Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

Bu ne uslup?
Rahatca gezmeye gitmek icin, cocugu atmak icin mi gonderiyoruz biz cocuklari?
Arkadas devam etmis; cocuktan birkac saatligine kurtulmak ne demek??

Aynen yazdiklarinizi yaziyorum.Bu ne yakisiksizlik anlamis degilim konu nerden nereye geldi.

Surekli veliler Ileilgili yakinmalarinizi yazmissiniz.bende ankara'nin merkezinde cocuklara uyku ilaci veren kres ogretmenlerinden bahsedebilirim.kres kapandi.tuvalete cok gitmesin diye Su verilmedigini biliyorum.demissiniz ya lafa gore super Anne diye.herkes isini iyi yapsin ozaman.isi derkende bakicilik anliyorsunuz.konuyu saptirmayin.
Siz ogretmenleri ne saniyorsunuz diyen arkadasim, biz ogretmenleri
demek istedigin sey sanmiyoruz.
Yazdiginiz icin yaziyorum.bende 4 yilimi verip ustune yuksek lisans yaptim.4 yilda lisede ogretmnlik yaptim.demissiniz ya bizi sadece ogretmenler anlar diye Ben sizi anlayamiyorum.yasadiklarinizdan yorum yapiyorsunuz.konu nerden nereye geldi.bir bayan arkadasimiza demissiniz; Suana kadar bana harcadiginiz enerjiyle cocugunuza daha yararli olurdunuz diye..
Bunu soylemek size mi dusuyor.
Eski bir ogretmen olarakta Ben yakistiramadim bunu.
Varsa velinizle ilgili sikintiniz ayri bir konu acarsiniz.
Cunku konu iyice maksadini acti.
Not:telefondan yaziyorum.

bu arada ablana da bravo, başkası olsa kendi sınıfımda gözüm gibi bakarım kendi çocuğuma, süper öğretirim derdi... ne güzel.

Konu nerden nereye gelmiş geçmiş sayfalara da bakayım dedim de bu gözüme çarptı..

Hangi öğretmen bu cümleyi kurar zaten çok merak ettim..Bir öğretmen tabii ki çocuğuyla aynı sınıfta olmayı istemeyecektir.. kaldı ki bu anaokul çağındaki bir çocuksa.. çok enteresansınız: )

ben eminimki birçok anne çocuklarını öğlenci veriyorlarrrrr
bunu birçok veliden dinliyorum
valla öğlenciler nedense daha kalabalık oluyo
öğlen 10 kadar yatırıyolar
kahvaltı yapıp hoopp okula gitsin akşama kadar annede rahat
acaba hangi dünyadasınız
ben anlamadım
elbetteki bazı velilerde varki
sabahçı veriyor çocukla kaliteli zaman geçirmek adına
ben gördüğümü söyledim
sizin söylediklerinize yorum yapmadımki
bunun tartışmasını yapıyo olmak bile saçma ben gördüm duydum benim yaşadığım olaaya yaşamadınız mı diyorsunuz
benim için buuradaki tartışma kısır döngü
sizin ne yapmak istediğiniz hiiç umrumda değil
ben şuan lisede öğretmenim
bali çekenler esrar hepsi var
ben tüp çekip ölen öğrencimi biliyorum
bu çocukların hepsi anne baba kurbanı
şöyle bir dinliyorsun çocuğu
anne babayı aldatmış
baba çocuğu zincirle dövüyor
ben gerçek yaşamdayım
ben hayata erken atılmış öğrencilerle uğraşıyorum
şuan söyledikleriniz faso fiso bana göre
uslup mu dediniz benim yazdığım mesajlar arkadaşınızın hangi uslupla yazdığı mesajlara karşı yazılmış
bir onları okuyun sonra gelin karşıma

aslında sorun şu öğretmenlerden yapması değil uyarması bekleniyor..ama benim işim değil diyerek uyarı bile yapılmıyorsa;veliler olarak yada ben o zaman orada bir ilgisizlik olduğunu düşünüyoru-m-z .. elbette onca çocukla akşama kadar ilgilenmek,birarada tutmak,eğlendirmek,eğitmek zordur..Allah yardımcıları olsun..

ben kendimce kızımın öğretmenlerinden beklediğimi yazayım..
mesela benim kızım okula gittiğinde (bizler içeri alınmıyoruz,kapıdan bırakıyorduk) dışarıda ayakkabısını çıkarıyor eline alıp dolabına götürüyor..ama içeri girip ayakkabısını dolaba koyduktan sonra hemen sınıfa koşuyor,oyuna, çocuk işte..ne içeri ayakkabısı ne terliği nede punduffunu giymiyor..(ki hepsinden yedek olarak istendi ve götürdük ayrıca yedek kıyafetleride mevcut) benim burada beklediğim kızıma "giydirmeleri değil hadi çabuk ayağına ayakkabını,terliğini giy gel" demeleriydi.. kaç kez gittiğimde kızımın üstü başı sırılsıklamdı..kızım mutlaka yemeklerden,oyunlardan önce ve sonra ellerini yıkar..bazen ellerini çok pis hissederse dakikalarca yıkar ve yıkarken üstünü ıslatır..ıslandığını gördükleri halde değiştirmediler.. ellerini yıkarken ıslattığını söylediler.. halbuki ydekleri vardı.. aralarında bir stajer öğretmen vardı birkaç kez o değiştirmiş üstünü sağolsun.aslında kızım hadi üstünü çıkar bunları giy dediğinizde çıkarır ve giyer,bunu kendilerine bildirdiğim halde söylememişlerdi bile.. kızımı okulundan almak zorunda kalmıştım biraz daha büyüsün olmayacak yoksa çocuk hastalanacaktı yani burada okuduğum öğretmenlerin yakınmalarından sonra anladım ki eğer akşama kadar çocuk çıplak ayakla ve sırılsıklam dolaştırılıyorsa sanırım bunu söylemek dahi öğretmenin görevi olmadığı içinmiş ve merhametine kalmış,sağoolun öğretmenlerim,bizleri bilgilendirdiniz.. kızımı almakta doğru yapmışım,biraz daha büyüsün kendi işini tamamen uyarılmadan dahi yapsın ondan sonra gönderirim..

ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.okul evime yakın ve kızımı okula gönderdiğim süre boyunca evden dışarı adımımı atmadım..acil bir ihtiyaç olur beni okuldan çağırırlarsa diye... kızım okulda olsun,başımdan atayım ben gezeyim demedim, düşüncesi bile kötü..

kızım çok sıcakkanlıdır..okulundan,arkadaşlarından,öğretmenlerinden memnundu,mutluydu,eğleniyordu.. onun mutluluğu benide mutlu ediyordu... ama bazen bazı durumlar mutlulukların önüne geçiyor..kısmet biraz daha büyüsün..

benimde kızım kreşe gidiyor sabah akşam servisle gidip geliyor servisle eve ulaşıcak olan çocuklar engeç beşte çıkıyor kreşten evde yakınsa çocuk en geç yarım saat içersinde evde oluyor biz kreş araştırırken binalarından tutun sınıflarına yemekhanesine öğretmeninden yardımcısına kadar her şeyi defalarca düşündük yaşça küçük olduğu için hepsinin önemi dahada artıyor kendi bakımını yapamıyor sözle ifade edemiyor olduğunu için bazen aksaklıklar olsada çok şikayet edicek birşey bulamıyorum ama daha vasat yerlerde vardı küçük sınıflara 24 aylıktan başlamak üzere 15 çocuk alan kreşlerde var ücret çok fark ediyor mutlaka ücreti yüksek olup verimi düşük olan okullarda var Allah çocuklarımızı merhametli insanlarla karşılaştırsın ordaki inasanları ve size dönüşlerini çok iyi takip etmek gerekiyor bence

dediğiniz gibi yedek ayakkabıları var okula girdiğinde hemen soyunma odasına gidip ayakkabıları değiştiriliyor üzeri çıkarılıyor sınıfa alıyorlar kahvaltı saati gelince sıra olup yemekhaneye gdiyorlar çocuklara servisler açılmış yemekleri konulmuş olur yemeğini kendi yiyemeğenlere yardımcı olunuyor öğretmenleri stajerler ve teyzeler paylaşıyor eller yıkanıp oturuyor masaya yemekten sonra tekrar eller yıkanıp sınıfa geçiliyor ve günlük aktivitesi neyse o öğle yemeği içinde aynı şey kıyafetleri kirlenirse değişiyor bizimde yedeklerimiz var eve gelir akşam kirli poşeti içinde lekelerini bile yıkanıp göderiyorlar lekesi kalmasın diye sonra, yaz dönemi biraz daha karışık oluyor izinlerinden dolayı ama normal zamanda bir rutin ve düzenleri var bir sıkıntım olduğunda veya beklentim karşılanıyor mu dikkate alınıyor mu çok önemli ben orada oturdum çok gün izledim benim dışımda bir çok velide aynı durumda orda hep takipte

Ne kadar çirkin boyutlara varmış olay...

Öğleden sonra çocuğunu okula gönderen başından mı atmış oluyor...

Çocuğunu etütlü okula gönderende var, sabahtan akşama kadar veren de var. Onlar da mı başından atmış oluyor...

Bu kadar kolay mı insanların anneliğini yargılamak...

Özel kreş olsa kadın sabahtan akşama kadar verse eminim ilgili anne olur, ama sabah grubuna vermeyip öğlen grubuna verince çocuğu başından atıyor olur...

benzer problemler bizde de var benm de kızım 6 yaşında ama tam gün gidiyo servisle aynı problemleri bizde yaşadık bi iki kere sonra servisçi değişti nedenini bilmiyorm. ama için rahat olsun sonuçta çocuk o bi sorunları olsada senle olur çocuğu böle bişeye karıştıracaklarını sanmıyorum.

Veliler nasıl ki karşılaştıkları ilgisiz öğretmen profillerini anlatıyorlarsa öğretmenler de karşılaştıkları ilgisiz veli profilini anlatıyorlar.
Şaka değil bunların hepsi gerçek, öyle olmayanların üzerine alınmasına gerek yok bence.
Ben ana sınıfı öğretmeni değilim ama okulda 4 farklı ana sınıfı öğretmeniyle çalıştım.
Birini çocukları uyutmuş sınıfta sigara içerken yakaladım.
İkisi orta düzeyde, normal öğretmenlerdi.
Bir diğerini ise çocukları tuvalete götürüp popolarını silerken, terliklerini bile kendisi düzenlerken gördüm. Bu öğretmen sınıfın temizliğini bile kendisi yapıyordu, hatta okul çıkışı sınıfı beraber süpürüp masaları sildiğimiz çok olmuştur.
Bu arada, hocam saat 1'de almasak da 3'te alsak, işimiz gücümüz oluyo diyen veli de gördüm, sene boyunca 1 top kağıda boş boş ne çizdiriyorsunuz diyen veli de.
Ancak veliler için şöyle güzel bir durum var. Öğretmeni araştırabilir, beğenmezlerse okuldan alabilir, öğretmen değiştirebilir, özel okullara gönderebilirler. Veliyi beğenmeyen öğretmen ne yapsın? Sene boyunca sinir harbi geçirerek uğraşmak zorunda onlarla.
Her iki taraf da biraz daha anlayışlı olmalı bence. Bütün veliler çok ilgili anne-babalar olmadıkları gibi bütün öğretmenler de iyi değiller elbette.

Merhaba
Bende devlete bağlı bir anaokulunda çalışıyorum.
Burda hiç kimseyi yargılamak istemiyorum sadece bazı gözlemlerimi paylaşmak istiyorum
Okulun ilk günleri bazı cocuklar okula alışmadı diye cocuğun Boğazinin etini sıkan anemi dersiniz kollarını sıkan annelerim dersiniz yada çocuğunu tehdit edenlerimi bunları gördüğümde o cocuklar için cok üzüldüm
. Bazı cocuklar küçük olduğu için okula alışmada zorluk yaşadıklarında zaten bu cocuklar gelecek yılda gelecek sizde çalışmayan bir annesiniz dediğimizde aman hocam okula gelsin bende evde biraz rahat edeyim laflarını duyduk. Bence bir cocuğu dünyaya getiriyorsanız lütfen ona iyi bakın ve davranın. Tabi burda anneliği. Hakkıyla yapan anneleri bu isin dısında tutuyorum. Annelik dunyanın en güzel duygusu bunu Allah size bahs etmişse ne kadar şanslısıniz

bana yazmıştı bunu ama ona cevap yazmak istemiyorum çünkü eni topu bir cümle yazmıştım ama verdiği cevaplarda ortada işte..

bu tarzda düşünen birine düşüncelerimi anlatmaya çalışıpta kendimi yoramam
sanırım en güzeli susmak, ne siz ne de ben kimseye kendimizi ispatlamak zorunda değiliz, istediği gibi düşünüp, yazsın arkadaş, önemli değil

Son düzenleme:

Kisi kendisi nasilsa karsisindakini de oyle bilirmis.
Baska da yorum yapmayacagim.

Son düzenleme:
Gectigimiz yil kizimda devlete bagli anasinifina gitti
Haftada bir gidebiliyordum ama ayaginda ayakkabisi hep vardi
Servisle gittigi icin hergun gorme imkanim.olmamasina ragmeb ogretmeni kendi beni arar yemekle.ilgili problemlerinden bahsederdi
Bir gun ustu yemek dokulmus olarak gelmedi lekelendigi taktirde hemen degisip kirli olani eve gonderirlerdi
Hatta her cuma.pandoflarini da cantaya koyardi yikanmasi icin
4 5 6 yas karisik bir gruptu 3 ayri yasi idare etmek cok daha zor olmasina ragmen bu anlattiklarimib herbirini icinden geldigi ve cocuklara karsi inanilmaZ sevgisi merhameti.oldugu icin yapiyordu
Ogretmenimiz boyle.olunca tek bir veliden bile.sikayet diymadim
Evet yapmak zorunda degil belki ama anac diygular tasiyan birogretmen cocugun ustunu islak pis ayakkabisiz gezdirmez diye dusunuyorum
Herseye benim vasifem gorevim.diye bakilmamalii fikrimce

Bir arkadas ailesinin tutumu yuzunden isterr istemez cocuktan soguyordum yazmis
Olan cocuga oluyordu demis bu beni cok etkili veli ile.ogretmen arasinda.olan sorun asla cocuga yansimamali diye dusunuyorum o yavrucagin sucu nedir ki burada

Son düzenleme:
Bir arkadas ailesinin tutumu yuzunden isterr istemez cocuktan soguyordum yazmis
Olan cocuga oluyordu demis bu beni cok etkili veli ile.ogretmen arasinda.olan sorun asla cocuga yansimamali diye dusunuyorum o yavrucagin sucu nedir ki burada

bu cümleyi yazan kişinin öğretmen olduğuna inanamıyorum bende bir öğretmen olarak.. benim velilerden biri üzerime yürüdü bu adamın terbiyesizliği acısını çocuktan çıkartamazdım çıkartmadım da.. bir öğretmene yakışacak şeyler değil öğrenciden soğumak.. sebep her ne olursa olsun bir öğrenciden soğudum sözü sarf edilemez... öğrenciden soğumak diye birşey olamaz yaaa

olay şöylegelişiyor efendim sen çocuğu yeri geliyor kendi çocuğundan ayırmıyorsun ben çocukların birçok sorununu kendime vw evladıma ayıracağım vakitte velilere tel ederek geçiriyorumm özellikle bu yıl çok fazla davranış problemi olan çocuklarım vardı.velilerimle aramızda çokgüzelbi ilişki var hep birlikte 1 ay gibi kısa bi sürede çözdük bi,rlik olarak...ama mesela geçen yıl maddi manevi çok fazlaestek verdiğim bir ailenin çocuğuna gösteride ailenin istediği rolü vermediğim için babası öğretmen arkadaşlarımın yanında bana çok ağır küfürler ettii..cevap bile veremedim bayılıcam sandım..müdür uzaklaştırdı adamı istesem kamera kayıtları vardı üzerimeyürüdü..içim kırıldı oçocuğu görünce ister istemez onlariçin yaptıklarım geldiaklıma belkide çok fedakar olmamdan dolayı oldu bunlar..dediğimtamamen buu.bizim sorunumuz burdaki cümlelerden çok farklı sonuçlar çıkarmak...ama yapmayan öğretmen yokmu.benim ilkokul öğretmenim babamın arkadaşıydı ve küsmüşler adam 5 yıl boyunca beni hiçbirr şeye seçmedi konuşmama bile fırsat vermedi bakışlarından bile anlıyordum bunu...yani bunu ben yapıyorum demiyorum için kırılsada çocuğa aksettiremem ben.hatta küfür eden adamın eşi özü rdiledi.uttanncımızdan daha yüzünüze bakamayız alıcaz çocuğu dedi.ben kesinlikle kabul etmedim..ve hiçbirşey olmamış gibi hala çocuklarımın birinci sınıftaki sınıflarına gidip ziyaret ederim sık sık..herkez kendini biliyor ..burda sürekli suçlamalar suçlamalar ...burda ne kadar tanıyoruz birbirimizide hakaret ediyoruz.evet öğleden sonra veren annelerin bir kısmı rahat edeyim diye düşünüyor ama bir kısmı ve evetöğretmenlerinde bir kısmı çocuk yemek yemediğinde kendi evladı yememiş gibi ilgileniyoroyunlar yapıyor çocuklaçocukoluyor iki lokma yesin diye ..bizbirbirimizi görmüyoruzama gören var ve onun için görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız

konuyu tamamen okumadım,yanlışım varsa affola,kim kimden ne bekliyor tartışmasına tanık oldum en çok.

ben ana okulu öğretmeni değilim ama öğretmenim.3 yıl kadar taşımalı eğitim yapan bir okulda görev yaptım.

haftada bir gün yemekhane nöbeti tutardık.evet üzerimize vazife değildi ama yemeğini yiyemeyen küçük sınıflara yardım ederdik.

çok kez çocuğun tabağını kaşığını alıp çorbasını içirdim.hatta büyüklere de doyacakları kadar yemek almalarını,yemeği israf etmeme-

leri için aldıkları yemekleri bitirsinler diye çaba gösterdim.hatta hatta sıra çok olduğunda yemekhane görevlileriyle beraber yemek

dağıtımı da yaptım.sadece ben değil bütün arkadaşlar yapardı bunu.

biz çoğunluğunu orta okul öğrencilerinin oluşturduğu bir gruba bunları yaparken 3-5 yaş grubuna hitap eden öğretmen arkadaşları-

mın çiş yapan ya da yemek yemeyi beceremeyen çocuklara kayıtsız kalabileceğine inanmak istemiyorum,herkes tahammül edebilece-

ği işleri sırtlanmalı.el kadar çocuklarla çalışan bir insanın sümükten,çişten tiksinebileceğini hiç düşünmedim bugüne kadar.

hocam çocuğa en ufak şekilde hissettirmiyorsanız bu durumu sorun yoktur zaten... ben bütün yorumları okumadım soğuma lafı geçtiği için davranışlarınız da o yönde zannettim bunun için özür dilerim öncelikle... hocam sizler iyi olabilirsiniz ama herkes dikkatli davranmıyor bunu da bazı meslektaşlarımıza bakarak anlayabiliyorsunuz.. sizin yaşıdığınızı bende yaşadım veli üzerime yürüdü hakaret etti.. ben çok üzerinde durmadım çocuğuna da kin beslemedim.. anladığım kadarı ile sizde hissettirmemişiniz zaten.

Sanirim.arkadasimiz kendini.yanlis.ifade etmis
Ister istemez cocuktan sogumaya sebep.oluyor olan yine cocuga oluyor deyince ister istemez tepki vermeme sebep oldu
Sizinde yasadiginiz durum icin oldukca uzuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…