Tövbe yarabbim.“Siz reddi miras dahi yapsanız işe yaramaz babanızın borçlarınızdan ömür boyu sorumlusunuz”
Felaket tellalı gibiler ya nasıl endişelendim sıkıntıladım yine.Tövbe yarabbim.
Allah razı olsun sizden çok teşekkür ediyorum.Siz borçlu olsaydınız ve alacaklılarınızdan mal kaçırmak için babanızın mirasını reddetseydiniz o durumda sizin alacaklılarınız mirası reddetmenize itiraz edebilirdi. O da her durumda değil. Dosya durumuna göre. Bir sürü şartı var o durumun.
Ama siz borçlu babanızın borcundan sorumlu olmamak için reddediyorsunuz. Alacaklıların, sizin miras reddinize itiraz edip, zorla size miras olarak borc intikal ettirmeleri mümkün değil. Avukatım. Benim hukuki bilgim bu yönde.
Avukatınızı arayıp en net bilgiyi ondan öğrenirsiniz pazartesi.
Lütfen hukuk bilgisi olmayan kişilerin söylemleri ile paniğe kapılmayın. Avukatınız varmış zaten. Onun söylemleri dikkate alınmalı.
Önümüzdeki hafta herşey hazır hemen mahkemeye başvuracağız inşallahGüzel arkadaşım sen hala ayni noktadamisin bir tik hareket edip yol alamadinmi ? Ben demedim mi sana daha çok icra borcu çıkar babanın hemen reddi miras yapın diye zaman kaybediyorsunuz bak süre önemli ...
Rica ederim. Malesef bu şekilde borç içinde olan murisler mevcut. Genelde de zaten mirasçılar reddi miras hakkını kullanır.. Sizin de kalan bir malvarlığı yokken miktarını bile bilmediğiniz yüksek borçları ödemek istememeniz çok normal.Allah razı olsun sizden çok teşekkür ediyorum.
Kendini bilmez çok insan var sanırım sırf insanın canını sıkmak için bile konuşuyorlar.
Ya da Herşeyi bildiklerini zannediyorlar.
Peki 14-15 tane icra dosyası olan biri için ne söyleyebilirsiniz?
Normal bi bu kadar borç?
Hayır ne yapmış olabilir aklım almıyor evi, arabası hep hacizlik olmuş.
Hayatımda ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum.
Farklı farklı illerde bu dosyalar farklı icra dairelerinde.
Dosyanın sadece birine ulaşabildik 63.000 TL çıktı borcu.
Kimbilir diğerleri ne kadar?
Hiç normal değil, değil mi?
Kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum resmen.
İçime su serptiniz çok teşekkür ederim.Benimde eniştem vefat etti ramazanda.
Onunda çok icrası ve borcu vardı.
3 ablası ve yeğenim reddi miras yaptı.
Hepsi kabul edildi.yegenime de babasından hak kazandigi emekli maaşı bağlandı.
Biz bunu çok araştırdık borçlular tahsil etmek istiyor ama sonuçsuz kalıyor
Reddi miras için belirli süre var onu geçirirseniz borç size kalır.
Hiç avukata falan gerek yoktu biz kendimiz hallettik çok kolay işlemler.
12 tane dilekçe yazdık o kadar icrasi vardı.
Yanlız bir kez duyduk herkes reddi miras yapsa bile bir kişinin ki reddedilir diye ama bizde 4 kişinin de talebi reddedilmedi kabul oldu.
Ve bir hafta içerisinde reddi miras işi sonuçlandı bitti
Bunu söyleyen avukatımız değil , yakın bir tanıdık. Avukatımız çok iyi şükürReddi miras yapınca daha ne borcu kardeş üzerine yapılan daireyi kimse alamaz korkmayın bence avukat biraz fazla para sızdırmanın peşinde daire satın kırışalım gibi mesela.. aman dikkat
Söylediğiniz ne ayıp şey...Konuyu okuduğunuzdan emin misiniz? Ne demek para sızdırmak falan.Reddi miras yapınca daha ne borcu kardeş üzerine yapılan daireyi kimse alamaz korkmayın bence avukat biraz fazla para sızdırmanın peşinde daire satın kırışalım gibi mesela.. aman dikkat
Çok haklısınız . Bundan sonra kulak asmayacağım kim ne derse desin. Can sıkmaktan başka bi işe yaramıyorlar malesef. Bilen de konuşuyor bilmeyen de. Sadece kafama aşağıdaki yorumlardan birinden bişey takıldı. Biz eşi ve çocukları olarak reddi miras yapacağız ama babamın ablalarının, abilerinin de reddi miras yapması gerekir mi acaba? Biz kurtuluruz yarın Birgün borç onlara kalır yazık insanların başı derde girsin istememBaşınız sağolsunBir avukatınız varsa, avukatınıza doğru ve gerekli tüm bilgi ve belgeleri verdiğinizden emin olun.Mesela çocuğunuz var mı? E-devletinizdeki icra dosyalarına dair bilgiler, nüfus kayıtlarınız vs vs. Bu süreci yıpranmadan geçirmek isterseniz, avukatınızın dedikleri haricinde kimin ne dediği ile ilgilenmeyin. Ne yazık ki bu konularda hukukun h sini bilmeyen herkesin bir kaynının görümcesinin başına gelen bir olay ve hiç olmayacak bir çözüm yolu var. Size en doğru bilgiyi avukatınız verecektir.
Çok teşekkür ederim.Rica ederim. Malesef bu şekilde borç içinde olan murisler mevcut. Genelde de zaten mirasçılar reddi miras hakkını kullanır.. Sizin de kalan bir malvarlığı yokken miktarını bile bilmediğiniz yüksek borçları ödemek istememeniz çok normal.
Nereye harcamış, ne yapmış olabilir, bu sorular üzgünüm ama cevapsız sorular. Kişinin kendisi hariç kimse bilemez. Kendinizi boş yere üzmeyin derim. Hukuki sürecinizi avukatınızla beraber sağlıklı şekilde yürütürsünüz zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Babanızın yasal mirasçıları sizlersiniz. Sizin çocuğunuz yoksa, siz en yakın dereceli mirasçıları olarak usulüne uygun şekilde mirası reddettikten sonra, miras hakkı ikinci derecedeki mirasçılara geçmez. Miras olarak kalan tüm alacak ve borçlar iflas hükümlerince tasfiye edilir. Üstteki üyenin yorumundan da belli olacağı üzere, hukuki destek almamışlar. Gerek olmaksızın dava açılmış olabilir yahut yasal mirasçılık durumu sizden farklı olabilir. Dilerseniz endişenizi avukatınız ile de paylaşın. Ama şunu unutmayın hukukta her olay kendi başına yorumlanır, dosyanız ile ilgili en iyi bilgiyi de avukatınızdan alabilirsiniz.Çok haklısınız . Bundan sonra kulak asmayacağım kim ne derse desin. Can sıkmaktan başka bi işe yaramıyorlar malesef. Bilen de konuşuyor bilmeyen de. Sadece kafama aşağıdaki yorumlardan birinden bişey takıldı. Biz eşi ve çocukları olarak reddi miras yapacağız ama babamın ablalarının, abilerinin de reddi miras yapması gerekir mi acaba? Biz kurtuluruz yarın Birgün borç onlara kalır yazık insanların başı derde girsin istemem
Enistemle kardeşim boşanmıştı çok önceden.İçime su serptiniz çok teşekkür ederim.
Yaniz birşey kafama takıldı eniştenizin ablaları da mı reddi miras yaptı?
Yani kardeşlere dahi kalıyor bu borç öyle mi?
Şimdi biz eşi ve çocukları olarak reddi miras yapacağız ama diğer kardeşlerini de uyarmam gerekir mi acaba halalar, amcalar falan ?
Yazık o insanların da başı derde girsin istemem.
Bunu söyleyen avukatımız değil , yakın bir tanıdık. Avukatımız çok iyi şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?