Dertleşmeye çok ihtiyacım var

kayule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
69
8
1
29
Hanımlar biraz dertleşmeye geldim. 16 haftalık hamileyim çevremde konuşabileceğim kimsem yok. Bi halam var onunla dertleşiyorum arada o da her şeyi çok bildim havasında mesela bi konu da dinsizin hakkından imansız gelir diyorum günah öyle konuşma diyor. başka bi şey de her dediğim cümleyi reddediyor hayır öyle değil diye kırmak da istemiyorum çünkü zamanında ailem yüzünden onda çok kaldım evini açtı bana bekarken. Örneğin inşallah diyorum bi şeyde inşallah deme Allah’ın yapacağı şeye karışmak olur diyor😂 ya her konuda böyle örnek veriyorum sadece her konuşmada bu şekilde dediğim her şeyi yanlış bilmiyorsun gibisine getiriyor bi arkadaşımda şeker çok çıkmış sezeryan doğum yapmış onu anlattım ne alakası var ilk kez duydum öyle şey mi olur diyo. Doktor ilk üç ay seyahat yasakladı aa ne saçma bi doktormuş o da diyor. Yani kurduğum dediğim her şeyde bi şey bulup inatlaşıyor. Akrabanın kızı ankarada dedi bende izmirde resim atmıştı dedim başladı inatlaşmaya hayır öyle değil bilmem ne diye çok yoruldum valla. Her konuşmamız bu şekilde geçiyo araya mesafe koyunca da zor zamanında kaldı bizde şimdi ihtiyacı yok gibi laflar sokuyo alttan alttan. Bu da hep ailem yüzünden oldu ailem beni hep hor gördü aşagıladı ufak bi hatamı duvara astı hep kötüledi ne yapsam yaranamadım okudum diye okumamı istemediler evlendim hala üzerimdeki yapışan durumdan kurtulamadım ne yapmalıyım sizce ? Hamileyim kafama takıyorum ister istemezI

Aramalarınızı sık konuşmalarınızı kısa tutun... hem canınız sıkılmaz hem vefasız olmazsınız... hep bi işiniz olsun "şunu yapmadan halamı bi arayım dedim"tarzı cümleleriniz olsun. Konuşurken şarjım az telefon kapanabilir diyin bi iki dk ya telefon kapansın. Bi 5 10 dk açmayın... böyle böyle mesafe girer araya...

Öncelikle umarım bebisiniz sağ salim kucaginiza alırsınız.Halaniz gibi lafı insanın agzina tikan insanlarla sohbet etmek çok zor hatta imkansızdır bilirim.İnsani çileden çıkarırlar.Siz de çok üstünkörü cevaplar verin.Vefa borcu da ne zordur ya.Kestirip atsan bır dert atmasan bir dert.

Başka arkadaşınız var mı dertlesebileceginiz?

Eminim ki sizde halanız için birsürü şey yapmışsınızdır. Sadece tek taraflı yapılan iyiliklermiş gibi bu hissin altında ezilmeyin. Tabii ki saygınızı duyun, sevginizi besleyin ama vefa borcunuzun altında ezilip kendinizi de mahvetmeyin.

Hamilelik sürecinde normalde dert edilmeyecek şeyler daha çok ediliyor kendim den biliyorum. Sizin de muhtemelen böyle bir süreciniz olmuş. Yüzeysel konuşun halanızla. Detayına girmeyin. Başka arkadaşlar edinmeye bakabilirsiniz. Hiçbirşey olmuyorsa bu süreçte kk nın anneler gruplarına girebilirsiniz. Çok güzel arkadaşlıklar ediniliyor. Hemde sizinle aynı dönem hamileleriyle bilgi paylaşmak deneyim paylaşmak çok güzel hissettiriyor.

Çok umursamayin,ben böyle durumlarda dinlemiş gibi yapip gecistiriyorum.
Hala biraz egosantirik belli ki.
Sürekli evden işe işten eve benim hayatımda.
Bir yere oturayım deseniz ateş pahasi.
Ben çözümü bu sitede buldum.
En azından kafanız dağılır.
Gelin takip edin,fırsat buldukça yazın 🥰

Çok konuşmamaya çalışın, var böyle tipler, değişmez bu saatten sonra kendi canınızı bari sıkmamak adına pek görüşmeyin

Yakında yürüyüş yolu, park gibi bir yer varsa oraya çıkabilirsiniz. Ben olsam annelerin çocuklarını parka çıkardığı saatler çıkar, hava alma, yürüme bahanesi ile onlarla sohbet etmeye çalışırdım. Zaten bizim toplumumuz iletişim kurmayı sever

Aramalarınızı sık konuşmalarınızı kısa tutun... hem canınız sıkılmaz hem vefasız olmazsınız... hep bi işiniz olsun "şunu yapmadan halamı bi arayım dedim"tarzı cümleleriniz olsun. Konuşurken şarjım az telefon kapanabilir diyin bi iki dk ya telefon kapansın. Bi 5 10 dk açmayın... böyle böyle mesafe girer araya...
Öyle yapayım dimi kulanılıdıgımı hissediyorum evde işi yokken zaman geçsin diye beni arıyor kocası eve gelince pat konuşurken yüzüme kapatır gibi kapatıyor ben aramıyorum hiç hep o arıyor zaten. Bide gurbette olduğumu biliyor kimsesi yok müsaittir tabi düşüncesiyle davranıyor. Her konuşmamızda cümlelerimi eleştiriyor sürekli inşallah deme şart koşma veya bebek şeker testi yaptırcam diyorum arkadaşımda da şeker çok yüksek çıktı dikkat etmedi çocuk sapasağlam gibi şeyler söylüyor

Çok umursamayin,ben böyle durumlarda dinlemiş gibi yapip gecistiriyorum.
Hala biraz egosantirik belli ki.
Sürekli evden işe işten eve benim hayatımda.
Bir yere oturayım deseniz ateş pahasi.
Ben çözümü bu sitede buldum.
En azından kafanız dağılır.
Gelin takip edin,fırsat buldukça yazın 🥰
İnsanın her cümlesinde her konuşmasında bi yalan bi yanlış arıyor bana yapıyor özellikle ailem yüzünden muhtaç kaldığım günler oldu evinde kaldım şimdi evliyim uzağım ama sanki o yaşadıklarım üzerime yapışmış gibi sen bir şey bilmezsin gibisinden söylediklerimin tersini diyince aşağılanmış cahil hissediyorum kendimi. Bebeği sormaya arar kg almışsın resimde gördüm diyor almadım diyorum almışsın diyor doktor şekere dikkat et demişti dedim arkadaşım dikkat etmedi çocukta da bi şey yok bende dikkat etmemiştim ne alaka ya diyo. Seyahat yasaklamıştı doktor ilk üç ay pıhtı atması olur dedi ne ilgisi var ben hamileyken şehir şehir gittim ne oldu hani diyo yani hep böyle şeyler günlük hayattan konuşunca da aynı siyasete giriyo devamlı

Öncelikle umarım bebisiniz sağ salim kucaginiza alırsınız.Halaniz gibi lafı insanın agzina tikan insanlarla sohbet etmek çok zor hatta imkansızdır bilirim.İnsani çileden çıkarırlar.Siz de çok üstünkörü cevaplar verin.Vefa borcu da ne zordur ya.Kestirip atsan bır dert atmasan bir dert.

Başka arkadaşınız var mı dertlesebileceginiz?
Var arkadaşlarıma da anlatıyorum diyorlar ne değişik insan. Herkese mi öyle bilmiyorum her konuşmada aynısını yapıyo hafta da bi kez görüşüyoruz aynı şehirde değiliz ama hep inatlaşma yalan çıkarma derdinde kendi de yalanın enniyisini diyo kendini fakir gösteriyor her şey de filan yere gittik arkadaş ödedi falan diyor kendi ödüyor halbuki bana gelince de inşalah deme günah şunu deme dinden çıkarsın diyo

Zor zamanda size destek olması,ailenizin size yaptıklarını kullanıp dizi ezme hakkı vermez,belki bilinç altında o da aileniz gibi düşünüp sizi bir şeye benzemiyor ezik ve cahil görüyor Yapmayın bakın artık anne olacaksınız ,sizi değersiz hissettiren herşeyi kazıyıp atın,sağlıklı anne sağlıklı bebek.Yapilan iyilikler ustunde taht kurup karsidakina kuluymus gibi davranan insanlardan nefret ediyorum ........

Eminim ki sizde halanız için birsürü şey yapmışsınızdır. Sadece tek taraflı yapılan iyiliklermiş gibi bu hissin altında ezilmeyin. Tabii ki saygınızı duyun, sevginizi besleyin ama vefa borcunuzun altında ezilip kendinizi de mahvetmeyin.

Hamilelik sürecinde normalde dert edilmeyecek şeyler daha çok ediliyor kendim den biliyorum. Sizin de muhtemelen böyle bir süreciniz olmuş. Yüzeysel konuşun halanızla. Detayına girmeyin. Başka arkadaşlar edinmeye bakabilirsiniz. Hiçbirşey olmuyorsa bu süreçte kk nın anneler gruplarına girebilirsiniz. Çok güzel arkadaşlıklar ediniliyor. Hemde sizinle aynı dönem hamileleriyle bilgi paylaşmak deneyim paylaşmak çok güzel hissettiriyor.
Mesela düğünüme gelecek parası yoktu oğlunun biletini ben karşıladım öğrenciyken 400TL para borç verdim bidaha vermedi onlarda kaldım diye . Düğünümde yanımda ol takı takmasan da olur dedim ama benim yaptığım şeyler yaranılmıyor evime geldi bi hafta kaldı gezdirdim her yeri park gezmeye mi geldim dedi. Benim arkadaşlarım var iki tane onlarla gidiş geliş yapıyorum ama gurbetteyiz öyle çok çevremiz akrabamız yok. Bildiği içinde hep müsaitmişim gibi arıyor inatlaşın her şey de kapatıyor inşallah dediğim cümleme bile günah Allah’ın işine karışma diyor her şeye tamam evet diyorum bende çünkü eziliyorum her cümlemde inatlaşma itiraz görüyorum.

Zor zamanda size destek olması,ailenizin size yaptıklarını kullanıp dizi ezme hakkı vermez,belki bilinç altında o da aileniz gibi düşünüp sizi bir şeye benzemiyor ezik ve cahil görüyor Yapmayın bakın artık anne olacaksınız ,sizi değersiz hissettiren herşeyi kazıyıp atın,sağlıklı anne sağlıklı bebek.Yapilan iyilikler ustunde taht kurup karsidakina kuluymus gibi davranan insanlardan nefret ediyorum ........
Evet tamamen öyle annemin beni sürekli hor görüp her şeyimi abartarak kötülemesi aldığım nefese kadar anlatması sonra da benimle görüşmeyi kesmesi üvey babam istemiyor diye bunları bildiği için sahipsiz gördü hep hakkında annesi bile böyle yapıyo diye düşünüyor. Her cümlemde bi itiraz bi yalanlama. Benim gittiğim doktora bile bilmiyor garip doktor diyor mesela. Ya da arkadaşımın dediği bi şeyi paylaştığımda günlük hayatla ilgili havalar da çok soğuyacakmış haberlerde görmüş dediğimde yoo ısınacak nerde görmüş uydurmasın diyor herkesin dediği yanlış bi tek o biliyor. Çok yakın arkadaşımız hoca erkek çocuğun olursa iki kurban kesmen lazım durumun varsa dedi. Teyzemle konuşurken de konu açıldı dedim ben bilmiyordum erkek çocuğu olan iki tane kesmesi lazımmış ben tek biliyordum dedim o hocanın hocalığı da yalan diyip gidip çevresindeki hocalara MSj atmış doğru mu değil mi diye yalanlamak için

Var arkadaşlarıma da anlatıyorum diyorlar ne değişik insan. Herkese mi öyle bilmiyorum her konuşmada aynısını yapıyo hafta da bi kez görüşüyoruz aynı şehirde değiliz ama hep inatlaşma yalan çıkarma derdinde kendi de yalanın enniyisini diyo kendini fakir gösteriyor her şey de filan yere gittik arkadaş ödedi falan diyor kendi ödüyor halbuki bana gelince de inşalah deme günah şunu deme dinden çıkarsın diyo
İnşallah in neyi gunahmis ... kendi söyleyince siz de diyin günah diye

Back
X