dertleşme . aile sorunu

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
Merhaba, kendi ailesiyle veya ailesinden bir kişiyle yıllarca görüşmeyen sonradan görüşen var mı?
veya sen haklısın haksızın tartışmalarında sonradan haklılığınız çıktı mı ortaya?

bizim ailede oldu da. ablam, eşim ve çocukları bizimle görüşmüyor. ablam yalan söyleterek ailesini kışkırttı ama tabii ispat edemiyoruz zaten bağlar koptu. ister istemez etkileniyoruz (m). o yüzden merak ediyorum, bir gün keser döner sap döner gün gelir hesap döner olayı yaşadınız mı???
teşekkürler

Merhaba, kendi ailesiyle veya ailesinden bir kişiyle yıllarca görüşmeyen sonradan görüşen var mı?
veya sen haklısın haksızın tartışmalarında sonradan haklılığınız çıktı mı ortaya?

bizim ailede oldu da. ablam, eşim ve çocukları bizimle görüşmüyor. ablam yalan söyleterek ailesini kışkırttı ama tabii ispat edemiyoruz zaten bağlar koptu. ister istemez etkileniyoruz (m). o yüzden merak ediyorum, bir gün keser döner sap döner gün gelir hesap döner olayı yaşadınız mı???
teşekkürler

direkt bizde yaşanmadı ama genel gördüğüm ya bu karma olayı olmuyor büyük yüzdeyle ya da barışsan da karşı taraf suçunu anlasa da yine aynı şeyler bir şekilde yaşanıyor. Huylu huyundan vazgeçmiyor çünkü.

Ben tüm sülale ile görüşmüyorum.
Ale içinde de var görüşmediklerim.
Haklı haksız kim hiç önemli değil,çok mutluyum,sonsuz şükürler olsun Rabbime.

ya Lale Hanım ben sizin yorumlarınızı görüyorum
bir gün bir başlık açın neler yaşadınız anlatın valla merak ediyorum.

Annemiz babamız bizi aile içinde küslük olmaz diye büyüttü. Her aile gibi birbirimize kızdığımız, kırıldığımız, tartıştığımız zamanlar oluyor tabi ki ama küslük asla.

Ancak çevreden gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun tek taraflı olmuyor. Bir taraf %100 haklı diğer taraf %100 haksız olamaz. İki tarafın da vardır hataları.

ya Lale Hanım ben sizin yorumlarınızı görüyorum
bir gün bir başlık açın neler yaşadınız anlatın valla merak ediyorum.
Bir şey yaşamadım ki.
Sen ben gibi yurdum insanıyım ayol.
Elimdekilere şükredip sağlıklı ve huzurlu yaşamaya çalışıyorum sadece.

Ben tartışamda makul olmaya çalışıyorum iki tarafı da dinlemeye ortak nokta bulmaya çalışıyorum. insanların her şeyi silip atıp, rest çekip öfkelenmeleri beni şaşırtıyor gerçekten

Annemiz babamız bizi aile içinde küslük olmaz diye büyüttü. Her aile gibi birbirimize kızdığımız, kırıldığımız, tartıştığımız zamanlar oluyor tabi ki ama küslük asla.

Ancak çevreden gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun tek taraflı olmuyor. Bir taraf %100 haklı diğer taraf %100 haksız olamaz. İki tarafın da vardır hataları.

evet aile büyüklerinin bunda payı çok büyük. bizim sülaledeki büyükler hiç öyle olmadılar.

Bizi dolandıran amcama bile bayramda el öptüren bir ailem var. Malesef mesafe koysam da bağı koparttırmıyorlar. He bence kopması daha iyi hakedenlere ama aileden aileye değişiyor işte

Ben tüm sülale ile görüşmüyorum.
Ale içinde de var görüşmediklerim.
Haklı haksız kim hiç önemli değil,çok mutluyum,sonsuz şükürler olsun Rabbime.
Ama sıla,i rahim'i terketmiş oluyosunuz (Cenab-ı Hak (cc) Şöyle buyurmuş.Ben Rahman ve Rahim'im Rahimi (akrabalığı) ismimden aldım,kim ona bağlanırsa,onunla ilgilenirim.Kim onu terkederse,bende onu yüzüstü bırakırım buyurdu.(Bezzar) Üzüldüm sizin adınıza.Görüşmenizi tavsiye ederim.Hem akraba ziyaretleri ömrü bereketlendirirmiş.:)))

Bir şey yaşamadım ki.
Sen ben gibi yurdum insanıyım ayol.
Elimdekilere şükredip sağlıklı ve huzurlu yaşamaya çalışıyorum sadece.

olsun siz yazın bir ara ben yorum yaparım bol bol
ay burcumun balık olduğunu yeni öğrendim
ben de diyorum bu burç bu yükselenle ne bu ağlaklık
beraber dertleşirdik işte

Ama sıla,i rahim'i terketmiş oluyosunuz (Cenab-ı Hak (cc) Şöyle buyurmuş.Ben Rahman ve Rahim'im Rahimi (akrabalığı) ismimden aldım,kim ona bağlanırsa,onunla ilgilenirim.Kim onu terkederse,bende onu yüzüstü bırakırım buyurdu.(Bezzar) Üzüldüm sizin adınıza.Görüşmenizi tavsiye ederim.Hem akraba ziyaretleri ömrü bereketlendirirmiş.:)))
Biliyorum,biliyorum,biliyorum...
Tüm bu konuları araştırmıştım.
Allahım beni affetsin inşallah.

olsun siz yazın bir ara ben yorum yaparım bol bol
ay burcumun balık olduğunu yeni öğrendim
ben de diyorum bu burç bu yükselenle ne bu ağlaklık
beraber dertleşirdik işte
Çok tatlısın.
Eski konularım açık aslında.
Hiç gizlemedim.
Şimdilerde bir sorunum yok ya ondan konu açmadım.
Allahım sıkıntı vermesin inşallah bundan sonra hiç kimseye.

teşekkürler
Benim ailemde sorunlu bir kişilik var. Ama benim ailem toptan sorunlu zaten o ayrı. Neyse bahse konu kişi ise ezelinden beri aile içinde gibi değildi hiçbir zaman. Hep ayrıksı ot gibi takıldı. Kimseye bir yararı olmamıştır. Evlendikten sonra ve biz de çalışmaya başladıktan sonra sadece para için msj atar oldu. Hiç aramaz sormaz, para istemek için msj atar. Sonra da en son bana bir nankörlük yaptı. Benim için yoktu ama o nankörlükten sonra hepten bitti. Geçen yine para istemek için msj atmış, sadaka niyetine gönderdim. İlişkimiz bundan ibaret. Ben bu ilişkide keser sap filan görmüyorum tabi. Haklı haksız olmak durumu da öneml değil. Aile olunamamış işte. Herhangi biri. Zaten ilk duyduğumda çok dokunmuştu bana şu söz, insan seçemediği, sırf içine doğduğu kişilerle zoraki bir bağ kuramaz sırf akraba diye. Bağ kurmak öyle olmuyor.

Bence insanlar birbirine zarar veriyorsa illa da akrabayız diye dip dibe olmak zorunda değiliz..Örneğin benim anne tarafım, anneme o kadar zarar verdiler ki inanamıyorum bazen, kaç yıl geçti hala düşünüyorum ve anlam veremiyorum..Ama hepsi teyzemin başının altından çıktı, hayatı boyu sevgisiz, hırslı ve bencil olarak yaşadı.. Kavga etmediği insan kalmadı sonun da da geldi anneme çattı..Karşısına ben dikildiğimde de tüm sülaleyi bana karşı doldurdu..İki sokak aşağı da oturuyor, yıllardır görmem ölene kadar da görmek istemem..Annemi ağlattıklarını asla unutmam affetmem..Gün gelir o da ettiğini Yaşar mı bilmem..İster yaşasın ister yaşamasın umrumda değil yeterli uzak olsun..

Back
X