Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

Sanirim kendinizi yanlis.ifade ettiniz
Sizimde.okul doneminde boyle.birsey yasamis olmaniza.cok uzuldum keske o ogretmen disinda bir ogrtmende egitiminize devam etme sansiniz olsaydi
Gercekten aradan yillar bile.gecse unutulmuyor bir kosede kaliyor

Cocuklara verdiginiz emekten dolayi sizi ve arkadaslarinizi tebrik ederim
Cocuklara bu yonce yardimci olmayi bakicilik.olan gorevi olmadigi icin yapmayi goz arda eden arkadaslarimiza.iyi bir ornek.olursunuz insalla

Sanirim.arkadasimiz kendini.yanlis.ifade etmis
Ister istemez cocuktan sogumaya sebep.oluyor olan yine cocuga oluyor deyince ister istemez tepki vermeme sebep oldu
Sizinde yasadiginiz durum icin oldukca uzuldum

evet bende bundan dolayı tepki verdim belki hocamız yanlış ifade etti belki de biz yanlış anladık.. çünkü bir öğrenciden soğursanız o öğrenciyi kaybedersizin kesin ve net... kaç tane öğrenci üzerime yürüdü yine de soğumadım yaşanıyor bu tarz durumlar yaşandığı zaman yapıcı olmak lazım.. tşk ederim hiç bir öğretmenimizin yaşamasını istemem böyle durumları, aynı şekilde velilerimizin başına da tatsız olaylar gelmesini istemem..

Evet .sanirim.o sekilde oldu
Cok dogru soyluyorsuniz bir anne babanin sucunu cocuklar cekmemeli
Gercekten cok.sorunlu veliler var bunlar dogrular
Ama bir okadar da sorunlu ogretmenlerde var
Rabbim.sizleri hayirli velilerle bizleride ogretmenlerlee.karsilastirsin

tabi ki herkes yeri geldiğinde elini taşın altına atmalı ne ben öğretmenim herşeyi ben bilirim vardır, ne de ben veliyim herşeyi ben bilirim durumu vardır.. amin.

tabii kim tiksinir değil mi? sokakta 10 kişiyi çevirin sorun bakalım.

Cocuklara verdiginiz emekten dolayi sizi ve arkadaslarinizi tebrik ederim
Cocuklara bu yonce yardimci olmayi bakicilik.olan gorevi olmadigi icin yapmayi goz arda eden arkadaslarimiza.iyi bir ornek.olursunuz insalla

çocuklarımın çişini kakasını temizlemek yerine, onlara müfredatta yazan bütün kazanımları kazandırmak için kendisini paralayan bir öğretmeni tercih ederdim...
dediğim gibi tamamen kendi fikrim.
örnek olmak? çok komiksiniz.

Yazdiklarimdab ogretmenin cis kaka temizlemesini mi cikarttiniz
Ben nerede cis kaka temizlemeli yazdim gosterirseniz cok.sevinirim
Kizimda sahit oldumki hem.cocuklarimiza kisisel bakimlarinda yardimci olan hemde mufredatta yazan kazanimlari kazandiran bir ogretmen olabiliyormus hemde birkezle sikayet etmeden

He tabi kapasite meselesi demek.onun kapasitesi ikisini bir arada yapmak.icin musaitmis.iyiki varmis:)

el kadar çocuklar, kendi başına yemek tuvalet ihtiyaçlarını gideremiyecek küçüklerden nasıl tiksinebilinirki mana veremiyorum.

Ne münasebet yahu, öğretmen diye de sümüğe çişe bağışıklığı olacak hali yok.
Ben bu seneye kadar köyde çalıştım, hala da kokulardan, sümükten (alasını gördüğüm halde) tiksinirim. Kendi annemin kardeşimin bardağından bile su içemeyen bir insanım.
Ne oldu yani kötü öğretmen mi oluyorum?
He bu demek değil ki altına yapmış, burnundakiler ağzına giren bi çocuğa müdahale edemeyiz ama hissedeceklerimizi de öğretmen kimliğine göre hissetmemiz gerekmiyor.
Öğretmenler de insanlar, sevebilirler, tiksinebilirler, nefret edebilirler, sinirli olabilirler, hassasiyetleri olabilir ve en önemlisi hata yapabilirler...Duygularımız alınmış değil yani.

hocam insanlar bilmiş bilmiş konuşuyolar işte, söylediğim gibi, evlerine 2-3 saatliğine gelen misafir çocuklarına bile tahammül edemeyen insanlar kalkmış çocuklara böyle davranılmalı diye ders veriyorlar. keşke öğretmen veli münasebeti minimum düzeyde tutulsa... sadece çocukların sosyal ve gelişimsel özelliklerinden bahsedilse velilerle. bahsetmiştim önceden de ailemde çok öğretmen olduğu için nasıl bıktırdıklarını, meslekten soğuttuklarını biliyorum...
allah kolaylık versin size...

Bir anne olarak bunlari yapan annelerin oldugunu bilmek ne kadar uzucu.bende hemsireyim.gectigimiz gunlerde kanalma unitesinde kan aliyoken bir anne ve baba kucaklarinda 9 aylik bir bebekle iceriye girdiler.cocugun elleri kan icinde.bicakla oynamis parmaklarini bicak kesmis.kan almada dikis malzemesi olmadigi icin hemen cocugu aldim pansuman odasina gectik.o sirada annenin 9 aylik bebege kurdugu cumle aynen su; gerize...li bicakla oynarsan olacagi bu iste....biz gayretle o minicik parmaklardaki kesikleri onarmaya calisirken o kadin bu sacma sinir sozlere devam edince artik dayanamadim ve kadina donup;9 aylik bebek o bicagi cekmeceyi acip alamayacagina gore...bu bebek sizin soylediginiz tek bir kelimeyi anlamiyor.su anda anlayacagi ve ihtiyaci olan tek sey sevkat dedim.o zaman sustu. Bir anne bunu niye yapar anlayamiyorum.
Dediginiz gibi annelik dunyadak tadilabilecek en guzel duygu...

Anlıyorum, fakat ben kendi fikrimi beyan ettim kimseye yönelik birşey söylemedim,sizide tanımam siz neden bu kadar alınganlık gösterdiniz? Ayrıca azarlayıcı tavrınız hiç hoş değil,kaldıki ben burda kötü öğretmen gibi bi kelime kullanmadım.

Rabbim karsiniza hep sizin gibi iyi niyetli insanlari cikarir insaallah.

İnan bana hiç bir farkı yok hatta fazlası var diyebilirim.
Özellerde genelde lise mezunu çocuk gelişimciler çalışıyor.
Faaliyet konusunda olsun, yapılan etkinlikler konusunda olsun çok çok bariz fark vardı.

Bir de mesela diyelim okula tiyatro veya sihirbazlık gösterisi geliyor.
Aynı gösteriye özelde iki katı fiyat alınıyor.
Keza geziler, sinema, eğlence merkezleri , düzenlenen gecelerde bile...

Gösteriler arasında bile uç noktalarda fark vardı.
Yani anneler günü, 23 Nisan vb gösterilerde dahi koreografiler,
hazırlanan rondlar, dramalar, giyecekleri kostümler çok çok farklıydı.
Kaldı ki bunlar çocukların beceri kazanmasında önemli şeyler...

Şimdi kızım 2,5 yaşında seneye onu da devlete göndereceğim...

Çok uzattım ama mesela oğlum geçen sene devlette 1. sınıfa giderken bile ,
oyun ve fiziki etkinlikler dersinde okul çok cüzi bir rakama folklor kursu açmıştı.
Orada öğrendiklerini okuma bayramı gecesinde sergilediler.
Muhteşem ötesiydi. 1 sınıf çocuklarına göre agır koreografiler vardı ama çocukları öyle bir çalıştırmışlardı ki,
sanırsın karşında Anadolu Ateşi oynuyor. :)
Bu yıl da aynı şey yapılacak.

Özelin tek faydası İngilizce eğitimiydi.
Bu yıl 2. sınıfta oğlumun İngilizce dersi var.
Ögrendiği İngilizce kelimeleri , şarkıları hiç unutmadı.
Oglumun tek dediği annecim İngilizce öğretmenimiz dersi sadece benimle işliyor,
hep ben cevaplıyorum soruları , çünkü diğerleri bilmiyor diyor...

Konu almış başını gitmiş :)

Arkadaşlar öğretmenleri suçluyorsunuz ama
sanmıyorum ki hiç bir öğretmen bu tür durumlara kayıtsız kalsın.
Ögretmenlik vicdan işi diye boşuna demiyorlar.

Ancak velilerimizin atladığı bir nokta var.
Ögretmen annelerin yaptığı hatayı yapmaz.
Ögretmen rehberdir.
Çocugun kendi yapabileceği beceriyi yapmaz, sadece yönlendirir.
Dogru olan da budur.
Ögretmen çocuğa balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmek için vardır...
Bu sadece okul öncesi grubu için değil, tüm eğitim kademeleri için geçerlidir.

Mesela 2. sınıfa giden bir oğlum var.
Geçen yıl oğlumla yaşıt çocukları olan arkadaşlarımın hep yakındığı durum,
çocuklarına ödev yaptırmakta sorun yaşadıklarını , kendileri başında durmadığında yapmadıklarını söylerlerdi.
Bana göre bu çok büyük bir hatadır mesela.
Ben de diyordum ki ödevini kendisi yapacak siz sadece takıldığı yerde veya bitince kontrol edip,
yanlışları varsa düzeltmesine yardımcı olacaksınız,
başında beklemeye alıştırmayın, bu şekilde hem sorumluluk kazanamaz, hem de öğrenmeye istekli olmaz derdim.
Keza velilerime de hep aynı şeyi söylerim.
Biz hiç oğlumun ödev yaparken başında beklemedik.
Sadece 1. sınıfta dikte çalışmaları sırasında mecburen yardımcı olduk.

Demem o ki, öğretmen hiç yapmaz diye bir şey yok.
1 yapar 2 yapar ama 3. de yapmaz.
Nedenini de yukarıda açıkladım...

Son düzenleme:

yanlış anladığınızı düşünüyorum.bu yorumu benim yorumumu alıntılayarak yazmamışsınız ama benimkinden yola çıkılmış sonuçta.

elbette öğretmenin görevi öncelikle dersini anlatmaktır.

anne misiniz bilemiyorum,ben anneyim.

benim 3 yaşındaki çocuğum altına kaçırdıysa eğer, ona müfredatın alasını anlatan öğretmen yerine kesinlikle kıyafetini değiştiren

öğretmeni yeğlerdim.

ben ortaokul öğretmeniyim,hasta haliyle üzerime kusan öpğrencim de oldu,sümüğü bulaşan da.evet tiksindim ama gocunmadım da.

kusacağını bilsem de yardım ederim o çocuğa.

saygılarımla.

Lütfen polemiğe girmeyiniz...
---------

Sayın pea,
stajer kısmına meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü son sınıf öğrencisi kızı olan bir anne olarak yanıt vermek isterim, kızım haftanın 3 günü staja gidiyor, başka bölgelerde durum nedir bilmiyorum fakat duyumlarıma göre bu bölüm öğrencisi olan stajerler birçok yerde ücretsiz çalışıyor, bizim bulunduğumuz yerde devlet ve özel okulları az, çocuk gelişimi öğrencisi çok, bu sebeple bir sınıfta 2-3 öğrenci staj yapıyor, stajerler hiçbir ücret almıyorlar.

Kızım şu an devlet okulunda stajer, okulda ana sınıfları sabahçı ve öğlenci diye ayrılmış, yani yarım gün staj görüyorlar.
Bütün sorumluluk öğretmende, stajerler eğitim alıyor sadece ve öğretmenin verdiği görevi yapıyorlar, onu dışına çıkamazlar zaten.

Tüm öğretmenlerimize özverilerinden dolayı teşekkür ederim...

Ne lisede, ne de yükseköğretimden gelen stajyerlere ücret ödenmez.
Stajyerlerin ücret aldığını söyleyen arkadaş yanlış biliyor.
Ben size doğrusunu yazayım :)

MEB ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlıgı arasında imzalanan protokol gereği,
yükseköğretimde 3. veya 4. sınıfta okuyup özelde veya devlette stajyer alan kurumların
okul müdürüne ve uygulama öğretmenine ücret ödenir...

ben de öyle biliyorum, bulunduğum bölgede de stajerlere para verilmiyor...teşekkürler Mune.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…