İdare edeceksiniz, katlanacaksınız kısa süreler için. Eğer yapmazsanız aynı davranışları eşinizde ailenize sergiler. Haklı olup olmaması önemli değil. Bu işin kanunu bu. Hiç şaşmaz.Arkadaşlar selam.
2 yıllık evliyim, bir bebeğim var. Eşimle genel olarak çok iyi anlaşıyoruz, evliliğimdeki tek ciddi sorun annesi oldu her zaman. Yaptığı her şeyi ayrıntılı anlatıp sinirlerimi bozmak istemiyorum ama özet geçecek olursam şöyle biridir : eşimle tanıştığımız günden beri beni kıskanıyor (bu evham değil, eşim de farkında. Örneğin yeni evliyken bunlar telde konuşuyordu eşim yemek yiyicez kapatayım dedi kadın da "hadi git sen ellerin oldun artık." dedi. Veya daha flört dönemimizde eşimle yazışıyorlar mesela eşim biraz geç cevap verdi diye "zeze ile mi mesajlaşıyorsun" diye trip attı. Bunun gibi çoook örnek var, dediğim gibi eşim de farkında), eşinden boşanmış bir kadın o yüzden bizle yaşamayı planlıyordu ben kabul etmedim diye buna da bilendi (59 yaşında bu arada ama benden enerjik maşallah), ağzı çok bozuk ve aşırı kindar (beğenmediği bir şey mi oldu mesela tutar taaa en başından sen bana böyle demiştin şöyle yapmıştın falan der ve ağzını da bozar. Susmayıp tepki verdiğim için de nefret ediyor benden), inanın torun olduktan sonra düzeldi sandım ama namusuma kadar laf etti torununun annesine bu kadar ileri giden bir insan. Şunu da söyleyeyim, genel olarak böyle yani kimseyle anlaşamıyor. Annesiyle anlaşamazmış, şimdi kızıyla da oğluyla da, kardeşiyle de anlaşamaz, eşiyle de anlaşamamış. Dediğim gibi çok fena bir kadın görümcem bile haklısın diyor ama herkese karşı böyle diyor.
Evet herkese karşı böyle ama benden ayrı bir nefret ediyor. Bana beddualar ve hakaretler eşliğinde şunu demişti aynen "nerden çıktın sen bizim başımıza, senden önce oğlum bana çok düşkündü." bu arada asla eşimle aralarına girmedim. Ben küstüm, konuşmadım mesela ama eşimle sık sık konuşurlardı asla karışmadım. Evime sürekli gelip uzun uzun kalmak isterdi ama böyle biriyle kim uzun süre kalabilir ki, tartışırdık muhakkak. Hamileliğimin başında büyük bir kavga ettik ben evi terk ettim ailemin olduğu şehre gittim eşim sonra barışmaya çalıştı. Ve ben evi terk ederken dalga geçer gibi gülerek kedime "sen de mi gidiyorsun x?" diyecek kadar kötü bir insan. Bu arada ben de hiç altta kalmadım her zaman cevabını verdim adaletsizlik olmasın diye bunu belirtmek isterim.
Şimdi gelelim meseleye. Bu kadın da benim ailem de bize uzak farklı şehirlerde oturuyor. Ben namusuma kadar dil uzatan bu kadınla kesinlikle görüşmek istemiyorum. Eşim de buna zorlayamaz. Şimdi zaten pandemi var o şekilde idare ediyorum ama bu kadın illa ki oğluyla torununu görmek isteyecek. Ben evime gelmesini, aynı ortamda bulunmayı asla istemiyorum. Ama burası eşimin de evi ve o bir süre sonra annesi gelsin isteyecektir. Aynı şehirde olsak gider bebeği gösterir gelirdi ama bu durumda ne yapmalıyım? Gelmesin diye kestirip atmak mı(bu olmaz sanırım dediğim gibi eşimin de evi) , kadının başka bir yerde kalması mı, yoksa ben başka bir yerde mi kalayım (bebekle bu seçenek zor olur). Bana bir akıl verin lütfen aklıma gelince moralim bozuluyor ruh hastası etti beni bu kadın.
En ıyısı sız gıdın. Kısa kalırsınız. O gelırse gitmez benceArkadaşlar selam.
2 yıllık evliyim, bir bebeğim var. Eşimle genel olarak çok iyi anlaşıyoruz, evliliğimdeki tek ciddi sorun annesi oldu her zaman. Yaptığı her şeyi ayrıntılı anlatıp sinirlerimi bozmak istemiyorum ama özet geçecek olursam şöyle biridir : eşimle tanıştığımız günden beri beni kıskanıyor (bu evham değil, eşim de farkında. Örneğin yeni evliyken bunlar telde konuşuyordu eşim yemek yiyicez kapatayım dedi kadın da "hadi git sen ellerin oldun artık." dedi. Veya daha flört dönemimizde eşimle yazışıyorlar mesela eşim biraz geç cevap verdi diye "zeze ile mi mesajlaşıyorsun" diye trip attı. Bunun gibi çoook örnek var, dediğim gibi eşim de farkında), eşinden boşanmış bir kadın o yüzden bizle yaşamayı planlıyordu ben kabul etmedim diye buna da bilendi (59 yaşında bu arada ama benden enerjik maşallah), ağzı çok bozuk ve aşırı kindar (beğenmediği bir şey mi oldu mesela tutar taaa en başından sen bana böyle demiştin şöyle yapmıştın falan der ve ağzını da bozar. Susmayıp tepki verdiğim için de nefret ediyor benden), inanın torun olduktan sonra düzeldi sandım ama namusuma kadar laf etti torununun annesine bu kadar ileri giden bir insan. Şunu da söyleyeyim, genel olarak böyle yani kimseyle anlaşamıyor. Annesiyle anlaşamazmış, şimdi kızıyla da oğluyla da, kardeşiyle de anlaşamaz, eşiyle de anlaşamamış. Dediğim gibi çok fena bir kadın görümcem bile haklısın diyor ama herkese karşı böyle diyor.
Evet herkese karşı böyle ama benden ayrı bir nefret ediyor. Bana beddualar ve hakaretler eşliğinde şunu demişti aynen "nerden çıktın sen bizim başımıza, senden önce oğlum bana çok düşkündü." bu arada asla eşimle aralarına girmedim. Ben küstüm, konuşmadım mesela ama eşimle sık sık konuşurlardı asla karışmadım. Evime sürekli gelip uzun uzun kalmak isterdi ama böyle biriyle kim uzun süre kalabilir ki, tartışırdık muhakkak. Hamileliğimin başında büyük bir kavga ettik ben evi terk ettim ailemin olduğu şehre gittim eşim sonra barışmaya çalıştı. Ve ben evi terk ederken dalga geçer gibi gülerek kedime "sen de mi gidiyorsun x?" diyecek kadar kötü bir insan. Bu arada ben de hiç altta kalmadım her zaman cevabını verdim adaletsizlik olmasın diye bunu belirtmek isterim.
Şimdi gelelim meseleye. Bu kadın da benim ailem de bize uzak farklı şehirlerde oturuyor. Ben namusuma kadar dil uzatan bu kadınla kesinlikle görüşmek istemiyorum. Eşim de buna zorlayamaz. Şimdi zaten pandemi var o şekilde idare ediyorum ama bu kadın illa ki oğluyla torununu görmek isteyecek. Ben evime gelmesini, aynı ortamda bulunmayı asla istemiyorum. Ama burası eşimin de evi ve o bir süre sonra annesi gelsin isteyecektir. Aynı şehirde olsak gider bebeği gösterir gelirdi ama bu durumda ne yapmalıyım? Gelmesin diye kestirip atmak mı(bu olmaz sanırım dediğim gibi eşimin de evi) , kadının başka bir yerde kalması mı, yoksa ben başka bir yerde mi kalayım (bebekle bu seçenek zor olur). Bana bir akıl verin lütfen aklıma gelince moralim bozuluyor ruh hastası etti beni bu kadın.
Yok Allah var eşim öyle misilleme yapmaz. Mesela ben annesiyle görüşmek istemiyorum ama o geçen gün kardeşimle konuşurken çağırdı gelin ya sınav stresi yüzünden bunaldınız çocuklar diye. Şimdiye kadar aileme hiç saygısızlık yapmadı yani misilleme huyu yok çok şükür.İdare edeceksiniz, katlanacaksınız kısa süreler için. Eğer yapmazsanız aynı davranışları eşinizde ailenize sergiler. Haklı olup olmaması önemli değil. Bu işin kanunu bu. Hiç şaşmaz.
10 saat uzaktayız. O yüzden bir gece kalamayız muhtemelen en azından birkaç gün kalalım der eşim. Kadını tanısanız anlardınız yani birkaç saatte bile insanı delirtecek bir potansiyeli var. Kızı bile kabul ediyor bunuSimdi pandemi, bebek küçük falan. Uzun sure boyle gecince, bu konu eşinizle aranızı bozar diye düşünüyorum.
Yılda 2 kere bayramlarda gidin. Eger 1 2 saat uzaklikta bir şehirse sabah gidip aksam dönersiniz. Yoksa 1 gece kalırsınız. Yılda 2 kere 1 gece idare edebilirsiniz herhalde.
Siz giderseniz ne kadar kalacaginizi belirlemis olursunuz. Ama o gelirse, gelene git diyemezsiniz. O yuzden siz gidin ve 1 guncuk gormeyin duymayin.
Gerisinde de esiniz goruntulu falan arar gosterir bebegi
Aklı fikri bel altı çalışıyor. Hadi beni geçtim kızı deney yaparken meşgule atmış diye kızına Kaşar diyen bir kadın, ahlak edep hak getire yani.Namusunuza kadar laf ettiyse pardon da namussuz kadının namussuz kadının doğurduğu çocuğu ne hakla görmeye gelecek. Otursun evinde. Öylesine hak değil torun sevmek..
Ben olsam namusuna edilen hakareti sık sık hatırlatırım eşime. Böyle şeyler unutulmuyor çünkü. Onlar da unutmasınlar bir zahmet
Ya inadına gidip mutfağıma girer öyle şirret bir kadın. Ben mutfağıma girmesini istemiyorum bunu biliyor sırf gıcıklığına yapar yani. Mutfak da bahane, illa sataşır. Kavga etmeden duramıyorO geldiğinde onunla aynı odada bulunmayın, hiçbir şekilde muhattap olmayın. Namusunuza kadar dil uzatıyorsa bunu yapmaya hakkınız var
Allah kolaylık versin o zamanAklı fikri bel altı çalışıyor. Hadi beni geçtim kızı deney yaparken meşgule atmış diye kızına Kaşar diyen bir kadın, ahlak edep hak getire yani.
Ben de öyle istiyorum ama eşim hayat boyu görüşmemeyi kabul etmez maalesef, yine aramız bozulacak.
Gelmesin demeniz uygun olmaz, muhattap almazsınız. Eşinizin annesidir neticesinde. Eşiniz size karşı böyle iyi, ailenize nazikken onun hatırına gormezden gelin bence. Zaten kac kere gelecek ki ayri sehirden...Arkadaşlar selam.
Haklısınız ama öyle bir kadın değil, senede bir geleyim demez yani. Geldi diyelim iki üç ay sonra yine gelmek ister ve her gelişinde de 2 hafta kalsın ister. Tabi ben buna müsaade etmedim diye bilendi bana. Düzgün bir insan olsaydı ben kendim çağırırdım ama her geldiğinde huzursuzluk çıkaran bir insan. Mesela 2-3 ay sonra gelmek istedi diyelim eşim ne desin gelme der mi bilmiyorum.Farklı şehirlerdesiniz. Bu çok büyük bir nimet. Onun haricinde yılda bir kere gelip 1-2 hafta kalmasını sıkıntı etmeyin bence.
Eşinizin gönlü olmuş olur. Annesi atamaz sonuçta. Kan bağı insanı bütün hatalarına rağmen bağlıyor bir şekilde. annemi sığdıramadın demez ama mesela gelirken 2 haftayı geçmesin, biliyorsun huyunu, aramız açılmasın, bize yansımasın filan deyin.
bu süre en çekemediğimiz insan İçin bile makul bir süre. Duymazdan gelir, ya da cevabını verirsiniz yeri geldiğinde. Ki bu konuda sessiz değilmişsiniz, bunu takDir ettim.
bu gibi insanlara en etkili silahın sizin canınızı sıkamadıklarını göstermek bence. Sizi rahatsız edebildiklerini gördükleri müddetçe zevk alıyorlar, Eğer umursamadığınızı görürlerse, kendileri rahatsız oluyor.
bir de çok kafanıza takmayın. Ona bir şey olmasa da, siz kendinizi yıprattığınızla kalıyorsunuz. Uzaklık en güzel şey. Olan oldu, o uzakta, siz eşinizin yanındasınız. İstediği kadar kıskansın.
Ohoo kadın hiç üşenmez, her ay çağırsam her ay gelir. Zaten asıl derdi bize yerleşmek. Hem sık sık gelip hem de uzun kalmak istiyor ben izin vermiyorum bu yüzden nefret ediyor benden. Keşke öyle senede bir gelen bir kadın olsaydı dayansaydım.Gelmesin demeniz uygun olmaz, muhattap almazsınız. Eşinizin annesidir neticesinde. Eşiniz size karşı böyle iyi, ailenize nazikken onun hatırına gormezden gelin bence. Zaten kac kere gelecek ki ayri sehirden...
Hani derler ya oğlunu seviyorsun o da onun annesi onu niye sevmiyorsun diye. Yani bin şükür eşimle alakası yok karakter olarak. Hiç benzemiyorlar yani o yüzden utanıyordur muhtemelen, görümcem bile sen haklısın dedi yani annesini savunmadı. Aramız bozulmasın diye uğraşıyorum, o da uğraşıyor ama ne zormuş bu ailevi problemler. Kronik sorunlar hep.Sizi çok iyi anlıyorum ama böyle biri siz naparsanız yapın bulaşacaksa bulaşır. Eşinizle arayı bozmamaya çalışın. Annesini de fazla atıp tutmayın kötülemeyin adam size destekmiş çok söylenirseniz birden kıymetlenir annesi şaşırır kalırsınız. Zaten oda utanıyodur annesinin hareketlerinden yüzüne vurmayın derim. Bebeğide göstercekse gidin bi kaç gün kalır dönersiniz. Duruma göre.
Siz çok şanslısınız. Burnunuzun dibinde oturduğunu düşünün. O kabustan sonra bu rüya gibi bence. Cagirmayin, soğuk durun, muhattap almayın, gereğinde de lafınızı saygı çerçevesinde esirgemeyin. O da sıkılır zaten böyle ortamdan.Ohoo kadın hiç üşenmez, her ay çağırsam her ay gelir. Zaten asıl derdi bize yerleşmek. Hem sık sık gelip hem de uzun kalmak istiyor ben izin vermiyorum bu yüzden nefret ediyor benden. Keşke öyle senede bir gelen bir kadın olsaydı dayansaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?