Dertleşmeye ihtiyacım var. Lütfen her sey güzel olacak deyin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anlayissiz buldum. Soyle bir durumda " tamam hayatım baban dönünce gelirsiniz" der konuyu kapatırdım. Istemedigini nereden çıkardınız ki? Hayret. Bende adam yerinde olsam bıkardım artik bu tavırlardan açıkçası. Hâlâ tavırlarını sevmediği yönünde yoruyorsunuz adam bıkmış gibi bence.
Ayrıca bende memurum eşim özel sektör çalışanı ve maaşı benden az. Devlet en azindan enflasyon oranında zam verdiği için benim öyle böyle artıyor maaşım ama eşimin o kadar da artamıyor. Iki yıl icinde aramızda ki farkta epey arttı boylece.
Hic sorun yaşamadık. Aramızda para muhabbeti ya da böyle iş muhabbeti dönmez. Evet tatillerimde yalnızım genelde ama aileme yakin oturuyorum bir şekilde tek sorunumuz bu olsun dedim.
Evlenme aşamasında benimde babam şiddetle karşı çıkmıştı. Dinlemedim.
Çevremdeki memurlar ki bazı memurlar ciddi anlamda kendilerini ayrıcalıklı görüyorlar , bana çok şaşırarak bakıyorlardı. Maaş kartını isterse verme vs sanki benimle maaşım için evlenecekmiş gibi davranıyorlardı.
O ara bende bunalmıştım. Ve evet doğru bir ara bende düşündüm geçinebilir miyiz diye. Bu sorgulamalar normal aslinda önemli olan sonuca ulaşmanız. Ama şöyle düşündüm. Bugün ben ondan çok alıyorum, yarın o benden çok alsa ve beni böyle sorgulasa hoşuma gider mi? Evlilik böyle hesapların döneceği bir kurum mudur? Ve ben gercekten eşimle niçin evlenmek istiyorum. Bunları sorgulayıp kararımı verdim.
Ve iyiki eşimle diyorum. Maddi olarak karşıma iyi durumda kişiler de çıkmıştı içim ısınmamıştı.

Düşük olmasını memur olmamasını ailem artık sorun etmiyordu. Çok isteseydi hazır ailem de ikna olmuşken ertelemezdi diye düşünüyorum ben de cünkü aşık erkek rollerine girmişti.
İlk evlendigimde kocamın üç katı maaş alıyordum. Bekarken benim ailemin pek hoşuna gitmiyordi. Ama aileme dedim ki "kimi az kazanır kimi çok kazanır önemli değil ama o çok çalışkan biri ben ondaki potansiyeli görüyorum" ben bunu söylerken 24 yaşındaydım. Şimdi o benden çok kazanıyor. 30 yaşında kadın hala "ailem sorun etmiyordu" falan diyor. Aileniz bulsun madem size koca hala aile görüşünü yazıyorsunuz. Elbette size kızgın olacak sizce size anlayış mi gostermeliydi?

İnanın anlayışsız değilim. O bana sınavım var sınavdan sonra olsun dedi tamam dedim. Sınavı bitmesine bi kaç gün kala söyle ailene dedi ben de tamam dedim. Sınavı bitti söylicem deyince de şimdi olmasın 6 ay sonra olsun diyor. Sizce anlayışsız olan ben miyim. 3 günde ne değişmiş olabilir ki. Ben kendimi değersiz hissettim

İyi de bu olay bit kaç gün içinde olan bir olay. Bana şimdi gelemicez diyebilirdi. Ailesinin haberi varmış da geleceklermis de cok istiyorlarmış da. 2 günde bir şey değisemez. Baştan diyebilirdi bana. O beni illa ailene söyle gelecez diye daraldı. Anneme söyledim gelecekler bu hafta içinde diye. Sonrasında benim ne duruma düşeceğimi bilmeden 6 ay sonra dedi. Ailem zaten pek istemiyordu. Beni oyaladığını sevmediğini düşünüyorlardı. Haklı çıkardı herkesi

Ama aciklamasini yapmis. Ben mi yanlış anladim? Babası olmayacağı içinmiş öyle yazmışsınız.

Kafa yapınız çok garip cidden. Sevgiliniz size geçersiz bir sebep mi sundu da bu duyarsızlığı gösterebiliriz? Yaş 30 olmuş dediğiniz gibi sizin zihniyetinizi zaten pek medeni bulamamıştım sizin zihniyetteki birine göre 30 yaşindaki evlenememis bir kadın için(!) Gereksiz prenseslikler yapıyorsunuz. Umarım bu adam ona saygı duyan ve bencil olmayan bağımsız kararlarını verebilen bir eşe sahip olur.

Benim zihniyetimde ne var pardon da ? 30 yaş ve evlenmemis kelimelerine vurgu yapmanıza gerek yok. Umarım siz de hayatınız boyunca insan kalbi kırmamayı öğrenirsiniz !

Benim zihniyetimde ne var pardon da ? 30 yaş ve evlenmemis kelimelerine vurgu yapmanıza gerek yok. Umarım siz de hayatınız boyunca insan kalbi kırmamayı öğrenirsiniz !
Empati yapabilin diye söylüyorum. O çocuğun ailesi de sizi farklı şekillerde böyle yargilayabilirdi görün diye söylüyorum amacım kırmak değil. İnsanlar yanlış yaptığınızı söylemiş siz yine de ayrılık acısı çekmenize rağmen adamla biraraya gelmemek için sebep ariyomus gibi aynı laflari diyosunuz

Sevgili bozulanmetabolizma,
Tabi sizin senelerce ne yaşadığınızı buradakiler bilemez. Belki de sizi oyaladığını düşünmenizin temeli sadece bu son olay değildir. Yoksa bir olay yüzünden sanırım ayrılmazdınız. Ailenizin önyargıları doğru değil gibi, ellerinde bir veri yok ise. Ama erkek arkadaşınızın da aileniz ile sorun yaşadığınızı bilerek, tam ailenizi ikna etmişken, son anda babam yok 6 ay erteleyelim demesi sizi çok zor duruma sokmuştur. Hele ki çok endişe ve üzgünlükle erteleyelim dese idi belki bu tepkiyi vermezdiniz. Demek ki umursamadığını hissettiniz. Bazen olmaması daha iyi, karşınıza başkası çıkıyor ve iyi ki! diyorsunuz. Yaşınız çok genç, hiç üzmeyin kendinizi boş yere. Hayat kısa, hayatınızı yaşayın, mutlu olun, kendinizi sevin, hayatınıza da mutlu ve sizi seven birisi girecektir.

Ben de 28 yaşındayım bu zamana kadar sadece bir erkek bana evlilik düşündürdü , onunla da olmadı çünkü beni yeterince sevmediğini düşündüm, çok değer verirdi severdi ama aşık olduğunu hissedemedim ve ayrıldık. Ondan öncesinde ve sonrasında beğendiğim erkekler oldu , ama sonrasında öyle şeylerini gördüm ki bu adamların ben bunlarla yapamazdım zaten dedim . Hayata bakış açısı ve kendini geliştirmişlik iki kişi arasında uyumu sağlayan en önemli faktör bence . Ben de evli olan insanlara bakıp onların mutluluğu ile mutlu olmaya calisiyor ,evli olup da mutsuz olanlara da mutluluk diliyorum , herkesin hayati dört dörtlük olmuyor . Hayatın bana getireceklerini beklemedeyim .

Beni o kadar güzel anlamışsınız ki. Çok teşekkür ediyorum. Evet sadece bu olay değil. Amacım zaten iliskimden bahsetmek de değildi sorulunca cevapladım. Daha çok şey vardı. Umursanmadım. Ben konuyu açınca gelemiyoruz denmesi ve benim aileme rezil olmam asıl sorun. Herkes şimdi olacak diye biliyordu cünkü. İnsallah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim

Adama yazdım. Beni istemediğini söyledi. İstemeye gelmiyoruz diye üstüne basa basa beni kıra kıra söyledi. Evet söylediklerinize kırıldım. Cünkü bugün Bİle sırf pişman olmamak adına son bir adım attım. Ama ne yazık ki egosunu oksadım.

Demek ki gerçekten kırılmış. Artık onun için kabak tadı vermiş. Pişman olmamak için son adımı attiginiza ben sevindim. Çünkü sevgide gurur olmaz. Hayırlısı olsun ilerisi için.

O sizin ailenizin yumuşayıp kabullenmesini beklemiş ama siz iki hafta beklememiş ayrılmışsınız. Hatalısınız

Çevreniz çok berbat herkes birşey diyor ve sizde bundan etkileniyorsunuz çok yanlış

Babası olmayacağı içinmiş evet ama ben babama söylicem deyince babam gitti dedi bana. Babam yok suanda diyebilirdi önceden. Yani ben konuyu açmasaydım söylemeyecekti
Bile
Anladım ama sebebini sorardım ben olsam içimde kalmaması için.
Neden söylemedin diye sorabilirdiniz sanki aranızda bir iletişim kopukluğu var. Bana sizinde içinize çok sinmemis gibi geldi. Eğer öyleyse zaten hayırlısı olmuştur.

Korkularım vardı evet. Ama istiyordum da. Olmaması beni çok üzdü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…