• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğinize çok ihtiyacım var. Çok üzgünüm

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.216
2.965
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Çok çaresiz hissettiğim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Nisan ayında 6 yaşına girecek olan bir kızım var. 1 hafta öncesine kadar hiç sorunumuz yoktu. Bir gece kabus görüp uyandı. O andan itibaren çocuk tamamen değişti. Rüyasında eve hırsız girmiş bizi kovalamış. Rüyadan sonra karanlıktan aşırı korkma, yalnız yatamama başladı. Gece sabaha kadar defalarca uyanıp bizi çağırıyor. Ablasıyla aynı odada kalıyor. Artık gece lambası takılı olsun istiyor. Rüyadan önce bu dediğim şikayetlerin hiçbiri yoktu.

Bu sabah bir kabus daha görmüş. Bir adam diğerini kesiyormuş. Arkadaşlar dehşete düştüm. Yanlarında haber bile izlemeyiz biz. Nasıl oldu ne oldu anlayamıyorum. Deprem zamanı biraz fazla göz yumduk telefon tablete. Aslında sınırladık videoları ama doktor çıkan reklamlarda da bir şey görmüş olabileceğini söyledi. Pedagog desteği almaya başladık bugün. Gündüz hiç problem yok çok mutlu. Doktor geceleri uyuyana kadar yanında beklememizi söyledi.

Uzun oldu kusura bakmayın ama böyle bir durum yaşayan var mı? Her türlü desteğe muhtacım şu an. Yaşayan bu konuda bir fikri olan herkes ne olur yazsın. 1 hafta içinde 2 kabus hiç normal değil. Daha öncede bir kere kabus görmüştü ama sabahına unutmuştu bile. Bu kez her şey tepetaklak oldu. Desteğinizi esirgemeyin lütfen.

Çok üzgünüm. Pedagoga götürmeniz iyi olmus. Belki çok yanlış bulunur ama ben alır kucağımda uyuturdum. Yeter ki kabus görmesin diye. Küçükken ben de çok korkardım geceleri. Hep annem beni kucağında uyursun derdim.

Ben ortaokul zamanlarımda bı şeyden korkunca her uyuduğumda kabus görerek uyaniyordum. Ve gördüğüm rüyaların gerçekle bı ilgisi de yoktu. Büyüyünce farkettim ne zaman bı şeyden korksam o zaman tekrarlıyor. Sizin çocuğunuzda da deprem etkili olmuştur muhtemelen. Büyükler olarak bile 2 hafta basım döndü midem bulandı benim. Cocukcagiz ne yapsın

Merhaba arkadaşlar. Çok çaresiz hissettiğim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Nisan ayında 6 yaşına girecek olan bir kızım var. 1 hafta öncesine kadar hiç sorunumuz yoktu. Bir gece kabus görüp uyandı. O andan itibaren çocuk tamamen değişti. Rüyasında eve hırsız girmiş bizi kovalamış. Rüyadan sonra karanlıktan aşırı korkma, yalnız yatamama başladı. Gece sabaha kadar defalarca uyanıp bizi çağırıyor. Ablasıyla aynı odada kalıyor. Artık gece lambası takılı olsun istiyor. Rüyadan önce bu dediğim şikayetlerin hiçbiri yoktu.

Bu sabah bir kabus daha görmüş. Bir adam diğerini kesiyormuş. Arkadaşlar dehşete düştüm. Yanlarında haber bile izlemeyiz biz. Nasıl oldu ne oldu anlayamıyorum. Deprem zamanı biraz fazla göz yumduk telefon tablete. Aslında sınırladık videoları ama doktor çıkan reklamlarda da bir şey görmüş olabileceğini söyledi. Pedagog desteği almaya başladık bugün. Gündüz hiç problem yok çok mutlu. Doktor geceleri uyuyana kadar yanında beklememizi söyledi.

Uzun oldu kusura bakmayın ama böyle bir durum yaşayan var mı? Her türlü desteğe muhtacım şu an. Yaşayan bu konuda bir fikri olan herkes ne olur yazsın. 1 hafta içinde 2 kabus hiç normal değil. Daha öncede bir kere kabus görmüştü ama sabahına unutmuştu bile. Bu kez her şey tepetaklak oldu. Desteğinizi esirgemeyin lütfen.
Tablet ,telefon vs verdiyseniz ordan izlemistir, benim cocuklardada karanlıktan korkma var genelde her çocukta oluyor. Gece lambası açık öyle güvende hissediyorlar ama merak etmeyin sabır ve telkinle geçer. Ama siz odanıza yanınıza almayın alırsanız bidaha geri odasında yatrmak çok zor oluyor. Oyuzden uyuyana kadar yanında kalıp masal kitabı okuyun onu rahatlatan . Zaten ablayla yatiyormus ama gece lambasını kapatmayin

Üstteki yoruma katılıyorum bende. Bı sure sizde yanında olsanız daha iyi olur. Dediğim gibi ben 13 yaşındayken bile rüyanın etkisiyle korkudan tuvalete banyoya gidemezdim evde yalnız kalamazdim. Bı sure yalnız kalmaması iyi olacaktır

Bide yanında çok pimpirikli olup olayı abartmamaya çalışın yanında bu durumları onun korkularini başkalarıyla konuşmayın. Yine olacak gibi düşünmeyin dua ederek yatırın, güzel düşünün iyi olsun

Tabletde her 💩 görüyorlar. Youtube Kids acik olsa bile aslinda cocuklara pek uygun olmayan videolar da cikabiliyor. Muhtemelen ordan gördü. Baska dış faktörler degisti mi? Mesela okul

Evet youtube kidse bakıyorlardı ama kesinlikle haklısınız. Okul değişmedi. Ama okuldaki bir arkadaşı ona babasının çok korkunç videolar izlediğini söyledi. Hemde yanında izliyormuş. Ne söyledi sana o videolarla ilgili dedim birşey söylemedi dedi. Yarın öğretmeniyle de görüşeceğim

Tablet ,telefon vs verdiyseniz ordan izlemistir, benim cocuklardada karanlıktan korkma var genelde her çocukta oluyor. Gece lambası açık öyle güvende hissediyorlar ama merak etmeyin sabır ve telkinle geçer. Ama siz odanıza yanınıza almayın alırsanız bidaha geri odasında yatrmak çok zor oluyor. Oyuzden uyuyana kadar yanında kalıp masal kitabı okuyun onu rahatlatan . Zaten ablayla yatiyormus ama gece lambasını kapatmayin

İnanın bir odadan diğerine bile gidemiyor artık

belkide kızınızın kendini biraz güvende hissetmeye ihtiyacı vardır.. bu biraz özel bir durum ama kendimi bildim bileli babasız bir evde büyüdüm benimde hep eve hırsız girecek bana saldıracak tarzında korkularım vardı.. karanlıkta uyuyamazdım yanımda hep annem uyurdu.. ve ortaokulda bile annemle uyuduğumu hatırlarım.. yazınızı okuyunca kendi cocukluğumu gördüm.. ebeveyn olarak ona güvende olduğunu hissettirin. ve tabi en önemlisi de pedagog desteği.. umarım kızınız bir an önce atlatır bu durumu içiniz rahat olsun..

Çok geçmiş olsun canım. Çocuğu uyuturken ayetel kürsi ve felak nas okuyup üfle canım şifa olur inşallah kötü kabuslar görmez

Evet youtube kidse bakıyorlardı ama kesinlikle haklısınız. Okul değişmedi. Ama okuldaki bir arkadaşı ona babasının çok korkunç videolar izlediğini söyledi. Hemde yanında izliyormuş. Ne söyledi sana o videolarla ilgili dedim birşey söylemedi dedi. Yarın öğretmeniyle de görüşeceğim

Benim bir akrabagimin annesi kücük yasta (5) evde cok yalniz biraktigi icin böyle bir hirsiz/kötü adam korkusu olusmustu. Babası bir süre yaninda yatti ve aksamlari onunla beraber kapiyi kilitliyordu. Sonra gecti. Imkaniniz varsa belki sizdede ise yarar

Okula gidiyor mu? Okulda saçma sapan videolar izleyen arkadaşları bir şeyler anlatmış olabilir. Arkadaşım yaşadı çocuğu ölümden korkuyorum diye krizler geçirdi arkadaşlarının ölümden bahsetmesi yüzünden.

Geçici bi durum bu korkmus normal. Sabırlı olun ayy korkma yeter artık falan diye azalamasin bu dönemde onu kimse . Korkulacak bisey olmadığını anlatın ama sürekli bu korkudan bahsedip iyice beynine yer etmeyin

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Aslında beni en çok üzen son kabus. Bir adam diğerini kesti deyince şoka girdim. Ama dediklerinizde çok haklısınız. Tekrar çok teşekkür ederim

Bu süreç bir süre sürebilir, çevrenizde biri malesef bu tip şeylere maruz kalmasına sebep olmuş olabilir bir hikaye anlatılmıştır duynultur bir youtube videosuds görmüş olabilir. Ona tam tersi biraz eğlenceli hayal dünyasını ve bilinç altını temizleyebileceği komik hikaye ve masallarla uyumasını sağlayabilirsiniz. Bende aynıydım küçüklüğümde ve sorunu şöyle aşmıştık bizim dönemde masal kasetleri vardı genelde gece uyurken o masalları dinleyerek tek başıma uyumaya alışmıştım

Okula gidiyor mu? Okulda saçma sapan videolar izleyen arkadaşları bir şeyler anlatmış olabilir. Arkadaşım yaşadı çocuğu ölümden korkuyorum diye krizler geçirdi arkadaşlarının ölümden bahsetmesi yüzünden.

Bir arkadaşı babasının onun yanında korkunç videolar izlediğini söylemiş kızıma. Ne olduğunu söyledi mi dedim hayır dedi. Yarın öğretmeniyle görüşeceğim

Back
X