Kızlar merhaba
Benim yazacaklarımı daha önce bir çok kişiden okudunuz biliyorum. Bir çok kişinin vereceği cevapları da az çok tahmin ediyorum ama ben de içimi dökmek istedim.
Bir haftadır çeyizimi kolilemekle uğraşıyoruz, teyzelerim geldi sağ olsunlar çok yardımları oldu hep birlikte hallettik. Dün de yük kamyonu geldi hepsini ona yerleştirdik babam adamla konuşurken biz de eve çıktık. Annem önden önden çıktı ben arkada kaldım sonra kapıyı açarken bir ağlama sesi geldi ama içim nasıl kötü oldu anlatamam.
Annem ağlıyor!! Halalarım da bizde, onlar da ağlıyor. Neyse ben ağlamak istemedim odama geldim ama epey canım sıkıldı, içim de yanıyor haliyle. Sonra teyzem geldi bana bakmaya, ağlamıyorum dedim, ağlamakta istemiyorum, sen git annemi teselli et dedim. ( Nasıl ağlamadım bilmiyorum, normalde çok duygusal biriyimdir.)
Evet annem için gerçekten zor. Daha doğrusu bütün anneler için zor evladından ayrılmak.
Annem benden önce 4 çocuğunu kaybetmiş kızlar. Ben de 8 aylıkken alınmışım, ölmeyeyim diye. Annemin hayatta kalan tek çocuğuyum. Doğal olarak annemin bu nedenle psikolojisi biraz bozulmuş, annemin menapoz dönemi benim ergenliğe denk geldi, annemle pek anlaşamadık bu süreçlerde hala da anlaşamadığımız çok nokta vardır. Anneme layık bir evlat olamadım sanırım hiç. Onu anlayıp sürekli ona destek olan biri olamadım
Şimdi de gelin olup gidiyorum. Annem bir çok ameliyat geçirdi, şuan belinden ve ayaklarından da rahatsız, ben gidersem nasıl yapacak bilmiyorum, beni en çok düşündüren konu bu. Babam da anneme değer verir falan ama sonuçta odunsu bir adam
Annem ağladığında yanına gitsem ben de ağlarım, gitmesem kırılır mı diye düşünüyorum. Annemi nasıl teselli edebilirim. Hayatta tek dayanağı benim aslında, 4 çocuk kaybetmiş, bir sürü eziyet, çile çekmiş, önceleri babamdan pek değer görmemiş bir insan şimdi ben gidersem ne olacak? Her gün oturup ağlayacak mı? Zaten hasta, ağlarsa kendini daha çok harap eder mi? Dünden bugüne bu sorular kafamın içinde dönüp duruyor.
Biliyorum kendi evime gideceğim, oraya alışacağım hatta buraya geldiğimde kendi evimi özleyeceğim, annem ben mutlu oldukça mutlu olacak ama, aması var işte. Ağlaması içimi yakıyor
Başınızı şişirdim sanırım ama içimi dökecek kimseyi bulamadım ben de buraya yazdım.
Kızlar merhaba
Benim yazacaklarımı daha önce bir çok kişiden okudunuz biliyorum. Bir çok kişinin vereceği cevapları da az çok tahmin ediyorum ama ben de içimi dökmek istedim.
Bir haftadır çeyizimi kolilemekle uğraşıyoruz, teyzelerim geldi sağ olsunlar çok yardımları oldu hep birlikte hallettik. Dün de yük kamyonu geldi hepsini ona yerleştirdik babam adamla konuşurken biz de eve çıktık. Annem önden önden çıktı ben arkada kaldım sonra kapıyı açarken bir ağlama sesi geldi ama içim nasıl kötü oldu anlatamam.
Annem ağlıyor!! Halalarım da bizde, onlar da ağlıyor. Neyse ben ağlamak istemedim odama geldim ama epey canım sıkıldı, içim de yanıyor haliyle. Sonra teyzem geldi bana bakmaya, ağlamıyorum dedim, ağlamakta istemiyorum, sen git annemi teselli et dedim. ( Nasıl ağlamadım bilmiyorum, normalde çok duygusal biriyimdir.)
Evet annem için gerçekten zor. Daha doğrusu bütün anneler için zor evladından ayrılmak.
Annem benden önce 4 çocuğunu kaybetmiş kızlar. Ben de 8 aylıkken alınmışım, ölmeyeyim diye. Annemin hayatta kalan tek çocuğuyum. Doğal olarak annemin bu nedenle psikolojisi biraz bozulmuş, annemin menapoz dönemi benim ergenliğe denk geldi, annemle pek anlaşamadık bu süreçlerde hala da anlaşamadığımız çok nokta vardır. Anneme layık bir evlat olamadım sanırım hiç. Onu anlayıp sürekli ona destek olan biri olamadım
Şimdi de gelin olup gidiyorum. Annem bir çok ameliyat geçirdi, şuan belinden ve ayaklarından da rahatsız, ben gidersem nasıl yapacak bilmiyorum, beni en çok düşündüren konu bu. Babam da anneme değer verir falan ama sonuçta odunsu bir adam
Annem ağladığında yanına gitsem ben de ağlarım, gitmesem kırılır mı diye düşünüyorum. Annemi nasıl teselli edebilirim. Hayatta tek dayanağı benim aslında, 4 çocuk kaybetmiş, bir sürü eziyet, çile çekmiş, önceleri babamdan pek değer görmemiş bir insan şimdi ben gidersem ne olacak? Her gün oturup ağlayacak mı? Zaten hasta, ağlarsa kendini daha çok harap eder mi? Dünden bugüne bu sorular kafamın içinde dönüp duruyor.
Biliyorum kendi evime gideceğim, oraya alışacağım hatta buraya geldiğimde kendi evimi özleyeceğim, annem ben mutlu oldukça mutlu olacak ama, aması var işte. Ağlaması içimi yakıyor
Başınızı şişirdim sanırım ama içimi dökecek kimseyi bulamadım ben de buraya yazdım.
Bence onunla konusmalisin. Anne kiz dertlesin. Bunda bi kotuluk yok. Ona onu ne kadar sevdigini, hep de sevecegini soyle. Boyle aglarsan aklim sende kalir de. Hic oyle aileme layik evlat olamadim da deme. Hepimiz zaman zaman problem yasiyoruz ailemizle. Annen zor bi donem geciriyor, onu sozlerinle rahatlat bence.
o ağlarken ona içten bi sarıl o bile yeter
çok duygulandım
canım ben babamla aynı şeyi yaşadım..babam çekti odaya beni konuşmak için.öğüt vermek için..ablamda da yapmıştı o konuşmaya başladı ben ağlamaya .sonra ikimiz birden..bence git ağla ve dertleş ki içiniz boşalsın...farklı bir ilemi gidiyorsun
Sadece evinin çatısı değişeceğini ama aslında onun evladı olduğunu hissetirmen yeterli bence...
Biz kardeşiz...
En büyük ben (Yeni evlendim)
Bir küçüğüm asker
Bir küçüğüm cezaevinde (12 yıl yatarı var)
En küçüğümüz okuyor zaten...
Bende gidince evde kimse kalmadı sessiz sakin bir yer oldu...
Ama ben annemi nerdeyse her gün arayıp aarmızda sadece çatının değiştiğini benimsettim ona...
Şimdi çok iyi şükür...
Annem ben evliliğime yakın geçirmiş olduğu tüm ameliyatlarının nerdeyse hepsini bir daha geçirecek kıvama gelmişti...
Ama şundan eminim ki artık; ben eşimle mutlu olduğum zaman, güzel bir yuva kurduğumu anneme gösterdiğim zaman oda mutlu oluyor (Belki öle gözüküyor bilinmez)
emin ol zamanla aşılacaktır herşey...
Sen sadece sabret ve annene her zaman onun yanında olduğunu hissettir yeter.
Sadece evleniyorsun be güzelim, aileni terk etmiyorsun ki. Bir yere gitmiyorsun.
Sen yine onların canı ciğeri evladı, desteği olacaksın. Annen baban yine senin en kıymetlilerin olacak.
Farklı şehire mi gidiyorsun bilmiyorum ama unutma bir uçak kadar uzaksınız sadece birbirinize.
Canım sen ne kadar ona layık olamadım desen de o sevgisinden ağlıyor. ..senin mutluluğa gideceginden ağlıyor. Çok seviyor seni.
Annene 1 kerecik söyle
Anne seni seviyorum de.
Bende de var bir kız. Çeyiz kamyona yüklendi deyince ben bile kötü oldum burda..
Uzağa mı gidiyorsun
Ben Batmandayım annem kardeşim Ankarada babamızı geçen sene kaybettik, gurbette olmak daha zor inşallah senin uzaklığın benim kadar değildir
Ben de ayrı şehirde yaşamaktan dolayı böyle hissediyorum. Bazen çok üzücü oluyor, bunalıyorum bu histen.
Ama her insan kendi koşulları içinde kendi seçimlerini yapar ve bu seçimler ölçüsünde mutlu ya da mutsuz anlara sahip olur.
Annelerimizi çok seviyoruz ama biz onların çocuğuyuz. Yani onlardan ayrı bireyleriz. Bir insan yetiştirmek istediler ve bizi doğurdular, kanatlarımız çıkınca özgür bırakmak üzere...
Annelerimize ne kadar "muhtaç" muamelesi yaparsak onlarla geçirilecek güzel anları o kadar ıskalarız diye düşünüyorum. Annelerimiz güçlüler. Yaşlılıksa biz de bir gün yaşlanacağız ve o yaşları gören her insan evladının karşılaştığı sorunlarla baş etmeye uğraşacağız. Annenize güvenin, istedikçe destek olun. Üstünüze düşeni her daim yaptınız mı? Öyleyse gözünüz arkada kalmasın.
Kaygılar da esenlik de bulaşıcıdır. :)
Canımmm, seni özledim :) öncelikle hayırlı olsun şimdidenBence annenin yanında ol ona sarıl. Uzağa yada farklı bir şehire gitmeyeceksen ona sadece farklı evlerde yaşamış olucaz o kadar gibi birşeyler söyle... aklıma da başka bir şey gelmedi
Ben de ailemden otobüsle 12 saatlik uzaklıkta oturuyorum ve uçakla gitmek icin once havalimanı olan bir yere gitmem gerekiyor evli değilim yanımda kimse de yok yalnız yaşıyorum ama insan kendi evi olunca ve ailen de mutlu olduğunu bilince uzaklık önemli olmuyor yeter ki gönüller bir olsun km.lerce uzak da olsak bir telefon kadar yakınız hem evleniyorsun eşin olacak yaninda bundan sonra
Annenle konus aglamak istiyorsaniz aglayin dökün icinizi anne kiz rahatlayin ama üzülme annen de sen de alisacaksiniz. Allah mesut etsin
Bunları hepimiz yaşadık canım zor süreç.Benimde annem hep benden gizli ağlıyordu.Üstelik çok güçlü bir kadındır bana hiç sezdirmedi.Bazen evleniyorum diye seviniyor herhalde diye bile düşünmüştüm.Komşıular söyledi annen çok kötü sen işteyken ayılıp bayılıyor evleneceksin diye derlerdi. .Annem komşulara ben onsuz yapamam nasıl olacak falan dermiş hatta eğer ben yapamazsam geri gelir alırım onu demiş.Duyunca şoka girmiştim.Yani neredeyse deprosyana girecekti.Bende hiç ağlamadım son güne kadar.Son gün çok kötüydü ikimizdede kayış kopmuştu yani.Düğün günü hep ağladı benide ağlattı .Annem babam ayrıdır benim .Her zorluğu birlikte aştık annem le o benim direğimdi dermiş hep teyzelerime.Evlendim ilk 3 ay yine ağladı hep .Heleki ona gidip evden ayrılınca komaya girerdi.Ama şimdi alıştı .Hatta bazen gidiyorum kalmaya,bir günden fazla tutmaz hemen evine git der.Boş bırakma evini der.Yani alışıyorlar canım sende alışıyorsun.Evliliğimin 2.gününde evde annemin şalını görüp saatlerce ağlamıştım.Eve alışamamıştım.Aklım fikrim hep annemdeydi.Sonra dedim yapamayacağım herhalde.Ama yapıyorsun alışıyorsun annende alışıyor.Zor olucak elbbette ama alışacak merak etme.Bu süreçte yanında ol doya doya sarıl.
Kızlar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?