam vermekteki amacım, csi, patafix, kate ve senden özürler dileyip beni tekrar aranıza almanızı rica etmek değildi.. Nore, gizem ve kediye selam verecektim. Kedi yoktu, diğerleri almadı..
Ergen tepkileri verdiğim durumlar çoktur; ama listeden çıkarmak bunlardan biri değil.. Listeye baktıkça foro paylaşımlı günler geliyordu aklıma sadece.. Özlem ve pişmanlık yeterince yoruyor.. Arttırmanın gereği yok.. Yani sana göre ergen stayla, bana göre yaralı stayla..
BDV'de konu açıp dert yanacağım :) Ne çıkabilir altımdan elmayra? İçin rahat olsun, kimsenin huzurunu kaçıracak değilim. O günden sonra ne seni, ne csiyi rahatsız mı ettim? Bir gün çılgısız davrandım diye, psikopat olarak görmene gerek yok bence :)
Sen bir muhtarsın, politik bir duruşun var, özeli ifşa etmemelisin
Evet o gün csinin kib yaptığını düşünmüştüm, paranoyakça davrandım.. O gün zaten yaptığım şeylerin savunulacak bir tarafı yok.. Savunmuyorum..
Bir şey gözünden kaçmış sanıyorum, ben maillerde bile yazışırken, sizlere gerçek adlarınızla değil, nicklerinizle hitap ederdim. Kimseye de adını, sanını, çalıştığı yeri sormuşluğum yoktur. Bu samimiyetsizlikten değil.. Bu durum bana normal geliyor.. Yüzyüze bile görüşsek sen benim için A.. değil, csi diye hitap ederdim sana..
Adımı, sanımı, kurumumu sordunuz da cevap mı vermedim? Sen nasıl ki sormaya gerek görmemişsen, ben de durduk yere yazmaya gerek görmemişim..
Ben sana sen patafixe git beni savun dedin demedim hiçbir zaman.. Sen patafixe anlattın, o da geldi bana topicte ayar verdi; patafix benim şahsımı muhatap alıp mail atsaydı, özelden yazsaydı bu kadar gücenmezdim dedim.. Bunu sana daha önce de ifade ettim; ama ısrarla "Git topicte asudenin ağzının bayını ver pata" dediğini sandığımı söylüyorsun.. Ben öyle demek istemedim, bundan eminim. Sen öyle demek istediğimde ısrarcı kalmak istersen, saygı duyarım..
Paranoya illetine bulaşan salt ben değilmişim :)
Topice geçmişte ban aldığım dönemler dışında hiç bir zaman ziyaretçi olarak girmedim. Burada yazıştığınızı kedi söyledi, girdim okudum.
Ben kkda 09:00-18:00 arası online bir insanım. Aynı zamanda nasıl girip ziyaretçi olarak okuyacağım?
Takip etmek istesem, forum takipten bakabilirim. O zaman da okuduklarıma kayıtsız kalamam.. Yazmadan duramam.. Ayrıca özenirim, kıskanırım.. Ne gerek var? Pişmanlık ve özlem yeterince yoruyor..
Dediğim gibi eskisi gibi samimi ve sıcak bir ortamın kurulamayacağını ben de biliyorum.. Unutmuş gibi yapmanın size de bana da faydası olacağını sanmıyorum..
Sizi hiç tanımıyorum, beni tanıdığınızı da sanmıyorum.. Dolayısıyla yazdıklarınızın beni savunma amaçlı değil, ortama muhalefet amaçlı olduğunu varsayıyor; teşekkür etmiyorum.
asude bahar siz bayağı bi dolmuşsunuz tekrar aralarına girmek için bence msj veriyorsun .yoksa ciğerci kedisi gibi nöbet tutmazsın bana göre..
Csi ne yorum yapacak çok merak etmekteyim...:44:
arkadaş asude_bahar ile arada geçen meseleyi biliyormusun ki dannn diye giriyorsun ortaya???
sizi ilgilendirmeyen konulara karışmayıp vaktinizi başka şeylerle geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum...
Ben kendi adıma zeytin dalı uzatıyorum Asude sana.
Herkes ikinci bir şansı hakeder.
Zamanla belki de eskisinden çok daha kuvvetli bir bağ kurulabilir.
Çünkü bam tellerimizin, hassas yerlerimizin, hatta ve hatta maskelerimizin bile farkına vardık.
Bu nedenle çok daha hazırlıklı, çok daha bilinçli bir dostluk kurulabilir bence.
Farkında olabildiğin ve bunu çekinmeden, gurur yapmadan gelip paylaşabildiğin için böyle hissediyorum sanırım.
En azından denesek?
O kısa süreli samimiyet bile bence o kadar güçlüydü ki bu "denemeyi" hakediyor...
Çok dürüst olacağım, senden böyle bir mesaj geleceğini gerçekten hiç sanmazdım..
Hatırlıyor musun bir keresinde "elmayra ve csiye 5 kat yüklenirsem, sana 1 kat yüklenebilirim, çünkü seni kırmaktan korkuyorum" demiştim :) O zaman da beni şaşırtan bir cevap vermiştin..
Teşekkürler, gerçekten mutlu oldum..
ben yorumlayayım...
asudeyi burdan tanırım...doğru olmadığını düşündüğüm yorumları tarzı, cevap verirsem tartışırız diye düşündüğüm üslubu vardır...
konu olduğu gün yoktum sonradan okudum, maillerden de haberim var...
2 kişi konuşurken durumuna düşmek istemediğimi belirteyim önce ve fikrimi söyleryeyim...minel gelip ahkam kesiyorsun desin yine:))
aynı foruma yazan iki kişi olmak dışında bir ilişkimiz yok bizim...
asudenin yaptığı bu yorum ters köşedir benim için...
foruma yazdıkları maillerde yazdıkları asudeyse bu kim diye sorarım ben...bence şu an iki asude karakteri var...
şahsi hayatımda bir karakteri seçer ona göre davranırım...
çünkü iki karakter birbirine 180 derece zıt...
Aslında soruyu bana sormamışsın; ama cevaplayayım: maalesef benim burcum ikizler..
Öncelikle sana da Merhabalar Asude.
beni gerçekten tanıyan herkes bilir, ben önce tartar, sonra dünyama alır, onu tam anlamıyla doğrusuyla-yanlışıyla sahiplenir ve son noktasına kadar tolere ederim.
bu yüzdendir gerçek hayatımda da sanalda da kırılmışlığım, üzülmüşlüğüm, ağlamışlığım çoktur.
hep duygularımla hareket ettiğimden dolayı genelde üzülen ve yanılan taraf olurum ama kazanımlarım da çoktur.
bugün yazdığın bu uzun mesaj tabiri caiz ise tam anlamıyla "ters köşeye" yatırdı beni.
inanırmısın şimdi çok daha fazla merak ediyorum, gerçek sen hangisisin diye
kriz anlarında fevri davranarak esip gürleyen asude mi? yoksa o esip gürlemesini kendini dış etkenlerden koruyan bir maske olarak kullanan çok kırılgan ve duygusal olan asude mi?
herşeyden önemlisi, samimi geldi bana yazdıkların, belki öyle düşünmek istediğim içindir, bilemiyorum.
belki uzun süreler boyu süren arkadaşlığın dostluğun yalan olması yerine bunu tercih ettiğim için bilemiyorum.
ama biraz geç olmadı mı be asude?
dersen ki bana olayların soğumasını bekledim, kırgınlığın kızgınlığın geçmesini bekledim, mantıklı düşünüp içimden geçenleri tartmak istedim, seni de anlarım ama madem samimice yazıyoruz içimizdekileri,
ben çok daha önce bunları yazmış olmanı dilerdim.
şu anda bunları yazman benim için önemli mi? elbette ki evet..
hayatta herşey insanlar için.
her birimiz hatalar yapıyoruz, insanları kırıyoruz isteyerek veya istemeyerek ama hatamızı anladığımızda en kısa sürede telafi etmek değil midir doğru olan?
bundan sonra ne olur?
bunu ancak yaşayıp görebiliriz.
öncelik bizim hangi duygularımızın "gerçek" duygularımız olduğuyla alakalıdır.
bardak kırıldı, yapışsa da elbet izler bırakacaktır.
bir zaman sonra o izleri görmemeyi başarabilirmiyiz? işte onu bilemiyorum
sadece teşekkür edebilirim şu anda sana.
direk yazmadım evet...
çünkü dedim ya seninle forum dışı ilişkim de yok olaylara dahlim de yok...o gün de burda yoktum dediğim gibi...
bana göre olayların içinde olsaydım direk yazabilirdim doğru ya da yanlış...
bişey daha...benim babam da ikizler...ama bence bunun ikizler olmakla ilgisi yok...
Çift karakterlilik, git-gellilik, tutarsızlık, istikrarsızlık vs gibi keskin özelliklere haiz bir burçtur. Burçlarla ilgilenen hangi insan evladına "burcum ikizler" desen, 2 adım geri durur.. Ben burç analizlerinden okuduklarımı biliyor, kendimde de görüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?