Merhaba hanımlar,
Yaklaşık 2 yıl kadar önce, bir diyet yapmış ve bu deneyimimi bir arkadaşımın benim için aldığı üyelikle, sizlerle paylaşmıştım.
O zaman yazdığım mesajı az çok hatırladığım için internette arayıp tekrar buldum sitede ve yine motive oldum. Şu an 75 kiloyum.(Gece olduğu için tartılmadım gerçi ama) O dönemde yaptığım diyet üstüne kiloları geri almamıştım, ancak almak için gerçekten çok uğraştım, çılgınca yemek yedim ve hiç dikkat etmedim ve sonunda yeniden aldım hepsini. Spor yapmayı da pek sevmediğim için olsa gerek bir türlü istikrarlı olarak kilo veremiyorum.
Ben 6-7 yıl kadar önce en yüksek 53 kilo kadardım. Ancak hayatımdaki stresli bir dönem sonrası, yaşım da ilerledikce ciddi kilo problemi yaşamaya başladım, yüzümde sivilceler oluşmaya başlamıştı, hala da var. Diyet yapmayı becerebilen, az yiyerek dayanabilen bi insan olmadığım için bu "Arınma" yani "Detox" diyetini uygulamış ve başarmıştım. O zaman paylaştığım Mesajı da aşağıya kopyalıyorum zaten. Şimdi yine başa dönmüş durumdayım, burada sizlerin gözü önünde daha kolay başarabileceğimi düşünüyorum. Sizlerin dayanışması yani aslında kadınlar olarak bizlerin dayanışması ciddi bir örnek :)
İster birşeyler yazın, ister sadece okuyun.
Ben, yeniden başlıyorum...
Eğer bir aksilik olmazsa da yarın ilk günüm. Bana bol şans dileyin :) Sevgiler <3
İşte o dönem yazdığım mesaj:
Merhaba arkadaşlar,
Bu mesajı yazmak için biraz geciktim aslında. geçtiğimiz yaz uyguladığım Akçaağaç şuruplu Detox Limonata diyetinden bahsetmek istiyorum size. Hatta sırf bunu anlatabilmek adına üye oldum diyebilirim :)
Konu başlığı olarak bu diyet vardı sitede ama kimse denememiş anladığım kadarıyla, gerçekten de dayanılması zor bir diyet gibi görünüyor. ama işin aslı öyle değil.
Ben bir cesaretle 73 kiloyken bu diyete başladım. Toplamda 12 gün yaptım. Ve gerçekten en hızlı ve en güzel kilo verdiren diyet (ki diyet değil aslında bir detox ve arınma yöntemi olarak da tavsiye ediyorum) diyet sonunda 63,5 kiloydum. ve o kiloları geri de almadım. beslenmeme de dikkat etmediğim halde almadım geri.
Sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce iyodu alınmamış deniz tuzunu su ile karıştırıp içiyordum önce, gün içerisinde de en az 6 en fazla 12 bardak kadar limonata hazırlayıp onu tükettim. Bu detox 12 gün sürdü. bu süre boyunca ciddi bir su tüketimim de oldu. Zaten bol bol suya ihtiyaç duyuyor vücut. toksinlerden arınıyor, cildim hiç olmadığı kadar iyi görünüyordu bunun sonunda.
10 gün boyunca sabahları yarım saat - 40 dakka kadar yüzdüm. arada yürüyüş yaptım ama o da yarım saatten fazla değildi.
Bu diyet ilk 2 gün gerçekten zorluyor, açlık ve üşüme olabiliyor ama ondan sonraki günlerde gayet enerjik ve zinde hissediyorsunuz. sabahları erkenden uyanıyordum ister istemexz, gece de erken yatıyordum. uykum düzene girdi, bağırsaklarım düzeldi. yani genel olarak gerçekten işe yarayan uyguladığım diyetler arasında bir tek bu diyet oldu.
Yine de size tavsiyem bir doktor kontrolünde yapın. benimki biraz cesaret oldu ama herhangi bir hastalığım da yok çok şükür. şeker, tansiyon vs... gibi.
Benim anlatacaklarım bu kadar. Diyetin ayrıntılı listesi sitese mevcut olduğundan ben buraya tekrar yazmıyorum. herkese sevgiler...
mrb aykiz seni gokte ararken yerde buldum diyeyim cunku bu diyeti ben cok arastirdim ve yapmaya karar verdim newyorkta yasiyorum burda muple syrup olarak geciyor hatta internet sitelerinde master cleanse kit olarak kitabi da dahil urunlerin satisi var siparis verecektim lakin turkiyeden misafirlerim geliyor onlar gidince baslarim insallah sadece kilo degil ki benim kilom pek yok zaten arinma programi oldugu icin uygulamak istiyorum hos bir kac kilo da atsam fena da olmaz neyse heralde onumuzdeki aya ancak baslarim misafirlerim 2 hafta sonra ve 2 haftaligina gelecek neyse tecrubelerini paylasirsan sevinirim burada da aslinda populer diyetler arasinda
Akşam oldu :) Dayanmak bu sefer gerçekten zor olacak. Ciddi bir baş ağrısı başlıyo ve yavaş yavaş üşümeye de başladım. Gerçi henüz 2 bardak limonata içtim. Bardaklarım büyük olduğundan 3 bardağa denk aslında. En az 6 en fazla da 12 bardak içmek lazım. Bakalım nasıl olacak. oyalanacak bişeyler bulmam lazım. :) Durum an itibariyle budur :)
Huuu komşuuu, ben geldim hemen.
Evet sanırım doğru anladım, sadece içiyosunuz, yemek yok
Bir de bana deli diyolar iki öğün yiyorum diye..:130:
Ben duymamıştım hiç önceden bu limonata olayını.
aykiz sana kolayliklar diliyorum ilk gun ya ondandir agrin gerci sen tecrubelisin ama destek olmak icin soyluyorum ben de bir ara lahana corbasini uygulamistim ilk 2 gun basagrisi ve halsizlik olmustu sonra geciyor zaten hatta vucut arindikca enerji bile kazanirsin biliyorsun iste.yalniz arastirmalarima gore aksamlari bitki cayi da icmek gerekiyormus bagirsaklarin rahatlamasi icin ve nane cayi da hatta laxative cayi oneriyorlar internetteki master cleanse kitinde bu caydan organik deniz tuzu muple syrup cayenne pepper olarak geciyordu. beni baya etkiledi bu detoks seni hergun takip edicem insallah canim sana once bir moral alkisi gondereyim
Hoşgeldinn :)
ehehhe aslında insanlar diyet sırasında çok fazla karışıyolar, yani sırf o yüzden ben herkese haber verdim bi 15 gün kadar kimseyle konuşmamak için. çok zor. eşim anlayışlı Allah'tan yoksa çok daha zor olurdu.
Ah bi de şu baş ağrısı olmasa.
Aynen sadece içiyoruz ama yani önümüze her geleni değil tabii, sadece limonata ve bitki çayları serbest :)Ben normal diyetleri yapamıyorum, hem sabredemiyorum hem de o azıcık yemeklerle idare edemiyorum. tamamen aç kalmam lazım yani ortası yok. ikinci kez başarabilirsem eğer sonuç çok iyi olacak
canim ben de senin gibiyim ortam yok ama ayda 1 kilo vermek te hic cazip degil heyecan yok dusunsene yememissin icmemissin 30 gun gecmis verdigin 1 kilocukhaftada 1.5 normal diyor uzmanlar aslinda 2 iyi bana kalsa 3 de veririm ya neyse sagliksiz olmamak kosuluyla detokslara da merakliyim o yuzden bu limonata detoksunu sabirsizlikla bekliyorum bir da cilt uzerinde de olumlu etkiler oldugunu okudum onu da yazarmisin cildini nasil etkiliyor
Bu sabah 73 kiloyum :)
Sanırım iyi gidiyo. Enerjim gayet yerinde, azıcık sinirlerim zayıfladı gibi ama reglim de yaklaşıyo onunla alakalı olabilirNefsim çok zorluyo tabii, tatlılar ve hamurlar gözümün önünde uçuşuyo. Açlıktan değil tabii. Aç hissetmiyorum aslında. Bakalım
Gayet iyiyim özet olarak.
sevgiler
canim iyi gidiyorsun ha gayretkac gun yapmayi planliyorsun sence ben 10 gun yaparak baslasam iyi olur mu ilk defa yapicam ya sen 12 gun yapmistin degil mi ilk yaptiginda
Kolaylık dilerim, zor iş bana kalırsa:44:
Akçaağaç şurubuyla ilgili bişeyler okudum, faydalıymış bayağı. Ama bu detox çok zorlu gibi.. Nasıl bir hayat temponuz var bilmiyorum ama ben yığılırım gibi geliyo.
İş güç, çoluk çocuk ev bark.. Enerjim düşer.
Bir de konsantrasyonu nasıl etkiliyor onu sormak isterim.. Ne bileyim çalışırken hata yapma olasılığı var.
Ben bu olayı denemeyi düşünüyorum ileriki günlerde ama böyle sıvı detoxu olarak değil. Salata ve yoğurtla olabilir mesela.
Bu arada akçaağaç, bir çeşit çınar ağacıymış.. Çınarın uzun ömürlü bir ağaç olduğunu düşünürsek, iş görür bu limonata bence.
Teşekkürler paylaşım için ve tekrar kolaylıklar..
aykiz durum nedir nasil gidiyor cildindeki degisimi de merak ediyorum benim gozeneklerim var onlar kapanir mi cok merak ediyorum arada da normal su iciyormusun yoksa bu sivi da yeterli oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?