- 11 Ağustos 2008
- 12.314
- 1.594
- 773
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
bu arada ablana da bravo, başkası olsa kendi sınıfımda gözüm gibi bakarım kendi çocuğuma, süper öğretirim derdi... ne güzel.
Merhaba arkadaşlar, kafamda soru işaretleri var yardımcı olur musunuz?
1- Okulda televizyon olması normal mi? Çocuklara çizgi film izletiliyormuş her gün. (kızıma sorduğumda yok diyor, kaç kez sordum, tv. Yok dedi, hiç bahsetmedide, fakat dün ana sınıfından bir arkadaşı geldi, o var olduğunu söyledi, anneside görmüş)
2- Kızım 38 aylık, okula öğleden sonra gidiyor. Saat 13,00 da okulda oluyor. Akşam 16:45 te evde oluyor. Servisle gidiyor. Mesafeyide düşersek, toplam okulda kalış süresi, 3,5 saat, az değil mi? Okul yönetimiyle görüştüm. Kendiniz alın çocuğunuzu 17,30 da alın diyorlar. Okula yazdırırken 17,30 çıkış diyorlardı. Servisle giden çocuklar her zaman önce çıkarmış okullardan, ilk çocuğum olduğu için ben bilmiyormuşum.
3- 28 ekimde de servisle gelen çocuklar okula gitmedi. Servisçi beyin, saatleri uygun değilmiş. Çocuklar okulda 9,30 da olsun denmiş ona. Onunda servisi 9,05 te bitiyormuş yetişemeyeceğinden, o gün gitmeyeceklermiş, zaten okulda bugünde bir şey yokmuş, gitmemesi daha iyiymiş, şoför böyle söyledi.
Bende kendisiyle tartışma yaşadım. tam para almasını biliyorsunuz eylül ayı vs için. Servis O gün yok, bugün yok, ne zaman gidecek bu çocuklar okula, Ayrıca isterse 1 saat olsun çocuğum okuldaki tören için heveslendiyse o gün okula gönderirim siz mi veriyorsunuz bunun kararını dedim. Kendiside zaten servsite 8 çocuk var benim ücretimi kurtarmıyor dedi. Bende sizi zorlayan yoktur eminim bırakabilirsiniz dedim.
Okul müdürünüde aradım, işte taktir edersinizki, servisler sadece bizim emrimizde değil birkaç yere servis çekiyor, dedi. Bende okula çocuğumu yazdırırken okulunuzu servis var diye cazip hale getiren sizlerdiniz, Servişçiyle organize olup töreni yarım saat geç başlatabilirdiniz, Ben kızımı sabah 8 de uyandırdım, 9 da okul var bayrak sallayacaksınız 29 Ekim bugün diye önemini anlattım, öğretmeni süs istemiş sınıf süslenecek diye, hevesle Pazar günü süs aldık kızımla, şimdi gidemedi okula ve sebepte servis olmaması dedim.
Umarım Servis ve okul yönetiminin tutumu değişmez kızıma karşı, ses çıkartmasamıydım, Şimdi işteyim kızım okula gidecek öğleden sonra teyzesi verecek serviseumarım çocuğuma kötü davranmazlar onlara emanet neticede.
Tüm bunlara rağmen kızım okulunu seviyor ve severek gidiyor.
Bu ne uslup?
Rahatca gezmeye gitmek icin, cocugu atmak icin mi gonderiyoruz biz cocuklari?
Arkadas devam etmis; cocuktan birkac saatligine kurtulmak ne demek??
Aynen yazdiklarinizi yaziyorum.Bu ne yakisiksizlik anlamis degilim konu nerden nereye geldi.
Surekli veliler Ileilgili yakinmalarinizi yazmissiniz.bende ankara'nin merkezinde cocuklara uyku ilaci veren kres ogretmenlerinden bahsedebilirim.kres kapandi.tuvalete cok gitmesin diye Su verilmedigini biliyorum.demissiniz ya lafa gore super Anne diye.herkes isini iyi yapsin ozaman.isi derkende bakicilik anliyorsunuz.konuyu saptirmayin.
Siz ogretmenleri ne saniyorsunuz diyen arkadasim, biz ogretmenleri
demek istedigin sey sanmiyoruz.
Yazdiginiz icin yaziyorum.bende 4 yilimi verip ustune yuksek lisans yaptim.4 yilda lisede ogretmnlik yaptim.demissiniz ya bizi sadece ogretmenler anlar diye Ben sizi anlayamiyorum.yasadiklarinizdan yorum yapiyorsunuz.konu nerden nereye geldi
bir bayan arkadasimiza demissiniz; Suana kadar bana harcadiginiz enerjiyle cocugunuza daha yararli olurdunuz diye..
Bunu soylemek size mi dusuyor.
Eski bir ogretmen olarakta Ben yakistiramadim bunu.
Varsa velinizle ilgili sikintiniz ayri bir konu acarsiniz.
Cunku konu iyice maksadini acti.
Not:telefondan yaziyorum.
bana yazmıştı bunu ama ona cevap yazmak istemiyorum çünkü eni topu bir cümle yazmıştım ama verdiği cevaplarda ortada işte..
bu tarzda düşünen birine düşüncelerimi anlatmaya çalışıpta kendimi yoramam
sanırım en güzeli susmak, ne siz ne de ben kimseye kendimizi ispatlamak zorunda değiliz, istediği gibi düşünüp, yazsın arkadaş, önemli değil
Bir arkadas ailesinin tutumu yuzunden isterr istemez cocuktan soguyordum yazmis
Olan cocuga oluyordu demis bu beni cok etkili veli ile.ogretmen arasinda.olan sorun asla cocuga yansimamali diye dusunuyorum o yavrucagin sucu nedir ki burada
bu cümleyi yazan kişinin öğretmen olduğuna inanamıyorum bende bir öğretmen olarak.. benim velilerden biri üzerime yürüdü bu adamın terbiyesizliği acısını çocuktan çıkartamazdım çıkartmadım da.. bir öğretmene yakışacak şeyler değil öğrenciden soğumak.. sebep her ne olursa olsun bir öğrenciden soğudum sözü sarf edilemez... öğrenciden soğumak diye birşey olamaz yaaa
olay şöylegelişiyor efendim sen çocuğu yeri geliyor kendi çocuğundan ayırmıyorsun ben çocukların birçok sorununu kendime vw evladıma ayıracağım vakitte velilere tel ederek geçiriyorumm özellikle bu yıl çok fazla davranış problemi olan çocuklarım vardı.velilerimle aramızda çokgüzelbi ilişki var hep birlikte 1 ay gibi kısa bi sürede çözdük bi,rlik olarak...ama mesela geçen yıl maddi manevi çok fazlaestek verdiğim bir ailenin çocuğuna gösteride ailenin istediği rolü vermediğim için babası öğretmen arkadaşlarımın yanında bana çok ağır küfürler ettii..cevap bile veremedim bayılıcam sandım..müdür uzaklaştırdı adamı istesem kamera kayıtları vardı üzerimeyürüdü..içim kırıldı oçocuğu görünce ister istemez onlariçin yaptıklarım geldiaklıma belkide çok fedakar olmamdan dolayı oldu bunlar..dediğimtamamen buu.bizim sorunumuz burdaki cümlelerden çok farklı sonuçlar çıkarmak...ama yapmayan öğretmen yokmu.benim ilkokul öğretmenim babamın arkadaşıydı ve küsmüşler adam 5 yıl boyunca beni hiçbirr şeye seçmedi konuşmama bile fırsat vermedi bakışlarından bile anlıyordum bunu...yani bunu ben yapıyorum demiyorum için kırılsada çocuğa aksettiremem ben.hatta küfür eden adamın eşi özü rdiledi.uttanncımızdan daha yüzünüze bakamayız alıcaz çocuğu dedi.ben kesinlikle kabul etmedim..ve hiçbirşey olmamış gibi hala çocuklarımın birinci sınıftaki sınıflarına gidip ziyaret ederim sık sık..herkez kendini biliyor ..burda sürekli suçlamalar suçlamalar ...burda ne kadar tanıyoruz birbirimizide hakaret ediyoruz.evet öğleden sonra veren annelerin bir kısmı rahat edeyim diye düşünüyor ama bir kısmı ve evetöğretmenlerinde bir kısmı çocuk yemek yemediğinde kendi evladı yememiş gibi ilgileniyoroyunlar yapıyor çocuklaçocukoluyor iki lokma yesin diye ..bizbirbirimizi görmüyoruzama gören var ve onun için görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız
hocam çocuğa en ufak şekilde hissettirmiyorsanız bu durumu sorun yoktur zaten... ben bütün yorumları okumadım soğuma lafı geçtiği için davranışlarınız da o yönde zannettim bunun için özür dilerim öncelikle... hocam sizler iyi olabilirsiniz ama herkes dikkatli davranmıyor bunu da bazı meslektaşlarımıza bakarak anlayabiliyorsunuz.. sizin yaşıdığınızı bende yaşadım veli üzerime yürüdü hakaret etti.. ben çok üzerinde durmadım çocuğuna da kin beslemedim.. anladığım kadarı ile sizde hissettirmemişiniz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?