Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

biliyorum canım hatta özellikle öğleden sonrayı istiyorlar ki
daha rahat gezmelere gidebilsinler
hiç araştırma yapmaya bile gerek duymuyolar
en iyi benim çocuğuma hangi öğretmenin faydası olur diye
benim ablamda anasınıfı öğretmeni
kendi çocuğunu başka sınıfa verdi ki anne statüsünden çıkamam diye

diğer yazılan yazılar beni alakadar ediyorsa tabiki alıntı yapıyorum yapıcamda...

sen kendi çocuğunu düşünmezsen öğretmenden nasıl düşünmesini beklersin ki? çok sinir bozucu, rahatça gezmeye gitmek için çocuğunu başından atmak... keşke anlasalar bunun değerini, anasınıfı eğitiminin sadece çocuktan birkaç saatliğine kurtulmak için bir fırsat değil de, çocuğun benlik algısının gelişmesi için mükemmel bir ortam olduğunu, kendileri de bir şeyler yapsalar çocuklarıyla, kalem almak oyuncak almak yerine... lafa geldi mi herkes süper anne, ama işte iş icraate gelince olmuyor.

bu arada ablana da bravo, başkası olsa kendi sınıfımda gözüm gibi bakarım kendi çocuğuma, süper öğretirim derdi... ne güzel.

haklısınız hemde çok haklısınız
ama ilk yorumlarda açıklama böyle değil
öğretmen değil anne-baba bile bir çocuğun ayakkabısını bağlamaması gerekir
onların başarmayı öğrenmeleri gerekir bu duyguyuda bu işleri yaparken öğrenir
sizin için çok önemsiz ama o bunu yaptığı için hüseyin bolt tatmini alır
ben işte bu noktaya katılmıyorum işte çocuk bunu yapamasada yapana kadar beklemeli
öğretmenin görevi budur
ayakkabısını bağlamak değil bağlamayı öğretmek
arkadaşlarıma söylenen mesajlarda yazılanları alıntıladım
elbetteki endişeleriniz çok normal
ama endişeleriniz eyleme dönüşürse çocuk sizin arkanıza sinmeyi bu dönemde öğretirsiniz
ve size bağımlı bir birey olur
bizlerinde siz velilerle ortak noktası sağlıklı bireyler yetiştirmek
ama rollerimiz çok farklı

diğer yazılan yazılar beni alakadar ediyorsa tabiki alıntı yapıyorum yapıcamda...

ben size alıntı yapmayın demedimki
yanlış anlıyorsunuz hani arkadaşlarınızın yazmış olduklarını alıntıladım
yine de ne alaka dediniz de o yüzden yazdım öyle

bu arada ablana da bravo, başkası olsa kendi sınıfımda gözüm gibi bakarım kendi çocuğuma, süper öğretirim derdi... ne güzel.

aslında biz bu konuyu ablamla çok tartıştık
en sonunda buna karar verdik
anne annedir
anneden öğretmen bu yaş gurubu için zor
iyikide böyle yapmışız şimdi öğretmenini anlata anlata bitiremiyor

anne-çocuk aynı sınıfta olması zaten yasak diye biliyorum ben... üstelik ablanızın durumu çok farklı, başka sınıfa versede öğretmen çocuğu olduğu için bu sıkıntıların hiç birini yaşamayacak

Aslinda merakimdan soruyorum devlet ana okulu fiyatlari nedir.....????
ben gecen yil iki yasindaki oglumu devlet ana okuluna gonderdim haftada 2 gun ucer saat.....
altina yapsa temizlerlerdi yemegini yedirirlerdi oglen de oraya birakirsam uyuturlardi.....
simdi 3 yasinda ana okulunu gidiyor.....
normal ilk okul cocuklari gibi.....
bezlemek zaten yasak....
oglum kac kere altina kacardi herdefasinda degistirmislerdi....
yemegini yemede yardimci olurlar.....
Oglen uyuturlar.....
cok sukur problem yasamadim ne okulla nede ogretmeniyle....

tabii bizim çocuklarımıza farklı davranılıyor
biz öğretmenleri siz ne zannediyorsunuz ya
asıl en çok onlar zorlanıyorlar herzaman örnek hareketler bekliyoruz onlardan
hep sizin çocuklarınız ezilir hep kapı arkasında sizinkileri döveriz biz zaten
Allahım yaa sadece sınıf değil başka okulda benim yeğnim
çocuktan çocuğa değişir
öyle öğretmen çocukları varki anası babası yanıma bile gelemezler utançtan
sakın iltimastan bahsetmeyin
ben yeri geldi belediye başkanının kızını yolladım istiklal mrşına geç geldi diye
siz ne zannediyorsunuz
biz bir iltimas gösterelim tüm disiplinim tarumar olur
yine söylüyorum biz kimseyi AVUTMAK için okumadık
terbiye ahlak vermek için okuduk
kusura bakmayın meb size sormamış müfredatı düzenlerken
bir veli müfettişler eksikti
işimizi sizden öğrenecek değiliz biz bunun için 4 yılımızı verdik hatta bazı meslektaşlarım
yüksek lisans yapıyorlar
hiç düşündünüz mü
sizin bu halleriniz bizi ne kadar bezdiriyor
ben ne yapmam gerektiğini biliyorum
eğer bir şikayetiniz varsa gidin şikayet edin bakalım ne cevap alıyorsunuz

hoop hoooppp hopppp bi sakin olun yaaa!!!! noluyor size, kendinize gelin!!! ben ne yazdımda bu kadar öfkelendiniz??? sizden avuntu bekleyen yok, hatta sizden HİÇ BİR ŞEY bekleyen yok... ne şikayeti yahu, siz kimsinizde ben sizi şikayet edecek kadar önemseyeceğim? öğretmen oldunuz diye ne sanıyorsunuz kendinizi??? madem terbiye, ahlak vermeye okudunuz birazda terbiye-ahlak almaya çalışın...

ben çok sakinim konunun başını okumadan sondan öyle bir giriş yaparsan
böyle bir cevabı alırsınız
tarzınıza da dikkat edin
ben sizinle hoopp hoopp giibi uslup da konuşmuyorum
daha konunun hassaslığının farkında olmadan yazı yazıyorsunuz
işte bizim toplumumuzun veli profili buu
terbiye ve ahlakı kimden alacam pardon
ben şuana kadar kimseye bu platformda hakaret etmedim
ama kimin saygılı olduğu mesajlarda ortada

peki terbiye ve ahlakı biz sizden mi alacağız? bana böyle bir cevap yazarsan sende böyle bir cevabı hak edersin, asıl sen tarzına dikkat et.. mademki öğretmensin ona göre yaz...
demek toplumdaki veli profili bu, çok şükür ki bizim senin gibi bir öğretmenimiz yok, sandığının aksine öğretmenimizden çok, çok memnunum, öğretmende bizden...
kimseye hakaret etmediğinde yazdıklarından belli...
konuyu baştan beri takip ediyorum, sen merak etme, ne yazdığımın da bilincindeyim, bunu da merak etme...
okulunu okuduysan bana okumadın ya, para kazanmak için okudun...

her şeyi ben bilirim havasında konuşmaktan da, özellikle bana karşı, vaz geçin.

Benim 5 yaşındaki yeğenim de devlet anaokuluna gidiyor ama aktivite sıfır
ne bir müsamere,ne bir yıl sonu gösterisi,ne bir bayram kutlaması(geçen yıl da gitti 66 aydan yırttığı için) hiç bir gösteri vs.yapmadılar.
Sadece çizgi film parmak boyası ve karton kesme yapıştırma o kadar..
Nedir bu tek düzelik anlamış değilim açıkçası..
Bütün masrafları aile karşılıyor zaten makasından,boncuğuna,selpağından,havlu kağıdına aylık aldıkları 80 tl'de hariç..
Ben hiç beğenmiyorum gözümle de gidip gördüm kaç kere..

ben size ahlaklı olun terbiyenizi takının demedim
konuyu başından beri takip ettiğiniz de belli ayrıca
zaten konuyu bu noktaya getirmeyi süper beceriyorsunuz hepiniz
iyiki sizin gibi bir öğretmenimiz yok lafına bayılıyorum zaten
neyse hangi mesajımda hakaret ettiğmi alıntılayın lütfen
ben öğretmenim parasınıda alıyorum da
hiçbir meslektekiler sizin bize ödettiğiniz diyeti bizim gibi ödemiyorlar
ben bazı öğrencilerime ders anlatırım bazılarına ahlak
herkes ihtiyacını alır benden buna velilerde dahil
ben eğer haklı olduğumu biliyorsam asla geri adım atmam
asıl şuana kadar sizler bilmişlik yapıyorsunuz
biz sizden öğretmenliği öğrenecek değiliz
şuana kadar burada anlatılmak istenende tam olarak bu
şuana kadar bana harcadığınız enerjiyle çocuğunuza daha yararlı olurdunuz

Pijama konusunda dert yanan ve beni uzen noktanin bir ogretmen deilde bir durum karsisinda tutumunu begenmedigim bir stsjer oldugunu soyleyen bu arkadas deil bendim.ayrica ben stajer tuvalet isini yapiyoda demedim.yazilab yorumlari daha dogru duzgun okumamissiniz kslkmis burda atip tutuyosunuz.ayrica hic birimiz meslegimize gokten zembille inmedik.hepizin stajerlik gunkeri oldu.haftanin 4 gunu hic bir yardım almadan staja geldigim gunleri bilirim.veliler problem etmedigi surece kime ne.....o parayida kimseden zorla almıyolar.alan razi veren razi yani.
Bu arada polemige girmek istemiyorum demissiniz ama , yorumlara bakilinca bu konuda sizin kadar iddeali birini daha gormedim.

Evet iste bu...

Pijama konusunda dert yanan ve beni uzen noktanin bir ogretmen deilde bir durum karsisinda tutumunu begenmedigim bir stsjer oldugunu soyleyen bu arkadas deil bendim.ayrica ben stajer tuvalet isini yapiyoda demedim.yazilab yorumlari daha dogru duzgun okumamissiniz kslkmis burda atip tutuyosunuz.ayrica hic birimiz meslegimize gokten zembille inmedik.hepizin stajerlik gunkeri oldu.haftanin 4 gunu hic bir yardım almadan staja geldigim gunleri bilirim.veliler problem etmedigi surece kime ne.....o parayida kimseden zorla almıyolar.alan razi veren razi yani.
Bu arada polemige girmek istemiyorum demissiniz ama , yorumlara bakilinca bu konuda sizin kadar iddeali birini daha gormedim.

en kötü özel devletten iyidir derkenn...ben sarıyer gibi bir yerde özel kreşte staj yaptım farelerin cirit attığı mutfaktan çıkan yemekleri yiyordu çocuklar..öğretmenler lak lak yapmaktan çocukların suratlarına bile bakmıyordu ve böyle yerlerr çok ça var devlet okulları sürekli denetlenen yerler benim sınıfıma hergün müdür müdür yardımcısı uğrar bir sıkıntı varmı diye bu aynı zamanda denetleme içindir..planlarımız var onlar uygulanması gerekir mutlaka ama özelde 2 kolejde staj yaptım plan felan yok öğretmenler kafalarına göre takılıyorlardı sigara içmekten vakit bulurlarsa...ve velilere gırla yalann şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruzzz ve hepsi lise mezunuyda özelde üniversite okuyan çok çok az.ve bir öğretmenin kız meslek çıkışlı lise mezunu olması benceee çoook yetersiz.Ammaa işin özü şu ki merhameet işi dir öğretmenlik...paranı helal kazanmak istiyorsann çocuklara ne kadar faydan dokunduğuna bakacaksııın .ve şu anki okulumda 4 yıldır çalışıyorum dönem başında velilerin hepsi isim vererek gelmiş sınıfıma herkes işini iyi yapanı görüyor kimse görmmese Allah görüyor 5 saat çalışıp 2 buçuk milyar alıyoruzz bunun hesabını sorar rabbim...ve her zaman derim okul önemli değil öğretmen önemliidışardan oklulun reklamı çok iyi yapılıyor bazen ama öğretmenler fos...

ne kadar genelleme yapılarak insanlar suçlanıyor.hepsi böyle hiçbiri öyle değil vs..iki insan aynı olurmu hiç milyon tane öğretmen var birbirini tutar mı?veli gelip bana emir verdiğinde yok 10dk bir sorun çişi varmı yok sürekli bakın terlimi...bizim okuldaki amacımız ne bakıcılıkmı..Allahtan bu tipte velim çok az denk geliyor çoğu zaman ben cevap vermeden diğper velilerin eleştirisine maruz kalıyorlar karşındaki öğretmenn sizin çocuğunuzun bakıcısı değil diyerek...ben ve stajerlerim o kadar coşkuyla ve planlı geliyoruz okula ama kapıda bi kaç densiz velinin saçma konuşmalsına maruz kalınca yüzümüz düşüyor...evden kaynaklanan problemleri görmezden gelip bizi suçluyorlar sürekli...ama çok şükürki dediğim gibi heryerde bu insanlardan var ve bizdede 2-3 tane oluyor gerisi ise aradan 6-7 yıl geçsede bayramda kandilde kendi öğretmnelrinden önce bizi arıyorlar...yıllardır görüştüğüm çook velim var...Anasınıfı öğretmeninin görevlerini bilmeden kapıda fısır fısır öğretmenin dedikodusunu yapanlar ise eminim ilkokulda aynı şeye devam edecekler ve en büyük zararı çocuklarına kendi verecekler... sürekli sorun çıkaran kusur arayanşikayetlenen veinin çocuğuna insan ister istemez soğuyor..bu kadar emek verirken tam tersi ifade edildiğinde insanın şevki kırılıyor burda olan çocuklara oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…