- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
çalıştığım kurumda ulaştırma sorumlusu olduğum için servis meselesine takıldım ben
kreş yönünde değil ama servis yönünden haklarınız açısından bir kaç bilgi vereceğim.
eğer servis şoförü keyfince işe gelmediyse yerine başka araç veya şoför ayarlamadıysa
kişi ya da veli ulaşımı kendi sağlar, faturasını beyan ettiğinde firmadan alır.
okulun bizim elimizde değil demesine bakmayın gayette onların ellerinde.
yaptırım güçleri pek tabi var.
eğer sizi mağdur ederlerse fiyatını ödemek zorundalar.
servis şart namesinin bir örneğini talep etme hakkınız var
ve hizmetten faydalanmadığınız her gün için muayene komisyon tarafından
firmanın ücretinden kesebilirler.
aynı kusurdan okul tutsun 3 tutanak bakalım firma bu kadar esnek davranabiliyor mu?
okulu kreşi bilmem ama yönetimde iş olmadığı gayet ortada.
benımkıde doke saca yer elıyle agzıyla yalar yutar
cısınıde yapar ama kakasını??
yapamazkı yaptı toplayamaz kendını gıysılerını gıyemez
ben sızın ıcın demedım canım ben takıgım bılıyorsun o yuzden keske ımkanım olsada ınan onla okula gıtsem gelsem calısmasam
ne bılım ben zor guvenırım
kamera fılan bıseylerle gormek ısterım onu kı bence hakkım
bakalım seneye belkı ımkanım olur guzel bır yere gonderırım
kızın alıstımı pekı normal gıdıyormu okuldan sıze bır donus oldumu herhangı bır sey konsuunda dun okudumda bugun okumadım yazılanları
bir köyde ana sınıfı öğretmenliği yapıyorum. Öğretmen öğrencinin yemeğini yedirmek zorunda değil çünkü bu yaşlar çocuğun beslenme alışkanlığında kritik yaşları bu dönemde kendi kendine yemeyi öğrenmezse ilerde problem yaşar. tabi kabuklu meyvelerde yada zor yenen yemeklerde nasıl daha rahat yiyebileceğini gösterir. Çocuk bu yerken dökebilir her ne kadar dökerse döksün kendi yemeli. Tuvalet alışkanlığı çocuğa 1,5- 2 yaşında kazandırılmalıdır kritik dönem bu, bu konuda da öğretmen değil bakıcı olan bayan çocuklara hizmet eder. Kimi okullarda tv var benim sınıfımda da var çocuklar çok sıkıldığında çizgi film izlettiriyorum yada müzik açıp oyun oynatıyorum ama her gün çizgi film izlemiyoruz. Ana sınıfı öğretmenleri olarak teneffüs zamanımız bile yok ve gelen çocuklar 3-5 yaş arasında; inanın o yaşlarda 15-20 öğrenciyle uğraşmak çok da kolay değil sürekli ağlayanlar, birbirlerini kıskananlar... Çalışma saatlerime gelince ben biraz fazla çalışıyorum saat 8.30 dan 14.30 a kadar ama normalde saatler ders saati üzerinden düşünülmeli yani 40 dakikadan 6 ders sati yani normal saat olarak 4 saate denk gelir, devlet okullarında genelde böyle hesaplanır.
Bende işimle alakalı servisçilerle irtibattayım sürekli, bizde aynen bu yaptırımları uyguluyoruz. Ama malesef bu dediklerimizin hiç biri okul servislerine sökmüyor. çünkü içinde taşıdığı kişi çocuğunuz olunca çokta horozlanamıyorsunuz anlatabildim mi?(
Okul yönetimide okullarına 8 çocuğu taşıyacak servis bulamadığı için bu kişide bırakmasın diye hep alttan alıyor, böyle olunca adamında fena halde güveni tam.
Teşekkür ediyorum :) Allahta size yardım etsin gerçekten uzunmuş çalışma saatleriniz. :)
özel mesaj kutun dolu sevcan
insan mesleğini sevince çok da zor olmuyor okula gitmediğim günler evde canım sıkılıyor, özlüyorum öğrencilerimi :) benim henüz çocuğum yok ama insan görev yaparken düşünüyor ben annesi olsam çocuğuma nasıl davranılmasını isterim, nasıl daha yararlı olurum diyeİnsan yetiştirmek çok çok önemli bu konuda hem velilere hem öğretmenlere çok iş düşüyor
Merhaba ben bir anne ve bir anasınıfı öğretmeni olarak yazıyorum öncelikle televizyon konusunu anlatayayim televizyonu iki şekilde kullanıyorum birincisi o gün derstte anlattığım kavramın pekiştirilmesi için gerekli bit çizilfilm varsa onu izletmek için diğeri çıkışta servisli öğrencilerim erken gidiyor derse devam etsen onlar mahrum olacaklar devam edemiyorum oyun oynatamiyorum çünkü aynı zamanda giden öğrencileri gönderiyorum onun için eb sağlıklı olanı çizgifilm işin açıkçası anasınıfına kayıt olabilmenin şartlarından en başta geleni özbakım becerilerini yapabilmek servis konusunda maalesef sorunlar oluyor mesela bende öğrencilerin erken alınmasından şikayetçiyim idarrye söyledim biz karışmıyoruz diyorlar
bır annenın çocuğum bu gun yemek yedımı sorusunu bıle yanlış anlıyabılecek bırıyle bu konuyu zaten hıç tartısmam....
peki biz yemeğini yedi mi diye öğretmene soramıyorsak bakıcı anne ya da yardımcıya mı sormamız gerekiyor?
birde annenin merak edip sormasından daha doğal ne olabilir ki?
kızlar gerçekten bilmediğimden soruyorum.3 yaşında bir çocuk tek başına yardım almadan yemeğini yiyebilir mi?
bizim ki kaşığı ağzına alana kadar çorbayı döküyor.yemek neyse diyelim.
peki 3 yaşında bir çocuğun çişini kakasını yaptıktan sonra temizliğini yapıyor olması mı gerekiyor?
bana 3 yaş çok küçük geldi peki 2 yaşında verenler ne yapıyor?
mutlaka öğretmen olmasa da bu işlere yardım eden biri vardır sanırım.
peki biz yemeğini yedi mi diye öğretmene soramıyorsak bakıcı anne ya da yardımcıya mı sormamız gerekiyor?
birde annenin merak edip sormasından daha doğal ne olabilir ki?
kızlar gerçekten bilmediğimden soruyorum.3 yaşında bir çocuk tek başına yardım almadan yemeğini yiyebilir mi?
bizim ki kaşığı ağzına alana kadar çorbayı döküyor.yemek neyse diyelim.
peki 3 yaşında bir çocuğun çişini kakasını yaptıktan sonra temizliğini yapıyor olması mı gerekiyor?
bana 3 yaş çok küçük geldi peki 2 yaşında verenler ne yapıyor?
mutlaka öğretmen olmasa da bu işlere yardım eden biri vardır sanırım.
Ben yemek yerken zaten onları gözlemliyorum yemek yemekleri konusunda onlara rehberlik yapıyorum gerekirse yardım ediyorum gerekirse model oluyorum mesela kaşık tutmayı bilmiyorsa gosteriyorum ama ben yedirmiyorum zaten yedirmemem lazım biraz klasik o olacak ama balık tutmayı öğretmemiz lazım
hocam meslek tanımınızda çocuklar altına yaparsa altlarını değiştirmek, terledilerse giysilerini değiştirmek, yemek yedirmek ve yediklerinin çetelesini tutmak var mı?
yemek yedirmek, beslemek, tuvalet ihtiyacını öğretmek, minimum toplum kurallarını öğretmek annenin görevi sizin değil ki?
ben de bu mesleğe çok yakın biri olarak soruyorum.
çocuğun balık tutmayı öğrenmesi değil mesele, kadının çocuğu bariz su çiçeği olmuş mesela okula getiriyor uzun kollu giydirip, aklısıra kollarındaki sivilceleri saklayıp öğretmenin çocuğu sınıfa kabul etmesini sağlayacak, kendisi de rahat rahat işine gidecek. öğretmen farkettiğinde de "yok suçiçeği değil o isilik" diyebiliyor.
çocuk pantolonunu çıkarıp sınıfın ortasına kaka yapıyor, annesi öğretmene hayıflanıyor, kendi kendisine kızacağına, sen hiç bir şey öğretmediğin çocuğu okula getirirsen öğretmenin ne yapmasını beklersin ki?
siz ne kadar taviz verirseniz, veliler daha fazlasını istiyor biliyorsunuzdur.
belki söylediklerimi yanlış buluyorsunuzdur ama ben bir meslekten iş tanımındaki şeyleri yapmasını beklerim fazlasını beklemem.[/QUOTE ben veliye taviz vermek olduğunu düşünmüyorum ama çocuk terlemiş yardımcın yok surf benim görevin değil diye onu göre göre trt içinde bırakabilecek misiniz
sizlere başından geçen bir olay anlatmak istiyorum ben velilerime telefon numaramı her sene veririm çünkü eğer ben çocuğumu bir anne olarak emanet ediyorsam emanet ettiğim kişinin telefon numarasını almak isterim diye düşünürüm sonuçta bende bir anneyim ama iki sene önce akşam 10 da telefonum çaldı hocam xxx bugün yumurtasini yedi mı die soruyor bayan siz olsanız ne yaparsınız şu sorulur hocam yemek yemesi nasıl bende anne olarak merak ederim bunu anlarim ams her gün yok makarnasini yedi mı yok peynirini yedi mı bunu istemem musade edemem mesela bakın suda olabilr çocuk evde süt icmiyordur acaba okulda içiyor mu diye de sorulabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?