- 5 Eylül 2009
- 10.234
- 8.399
- 448
- 45
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
yaa bercestecim gerçekten arkadaşım anlatıyor hayretler içinde kalıyorum, anneannesi dizanteri çocuğu sınıfa getirmiş, çocuk ishal tabii yapıyo sınıfın ortasına kakasını, sonra bi de kusuyor, doktor çağırıyolar alelacele hastaneye götürüyolar, anneannesi de sanki bilmiyo gibi "3-4 gündür kusuyodu ishaldi, ama okuldan soğumasın diye getirdim" demiş. ne yaparsın bu veliye?
valla ben ailemde çok öğretmen olduğu için de biliyorum veliyle uğraşılmaz. kendileri üstlerine düşen en basit görevi yapmıyor, sonra bir şikayet bin şikayet...
hepsi için söylemiyorum, şüphesiz ebeveynlik görevini tam yapıp, öğretmene mesleğini yapmada kolaylık sağlayanlar da vardır, ancak kimse unutmasın öğretmenin çocuğunuza kendi çocuğu gibi davranmasını bekleyemezsiniz. siz sadece 2-3 saat duran misafir çocuklarına bile tahammül edemezken öğretmenden 20 çocuğa karşı %100 toleranslı olmasını bekleyemezsiniz.
eğer bunu beklerseniz işte o zaman "buyur daha iyisini sen yap" derler.
ama siz deminden beri bu şekilde yapıyorsunuz
diğer yazılan mesajlara cevap yazıyoruz siz onlara yokmuş gibi davranıyosunuz
yazılan mesajları gösterdim yine görmek istemediniz
bu arada arkadaş sizin dikkatinizi çekmek adına alıntılamış yazınızı
biliyorum canım hatta özellikle öğleden sonrayı istiyorlar ki
daha rahat gezmelere gidebilsinler
hiç araştırma yapmaya bile gerek duymuyolar
en iyi benim çocuğuma hangi öğretmenin faydası olur diye
benim ablamda anasınıfı öğretmeni
kendi çocuğunu başka sınıfa verdi ki anne statüsünden çıkamam diye
tabiki bakamaz sadece anaç ve merhametli olsun öğretmenler diyoruz..
aslında aynı şeyden bahsediyoruz..
ya canımm çocuk terlemiştir öğretmende anaç yürekliyse ve merhametliyse görevi olmasa bile çocuğun üstünü değiştirmesi bakıcı olduğu anlamına gelmez..
ne bilim ayakkabısını ters giymiştir, öğretmende seyrediyordur,, hani görevi değil ya ilgilenmiyodur,, ama biraz vijdanı varsa yardımcı olabilir.. yada çocuk montunu giyemiyordur öğretmnde yardımcı oluyordur..
bu sizin bakıcı olduğunuz anlamına gelmez bu sadece merhametli olduğunuzu gösterir..
bunu yapmak belki sizlerin ağrına gidebilir ama bunu yapan çok öğretmen var..
sonuçta çocuklar hem savunmasız hem annesiz..bizlerde okula ve öğretmene emanet ediyoruz..
diğer yazılan yazılar beni alakadar ediyorsa tabiki alıntı yapıyorum yapıcamda...
bu arada ablana da bravo, başkası olsa kendi sınıfımda gözüm gibi bakarım kendi çocuğuma, süper öğretirim derdi... ne güzel.
anne-çocuk aynı sınıfta olması zaten yasak diye biliyorum ben... üstelik ablanızın durumu çok farklı, başka sınıfa versede öğretmen çocuğu olduğu için bu sıkıntıların hiç birini yaşamayacak
tabii bizim çocuklarımıza farklı davranılıyor
biz öğretmenleri siz ne zannediyorsunuz ya
asıl en çok onlar zorlanıyorlar herzaman örnek hareketler bekliyoruz onlardan
hep sizin çocuklarınız ezilir hep kapı arkasında sizinkileri döveriz biz zaten
Allahım yaa sadece sınıf değil başka okulda benim yeğnim
çocuktan çocuğa değişir
öyle öğretmen çocukları varki anası babası yanıma bile gelemezler utançtan
sakın iltimastan bahsetmeyin
ben yeri geldi belediye başkanının kızını yolladım istiklal mrşına geç geldi diye
siz ne zannediyorsunuz
biz bir iltimas gösterelim tüm disiplinim tarumar olur
yine söylüyorum biz kimseyi AVUTMAK için okumadık
terbiye ahlak vermek için okuduk
kusura bakmayın meb size sormamış müfredatı düzenlerken
bir veli müfettişler eksikti
işimizi sizden öğrenecek değiliz biz bunun için 4 yılımızı verdik hatta bazı meslektaşlarım
yüksek lisans yapıyorlar
hiç düşündünüz mü
sizin bu halleriniz bizi ne kadar bezdiriyor
ben ne yapmam gerektiğini biliyorum
eğer bir şikayetiniz varsa gidin şikayet edin bakalım ne cevap alıyorsunuz
hoop hoooppp hopppp bi sakin olun yaaa!!!! noluyor size, kendinize gelin!!! ben ne yazdımda bu kadar öfkelendiniz??? sizden avuntu bekleyen yok, hatta sizden HİÇ BİR ŞEY bekleyen yok... ne şikayeti yahu, siz kimsinizde ben sizi şikayet edecek kadar önemseyeceğim? öğretmen oldunuz diye ne sanıyorsunuz kendinizi??? madem terbiye, ahlak vermeye okudunuz birazda terbiye-ahlak almaya çalışın...
ben çok sakinim konunun başını okumadan sondan öyle bir giriş yaparsan
böyle bir cevabı alırsınız
tarzınıza da dikkat edin
ben sizinle hoopp hoopp giibi uslup da konuşmuyorum
daha konunun hassaslığının farkında olmadan yazı yazıyorsunuz
işte bizim toplumumuzun veli profili buu
terbiye ve ahlakı kimden alacam pardon
ben şuana kadar kimseye bu platformda hakaret etmedim
ama kimin saygılı olduğu mesajlarda ortada
peki terbiye ve ahlakı biz sizden mi alacağız? bana böyle bir cevap yazarsan sende böyle bir cevabı hak edersin, asıl sen tarzına dikkat et.. mademki öğretmensin ona göre yaz...
demek toplumdaki veli profili bu, çok şükür ki bizim senin gibi bir öğretmenimiz yok, sandığının aksine öğretmenimizden çok, çok memnunum, öğretmende bizden...
kimseye hakaret etmediğinde yazdıklarından belli...
konuyu baştan beri takip ediyorum, sen merak etme, ne yazdığımın da bilincindeyim, bunu da merak etme...
okulunu okuduysan bana okumadın ya, para kazanmak için okudun...
her şeyi ben bilirim havasında konuşmaktan da, özellikle bana karşı, vaz geçin.
acaba sormadı mı? uyku arasında pijaması giydirilmemiş diye sinirlendiğini söylüyor hanımefendi?? stajerin görevi çocukların arkasını toplamak değil ki... stajerler de ya çocuk gelişimci ya da okul öncesi öğretmeni adayı... bu arada stajerlere de para veriliyomuş yeni duyuyorum açıkçası, hem de idare para ödüyomuş, ne kadar doğru olduğu tartışılır, benim gördüğüm hiç bir stajer para almıyor... hele de çocukların giyinmesine tuvaletine yardımcı olduğu için para alabilecek stajer tanımıyorum.
benim velim sağolun hocam ilginiz için dedi
çok memnunum ben velilerimden
aslında yüzyüze görüşülmediğinden ipler geriliyor şuan
sadece gereksiz bir tartışma diyorum
ben 36 aylıkken ana sınıfına gidenlerdenim
gelişimi tatmamsa gönderin çocuklarınızı
yoksa öğretmenler evdeki bakıcı gibi tek bir çocuğa bakar gibi ba-ka-maz
kesin birşeyler eksik kalır
eğer çocuğunuzun özbakımı tam değilse asla hiçbir öğretmen
sizin çocuğunuza yardımı o-la-maz
acaba sormadı mı? uyku arasında pijaması giydirilmemiş diye sinirlendiğini söylüyor hanımefendi?? stajerin görevi çocukların arkasını toplamak değil ki... stajerler de ya çocuk gelişimci ya da okul öncesi öğretmeni adayı... bu arada stajerlere de para veriliyomuş yeni duyuyorum açıkçası, hem de idare para ödüyomuş, ne kadar doğru olduğu tartışılır, benim gördüğüm hiç bir stajer para almıyor... hele de çocukların giyinmesine tuvaletine yardımcı olduğu için para alabilecek stajer tanımıyorum.
öncelikle şunu söyleyeyim..devletteki anaokullarının hiçbirisine tam olarak güvenmiyorum..ben de öğretmenim..görüyorum..sadece vazifeleri dahilinde olanları görev bilinciyle yapıp -o da ne kadar tam yaptıkları tartışılır-gerisi beni ilgilendirmez derle..
örneğin yemek saatinde çocukları yemek haneye indirip gerisi beni bağlamaz derle..yemiş mi yememiş mi banane derler..emin ol bu böyle ...çünkü yönetmelikte böyle bir görevimn yok,o bilinci sen vereceksin der..sen de öylece bakakalırısn çünkü doğru..istisnalar mutlaka var ama u gerçeği değiştirmez..
ben izmirde mükemmel bir özel anaokuluna neredeyse devletle aynı paraya verdim kızımı ve mükemmel bir eğitim aldı..servisçisinden,aşçısına,müdürüne servis annesine kadar hele de sahibi..allahıma şükrediyorum onlarla tanıştığım için ...eğer sizde azıcık maddi olarak kendinizi zorlayabilirseniz özelleri iyice araştırıp vertin derim..en kötü özel devletten iyidir...devlette öğretmöen olan biri olarak yazıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?