Gebeliğe Hazırlık Dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bunu sana yazmamn nedeni herkes üç ayda o ay hamile kalmıyor geç hamile kalabiliriz her bünye farklı

Ben de aynı sizin gibiyim.. o yüzden bazen çöksem bile dışardan gülmeye devam ediyorum

Ben de bu konuda içimi hissettiklerimi yazmak istedim. Eşimle 3 senedir evliyiz, son 2 senedir etraftan yakınlarımızdan gizliden ya da açıktan çocuk yok mu göndermeleri geliyordu, biz de tam anlamıyla bu aya kadar kendimizi hazır hissetmedik, 5-6 aydır konusu geçiyordu ama o ay bu ay demedik hiç.
Eşimle oturup konuştuk ve dedim yapacaksak ben ilacımı içiyorum, inofolic combi kullandım, normalde 1 yıl önce gittiğimde doktorum vermişti, günde 2 kullan diye, ama ben hep erteledim belki kafa olarak hazır değildim, bi ay önce başladım ama günde 1 tane içtim, yanında multivitamin ve magnezyum da aldım pkos olduğu için. Ve banu çiftçinin bir canlı yayınının tekrarını izledim, herşeyin kafada bittiğini ve tüp bebek için başvuru yapanların kendiliğinden hamile kaldıklarını anlatıyordu, kafadaki o rahatlama hissinden dolayıymış, nasılsa artık olacak diyince doğal yoldan hamile kalıyorlarmış. Bundan sonra bilinçaltı ile ilgili kitap okudum bilinçaltının gücü diye, aslında hiçbir zaman tam anlamıyla iyi bir anne olamayacağımı, belki eşimin iyi bir baba olamayacağını, sağlıklı bir çocuk dünyaya getiremeyeceğimi düşünüyordum ama bunların hepsi bilinçaltımda, bilinçli beynim bunları kabul etmiyordu.
sonra youtubeda hamile kalmak isteyenler için olumlama diye arattım, 5-6 gün boyunca dinledim yatmadan önce ve öyle uyudum, sen sağlıklı bir hamilelik geçirip sağlıklı bir bebek doğurabilecek kapasiteye sahipsin, sen değerlisin vb tarzı cümleler vardı, 21 gün dinleyince daha etkili oluyormuş. Ve bu ay ovulasyon testi yapıp günaşırı olarak 3 kez değerlendirme fırsatımız oldu. Adetim gelmeden önce ovulasyon, sonra gebelik testiyle öğrendim. Henüz daha doktora gitmedik, acele edip kan testine koşmadım, sağlıklı olacağına inanıyorum, her şey kafada bitiyor. Bu arada 33 yaşındayım. Ortaokuldan beri sivilceler hormon bozukluklarıyla uğraştım ve hiçbir zaman çocuğum olacağını bile düşünmedim, ve istemedim de. Ta ki bu son birkaç aya kadar.
İşin özeti, hepsi kafada bitiyor, ne zaman rahatlayıp bilinçaltında çözüyorsunuz, o zaman oluyor bence.
Kendinizi sıkmayın, öpüyorum hepinizi

Sizin adınıza çok sevindim, umarım çok güzel bir süreç geçirerek sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız. Bilinçaltı konusunda ben de Barış Musluyu takip ediyorum, aşırı takılmanın sebepsiz kısırlığa yol açtığını söylemişti. Bu yönden kendimi daha da rahat tutmaya çalışıyorum bak takılarak kendini sebepsiz yere daha zor bir sürece sürükleyebilirsin diye. Umarım ben de sizin gibi güzel haberler alabilirim

Artık umudu kesip hamile kalanlar da var, denediği ilk ay hamile kalanlar da var. Ben bir yıldır deniyorum hiç hamile kalamadım. Evliliğimin 2 yılı korunmuştum bırakınca hemen olcak sandım. eltim bekarken hamile kaldı sonra evlendiler. Yanlışlıkla oldu yani o yüzden söylüyorum. İstemeden kaldı. Şimdi çocuğuyla bana hava atıyor çaktırmadan. Kalbim çok acıdı. Bense çok uğraştım ve dua ettim. Olmadı. Tövbe haşa Allaha kırıldım sanki küstüm. Baktığım zaman Onlar çocuklarına pek iyi bakamadılar, maddi manevi çok hazır değillerdi. Bende bu bir yılı ağlaya sızlaya geçirdim ama şuan şükrediyorum. Bu sene olsaymış cok zorlanırmışım bazı durumlardan dolayı. Yani demem o ki neyin ne olacağını bilemiyoruz. Yinede inşallah bir an önce gelir. İçimizde burukluk kalmaz

Birde canım ben son çare cok dua ettim Allahım olmayacaksa bari her ay bu işkenceyi bana yaşatma beni bekletme diye. Şu iki aydır bi rahatlık var ki anlatamam. Demekki cocugum olmayacak bi süre daha ama rahatlık kısmı kabul oldu bir de yeni rahatsızlıklarım peydah oldu. Şuan istesemde yapamıyorum. Buna da şükür. Dua ederken dikkat ediniz

Ben de sizin gibiydim. Aaa ilacı bıraktık hemen hamile kalacağım diye düşünüyordum. Meğer o işler öyle değilmiş. Hatta ilacı alırken günlere tek tek bakıyordum. Meğer ne safmışım. Hani kul plan yaparken kader gülermiş :) ben de bugün tekrar ilaca mı başlasam diyorum. En azından aaa korunuyorum ben diye kendimi rahatlatırım diyorum. Çok zormuş. Benim de kadere küstüğüm oldu. İki gündür ağlamam durmuyor. Eşim de şehir dışında. O kadar bitkinim ki..

Yaaa işte aslında yalnız değilsin sitenin bu bölümünde kaç bin hatta milyon kadın var ama mesela buraya bizim gibi konu açanlar var, okumak için giriyorum bi bakıyorum konu sahibinin altta gebelik takvimi var sende bu konuyu açtın ilerde bu konuya girenler senin takvimini görecekler. Bende aynını düşünmüştüm hapa geri başlicam dayanamıyorum diye vazgeçtim. Başlasaydım altta yatan yeni çıkan sorunlarımı öğrenemeyecektim. Eger cevrenden etkileniyorsan ara verdim de mesela olmaz mı üzülmene kıyamıyorum üzülme desem de geçmiyor biliyorum ama emin ol ki bir süre sonra buna da alışıyor insan öyle olmasa senelerce nasıl beklerlerdi?

Sizin eşiniz göründü mü? Ben en çok da eşime kızıyorum etrafta bu kadar sıkıntı çeken insan varken gel baştan tedbirimizi alalım dedim. Tüm testlerimizi yaptıralım dedim. Yok falan dedi. Şimdi belirsizlik beni mahvetti. Yaşım genç bir problemim yok görünürde , denemeli 5 ay olmuş ama bir insan bu kadar mı ümitsiz olur? İçimde bir ümit zerresi bile yok. Ne yapacağım bilmiyorum

Olayları dramatize etmeyi seviyorsunuz galiba. Daha 5 ay çocuğum olmuyor diye agliyorsanjz hayatta işiniz zor.
Ayrıca daha çok takılmaniz gereken eşinizin saçma sapan erkeklik düşüncesi.

Eşim için daha yeni randevu aldık. açıkçası biraz daha kendi haline denemek istedik. Ama benim doktorum onu da cagırıp anlatmıştı eger olmazsa size de bakmamız gerek, erkeklerde ufak sorunlar engel olur diye. O biraz etkili oldu ve kız kardeşi de 1 sene cocugu olmamıstı onlarda karı koca gitmişlerdi ordan biliyor ne yapması gerektiğini. Doktora geliyor mu eşin seninle

Olayları dramatize etmeyi seviyorsunuz galiba. Daha 5 ay çocuğum olmuyor diye agliyorsanjz hayatta işiniz zor.
Aslında bence sorun cocugun olmaması değil de her ay var mı yok stresine girmek galiba. Bide cocuk istedigini cok söylememek lazım insan kendine haline kalınca daha kolay atlatıyor ve eşin yalnız bırakıyorsa kimden destek göreceksin kime ne anlatıcaksın zor bir durum ama dediğiniz gibi daha coookkk erken strese girmek için

Bence benim yerime nickiniz size zorluğun sebebini daha iyi anlatıyor, benim bir şey söylememe gerek kalmamış. Sizin de dediğiniz gibi belirsizlikzor :)

Birbirimize dua edelim inşallah.

Hem de çok hissediyorum benden 1 hafta sonra evlenen kızın çocuğu oldu ben sonra evlenen hamile kişiler var artık duymak bile istemiyorum ama napalım
Aynı benm gibisin sende benmde 1 hafta sonra evlenen kız var suan 7 aylık hamile 10 aydır evliyiz benmde yok diye üzülüyorum doktorlar hiçbirşeyim yok diyor her degasında baz kişilerin hamile olmasını öğrendiğimde gözyaşlarımı dindiremiyorum bilmiyorum kıskançlıkmı yoksa benmde olmamasımı karmakarısıgım ama suan garkettim yanlız değilmişim kader ortaklarım çok varmıs

Ne sacma bir düşünce siz gidip kontrol olurken kadınlığınizdan vurulmuyormuymussunuz. Cocuk tek basina olan birsey degil. Her iki tarafta cocuk istiyorsa gerekli testlerden geçecek. Ne kdar rahatsiz edici cümleler

Bendede iltihap var doktorlar hiç bir sorunun yok diyor acaba bu yüzden mi olmuyor ?

Bendede iltihap var doktorlar hiç bir sorunun yok diyor acaba bu yüzden mi olmuyor ?
İltihap kesinlikle engelliyor canım, azcık iltihap her kadında olur derler. Ama çoğu kadınların gebeliği hep bu yüzden erteleniyor. Hiç bir sorun yok deneyin olur diyorlar ama yıllarca insanlar doktor doktor geziyor.
Kaç kişi tanıyorum korona alıp ilaç kullandı, antibiyotik te kullandı ve hemen hamile kaldı aynı ay yada başka bir hastalığın vardı antibiyotik kullandı hamile kaldı. Dişi abse oldu antibyotik içti 3 yıldır çocuğu olmuyordu ve o ay hamile kaldı. Kk da bile birsürü örnek var.
Tüp bebek yaparken bile 6 günlük antibyotik veriliyor.
Yarın son antibiyotiğimi içeceğim, yarın 5. Gün taze transferim var Allahın izniyle. İnşallah tutar
Sendeki iltihabı bir çözüm bul canım, Geniş sepkutumlu bir antibiyotik kullan bence, yumuşak doku için olanlardan. Bazı kişilere 2 kere soğan suyu kürü bile çare oluyor iltihap gidermek için. Ama bence en iyisi doktorun vereceği bir ilaç. Kesinlikle ertelememelisin diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…