- 2 Ekim 2014
- 2.407
- 5.176
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
Ben bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum buraya 93 gibi bir puan alarak atandım. O kadar zor şartlarda okudumki babasız büyüdüm insanların fitre zekatıyla büyüdük 3 kardeş. Kpss ye gireceğimde bile komşudan ödünç kalem alıp girmiştim sınava. Son zamanlarda kurumumuza sürekli esirgeme kurumundan memur olarak yerleştirmeler var. Tamam sorun yok iş güç sahibi olsunlar ama işin iç yüzü öyle değil buraya gelenlerin %80 inin ailesi var maddi surumu iyi. Bu nasıl oluyo diceksiniz kendi ağızlarıyla söylüyorlar işte zamanında anne baba anlaşmalı boşanıyo anne çocuklara bakamıyom diyo esirgemeye veriyo bi süre orda kalıyo çocuklar sonra ordan alıyolar bildiğiniz aile ortamında maddi durum iyi olarak büyüyolar sonra noluyoo hooopp taş atıp kolları bile yorulmadan memur oluyolar. O kadar ağrıma gidiyoki ve bunu pişkin pişkinde söylüyolar. Geçemlarde yine 21 yaşında biri geldi bende yine acıyom her zamanki gibi bi baktım böyle yukarda yukardan konuşuyo derken kendisi dedi 3 petrol ofisimiz var 5 tatlıcı dükkanımız var bilmem kaç tane inşaat firmamız var biz hepimiz şok olduk artık dayanamadım dedim nasıl oluyo işte zamanında dedesi memur olsunlar diye alıyo bütün çocukları kuruma veriyo 2 ay orda kalıyolar sonra tekrar alıyo ve sonuç hepsi memur ihtiyacı olmadığı halde peki dedim neden bu kadar varlık içinde memur olmak istedin geride işler yürüyo zaten burda sosyal hayat var diyo sırıtarak ve benim kardeşlerim okuyamadı hala asgari ücretle çalışıyolar o kadar ağrıma gidiyoki. Ne bilim işte zoruma gitti sinrimden buraya yazdım