- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Doğum nikah ölüm şaşmaz derler vakti var demek ki... Evliliğin de bekarligin da kendine göre güzellikleri var. Şu anin kıymetini bilin. Beklentinizi karşılayan sevebileceğiniz uyum sağlayacağınız biri çıkarsa değerlendirirsiniz. Yerinizde olmayı isteyen çok insan olduğunu düşünüyorum. Mesela ben31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor.
Nasip midir gerçekten. Cünkü ne zaman tamam bu sefer olacak desem olmuyor.Ayrılık sebebiniz siz istemediğiniz için ve karşıdaki kişi de artık sıkıldığı bıktığı için bitmis anladığım kadarıyla
Ailem bana da çok baskı yapti evleneyim diye
Evlendim ama evliliği yürütmek öyle kolay degil
Gerçekten anlasmak çok önemli evlenmeden bunu göremiyor insan
Nasip ne zaman ise o zaman oluyor evlilik işleri buna kesinlikle inanmalisin.
Doğru diyorsunuz. Ve çok tatlısınız. Allah gönlünüze göre versinDoğum nikah ölüm şaşmaz derler vakti var demek ki... Evliliğin de bekarligin da kendine göre güzellikleri var. Şu anin kıymetini bilin. Beklentinizi karşılayan sevebileceğiniz uyum sağlayacağınız biri çıkarsa değerlendirirsiniz. Yerinizde olmayı isteyen çok insan olduğunu düşünüyorum. Mesela ben
Çok güzelmiş. Teşekkür ederimAklıma direkt bu görsel geldi.
Üzülmeyin herşeyin bir vakti vardır..31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor.
Ailelerin tek bir dileği hayali var oda devlete sırtını dayayan gelin ve damat :) Tabi ki öyle bir zorunluluk yok çevrenize bakamyın siz. Haklısınız tabi baskı var üzerinizde. Sadece önemli gördüğüm şu hangi meslekte olursa olsun ikinizin ortak maaşı evi ve hayalinizde ki çocuğu geçindirebilmeli sonra ekonomik sorunlar yaşamamak adına mantıklı ilerlemek lazım. Aşk belli bir yere kadar geçindiriyor evliliği sonrasında tartışma, kavgalarla zaten sevgi aşk adına bir şey kalmıyor bu tartışmaların olmaması için en azından geçinebileceğiniz bir maaşı olmalı bence :)31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor.
Evet bende nasip degil insan kendi aricak diyordum ama aradığım da bulamıyordumNasip midir gerçekten. Cünkü ne zaman tamam bu sefer olacak desem olmuyor.
Çalışıyor tabi. Haklısınız ama bitirdik iste. Beni önemsemediğini düşündümHani şu ileride sorun çıkar geçinemezainiz olayı varya, işte o tamda bu insanlar yüzünden oluyor aslında siz seviyorsanız geçinirsiniz de insanlar her moka burnunu sokmasa tabi. Ben eşimle 9yıl nişanlı kaldım okul okuduk falan filan e düşünün neler konuşuldu. Zor oldu ama kulağımı tıkadım umrumda değilsiniz dedim dış kapının mandallarına. İlk evlendiğimiz yıl öğrenci evinde oturduk bir bucuk yıl, aç kaldık açıkta kaldık sabrettik. Şimdi elhamdülillah o söylediklerinin, arkamızdan konuşulanların tam tersini yaşıyoruz. Memur memurla evlenmese de olur. Tabi adamda karakterli biriyse bu söylediklerim gecerli, o yan gelip yatıp sen çalışacaksan değil.
Çok teşekkür ederim. İnanın etraftan o kadar laf duyuyorum kiMesleğin evlilikle ilgisi olmadığı gibi tamamlanmış olmanın evlenmekle ilgisi yok. Evlenmediniz diye eksik değilsiniz, her şey evlenmek çocuk yapmak demek değil. Bu sebeple eksik hissetmemelisiniz, biriciksiniz değerlisiniz bunu unutmayın.
Kararımı vermiştim annem de onaylamıştı artık. Ama gelemeyiz deyince önemsiz hissettimMeslekler evet önemli ama öyle şiddetli geçimsizlik olacak kadar değil. En fazla tatil döneminde sorun çıkar o kadar. Onu da idare etmek kişilere kalmış. Ayrılmanız konusunda da aileniz sizi etkilemiş bence. Kararlarınızı kendiniz vermezseniz daha çok zarar görürsünüz benden söylemesi
Evlenmek bir başarı değil evlenememek de başarısızlık değil güzel kızım. Yeter ki umutsuzluğa düşmeyin akışına bırakın her şeyi. Allah hepimizin gönlüne göre versin.Doğru diyorsunuz. Ve çok tatlısınız. Allah gönlünüze göre versin
Çok teşekkür ederim insallah öyle yapmaya çalışacağımEvlenmek bir başarı değil evlenememek de başarısızlık değil güzel kızım. Yeter ki umutsuzluğa düşmeyin akışına bırakın her şeyi. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Eğer seviyorsanız geri barisabilirsiniz ortada bi neden yokmus ki ayrilmaniz icin. Benim nişanımda planladigim tarihten 6 ay sonra olmustu hatta her hafta iki hafta sonra olsun haftaya olsun bir ay sonra olsun diye diye 6 koca ay ertelendi ama ben ayrılmayı düşünmedim. Bazi aksilikler çıktı saglik sorunlari is durumu vs mecbur kaldi eşimin ailesi ertelemeye bende sorun cikarmadim.31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor.
Bir insan neden kendine bunu yapar ki? Neden insanlar aç kalma endişesine düşer ki? Herkes memur olmak zorunda mı? Memur olmayanların evlenmeye hakkı yok mu? Sizin hatanız ailenize kapılıp bir insanı sırf memur olmadığı için geri çevirmek. Bence bu incitici bir durum. Ve böyle şeylerden de hiç hazzetmeyen biriyim. Mutlu olmak herkesin hakkı. Çocuk istemeniz de gayet doğal. Ama bunun için ahlanip vahlanmak gereksiz. Çünkü kısmet işi bu işler. Allah size birini göndermiş ama siz onu dünya isteklerine karşı tercih etmemissiniz. Oturun muhasebe yapın. İnsanlar para pulla ölçülmez.31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor.
Sevgilimi seviyorum. Ama sonrasında büyük bir tartışma yaşadık. O yüzden barışmamız zor. 2 hafta oluyor. Normalde mutlaka yazardı. Unuttu beni sevmiyor artık herhalde. Ki sevmiyorum seni artık da dedi. Numaramı silmeyen adam sosyal medyada beni unuttuğuna dair paylaşım yapmış. Artık ümidim de kalmadı açıkçasıEğer seviyorsanız geri barisabilirsiniz ortada bi neden yokmus ki ayrilmaniz icin. Benim nişanımda planladigim tarihten 6 ay sonra olmustu hatta her hafta iki hafta sonra olsun haftaya olsun bir ay sonra olsun diye diye 6 koca ay ertelendi ama ben ayrılmayı düşünmedim. Bazi aksilikler çıktı saglik sorunlari is durumu vs mecbur kaldi eşimin ailesi ertelemeye bende sorun cikarmadim.
Bu arada bende doguda memurum, iki senelik evliyim sizle aynı yaştayım. Çocuğum yok, doğu insanını insanlık olarak gercekten cok sevdim, misafirperverliklerini herkese yardim etmelerini cok takdir ediyorum ama bu yasa geldin nasil cocugun yok, neden dogurmuyosun daha bu yastan sonra cocugun olur mu gibi neler neler soyleyenler oldu gördüğüm tedavi surecini ve yasadiklarimi bilmeden.. ilk zamanlar üzülüyordum zamanla takmamayi öğrendim. Sizde takmamayi ogreneceksiniz yaşınız genç. 18 19 yasinda evlenmek değil normal olan, cevrenizde gördüğünüz evliliklerle kiyaslamayin kendinizi. Zamani gelmemis olabilir sizin icin ama mutlaka gelecektir. Sevmediginiz biriyle sadece yasim ilerliyor düşüncesi ile evlenemezsiniz, ayrildiginiz sevgiliniziseviyorsaniz geri dönün sevmiyorsaniz yolunuza bakın. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?