Dertlerden bunaldim hiç bi yere sığamıyorum

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.550
10.023
773
Ankara
Gerek evliliğimde yaşadığım gerekse kendi ailemin yaşadığı sıkıntılar arasinda sıkışıp kalıyorum bazen.
Evliliğimde eşimle yaşanan problemler,bebegimin olmamasi,k.v v.s kendimce sıkıntılarim var.bunun yanısıra ailem bi sınavdan geçiyor maddi anlamda sıkıntı ve borçlar mevcut çok şükür idare ediyorlar ama zor bir durum bizim açımızdan. Annemlere gitsem orada tam anlamiyla huzurlu olamıyorum annem evle ilgilenemiyor (hem vakti yok hemde istegi)eskiden yere çöp düşürmeyen kadin şimdi yapamıyor gidince elim işten çıkmıyor annem yap demiyor ama yardimim dokunsun diye yapiyorum.
Evde de zaman zaman eşimle yaşadığim sıkıntılar,çocuksuz ev boşluğu hepsi beni bıktırdı.evdeyken eşim maç izliyor bende içeride dizi kendime baktığım zaman yalnizken daha mutluyum bu durum anormal mi sizce .mesela eskiden olsa boş olan en ufak zamani ailemle gecirmek isterdim ama bugun eşim şehir dışında olduğu halde gitmek istemedim.
Ayni durum eşim içinde geçerli eskiden gelsin yemek yiyelim sohnet edelim diye dört gözle beklerdim şimdi şehir dışına çıkınca seviniyorum.zaman zaman size de oluyor mu insanlardan uzaklaşma isteği dertleri görmezden duymazdan gelme isteği hata mi yaptığım bencillik mi bunu sorguluyorum paylaşmak istedim

Aynı durumdayız eşimle ayrı takilmiyoruz tek fark bu insanlardan kaçıyorum resmen ben belki çözüm olur diye psikiyatri ye gittim benimkide cocuksuzluk işte büyük bir dert oluyor.

Aynı durumdayız eşimle ayrı takilmiyoruz tek fark bu insanlardan kaçıyorum resmen ben belki çözüm olur diye psikiyatri ye gittim benimkide cocuksuzluk işte büyük bir dert oluyor.
Seninde mi çocuğun yok. Bu baya kafama taktigim bu konu bilmiyorum insanlardan uzaklaşıyorum sanki. Bugün tek başıma çıktım dolaştım yemek yedim böyle daha mutlu hissettim kendimi

Ben bazen mesai ye kalacağı zaman bile seviniyorum. Sanki adam bana ne yapıyorsa. Ama dedigin gibi bazen yanlız kalmak istiyor insan. En sevdiğinin sesini varlığını bile cekemiyor.

Siz esinle çok yıprandınız. Yani bir yol bulmanız lazım artık. Konularını hep takip ediyorum ama ilerleme hiç okumadım. Yani ya eşinin ailesi ile mıçmıç olup kendinden taviz vericen yada isyan bayrağı cekicen. İki genç. çocuğu olmayan insan neden ayrı ayrı odalarda tv izlesin ki. Şahsen biz oglumuza bile diger odada tv izletmiyoruz. Hep yanyana olalım diye.

Yani eşin mi biseyleri yoluna koymak istemiyor.senmi pes ettin bilmiyorum ama duzeltmeniz gerek çocuk olmadan önce

Aynen maalesef 4 yıla yakın zamandır olmuyor toplumdan soyutlaniyorum ben ne yapılır onuda bilmiyorum destek olmak için yazdım sadece.

Biliyor musun seninle aile konusunda aynı durumdayız,eşkonusunda da benzerlik var, anladığım kadarıyla dertlerin içinde boğulmuşsun ,zaman zaman bende de oluyor bu durum,aklıma bi anda annemi babamı kaybetmiş olabileceğim geliyo bi anda kalbimi yumuşatıyorum,elimden geldiğince iyi davranmaya yardımcı olmaya çalışıyorum,onlardan dönerken yorgun bitkin geliyorum bazen ama onların bi allah razı olsun cümlesi yetiyor,maddi manevi elimden geleni yapıyorum,bazen oluyor öyle,bunaltiyorlar,görmek istemediğim zamanlar da çok oluyo fakat hayatımızda degistiremeyeceğimiz gerçekler var,bu durumda senin kendini güçlü hissetmen cok önemli, ailen e eşine destek olabilmen için senin ayakların üzerinde durman gerekli,çok uzattım kusuruma bakma lütfen

K.validemi eve gelip gitme konusunda baya bi yola getirdim zirt birt gelemez oldu kursa gidiyorum onun dışında da ya bi yerlere çıkıyorum yada telefonumu açmıyorum onun da kafası dank etti gibi az da olsa bu seferde yemek yaptim birakcam bahaneleri falan türetiliyor ama yüz vermiyorum ama eşimle aralarindaki abuk planlar vs bitirmek zor konularimdan bilirsin.
eşimle olan durumlarda benim de bıkkınlık durumlarim etkili yani çaba sarfetmiyorum.her zaman ayri oturmuyoruz ama ben ayriyken halimden şikayet etmiyorum eşim daha sıkıntılı bu konuda

Aynen maalesef 4 yıla yakın zamandır olmuyor toplumdan soyutlaniyorum ben ne yapılır onuda bilmiyorum destek olmak için yazdım sadece.
Bende bilmiyorum ama gerçekten zor toplumdan kaçmam sorulan sorularla başladı. Çocukla ilgili sorular

Kendince bir tepki belkide bu eşine karşı. Onunla sen başbaşa olmak istedigin anlarda o annesini devreye sokuyor diye sende kendini soyutladın belkide. Yani ne bileyim tv izlerken hadi dışarı çıkalım falan desen. İş yerini arayıp şu film gelmiş gidip izleyelim desen. Özellikle regli dönemi bende kimsenin sesine tahammül edemiyorum. Mesela şimdi yaklaştı yine. Bugün eşim evde odaya kapanıp kaç saat. Utu yaptım. Ama sureklilik arzeden durumlar tehlikeli. Başbaşa olduğunuz zmanlari iyi degerlendirmeye bak bence

Ailem benim herseyim benim için çok degerliler iyi olmalarini mutlu olmalarini istiyorum belki de tam anlamıyla mutlu görmemekte beni üzüyor. Bi de gidince sürekli iş yapıyorum dediğin gibi eve yorgun dönüyorum. Senin sıkıntının nedenini bilmiyorum ama bende durum bu yine de allah beterinden saklasin allah ana babamizi basimizdan eksik etmesin.

Evet tepki olabilir. Eşim dışarı çıkmaktan kaçınmaz söylesem çıkarız beraber zaman da geçiriyoruz doğal olarak ama genele bakınca yalnızlığa itiyorum kendimi. Dediğin gibu bu durumu degistirmek lazim

Amin canım benim sıkıntım şu aslında,annem sürekli beni görmek istiyo görüsemediğimiz zaman da günde 3 5 kez arar,hep sıkıntılardan konuşuruz, anlıyorum onu ama bazen çok bunaliyorum,bişey söylediğim zaman da darılır,sonra ben üzülürüm ama 1 gün sonra yine ben sana dayanamıyorum diye gelir,çoğu zaman onunla vakit geçirmekten işlerimi yapamıyorum,ne bileyim öyle işte

Evet senin elinde. Eşin madem gel desen gelen biri çıkın ve gerçekten eglenin. Yoksa çıkmaza girecek evliliğin allah korusun

çocuk olmaması konusunda sorun değilse soru sorabilir miyim, doktora gittin mi çözüm aradın mı tedavi vs? farklı doktorlar? rahatsız olursan cevap vermek zorunda değilsin tabiki. onun dışında ben de senin gibiyim bazen herkesten uzak durmak istiyorum, bazen odama gidip kapımı kapatıp yalnız kalmak bana çok iyi hissettiriyor. nişanlımla buluşunca sıkılıyorum telefonla konuşurken bile sıkılıyorum ama bu ondan kaynaklı bence. zevk aldığım şeylerden bile sıkılır oluyorum bazen. her insanın yalnız kalmaya ihtiyacı var o konuda sıkıntın yok bence.

ama güçlü durmalısın etrafındakileri aileni mutsuz görmek seni üzüyorsa onları mutlu etmek için uğraşsan belki daha mutlu olursun. ben senin yerinde olsaydım eşimle konuşur anlaşır bi işe girerdim, maaşımın yarısını aileme destek olmak için verirdim, ya da bankaya yatırır birikim yapar öyle verirdim borçları hafiflesin diye. çok iyi hissederdim kendimi o zaman.

Benim annem içine kapanik aslında bıçak kemiğe dayanmadan anlatmaz ama ben sesinden halinden anlarim.
Seni anlıyorum annenle telefonda da konuşsan bir araya da gelsen hep ayni sıkıntılardan bahsetmek canini sıkıyor iyi vakit geçirmek istiyosun biraz dertleri itelemek ama o izin vermiyor anlaşılan. Bugünu kendime ayirayim dedim gezdim kafa dagittim annemi arayim dedim inan pişman oldum o anlatmadi ama anladım ne oldu diye sordum sıkıntı sıkıntı. ...inan attigim stresler fazlasiyla üstüme yapıştı tekrar.

Evet senin elinde. Eşin madem gel desen gelen biri çıkın ve gerçekten eglenin. Yoksa çıkmaza girecek evliliğin allah korusun
Doğru söylüyorsun ...hayat beni birakti hiç bişey istediğim gibi geldi olmadı bende hayati birakmaya basladim ama yanlış biliyorum

Bende kist var bebek olmamasının nedeni kist ama tedaviye başlamadım hiç evliliğimde de sorunlarim var tedavi ile ilgili korkularimda.bu sebepler hep tedaviyi erteleme nedeni oldu.
Evet ailemi eskisi gibi mutlu görememek beni inanılmaz mutsuz ediyor elimden hiç bişey gelmedi bugüne kadar beni aşan büyük bi sorun olarak gördüm zaten az buz bi sorun da deildi. Sadece manen destek oldum ve bi takım islerini yaptım.
Ama önerin beni mutlu etti umutlandirdi. İş arayışları hep boşa çıktı ama arayiş içindeyim halen yukarı da yazdim hayat beni bıraktı bende hayati istediklerimi vermedi bende cabalamayi biraktim

Üzülmeyin lütfen, zaman zaman bu his hepimizin başına gelir. Ben daha yeni evliyim. Bazen adamı görmek bana daral getiriyor, çık dışarı bir gez sen diyorum mesela. 1 saat kendime vakit ayırınca geçiyor. Zor bir dönemden geçiyorsunuz, her şey üst üste gelmiş. Bu ara arkadaş çevrenizle zaman geçirseniz?

çabalamayı bırakma güçlü dur olmadı bizle dertleşirsin gelip :) insan isterse her şeyi yapar iş aramaya devam et maaşının bi kısmını ailenin borçları için şöyle faydalı bi birikim hesabında biriktirirsen çok iyi olur bence. sıkıntının hepsini çözemesen de rahatlatırsın en azından onları. hatta zamanla hepsi olur insan güçlü varlıktır hiçbişey onu aşamaz :) yeterki kendi gücünün farkına var, ve lütfen tedavini de ol bak ne güzel tedavisi varmış. benim annemin de 5 yıl çocuğu olmamış tabi o zamanlar kv falan geri kafalı hacıya hocaya götürmüşler annemi hep. 5 yılın sonunda annem doktora gitmiş artık dayanamayıp. artık sorun neydi bilmiyorum ama bi senelik tedavi sonrasında ben doğmuşum :)

tedavini erteleme, hayatı erteleme, insanları mutlu etmeyi ve mutlu olmayı erteleme, kocanla gezmeyi ya da evde bi film izleyip keyifli zamanlar geçirmeyi de erteleme, hayatın ellerinden kaçıp gitmesine izin verme geçen her dk ömrümüzden gidiyor bi an önce kendini topla o yüzden, arada da bizle dertleş :) arada bi yalnız da kal tabi, bu insanın ihtiyac duyduğu bişey bence..

Arkadaş çevremle görüşurken daha huzurluyum çünkü bi nebze de olsa uzaklaşıyorum dertlerden. Ailemin sorunları da yaklaşık beş yıldır süregeliyor evliliğimde beş yıllık bu zaman zarfında bunalimlar çok oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…