Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

ben de öyle biliyorum, bulunduğum bölgede de stajerlere para verilmiyor...teşekkürler Mune.

Meslek lisesinde okudum. Çocuk gelişimi ve eğitimi Devlet okulunda staj yaptım. Gittiğim gün kadar ben dahil staja giden bütün arkadaşlarım (özel ve devlet) staj için ücret aldık. Liseden liseye değişiyor olabilir. Şu an üniversitedeyim ama stajdan para almıyorum.

benım arkadaşımın kuzenıde almıştı canım
dedıgın gıbı su anda unıversıtede almıyor ucret

ama bır arkadaşımda tam aksıne 5 kuruş almamış neye gore degısıyor anlamadım

Son düzenleme:
Hem veli açısından hemde öğretmen açısından yaşadığım bir olayı yazayım.

Bir veli vardı. Her sabah kızını okula bırakırken ( 4 yaşında ) çorbasına ekmek doğrayıp yedirmemi söylerdi. ( stajer olduğum için ) Hiç bir zaman da yapmadım. Kızı aşırı derecede yavaş yemek yiyor sofrada en son kalkıp uyku odasına en son giriyordu. Ha noldu sene sonunda öğrendi hızlı yemeyi. Aynı veli kızı hasta olduğu için bir gün okula göndermemişti. 2. gün de gelmedi. 3.gün bizi şikayet etmiş idareye 2 gündür kızımı göndermiyorum bir kere bile aramadılar sormadılar noldu bu kıza diye falan...

Stajer olduğum sınıf öğretmenim ise şöyleydi: çocukar 4 yaş oldukları için ve ilk okul deneyimleri oldukları için üstlerini hep ıslatıyorlardı (su-yemek-ter vs.) öğretmene bir seferinde değiştirelim dediğimde "Gerek yok kurur" dedi. Bu onun vicdanı ama benimki rahat etmedi ve gittim değiştirdim. Su dökülmüş öylecene dursa mıydı ıslak ıslak? Biz bile kıyafetimiz ıslanınca rahatsz olup üşüyoruz. Öğretmenin görevi değil deniyor ama en azından çocuğa yapması söylenebilir.

mesleğime aşık biri olarak 13 yıldır görev yapmaktayım. sanırım aşkın ömrü var dedikleri doğru olsa gerek bu yıl sırf bu çok bilmiş, dünyada tek çocuk kendi çocuğu sanan, bencil, akıl hocalığı meraklısı, internette okuduklarını bilgi diye satan, veli ve mahalle dedikoducusu, kuaföre gezmeye eğlenmeye para bulan fakat eğitim için 5 tl i çok gören çatır çatır hesabını soran, özel okullarla kıyaslayan fakat devlet okuluna gönderdiğinin farkında olmayan, kayıt almamız için yalvaran daha sonra çocuğum okula gelmek istemiyor bahanesi ile bencilce çocuğunu dönem ortasında okuldan alan ve daha uzun saatleri olan başka bir okula kayıt yaptıran ee günlerden geri kalıyordu haklı aslında, canı istediği gün okula getirip istemediğinde getirmeyen, canı istediği saatte okuldan alan, öğrencinin çişinin rengini sorarak öğretmenin wc de yanında olup olmadığını kendisince kurnazca sorgulamaya çalışan aldığı cevap karşısında istifini bozmayan, okulu sadece eğlenceden ibaret zanneden, çocukların sokaktan daha güvenli bir yerde vakit geçirdiklerini düşünen vb.... veliler yüzünden mesleğimden soğumak üzereyim. sınıf içerisinde öyle güzel huzurlu ve mutlu çalışıyorum ki anlatamam. çocuklar o kadar saf ve gerçekler ki dürüstler her şey den önce. onlarla olmak paha biçilemez. daha yazacak çok şey var aslında beni öğretmen arkadaşlarım çok daha iyi anlayacaklardır.

yalnız şunu da belirtmeden geçmek istemem; öğretimin-eğitimin ve öğretmenin önemini, sınıfın öğretmenin özel alanı olduğunu, istek ve eleştirilerini saygılı ve usulüne uygun biçimde dile getiren, kendini bilen, okur yazar olan olmayan, eğitimli eğitimsiz tüm velilerimin hakkını yemek istemem. onlara saygı duyuyor ve çok seviyorum.

negüzel ifade etmişsiniz..kelimesi kelimesine katılıyorum...çocuklar sınıfa gelmeye başladığında mutlaka yanlarına gider karşılarım ama kapıda bazı velilerin sözlerinden enerjim düşer ..kendimi kötü hissederim.stajerlerim bile hocam nolur sizkapıya gellmeyim biz bakalım velilere diyorlar.en iyi onlar görüyorlar çocuklara nasıl değerverdiğimizi..bu arada ben stajımı istanbulda özelde yaptım.ve para alıyordum.şu anda bhulunduğum şehirdi kesinlikle verilmiyor.hatta şu an stajerlerim imza toplayıp gwerekli yerlerle görüşüyolar haksızlık bencede diğer bölümler alıyor ve bizim stajerlerin büyük kısmı canı gönülden ilgileniyorlar çocuklarla fazlasıyla hakediyorlar..hatta sözleşmede alınıyor yazıyormuş.ama kızların eline para geçmiyor

Ben de sizin fikirleriniz hoş olmadığı için gayet normal bir dille yazdım. Ben de çişten, sümükten ve her türlü pislikten inanılmaz tiksinen, yemeden içmeden kesilen bir insan olarak tabi ki alınırım. Sonuçta bunlardan tiksinen öğretmenlere hayret ettiğinize göre...
Beklentilerin de bir sınırı olmalı bence...

çocuğunuz üzerinde bu kadar titizlenen bir anneyseniz devlet okuluna yollamayıp eve özel bakıcı tutacaktınız.15 20 çocuk diyorsunuz öğretmen hangi birinin teriyle meriyle uğraşabilir ki orda esas iş eğitimdir.ya da rahatsızlığınız varsa o okuldan alabilirsiniz. çünkü idareyle öğretmenle muhalefet olmak onların çocuğunuza olan tutumunu değiştirmesinden başka hiç bir işe yaramaz.

Benim fikrim size hoş gelmeyebilir.Benim mesajımda kimseden bahseden bi üslup yok siz neden alındınız,sizdende bahsetmemişim.Öğretmenleri refere eden bi tanımda göremedim yazdığımda ?? siz nerden vardınız bu fikre ?

Burada yazılanları görünce,

mesleğimin olduğuna, para kazandığıma şükrettim..

Yoksa devletin anaokulan göndermek zorunda kalacaktım cocuğumu.

ve "biz bakıcı değiliz,çok şikayet etmeyin sizin çocuğunuza önyargıyla yaklaşırız, Ne ter değiştirmesi, bırak teri üzerine su dökse bile değiştirmeyizi ilgi istiyorsanız özele gönderin..."

diyen kişilere emanet edeciktim ufacık korunmaya muhtaç masumları...

bizim ilk işimiz eğitim diyorlar.Evet eğitim. öğretim değil!!! Daha işinizin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.

pardonda ufacık bebelere quantum fiziği mi öğretmek sizin göreviniz?

onlar daha minnacık, korumasız..

onların eğitimi üzerini değiştirirken bile verilebiliyor.

Mesleğimi severek yapıyorum diyorlar bir de..

pöfff bu sevdiğiniz haliyse yazık yavrucaklara.

içinde insan sevgisi, çocuk sevgisi olmayan anaokulu öğretmeni olunca böyle oluyor bence.

2 yıllık çocuk gelişimi mezunu olmakla, yada üniversitelerin diğer ilgili bölümlerini okumakla, yeterli kpss puanı almakla olmuyor.

Muhasebeci değilsiniz siz. Gelsin fatura,işle faturayı...

Ki muhasebeci bile faturanın üzerine su döküldüğünde siler,

siz minicik yavruların ciğerlerine kıyma pahasına bir ter bezini bile çok görüyorsunuz.

neymiş efendim bakıcı değiliz biz. Eğitim veriyoruz.

Vay be.

Tutmuyalım sizi bu devlet anaokullarında Harvard'dan teklif var sizlere.

Dayamışsınız sırtınızı devlete,

anaokul öğretmeni lise öğretmeninden farklı olmalı.

bu öğretmenlere de kızamıyorum ki, sisteme kızıyorum

karpuzu bile seçiyorsun da,

çocuğun çorbasına ekmek doğramaya üşenen öğretmeni seçemiyorsun..

Son düzenleme:

çocuğunuzun çorbasına ekmek doğramak için 4 yıl üniversite okuyacak birini hayal bile edemiyorum. çok abes sözler bunlar. çok aşağılayıcı, sizi öğretmen arkadaşlarıma havale ediyorum.

canım ınan durum bu kadar vahım degıl kızım gecen yıl anaokuluna gıttı ogretmenımız cok hassas cok anaç bır ogretmendı egıtım anlamındada tatmın edıcıydı
arkadaşların bakıcılık dıye tabır ettgı pek cok seyı yaptı
yanı olay ıstemekte yaptığından gocunmamakta bıtıyor
he bırde kapasıte meselesı ıkısının bır arada olabılecegını kendısınde bızzat gorduk
sımdı okudukça dıyorum kı ıyıkı varmış ıyıkı kızımın ogretmenıymıs
buradaki bır kac kışı ıcın ogretmenlerımızın hakkını yemeyelım

Son düzenleme:
Baziseyleri okadar guzel ifade etmissinizki......
bazi yorumlari okuyunca iyiki turkiye sisteminde oglum anaokuluna gitmiyor.....
helede en cok kizdigim sey yok soyle yaparsaniz ogretmenin idarenin tutumu degisir cocuga karsi.....
y'a bu neyin hesabi anlayamadim.....
benim oglum 34 aylik anaokuluna gidiyor ve 3 sene daha gidecek....
ve tamemen ucretsiz.....
sadece okulda kantinde yedigi yemegin parasini oduyorum oda ailenin gelirine gore....
oglum ogle uykusunda kakasinida yapti arada ustunude islatti terledide.....
ama her daim degistirtiler.....
birgun ne surat asma nede imali bir laf ettiler..... Sadece cocuktur normaldir......
gayette ogretmenine de bakicisina da soruyorum yiyebiliyormu zorluk cikartiyormu uykusu nasil her veli gibi.....
bunlari sorabilmem icin ozel anaokuluna gondermek mi gerekir.......
ozel anaokullarida var ama normal anaokuluylada hicbir farki yok....
buyuk oglumda 3 sene gitti anaokuluna ondada zerre kadar problem yasamadim.....
montunu bile ogretmeni giydirmeye bana firsat birakmazdi....
hatta okul muduru kac kere gormusum ustunu duzelteni ayakkabisinin iplerini baglayani....
amacim kiyas degil bu is sabir vijdan isi herkes yapabildigi isi yapsin.....
cocuklar cok masum kendi dunyalarinda.....

evet cocugu uzerınde cok tıtızlenen bır anne oldugum dogrudur.uykudayken asırı terler.kendı alt takımını kendı degıstırebılır.oylekı terden pijaması uzerıne oyle bır yapısırkı annesı olarak ben bıle cıkarırken zorlanıyorum....
kaldı kı diğer yorumlarımda da defalarca yazdıgım uzere ben zaten kızım uyandıktan sonra terlı pijamasını cıkarma ısını oğretmenden beklıyorum demedım.beklemıyorumda.tum yorumlarımı dıkkatlı okursanız sorunun ne oldugunu anlarsınız.zahmet olacak.....?
ayrıca tutmuyorum arkadasım bakıcı falan okula gonderıyorum.derdım sıkıntım neyse öğretmenımızle paylaşıyorum.cunku ne ıstedıgımı gayet ıyı bılıyorum tamammı.kızımın ögretmenıylede gayet ıyı bır ıletısımım var.
kımsenın kımseye muhalefet oldugu falan da yok.allah askına yazdıgımız yorumlara bakıp ne goruyosunuz da bu manasız yorumları yapıyosunuz gercekten saka gıbı....

Haklısınız ÖSS ve KPSS sınavından sonra da çorbaya ekmek doğrama, yanına soğan kırma, alt değiştirme becerileri ve sümük.kaka gibi şeylerden de iğrenmememiz için psikolojik testten geçirmediler katılıyorum sistem kötü :)))

ayrıca öğretmen ve ıdareye muhalefet olmayın cunku cocuga olan tutumları degısır derken cocuguma soguk ve kırıcı davranılabilme ıhtımalını kastedıyorsanız,kusura bakmayın ama o iş biraz sıkar...dag basında yasamıyoruz.egıtım aldım yurt dısında karıyer yaptım dıyebılecek ınsanların bıle vaktını bu kadar bosa harcamıs olacaklarına ınanmıyorum.eger yorumlarınızda okumus olmasaydım asla boyle bır seyı bır öğretmenın yapabılecegıne ıhtımal dahı vermezdım..suan bıle konduramıyorum.umarım sızın gıbı dusunen öğretmenlerın sayısı bu konu ıcerısınde tanıdıklarımla sınırlıdır.

ay bırak allahaşkına yaa, herkes çok biliyor konuşuyor sanki, boşver cidden boşver... iyi ki özele göndermişim diyolar ya gülüyorum ben.

özel okulda çalıştırdıkları çocuk gelişimci lise mezunları , öğretmen olarak tanıtılıyorlar ancak daha çok oyun ablalığı yapıyorlar, öğretmene yardımcı pozisyonda olmaları gerekirken öğretmen olarak giriyorlar sınıflara, velilere de öyle tanıtılıyorlar, 1000 tl maaşa köle gibi çalıştırıyorlar, ne kadar verim alınacağı da şüpheli... çocuk gelişimi mezunlarına sözüm yok, sözüm özel okulların onları çalıştırma koşullarına.... insanlar da ben çocuğumun eğitimi için ayda 800-1000 tl veriyorum diyerek vicdanlarını rahatlatsınlar... o yaşta çocuklrı yarış atı gibi ne idüğü belirsiz aktiviteden aktiviteye koşturuyorlar, yok ingilizce, at binme, bale, salsa yaptırıyorlar sözde... alakası yok, anaokulna dans (salsa) eğitimi veren hocam vardı kendisi söylerdi,milletin parası bol heralde saçacak yer arıyor, o yaşta çocuk ancak "kurbağacık kaç kaç" dansı yapar diye.
diksiyon eğitimi veren yerler var ya... her şey alınan paranın hakedildiğini göstermek için. bunları çoook yakından biliyorum... oysa yapılan hiç bir şey yok.

bekledikleri şey şu biliyomusun ninacım, hem çocuklarımız için ekstradan para ödemeyelim, hem onun bütün akan kokan sıvılarından öğretmeni sorumlu tutalım, hem eğitim versin kavram öğretsin, hem de bütün dediklerimizi yapsın, gecenin kaçında olursa olsun ulaşabilelim, hem de onları okula bırakıp rahatça gezebilelim... çok süpermiş, gerçekten bu koşulda çalışabilecek birileri varsa ben ona ayda 3000 tl ödeyeyim, gelsin yanıma.

herkes über anneyim, dehşet anneyim modunda gezsin bakalım, çok iyi biliyorum altında çişli donuyla hasta çocuğu okula gönderen anneleri. sorsak herkes "ben asla yapmam" der ama nice yapanlar gördü, nice yapanlar duydu bu gözler.

Son düzenleme:

Bu kırmızı işaretlediğim yeri benim yorumumda geçtiği için üzerime alınıyorum...

Öğretmen çocuğun çorbasına ekmek doğramaz !
Öğretmen çocuğa çorbasına ekmek doğramasını söyler yapamıyorsa yardım eder...
İlk dediğimi yaparsa bakıcıdır
İkinci dediğimi yaparsa öğretmen..
Umarım farkı anlatabilmişimdir...

Ben çocuk üstünü ıslattığı zaman çocuğa dolabından kıyafet alıp değiştirmesini söylüyorum.
Ters giyiyor, yamuk giyiyor ama sene sonunda yada 1 ay sonra kendi üstünü değiştirip çıkarabilecek yetiyi kazanıyor..
Öğretim de budur..
Ama ben "bazı" velilerin bizden emrettikleri gibi çocuğun peşinde pervane olsam, ah dese yardıma koşsam pıs dese peşinden koşsam bu seferde çocuğum bişi öğrenmiyor derler..
Nasıl öğrensin çocuğun eline ekmek bile vermeyip doğramasına fırsat vermezsem !

" Ne ter değiştirmesi, bırak teri üzerine su dökse bile değiştirmeyizi ilgi istiyorsanız özele gönderin..."

Bu cümleyi söyleyecek bir tane bile öğretmen bulamazsınız. Sınıfta yada kurumda yardımcı öğretmen varsa bu işlerle ilgili biri varsa çocuğun üzerini o değiştirir yada öğretmen çocuğa değiştirmesini söyler...
Eğer öğretmen sınıftan ayrılırsa çocuğun üstünü değiştirmek için -beklendiği gibi- sınıfta kalan çocuklara kim göz kulak olacak ? ( bazı kurumlarda çocukların özel eşyaları uyku odası denen yerde oluyor)
Çocuğa sınıftayken bile arkamızı dönemiyoruz anlık kazalar yaşanabiliyor.

İşin özü; Çocuklara balık vermesini istiyorsanız evet bakıcı tutun, balık tutulmasının öğretilmesini istiyorsanız anaokuluna gönderin..

Ayrı ayrı iki özel iki de devlet anaokulunda çalışmış biri olarak söylüyorum ;
Devlet okulunda çocuklara sayıları, kavramları, nezaket ve görgu kurallarını vs vs vs öğretiyorduk..
Özel okulda: sadece 2 ay masal kahramanlarının işlendiğini bilirim. Bu haftaa pamuk prenses okuyoruzzzz diyordu öğretmenler ve çocukları ilkokula hazırlamaya yönelik sıfır şeyler yapılıyordu. Evet her sınıfta 2şey 3er öğretmen vardı ama çocuk makas bile kullanamıyordu

Öğretmenleri kendi hallerine bırakın. Öğrencilerinin kötülüğünü isteyen bir öğretmen bulamazsınız zaten (psikolojik sorunları yoksa).

Kesinlikle katiliyorum size
Veli olarak ikisinide denedim
Devlet okulunun kattigini ozel kres katamadi kizima
Pek cok seyi devlette ogrendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…