Dertleşecek içimi dökecek kimse yok .

zehsdk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2020
54
21
3
Merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim. Dertleşecek içimi dökecek bı akıl alacak kimsem yok yanımda o yüzden yazıyorum. Eşimle 4yildir evliyiz bı çocuğum var. Eşimin memleketinde yasiyoruz. Evlendigimde herşey güzeldi ama insanları içine girdikçe tanıyorsunuz. Ailemden uzaktayım 10saat kadar. Bu sehirde kimsem yok. Eşimin ailesi görumcelerim eşimi öyle bir eline almışlar ki öyle tatlı dilli ve ağızları laf yapıyor ki hep onlar haklı hep onlar iyi niyetli oluyorlar ben yapayalnız kalıyorum. Ne yapsam olmuyor. Mesela bisey yapılacak hani bunun eşimle ilgisi olmasa dahi eşime söylüyorlar zorunda kalmasalar bana demiyorlar. Kendimi öyle kötü hissediyorum ki anlatinca mesela yok ya ne kadar kötü düşünceli bizim aklımıza gelmedi taklimasin böyle şeylere oluyor ve ben fesat oluyorum. Bunu örnek olarak verdim. Ben ne yapsam bilmiyorum. Lafta benimle ilgileniyorlar yanlız bırakmıyorlar sıkıntım var mı soruyorlar ama böyle degil... Çok yoruldum ve üzülüyorum biliyorum uzulmemeliyim ama bosveremiyorum.

Beklentilerinizi en aşağı düşürün.
ancak böyle mutlu olursunuz.
çoğu insan sizden farklı değil.
daha büyük sorunlar yoksa,bunları da boşverin.
size verilen değer kadar,değer verin yeterli.

takıntı haline getirmeyin.
sürekli düşünmeyin.
boşverin gitsin.

yanlis anlamayin ama hatayi hic kendinizde aradiniz mi? esinizle paylasmaya dege buluyorlar ama sizden cekiniyorlar gibi geldi bana. size demisler ne kadar fesatsiniz diye, siz onu yazmissiniz bir tek, ben o yuzden acaba konulara negatif yaklasan siz misiniz diye dusundum. onlar da sizden cekindikleri icin size soyleyemiyor olabilirler mi?

Haklısınız ama yanlız kalmakta çok zor.
Yaşnızlıktan sıkılıyorsanız sizde onlarla ugrasın.hiç birşey belli etmeyin yüzlerine gülün gerekiyosa yalakalık yapın ama eşinm yannda sdce eşin yokkende soguk dur.bu sefer onlar fesat duruma düşer

yanlis anlamayin ama hatayi hic kendinizde aradiniz mi? esinizle paylasmaya dege buluyorlar ama sizden cekiniyorlar gibi geldi bana. size demisler ne kadar fesatsiniz diye, siz onu yazmissiniz bir tek, ben o yuzden acaba konulara negatif yaklasan siz misiniz diye dusundum. onlar da sizden cekindikleri icin size soyleyemiyor olabilirler mi?
Sanmıyorum öyle insanlar değiller.

Çocuğum var 9aylik izindeyim
Ben sizin görümcelerinizden vs çok daha akli basinda kültürlü düzgün biri olduğunuzu düşünüyorum . Birakin ne yaparlarsa yapsınlar. Telefon var ailenizle hep konuşun görüşün. Eşiniz ve çocuğunuza zaten vakit yeter küçükmüş bebiş boşverin takmayın onları

Yalnizlik cagimizin büyük bir sorunu bence, siz de bunu belirli kisilere yüklemeyin. es ailesi degil sadece size güvenmeyen, belki kapı komsunuz, belki is yerindeki arkadasınız olabilirdi...insanların birbirine güveni kalmamış, güzel bir şey söylediğinde yanlış anlayan, kotu düşünen insanlardan çekiniyor herkes.
ne diyelim, herkes gönlüne Gore güzel insanlarla karsilasin hayatında umarım.
siz de üzmeyin kendinizi, bakin bebeğiniz de varmış,Allah bagislasin, saglikla buyutun. sizi yok sayan insanlardan uzaklasip, bebeğinizle güzel vakitler gecirin.

aynı sorun bendede var tek fark benim ailem 1 1.5 saatlik uzakta inanın bende sıkılıyorum bunalıyorum

Yalnizlik cagimizin büyük bir sorunu bence, siz de bunu belirli kisilere yüklemeyin. es ailesi degil sadece size güvenmeyen, belki kapı komsunuz, belki is yerindeki arkadasınız olabilirdi...insanların birbirine güveni kalmamış, güzel bir şey söylediğinde yanlış anlayan, kotu düşünen insanlardan çekiniyor herkes.
ne diyelim, herkes gönlüne Gore güzel insanlarla karsilasin hayatında umarım.
siz de üzmeyin kendinizi, bakin bebeğiniz de varmış,Allah bagislasin, saglikla buyutun. sizi yok sayan insanlardan uzaklasip, bebeğinizle güzel vakitler gecirin.
Haklisiniz ama eşim surekli gidip gelmek istiyor yok olmaz deyip bahane bulduğumda sen uzatiyorsun büyütme diyor yani sürekli aynı şeyin içinde birakiliyorum

Merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim. Dertleşecek içimi dökecek bı akıl alacak kimsem yok yanımda o yüzden yazıyorum. Eşimle 4yildir evliyiz bı çocuğum var. Eşimin memleketinde yasiyoruz. Evlendigimde herşey güzeldi ama insanları içine girdikçe tanıyorsunuz. Ailemden uzaktayım 10saat kadar. Bu sehirde kimsem yok. Eşimin ailesi görumcelerim eşimi öyle bir eline almışlar ki öyle tatlı dilli ve ağızları laf yapıyor ki hep onlar haklı hep onlar iyi niyetli oluyorlar ben yapayalnız kalıyorum. Ne yapsam olmuyor. Mesela bisey yapılacak hani bunun eşimle ilgisi olmasa dahi eşime söylüyorlar zorunda kalmasalar bana demiyorlar. Kendimi öyle kötü hissediyorum ki anlatinca mesela yok ya ne kadar kötü düşünceli bizim aklımıza gelmedi taklimasin böyle şeylere oluyor ve ben fesat oluyorum. Bunu örnek olarak verdim. Ben ne yapsam bilmiyorum. Lafta benimle ilgileniyorlar yanlız bırakmıyorlar sıkıntım var mı soruyorlar ama böyle degil... Çok yoruldum ve üzülüyorum biliyorum uzulmemeliyim ama bosveremiyorum.
1. Umursamayın
2. Size direk söylenmeyen hiç birseyi yapmayın.
Sizi ne rahatsız ediyorsa onu mutlaka engelleyecek şekilde davranin

Herkese merhaba
Canlar üzülmeyin hiç biriniz yanlız değilsiniz. Sizi yaratan Allah sizlere şah damarınızdan bile yakın. Bazı insanlar kalabalık içinde bile kendilerini yanlız hissederler. Neden? Allah'tan uzaklar çünkü. İçimizdeki o boşluk eğer Allahtan uzaksak hiç dolmaz isterseniz bir orduyla yaşayın.
Ben en azından öyleydim. Allah kulunu zor durumda bırakıyor imtihanlar veriyor etrafındakileri uzaklaştırıyor. Kul artık Rabbine yönelsin O nu bulsun diye.
Rabbimizle konuşun dertleşin. O na sorun. Mutlu olmak için kimseye ihtiyacınız yok. Allahla olupta yanlız ve mutsuz olmak imkansız.
O nu anın sabah akşam zikredin Kuranda yazdığı gibi. Tevbe edin, salavat çekin, ihlas ve fatiha okuyup peygamberimize hediye edin ve tevhidi gün içinde sıkça söyleyin. Ben bu zikirle iç huzura kavuştum. Ne yanlızlık korkusu ne panik atak...bütün korkularım alındı Allah tarafından. Bu korkular hep nefsimize ait. Ruhumuzla bağlantımızı güçlendirdiğimiz an, Allahın izniyle tabi, hoşgeldin huzur hoşgeldin mutluluk. Zikrin detaylarını isterseniz özelden yazabilirim. Yanlız değilsiniz

Back
X