Merhaba Arkadaşlar. Nalansu durumun gerçekten zor ama bir de sana kendimi anlatayım...senin durumunun Daha iyi olduğunu göreceksin:
Benim eşim Manik depresif, obsesif vs takıntılar vs yoğun bir süreç atlattı ama aslında devam ediyor ve kendisi de kabulleniyor bunu. Ben öğretmenim dersime gider gelirim ortalığı toplarım yemek yaparım ilk yıllarımız da ben titizdim ama hastalık derecesi değil...O inanılmaz dağınık banyo sonrası havlularını koltuğa bırakır ben de balkona as derim ve hep kavga nedenimiz oldu...Kirli çorapları,pantolonları yatak odasında yerde idi bunun için gitgide büyüyen tartışmalar oldu yaşamımda...evimiz 3 oda 1 salon ve 2 kocaman balkon var...şuan 1 oda ve odaya bağlı balkonumuz dağınık toplama eşyalarla dolu...Bit pazarına gidiyor ve elimizde olan yada olmasa da işimize yaramayan herşeyi topluyor. Ben her temizlikte 2 büyük siyah çöp torbası atıyorum...Aldığı güzel şeylerde var onları kullanmaya çalışıyorum aksesuar olarak...Şu an yine bit pazarında bir pazar günü evde ve bit pazarına gitmek için 7 de kalktı düşün...sektirmeden her pazar orada...(( ben tabi bu süreçte çok yıprandım o temiz ben bu kadar dağınıklığın altından kalkamadım ve saldım kendimi bu sefer de inceden laf sokmalar ayda bir büyük temizlik yapıyorsun canım yoksa ev batmıştı daha sık yapsan demeye başladı...sinirden ölme durumuna gelmiştim...bunalyordum...bu konuda çok tartışıyorduk içimde öyle yer etmiş ki sen de o zaman bana temizlikte yardımcı ol bu evd eikimiz yaşıyoruz falan demeye başladım...Ben yorgun geliyorum ondan sana yardım edemiyorum demeye başladı...Şimdi psikiyatra giden benim...
Artık havluları inatla koltuğa koyuyor gözüme bakıyor gülümsüyorum...ama dokunmuyorum, kıyafetlerimi 1 yıldır kirli sepetine atıyor bu güzel bir şey benim için ama hala bit pazarına gidiyor ve ben bir şey demiyorum eğer çok kötü işe yaramaz ise aldıkarı bunları poşete koyuyorum iş yerine götür yoksa atacağım diyorum...bazen de attıktan sonra söylüyorum...Ona kalsa bir gün işe yararmış ama bana göre öyle değil...İşte böyle uzun yazdım gibi ama daha neler var...
Psikolojik baskı zordur bilirim. Doktorumun söylediği gibi kendini üzme onun biraz hasta olduğunu düşün ve bu konuda söylediklerini sakın takma he de geç...
Benim eşim oldukça rahat bir adamdır, Dağınık bir evle temiz bir evi ayırt edemez bile bazen. Ama gelgelelim işle ilgili belgeleri cdleri olduğu dolapları devamlı düzenli ister. Yani evin görünen yerlerini değil, dolap içlerini düzenler. Sen daha iyi düzenlersin derim hiç karışmam. Ofiste çalışırken de bir titizdir ki çalışanlar bana eşiniz çok titiz ne güzel derler. Eşimde tabi kıs kıs güler içinden. Onlardan da devamlı düzenli olmalarını ister. Aranılan şey bulunmayınca kaçacak delik ararlar:) Ama titiz olsa hakikaten çok zorlanırdım çünkü işime karışılmasına hakikaten çok kızıyorum. Kirlileri kirli sepetine atmayı, gömleklerini askıya asmayı biraz olsun öğrettim kaç seneden sonra yeter bana. Şimdi çocuğumda çok dağınık yani hakikaten aynı babası diyebilirim. O yüzden çok takmıyorum elimden geleni yapıyorum iş güç zaten yoruyor eşimin beklentisi olmaması benim işime geliyor. Valla hepsi ayrı cins. O yüzden en iyisi titizlendiği işleri biraz onun üstüne yığmaya çalışın. Tabi kabul ederlerse..
evet gülsümcüm benim asıl problemimde bu iştekendi evimde şöle sere serpe olamıyorum ya kendi temizledigim evi agzımın tadıyla dagıtamıyorum sürekli gözü üstümde gibi hissediyorum ay napacamı şaşırttı bu herif bana..sagol canım yorumun için ..Hay Allah cok enteresanbilmiyorumkismile
Ama böylede cekilmezki be nalancim, yani insan kendi evinde rahat olamicakda nerde olucak? Ev bu yemek yenyior, banyo yapiliyor, tuvalete gidiliyor tabikide yeri geldimi daginik olacak, helede coluk cocuk varsa.....ne denirkì?CADIARZU
Esinde bu huyundan memnun degil ise ve yardim almak istiyorsa bencede bir uzmana gitmelisiniz!
Temizlik hastaligi gercekten bunu yasayanlar icinde cok zor bir durum.
Bizim bir akrabada bunu yasiyor, kadinin elleri camasir sularindan temizlik ilaclarindan mahf oldu, resmen etleri gözüküyor. Ama yinede her gün evi bastan sonra her tarafini siler süpürür, esi illallah etti, böyle giderse bosanicam artik dayanamiyorum evin icinde pesimde bezle gezmesine diyor.
Durum daha vahim olmadan bir önlem alin.
Insallah düzelir tatlim, ne diyim:teselli:
Benim eşimde simetrik ve düzen ,titizlik hastası bütün kardeşleride aynı seni anlıyorum
Merhaba Arkadaşlar. Nalansu durumun gerçekten zor ama bir de sana kendimi anlatayım...senin durumunun Daha iyi olduğunu göreceksin:
Benim eşim Manik depresif, obsesif vs takıntılar vs yoğun bir süreç atlattı ama aslında devam ediyor ve kendisi de kabulleniyor bunu. Ben öğretmenim dersime gider gelirim ortalığı toplarım yemek yaparım ilk yıllarımız da ben titizdim ama hastalık derecesi değil...O inanılmaz dağınık banyo sonrası havlularını koltuğa bırakır ben de balkona as derim ve hep kavga nedenimiz oldu...Kirli çorapları,pantolonları yatak odasında yerde idi bunun için gitgide büyüyen tartışmalar oldu yaşamımda...evimiz 3 oda 1 salon ve 2 kocaman balkon var...şuan 1 oda ve odaya bağlı balkonumuz dağınık toplama eşyalarla dolu...Bit pazarına gidiyor ve elimizde olan yada olmasa da işimize yaramayan herşeyi topluyor. Ben her temizlikte 2 büyük siyah çöp torbası atıyorum...Aldığı güzel şeylerde var onları kullanmaya çalışıyorum aksesuar olarak...Şu an yine bit pazarında bir pazar günü evde ve bit pazarına gitmek için 7 de kalktı düşün...sektirmeden her pazar orada...(( ben tabi bu süreçte çok yıprandım o temiz ben bu kadar dağınıklığın altından kalkamadım ve saldım kendimi bu sefer de inceden laf sokmalar ayda bir büyük temizlik yapıyorsun canım yoksa ev batmıştı daha sık yapsan demeye başladı...sinirden ölme durumuna gelmiştim...bunalyordum...bu konuda çok tartışıyorduk içimde öyle yer etmiş ki sen de o zaman bana temizlikte yardımcı ol bu evd eikimiz yaşıyoruz falan demeye başladım...Ben yorgun geliyorum ondan sana yardım edemiyorum demeye başladı...Şimdi psikiyatra giden benim...
Artık havluları inatla koltuğa koyuyor gözüme bakıyor gülümsüyorum...ama dokunmuyorum, kıyafetlerimi 1 yıldır kirli sepetine atıyor bu güzel bir şey benim için ama hala bit pazarına gidiyor ve ben bir şey demiyorum eğer çok kötü işe yaramaz ise aldıkarı bunları poşete koyuyorum iş yerine götür yoksa atacağım diyorum...bazen de attıktan sonra söylüyorum...Ona kalsa bir gün işe yararmış ama bana göre öyle değil...İşte böyle uzun yazdım gibi ama daha neler var...
Psikolojik baskı zordur bilirim. Doktorumun söylediği gibi kendini üzme onun biraz hasta olduğunu düşün ve bu konuda söylediklerini sakın takma he de geç...
valla benim eşimde aynısı çok zor biliyorum hem dağınık hemde sürekli alışveriş yapan insan zor oluyor işten gelir kıyafetleri koltuk kanepeye fırlatıverir.alışverişi bir türlü kısıtlayamıyorum işe yarasın yaramsın alır hemde bi ürün indirime girdiya bir tane yetmez bikaç tane alır evde koyacak yer yok attırmazda elektronik pahalı eşyalarda var işede yaramaz spor aletleri mutfak gereçleri,masaj aletleri,mikroskop,teleskop,fotoğraf makinaları,kablolar,süpürgeler,müzik aletleri,tamir gerçleri,oyuncaklar daha saysam bitmez bizim ev bit pazarına döndü napıcaz bilmiyorum...kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?